Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ona.

Vždy sa mi páčila slovná hračka: začiatok konca, alebo koniec začiatku. Nech si vyberie ona.
Krv. Je to krv. Doteraz nebol žiaden dôkaz o tom, že je s ňou niečo v neporiadku aj vo vnútri tela. Kvalita pokožky, vlasov, nechtov, kde tu nejaká trčiaca kosť... mohli to byť gény. To, že mala v ostatných (nie posledných) rokoch večne sa vracajúce, neznesiteľné bolesti žalúdka, čo ju dokázali paralyzovať a ona nebola schopná existovať- to mohol byť len pokazený žalúdok. Možno len niečo zjedla :D Koniec koncov už ako malé decko mala problémy so žalúdkom- často vracala, často ju bolel. Prazvláštny rytmus srdečného tlkotu, celková slabosť organizmu, nedokrvovanie, spomalené svalové reakcie... to mohlo byť čímkoľvek- stres, únava.

V podstate neexistoval priamy telesný ukazovateľ. Mohla diskutovať, obhajovať sa „veď mi nič nie je“. Nastala aj psychická zmena. To sa odškriepiť nedalo, ale opäť... mohlo to byť spôsobené čímkoľvek... znásilnenie, skorý začiatok alkoholického opájania sa, intelektuálny nesúlad s rovesníkmi, rodina čo hrala divadlo harmónie, filozofická dušička, čo sa nemala s kým stretnúť v časopriestore názorov... to všetko mohlo spôsobiť, že sa z veselej osoby stala kôpka nešťastia.

Teraz stále len premýšľa, čo bolo skôr. Či by bola dnes iná keby neprestala jesť. Bola by? Ona. Tá, čo už v deviatich rokoch považovala za najväčší úspech za deň zjesť len jedno jablko. Už vtedy sa tak vnútorne vyrovnávala so svetom okolo nej. Potom na začiatku „len“ držala diétu. Všetci držia diétu. Skoro nikto dnes neje normálne, naozaj! Oficiálna diéta podporovaná aj rodinou :D V tejto diéte rástla, akoby sa stala základným piliérom jej osobnosti. Dnes rozmýšľa, čo by jej ostalo keby nemala toto? Logicky vie povedať, že jej to ubližuje, že to nie je normálne, že sa to muselo odraziť aj niekde vo vnútri tela. Ale tým, že neustále všetkých presviedča, že to je ok... presviedča aj samú seba. Asi naozaj verila tomu, že sa jej nič nemôže stať, že to je len taká hra bez následkov. Ale nie je.

Teraz je neskoro nadávať si a ľutovať. Roky rokúce rôznych etáp... len 1 jablková fáza, len pol chleba so syrom fáza, len raňajková fáza, etapa alkoholická, etapa 1 marokánka k poobednej káve a popritom hektolitre kávy. Základ stravy v každej etape. V období najväčšej slávy to bolo aj šesť káv za deň- od cappuccina, cez presso, po latte... to boli stavy...

Až teraz jej došlo, že má dojebaný organizmus. Až teraz sa bojí, lebo môže zomrieť. Poznala baby, čo svojmu životnému štýlu podľahli ale nejako sa jej to netýkalo... až teraz. Avšak viem, že k lekárovi ani za svet nepôjde, lebo to by bolo ako priznať sa, že má problém a hlavne si pýtať pomoc! Priamo! Priznať slabosť, že si nevie pomôcť sama, že niekoho potrebuje. Radšej počká čo sa stane. Čo ju nakoniec zabije? Zloží sa len tak keď pôjde po ulici, lebo jej zlyhá srdce? Alebo sa príliš zľakne a zlyhá na to? Alebo ju zabije hlad? Zabije ju alkohol? lebo jej telo už také množstvá aké pije viac neznesie? Alebo sa zadusí zvratkami?

Ona... malá, vnútri krehká. Každého miluje, všetkých má rada. A chce byť milovaná. Objímaná, bozkávaná. Potrebuje veľa nehy. Keby si to tak vedela vypýtať, aj to by možno zmenilo chod vecí. Chce byť poznaná, chce sa o problémy podeliť, chce pomôcť, chce vodiť za ruku, chce byť ochraňovaná a v bezpečí. Navonok samostatná, silná žena, ktorú nezlomí žiadna krivda, krivý pohľad, nenávisť. Žena, ktorá v zásade nikoho nepotrebuje. Keď má pootvoriť dvierka do svojej duše je vyplašená ako také malé kuriatko a bojí sa, že bude musieť ísť s pravdou von a priznať sa k samej sebe.

