Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Majstrovstva sveta juniorov 2009 sa uskutocnia na Strbskom Plese!

Majstrovstvá sveta juniorov v skokoch na lyžiach a v severskej kombinácii sa v roku 2009 definitívne uskutočnia na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách
zdroj: SLZ

LYŽOVANIE: MSJ 2009 v skokoch a sev. kombinácii na Štrbskom Plese


BRATISLAVA 14. novembra (SITA) - Majstrovstvá sveta juniorov v skokoch na lyžiach a v severskej kombinácii sa v roku 2009 definitívne uskutočnia na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách. Rozhodlo o tom predsedníctvo Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) na svojom piatkovom zasadnutí vo fínskom Levi, ktoré bude počas víkendu dejiskom úvodných slalomov nového ročníka Svetového pohára zjazdárov. Svetový šampionát juniorov na Slovensku sa uskutoční v dňoch 2. - 8. februára 2009.
"V hoteli FIS na Štrbskom Plese sa okamžite zišli na svoje prvé pracovné zasadnutie členovia organizačného výboru tohto podujatia, do začiatku ktorého zostáva presne 80 dní. Pôvodne sa šampionát mal uskutočniť vo francúzskom stredisku Chamonix pod Mont Blancom, Francúzi však nestihli uskutočniť plánovanú rekonštrukciu skokanského mostíka," informoval agentúru SITA člen organizačného výboru MSJ 2009 Peter Chudý.
Je paradoxom, že Štrbské Pleso, ktoré bude usporiadateľom takéhoto podujatia už po tretí raz, vždy podávalo "pomocnú ruku" FIS ako náhradné stredisko. Prvýkrát to bolo ešte v roku 1990 za francúzske stredisko Chaux-Neuve tiež v skokoch a v severskej kombinácii, v roku 2000 bol síce na Štrbskom Plese kompletný program MSJ aj vrátane behov, ale pôvodne sa o ich usporiadanie uchádzalo iné slovenské stredisko Banská Bystrica. Nedokončila sa však výstavba skokanského mostíka na Králikoch.
Na programe MSJ 2009 na Štrbskom Plese bude päť súťaží: tri v skokoch na lyžiach a dve v severskej kombinácii. Premiérovo na Slovensku sa uskutoční súťaž žien v skokoch na lyžiach na mostíku HS 100. V doterajšej histórii lyžovania na Slovensku na skokanskom mostíku skákala jediná žena, a to v roku 1974 počas pretekov o Tatranský pohár na Štrbskom Plese len 18-ročná Nórka Anite Marie Woldová. Dosiahla vtedy výkon 86 metrov.



Junior skijumping | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014