Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

"Hitlerove deti" prvýkrát prehovorili: Dali sa sterilizovať, nechcú plodiť monštrá!

Deti nacistov

Monika, dcéra Amona Götha. (Foto: The Sun)

Rád strieľal ženy, ktoré držali vlastné deti v náručí z balkóna svojho domu. Prizeral sa, či jedna guľka zabije obe osoby,

povedala dcéra Götheho.

Hitlerove deti - tak sa volá dokument o ľuďoch, ktorí rozprávajú, jedia a dýchajú ako hociktorý iný človek, a predsa sa cítia byť splodení diablom. Informoval denník The Sun. Chanoch Zeevi, izraelský režisér filmu Hitlerove deti, tvrdí, že obete holokaustu a potomkov nacistov spájajú podobné emócie.

„Vytvoril som silný dialóg medzi deťmi tyranov a deťmi ľudí, ktorí prežili holokaust. Od vojny ubehlo veľa rokov, no títo ľudia sa stále nevedia pohnúť ďalej vo svojich životoch. Niektoré z detí si dokonca pamätajú, ako ich sám Hitler potľapkal po pleci, keď sa s ním stretli.“ Režisér dodal, že potomkovia sa až teraz rozhodli vystúpiť a verejne pred kamerami rozprávať o svojich pocitoch plných bolesti, odporu a ľútosti.


GÔRINGOVA NETER A SYNOVEC SA NECHALI STERILIZOVAŤ

Bettina Göring (53) je neter Hitlerovho druhého veliteľa, Hermanna Göringa. Tento muž založil tajnú políciu Gestapo a viedol Bleskovú vojnu proti Británii. Bettina a jej brat sa nechali dobrovoľne sterilizovať, aby nešírili krv obludy: „Spravila som to zo strachu, že splodím monštrum. Vyzerám ako on, mám jeho oči, lícne kosti, jeho profil. Podobám sa naňho viac, než jeho vlastná dcéra.“

Deti nacistov

Bettina Göring, neter Hermanna Göringa. (Foto: The Sun)

Bettina povedala, že jej otca Heinza adoptoval jeho neslávny strýko Hermann. Heinz sa stal vojenským pilotom Luftwaffe. Zostrelilo ho sovietske vojsko a keď sa vrátil zo zajatia, zistil, že jeho dvaja bratia spáchali samovraždu. Bettin otec, ktorý zomrel v roku 1981, nikdy nehovoril o Holokauste alebo o svojom strýkovi.


Moja stará mama nebola vyhýbavá. Zbožňovala Hermanna. Ako šéfka Červeného kríža v nacistickej armáde sa stretávala s mnohými osobnosťami režimu a mala veľa fotografií s Hitlerom. Keby sme spolu pozerali dokument o Holokauste, poprela by, že sa to niekedy stalo,“ rozpráva o predkoch Bettina. Teraz žije v meste Santa Fe v Novom Mexicu, kde sa venuje prírodnej medicíne.

MONIKIN OTEC S POTEŠENÍM STRIEĽAL ŽENY S DEŤMI

Monika Hertwig (65) je dcérou nacistického veliteľa koncetračného tábora Amona Götha, ktorého hral herec Ralph Fiennes v oscarovom filme Schindlerov zoznam. Monika rozpráva o tom, aké to je byť potomkom muža, ktorí strieľal deti "zo športu" a mal potešenie z toho, keď obete umierali pomaly a bolestivo.

„Najhoršie je priznať si, že by som sama mohla byť ako Göring. Teraz sa akceptujem taká, aká som,“ dodáva smutne neter nacistického tyrana.  Ako veliteľa tábora Auschwitz, Götha obesili v roku 1946 za vraždu desaťtisíc ľudí, 500 z nich zabil vlastnými rukami. Monika povedala: „Rád strieľal ženy, ktoré držali vlastné deti v náručí z balkóna svojho domu. Prizeral sa, či jedna guľka zabije obe osoby. Môžem oddeliť jeho osobnosť vraha a otca? A koľko z jeho vrahovej osobnosti je vo mne? Tieto otázky ma stále mučia.“

MONIKE MATKA POVEDALA, ŽE UMRIE AKO JEJ OTEC

Som odsúdený na život v smrti kvôli nacistickému fanatikovi, akým bol môj otec,

povedal syn H.Franka.

„Pamätám si stretnutie s jedným mužom v roku 1958, keď som ešte nevedela, kto bol skutočne môj otec. Muž umýval riad v kaviarni a všimla som si, že má na ruke vytetované číslo. Povedal, že bol v koncentráku v Krakove. Povedala som, že môj otec tam riadil tábor. Strnul a spýtal sa ma, či môj otec bol Amon Göth. Usmiala som sa naňho nadšená, že som našla niekoho, kto mi porozpráva o otcovi. Ale muž ukázal na dvere kaviarne a povedal, nech sa už nikdy nevraciam.“

ČÍTAJTE VIAC: Hitlerovi príbuzní už nechcú deti

Vo filme sa Monika stretne zoči-voči s mužom, ktorý trpel pod terorom jej otca. Jej matka Ruth spáchala v roku 1983 samovraždu neschopná zmieriť sa so zločinmi, ktoré spáchal jej muž. Monika mala 11 rokov, keď jej mama povedala: „Si ako tvoj otec a ako on i umrieš.“ Podľa Moniky sú Židia skutoční hrdinovia a opovrhuje ľuďmi, ktorí vzhliadajú k nacistom, k tým zbabelým a fanatickým psom.