Ona.


ja a Áčko | stály odkaz

Komentáre

  1. On
    cau Bublinka, zijes este? Dlho (pomaly tomu budu uz 2 mesiaci) si tu nic nenapisala, prestahovalal si sa na iny blog? Co je s Tebou, nepokecame?
    publikované: 16.04.2010 13:19:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. .
    tu som, zijem.. nepisala som lebo som uplne zaseknuta. zablokovana.
    ty si tak vsimas kedy co napisem? :)
    publikované: 24.04.2010 21:55:11 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ..
    nazdar Bublinka, :) tak som sa sem po dlhom case pozrel a vidim ze znova zijes: ze uz nie si zablokovana ale znova blogujes, :) nepokecame? - z cirej sympatie
    publikované: 05.07.2010 12:20:55 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  4. . . .
    možno som až príliš odblokovaná..
    pokecať? o čom?
    publikované: 05.07.2010 16:09:18 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ..
    nechces ?- len tak, ze ako sa mas a co riesis. Tak napr ja stale rozvijam (ale uz nie tak intenzivne) ten svoj dialog (okolo konfliktu kt mam) s napodobeninami cloveka. a co Ty, mas uz noveho frajera? :)
    publikované: 05.07.2010 22:06:40 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. .
    nuž.. veľa som dala na blog, ale je pravda, že je to asi 20% toho čo sa so mnou a okolo mňa deje. Riešim ľudské omyly páchané na mne, nedorozumenia, krivdy, vzťahy, frustrácie, nepriestreľné "múry".. no klasické zmätky okolo ľudského faktoru.
    Aktuálne skúšam single život. Mám plné zuby chlapov, čo znie až feministicky, ale... nemá.
    Máš problém s napodobeninami človeka? ako dlho už trvá?
    publikované: 05.07.2010 22:21:53 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ..
    Problem s nimi nemam: vsetko ide tak ako ma, pekne v sulade so zakonmi prirody, :) preco mas chlapov plne zuby ?- nie vsetci su ako ten Tvoj byvaly: gambler, tak uz kasli na neho.
    publikované: 05.07.2010 23:28:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  8. ..
    A citam (najnovsie na Tvojom blogu) ze dajaky taky Ta asi ozaj dobre nasrdil - chvalyhodne aka si vsak tolerantna: vidno ze ich/ nas neberies za nepriatelov ale v podstate za svojich pribuznych.
    publikované: 06.07.2010 00:05:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  9. ach
    neviem ci to je chvalyhodne... je to skor o tom ako vnimam ludi, specialne tych, ktori akymkolvek sposobom ublizuju. a viem, ze si to castokrat nezasluzia.
    nuz Robentin, ako som pisala tu mas 20%. nie je v tom len ten gambler.
    publikované: 06.07.2010 07:03:26 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. istotne je to chvalyhodne
    tj ze je dobre ze tak vnimas ludi, specialne tych ktori druhym dajako (takym tym svojim k.k.tskym spravanim sa) ublizuju. Oni si to hadam ani neuvedomuju. a ked si to aj uvedomuju, nic si z toho nerobia. a ked aj robia, dokazu si to (dajakym k.k.tskym kydom na toho druheho) prepacit. Potom tu samozrejme mame kategoriu individui ktore ublizuju naschval. ale tych v tej svojej "staznosti na seba" myslim neriesis. takych medzi ludi uz ani neratam. takym k.k.tom vyhadzovat nieco na oci uz nema cenu, len co si tym sama ublizis. lebo ten k.k.t by na teba este zautocil aj fyzisky. Ale s tymi normalnejsimi sa este da vychadzat hoci su takpovediac drbnuti. aj ten gambler bol taky?
    publikované: 06.07.2010 09:51:22 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. .
    ci bol kkt? alebo ci mi ublizoval? fyzicky?
    este sa mi aj tak asi "nechce" riesit ho. rozmienat na drobne a zistovat, spatne si spominat aky ku mne bol...
    publikované: 06.07.2010 10:13:50 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ..
    Pytal som sa ci patril k tym normalnejsim hoci k takpovediac drbnutym. ale neriesme/ nerozoberajme ho ak nechces. tiez by sa mi nechcelo: rozoberat dajaku svoju spalenu lasku (tymto sposobom). skratka tak to bolo a dopadlo: sme na ceste, kazdy na tej svojej - paci sa mi Tvoj blog: ako to tu premietas, tie svoje pocity a pozorovania na sebe. to Tvoje zamyslenie sa ako k.k.ta vynimas ako normalneho sa mi velmi pacilo :) a myslim zeby som sa s Tebou rad stretol aj nazivo.
    publikované: 06.07.2010 10:31:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  13. .
