Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hroznový kolač + Kremeš

Hroznový koláč + Kremeš

4 väčšie vajcia, 270 g kryštálového cukru, 180 g rozpusteného masla, 115 ml olivového
oleja, 155 ml mlieka, zrnká z 1 vanilkového struku, 400 g hladkej múky, 1 a 1/2 KL prášku
do pečiva, štipka soli, kôra z 2 citrónov (alebo pomarančov), 600 g červeného alebo
 ružového hrozna


Postup: Vajíčka s cukrom rozmiešame na hustý krém, pridáme roztopené vychladnuté
 maslo, olej, mlieko, vanilku a dobre premiešame. Prisypeme múku premiešanú s
práškom do pečiva a soľ. Potom do cesta primiešame nastrúhanú citrónovú (alebo
pomarančovú) kôru a cesto necháme asi 10 minút odstáť, aby múka nasiakla tekutinou.
 Do cesta vmiešame 1/3 hroznových bobúľ , vylejeme do formy a pečieme asi 10-15 minút.

Potom koláč z rúry vyberieme a navrch husto poukladáme zvyšné bobule hrozna. Mierne
ich do cesta zatlačíme a pečieme asi 50 minút do ružova. Upečený koláč necháme
vychladnúť a nakrájame.

Kremeš


film | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014