Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tesco beh pre život Nitra - 22.05.2010

Už v poradí tretí ročník projektu Tesco beh pre život dnes odštartoval pohybovú aktivitu v meste pod Zoborom. Športovci i nešportovci, deti, študenti, mladí i starší občania nechceli zahanbiť svoje rodisko a ukázali, že aj im záleží na výskume rakoviny a jej eliminovaní. Patrónmi akcie boli už tradične herečka Eva Pavlíková a riaditeľ DAB Ján Greššo, toho však na akcii nebolo vidno, medaily spolu s Pavlíkovou rozdával viceprimátor Štefan Štefek.
Behu sa zúčastnilo 2249 zaregistrovaných občanov, medzi nimi boli nielen samotní obyvatelia ale aj zamestnanci Tesca či členovia bezpečnostných zložiek. Na štartovnom sa vyzbieralo 6372,30 eur, ľudia sa mohli registrovať na mieste ale aj na internete a práve títo registrovaní získali k behu čip, ktorým sa meral ich čas a rýchlosť. Manažér Nadácie Výskum rakoviny Ján Juráš hodnotí dnešný priebeh ale aj počet zúčastnených viac než pozitívne. Vyzbierané prostriedky sa použijú na nákup unikátneho prístroja užitočného pre diagnostiku a liečbu rakoviny pre Ústav experimentálnej onkológie SAV, tzv. pyrosekvenátor. Práve tento prístroj dokáže upozorniť na možný výskyt nádorového ochorenia a sledovať účinnosť liečby onkologických pacientov. Doposiaľ ním slovenské zdravotníctvo nedisponuje, podporením danej akcie by sa organizátori priblížili k zaobstaraniu prvého prístroja na Slovensku. Jeho cena je 68 000 eur, za predchádzajúce dva ročníky sa vyzbieralo cez 45 500 eur.
Ak ste sa nezúčastnili nitrianskeho behu a prispieť tak k výskumu a nákupu prístroja, nemusíte sa obávať. Až do 31. augusta môžete darcovský príspevok poslať na účet Nadácie Výskum rakoviny alebo smskou na zadané čísla, viac informácií už na spomenutej stránke
www.behprezivot.sk


 


 

 

http://www.runner-photo.blogspot.com/2010_05_22_archive.html

http://nitra24.sk/news.php?extend.53369

 


Beh | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014