Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

(anonym)

opat o vztahoch ale tentokrat ostrovnych

Uvedomujem si coraz viac, cim vsetkym som clenka. Dokazuje mi to nielen pocet karticiek a rozlicnych clenskych preukazov v penazenke, ale aj zvysene mnozstvo emailov od tej alebo ktorej stranky. Sky Europe mi bezne posielaju ich zlavy a akcie, nehovoriac o Ryan Air, Easy Jet a British Airways. Cestovny portal Travelmole a IGOUGO mi posielaju zasa novinky z oblasti cestovania turizmu a marketingu tohto sektoru. Kedze presne toto studujem, nerobi mi to problem, je to skor neskodna zalezitost a vitane citanie.

A potom su tu vsetky tie komunikacne stranky ako Unister, Facebook, Skype, MSN, tilllate a dalsie, z ktorych mi prichadzaju vitane (i nevitane) spravy od komunikantov, cize ludi s ktorymi komunikujem v podstate stale.

Jedny take spravy mi uz mesiac pomerne systematicky nicia nervy. DJ a ja sme sa rozhodli, ze by sme to teda spolu mohli skusit a namiesto nekoordinovaneho a nahodneho stretavania sa na neplanovanych a roztrusenych akciach, by sme sa mohli skoordinovat. Nasa koordinacia je velmi vzajomna a prijemne vyhovujuca pre oboch.

Evidentne vsak, existuju ludia, pre ktorych je koordinacia nas dvoch neprijatelna ak dokonca nie nepripustna. A preto sa snazia akymkolvek sposobom ovplyvnit moj nazor/zivot/vztah. Informacie, ktore nepotrebujem nutne a bez ktorych by som sa viac-menej (a viac-menej viac ako menej) zaobisla. S kym bol predo mnou, ake to bolo, ako si zasluzim lepsieho, a aky je on a taky, co sa stalo, ake tam boli plany, ako som ja ten skodny element, ako este stale miluje svoju ex... Dostavam spravy cez Facebook, emaily do schranky, prosto sa jednoducho ( a absolutne planovane) dostavam priblizne kazdy tyzden do noveho a noveho kolotoca otaznikov voci DJ, ktory si o mne musi mysliet, ze som uz pomaly narusena alebo nevyrovnana.

Som to ja alebo v kazdom vstahu po bode rozchodu sa vyskytne takato situacia? Kedy sa byvali alebo terajsi priatelia jednej zo stran snazia znemoznit druhej strane pokojny zivot za ucelom vyrovnania si uctov alebo inej psychickej pohnutky? A ak ano, nemozu zucastnene strany z toho vynechat mna?

Ak nechcem dostavat spravy od Sky, jednoducho sa odhlasim z newslettru. Ak nechcem dostavat clanky, bloknem stranku.

Ako sa odhlasuje od ludi? Ako zablokovat a predist tak zruteniu sa systemu? Ked je emailova schranka plna, nezmestia sa uz dalsie informacie a musia cakat. Co sa stane, ak je plny clovek?


be real | stály odkaz

Komentáre

  1. tweety, je to prosté...
    čo nechceš čítať/počuť/vidieť, to IGNORUJ a dôveruj svojej intuícii.
    a ak Ťa intuícia sklame, hnevať sa budeš len sama na seba.
    publikované: 04.02.2008 21:07:54 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ;-)
    Čau Tweety. Náhodou som sem dnes po dlhom čase zablúdil. Je fajn zase čítať niekoho zo "starej" školy. ... z čias Čvírovej, Phila, Lully, Hogafoga, Laskonky, Chnypy, Lucy671, ...
    publikované: 04.03.2008 11:31:35 | autor: edmond (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014