    to nemyslis vazne... ved to je uplne odradzujuci blog, nie? ja si to ani citat po sebe nemozem napr...
    ale tak som rada, ze sa ti paci a prinasa ti (pravdepodobne) priaznivy pocit.
    publikované: 06.07.2010 11:40:41 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ..
    ano, priaznivy pocit, to mi prinasa, :) paci sa mi jeho ne-eterickost: ze vies pekne polozit na papier co ozaj (dusevne) prezivas. take zrkadlo je to pre mna a vidis sa mi velmi sympaticka, :) co ta schodzka, si za?
    publikované: 06.07.2010 12:25:51 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  15. ...
    tak vdaka za kompliment (asi). zrkadlo pre teba? toto mi ozrejmi.
    nie som za schodzku :)
    publikované: 06.07.2010 23:37:27 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. ..
    Ano, take zrkadlo pre mna je ten Tvoj dennicek: napr to Tvoje zamyslenie sa nad svojou empatiou: ploche, leskle, hlboke... vidim sa v nom aky som: - a Ty nie si za schodzku? :) toto mi ozrejmi.
    publikované: 07.07.2010 11:20:13 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  17. ...
    ploche, leskle? pod tymito slovami nerozumiem nic dobre co by sa dalo o "tvorbe" povedat...
    co ozrejmovat? jednoducho si neprosim schodzku :)
    publikované: 07.07.2010 13:52:29 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. ..
    okej, Ale mas pre to dajaky (ci uz vazny alebo aspon nejaky) dovod? - ze si jednoducho neprosis schodzku nie je ziadny argument.
    publikované: 07.07.2010 14:24:34 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  19. .
    pre mna je moje vlastne chcenie/ nechcenie argumentom... ale dovod je, jasne. ja nepotrebujem schodzku s tebou, konkretne. to co z tvojich komentov a prispevkov vnimam... to je vo svojej podstate dovod.
    publikované: 07.07.2010 22:58:44 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. ..
    A co vnimas z mojich komentov a prispevkov, nepovies?
    publikované: 07.07.2010 23:19:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  21. ..
    halooo Bublinka, ani diskutovat so mnou uz nechces?
    publikované: 10.07.2010 11:26:20 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  22. robentin :D
    ty si nejaky vztahovacny ci co :D
    publikované: 11.07.2010 15:28:29 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. K veci
    A co vnimas z mojich komentov a prispevkov, nepovies? - hla moja povodna otazka. a ta druha (uz menej konkretna - zovseobecnena) otazka je podla Teba znakom nejakej mojej vztahovacnosti, neprehanas to trochu z takymito Tvojimi uzavermi, haaa? :)
    publikované: 15.07.2010 07:09:30 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  24. hm
    myslím, že to nepreháňam... ak sa pýtaš, či s tebou nechcem diskutovať, asi sa domnievaš, že jednoducho neodpisujem lebo nechcem a pravdepodobne ti nenapadlo, že mám aj iný, reálny život a nesedím tu celé dni :)
    a čo vnímam z tvojich komentov a príspevkov si nechám pre seba...
    publikované: 15.07.2010 09:44:22 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. ..
    teda feedback mi poskytnut nechces, preco ale?
    publikované: 16.07.2010 10:52:33 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  26. -
    pýtaj si feedback od 3D ľudí, čo ťa poznajú aj v reálnom svete :) ah.. vlastne nie, to sú pre teba asi len plevy... či niečo také obdobné.
    publikované: 17.07.2010 15:44:02 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. ..
    Tak pre !toto sa nechces so mou stretnut: Ty si skratka o mne myslis ze som k.k.t ci nieco take obdobne?
    publikované: 19.07.2010 11:31:22 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  28. :D
    omg nie!
    pozri sa. mám slobodnú vôľu, využívam asertívne právo nevysvetľovať ak nechcem, neobhajovať sa ak nechcem... Ale keď ti to nejde z hlavy von.. tvoj spôsob komunikácie mi nie je sympatický. ok?
    publikované: 19.07.2010 11:38:12 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. bubli,
    vyborne,specialne ma zaujalo:... bude musieť ísť s pravdou von a priznať sa k samej sebe. ...
    publikované: 19.07.2010 12:07:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  30. ..
    nie je Ti sympaticke ze (teraz) dobiedzam? :)
    publikované: 20.07.2010 11:01:59 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014