Deti nacistov

Hitler s Göringovou dcérou Eddou. (Foto: The Sun)

NIKLAS SA OSOBNE STRETOL S HITLEROM

Výčitkami trpí aj Niklas Frank (70), syn Hansa Franka. Niklasov otec bol Hitlerov veliteľ v okupovanom Poľsku a muž zodpovedný za program koncentračných táborov, ktorý zabil šesť miliónov Židov. Franka obesili po vojne.

Jeho syn Niklas povedal: „Som odsúdený na život v smrti kvôli nacistickému fanatikovi, akým bol môj otec.“ Pamätá si ako videl Hitlera a ako navštívil spolu s otcom koncentračný tábor.

NIKLASOVI SA SNÍVA O KOPE MŔTVOL

„Pozerali sme sa, ako väzňov trýznili a smiali sme sa. Mám toľko spomienok s mojím otcom. Sníva sa mi o kope mŕtvol v táboroch. Moja krajina sa nikdy tejto histórie nezbaví, tento príbeh nikdy nezmažeme,“ rozpráva Niklas o svojich spomienkach. O svojom neslávnom otcovi prednáša mladým ľuďom v Nemecku. Ako sám hovorí, celý život žije v hanbe za svojho predka.

Deti nacistov

Katrin Himmler je neter Heinricha Himmlera. (Foto: The Sun)

HIMMLEROVA DCÉRA SI VZALA IZRAELSKÉHO ŽIDA

Katrin Himmler (43) je neter Heinricha Himmlera, veliteľa SS. Katrin sa vydala za izraelského Žida a raz bude svojmu synovi rozprávať o jeho prastrýkovi Heinrichovi. „Neverím, že som zdedila jeho krutosť. Žijem ale s jeho menom. Keď som mala 11 rokov, videla som v televízii seriál o Holokauste. Usedavo som plakala, pretože meno Himmler opakovali stále dookola. Uvedomila som si, že bol najhorším masovým vrahom modernej doby. Ale ja za to zodpovedná nie som.“


Vo filme rozpráva i profesor archeológie Ricardo Eichmann (55), syn Adolfa Eichmanna, ktorý organizoval transport šiestich miliónov Židov. Eichmanna uniesli izraelskí agenti v Buenos Aires a previezli do Izraela, kde ho v roku 1962 obesili.

Ricardo raz povedal: „Našu rodinnú históriu prirovnávam k veľkej rakete. Môj otec bol časť, ktorá padla do mora krátko po štarte, zatiaľ čo my pokračujeme v lete. Som rád, že s ním nemusím žiť.“


News | stály odkaz

Komentáre

  1. tazky to udel - potomkom netvorov byt
    tazke je s tym zit...
    dakujem rodicom-ze v historii nestali pri nicom -co by mi komplikovalo zitie a znemoznovalo pokojne bytie..
    publikované: 23.02.2010 21:24:37 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Je škoda,
    že tie deti nemal kto naučiť, že oni za činy svojich rodičov nemôžu, nemajú si čo dokazovať a ani svojmu okoliu. Iba žiť normálny život a to je najviac, čo pre smutné činy svojich rodičov spravia.
    O koľko sú lepší tí ostatní, ktorí pripomínajú ďeťom a vinia deti zo zlých činov rodičov, než tí ich zlí rodičia? Nie sú náhodou ešte horší, len nemajú moc a možnosti ako tí zlí rodičia?
    publikované: 24.02.2010 07:15:07 | autor: hádaj kto (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. núka sa otázka, čo by bolo, ak by to, čo sa stalo, skočilo víťazstvom opačnej strany
    než sa tak v skutočnosti stalo, či by skutočne boli schopní plodiť netvorov tak, ako si myslia ...
    O tejto problematike som čítala článok v nemenovanom periodiku.
    (nebudem robiť reklamu)
    Rozoberali tam typológiu ľudí, ktorí viedli koncentračné tábory, výsluchy a zabíjanie. Jediným záverom toho bolo to, že pod tlakom dejinných udalostí, propagandy, masovej reakcie na podnety,ktoré boli aktuálne pred vojnou i počas, to boli úplní obyčajní priemerní otcovia rodín, ktorých by si človek v bežnom živote nik nevšimol, nestali by sa za cleý život iným, než dobrými pracovníkmi niekde v úrade, v závode a rodičmi rodín.
    Takých ľudí behá medzi nami väčšina a ak by nastalo niečo podobné (čo dúfam, že nenastane), boli by schopní neľudskostí, i keď by to do seba nikdy nepovedali ...
    Je veľa tajomstiev ľudskej psychiky, ktoré sú nám tajomstvom.
    Je to veľmi smutná časť našej histórie, žiaľ veľmi neverím, že sa z nej dokážeme poučiť :(
    publikované: 24.02.2010 07:44:38 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  4. vezmime si takeho Göringa a jeho neter.
    mal by jej niekto povedat, ze bratia Göringovci zachranovali zidov z koncentracnych taborov. ich pocet sa rata na stovky, ak nie tisice.
    publikované: 24.02.2010 11:36:15 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. jeden dva linky tak v rychlosti
    publikované: 24.02.2010 11:39:55 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014