Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Za všetko môžeš ty!

Prečo druhých obviňujeme a čo nám to spôsobuje? Ako sa nehnevať na našich nepriateľov? Stačí ti jedna sekunda a zmeníš si život. Ako to spraviť? Všetko nájdeš v článku! :)
Untitled 1

Za všetko môžeš ty!

Fráza, ktorú pozná každý a každý ju aj niekedy použil. Je to smutné. Skutočne za všetko môžu ľudia na ktorých ukazujeme? Ja myslím, že nie. Zatrpknutosť a pýcha je to, čo nás zvnútra rozožiera ako kyselina. A teraz otázka: „Uvedomujeme si to?“ Ak  Ti mám pravdu povedať väčšina ľudí si to neuvedomuje, ďalší to vedia, ale neriešia to a len malé mizivé percento ľudí to chce zmeniť. Čo chcem dosiahnuť týmto článkom? Zväčšiť toto percento. Ja viem, možno si to ani nikto neprečíta, ale keď už čítaš zamysli sa nad tým. Neukazuj prstom! Ani na seba. Predstavte si, že ste na lúke. A zakaždým, keď ukážete prstom na seba alebo na iných spadne jedna tehlička. Život ide a len sem-tam poviete: “Prečo by som mal trpieť? JA nerobím nikomu nič!“  alebo „TY za to môžeš!“ a tehličky padajú a padajú. Až napokon si z tej zatrpknutosti spravíte múr. Múr je taký veľký, že Ťa obkolesil a uzavrel aj vrch stropu z tehličiek. Čo sa stalo? Stále Si tam. V tme,  bez vzduchu a tehličky ťa stále zasypávajú až nakoniec zahynieš sám/sama. Bez vzduchu, ktorý ťa napĺňal. Bez lásky tvojich blízkych a priateľov.koťátko Tehlová stena bez teba zmizne. Nikto si to ani nevšimne. Ostane len hlina na mieste, kde stálo to tvoje iglu. Toto chceš? Určite nie. Ja som takto žil! Skutočne. Bolo to ťažké, pretože som vždy obviňoval jednu osobu. Obviňoval som ju stále aj keď som si to vedel dobre zdôvodniť. Dokonca aj dnes viem, že som mal pravdu. Ale nemal som právo niekoho obviňovať. To nie. Izoloval som sa od mojich blízkych a priateľov a vyzbrojený pýchou a stenou z tehál som šiel do sveta. Keď na niekoho stále ukazujete prstom. Znenávidíte ho. Jeden muž mal pravdu. Povedal: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého!“. Povedal to Ježiš. Či už veríš alebo nie, tak ten výrok je pravdivý. To je tvoja cesta, tvoja pravda a aj tvoj život. Pretože, keď nebudeme ukazovať na druhých prstom, dokážeme sa rýchlo obrániť pred sklamaniami v živote. Začneme zisťovať, aký sú ľudia. A budeme mat dobrý čuch na priateľov. Ľudia sú dobrí. Naozaj. Len všade sú nejaký exoti. Ja to poznám a už si z nich nič nerobím. Prinajhoršom ma naštvú, ale to patrí k životu,  sme ľudia. Dôležitý je postoj v našich srdciach. Ale nebudem ti robiť názory. Je na tebe akou cestou sa vyberieš. Ja som sa rozhodol prebiť túto tehlovú stenu a zastavil som tehličkáreň – to je stroj, na výrobu tehál :). Každopádne urob čo je správne. Načúvajte Hlasu vo Vašom srdci.  Hlas, ktorý ide z pokoja a necítiš pri ňom strach. Veľa šťastia :)

Michallo


Novinky | stály odkaz

Komentáre

  1. Nechcem ukazovať prstom
    ale spýtam sa: Ako všetci dobre vieme, v spoločnosti muklov - napr v takej firme -, nemá hlavné slovo človek lež privilegovaný trpajzlík - chlapík z bezpečnosti, hajzel pre ktorého si h***o -, kto za to všetko môže? - A potom prichádza izolácia... A nie je toho boha ktorý by to riešil... Vyzerá to tak že na to všetko som zostal celkom sám. - "Milovať budeš svojho blízneho ako seba samého!" No ano, lenže kto je náš blížny? - už Nietzsche si to všimol: "Náš bližní není náš soused nýbrž jeho soused" - tak smýšlí každý lid.
    publikované: 10.05.2011 11:50:20 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Pre robentin
    Takze v provom rade ti chcem podakovat ze si si dal namahu sem pisat :) A teraz dovol aby som ti to vysvetlil...ciel nie je poucovat ale zamysliet sa :) Vo firme kde sa nadriadeny spravaju k podriadenym je skutocne zlozite. Je to sama falos a ohovaranie. NIkto ti nic nepovie do oci, ale vsetko riesia za tvojim chrbtom. Praca odvedena tebou im nie je dobra atd. Ale naco to riesit? Vykaslat sa na to! Je vela inych ludi, na ktorych nam zalezi. A to su nasu blizny. Rozdiel je v tom ci mas dobry talent na dobrych ludi a v akej spolocnosti sa vobec aj ty pohybujes. Z toho co pises je vidiet, ze si si neni isty ci si veriaci alebo nie. Citat od Jezisa si bral vazne, a daval si mu otazku. Ale kto je nas blizny? Ak polozis otazku, dostanes odpoved. V Biblii sa pise kto klope tomu otvoria. Co sa tyka Nietzscheho. Bol neveriaci a vychadzal z darwinovinovych podotykam nepotvrdenych filozofickych tvrdeni. Ale to je na dlho daj si to do googlu urcite najdes. Sam darwin povedal ze ak by sa v buducnosti potvrdilo, nieco v rozpore s jeho tvrdenim. definicie neplatia. Nietzsche je velmi uznavany filozof najma v nemecku, ale mal velmi tazky zivot, preto bol tolkokrat doudierany zivotom, ze sa to odzrkadlilo na jeho dusevnom zdravy. Odporucam ti precitat si moj clanok: "kazdy raz uveri" Som rad ze si napisal, pretoze mozno prave pre teba bol urceny...Ktovie od koho? :P Tak sa maj pekne a ver ludom, ale tym spravnym :)
    publikované: 10.05.2011 18:13:13 | autor: The Michallo (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Cieľ nie je poučovať ale zamyslieť sa
    nazdar Michallo, ako chápeš ten Nietzscheho aforizmus? ("Náš bližní není náš soused nýbrž jeho soused" - tak smýšlí každý lid.) - Nadviazal som ho na ten citat z Biblie otázkou ktorá však bola (smerovaná nie na Ježiša ale) rečníckou :) s úmyslom poukázať na všeobecný postoj napr (pokorných) pracovnikov vo firme voči svojmu (hrdému) kolegovi ktorý sa však dostal do sporu s dajakým privilegovaným trpajzlíkom - "kráľovským bubeníkom" ktorý od nich všetkých (ako od debilov) vyžaduje napr štikanie si kartičkou cez otvorené dvere (hoci to nie je dochádzkový systém).
    publikované: 10.05.2011 23:17:21 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014