Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Alternatíva – prečo blogovať

Keď si pozriem titulku časopisov, tak vidím stále to isté. Buď sa na mňa usmieva nejaká modelka alebo chlapík z reality šou a veľkými písmenami je napísané niečo, čo ma vôbec nemusí zaujímať. Toto do nás hustia média a ľudia sú zvedaví, tak čítajú. No zvedavosť sa dá naplniť aj ináč.
Talentovaní žurnalisti, sa musia prispôsobiť, lebo to si prajú veľký šéfovia mienkotvorných časopisov. Ja by som sa spýtal „Prečo časopisy nepíšu o vyrubovaní lesov, znečistenom prostredí a dobrovoľníkoch , ktorí pomáhajú ľuďom?“ Pravdepodobná odpoveď by bola „Pretože sa to nepredá.“
A asi by mali pravdu. No bloger nepotrebuje nič predať. Vyjadrím svoj názor a ľuďom sa to buď bude páčiť, alebo nie. Mňa určite viac zaujíma ako moji priatelia a dobrovoľníci pripravujú každý týždeň hry pre deti, ktoré sa na to tešia, lesy, do ktorých chodím načerpať nové sily a dobrom vzduchu vo voľnej prírode. Keď sa zrazu dozviem, že tie lesy by môžu byť vyrúbané, alebo že nie sú dotácie pre dobrovoľníkov, to ma viac prinúti zamyslieť sa nad mojimi krokmi do budúcnosti. Skôr ako to, že miss reality sa stala slečna xy. Gratulujem, ale z toho múdrejší nebudem.
Blogovaním môžem aspoň na podobné veci upozorniť a dať tým niekomu vedieť, kto sa o to zaujíma.
Ako bloger si napíšem svoj názor, enmusím nič predávať a som rád, že veľa ľudí už dávno objavilo čaro blogov a nových názorov.

Úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. throne,
    ale ved existuju aj casopisy o zivotnom prostredi napr.: http://www.fns.uniba.sk/zp/
    Takze kto chce, cestu si najde...
    "Blogovaním môžem aspoň na podobné veci upozorniť a dať tým niekomu vedieť, kto sa o to zaujíma." - pis teda, uzitocne informacie nie su na skodu
    publikované: 21.11.2005 08:51:20 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. throne
    hellow,, s tou tvojou teoriou vrelo suhlasim.. som sefredaktorka nasko sk. casopisu.. je to priklad zo zivota,takze preto to hovorim. nas casopis zacal byt v skole dost oblubeny, odkedy sme prestali na titulky hadzat zname xichty. titulky boli originalne, studentske, z nasej hlavy. nasim kupujucim sa to pacilo. boli sme na sutazi-sturovo pero, ak ti to nieco hovori,, a tam nam vytkli akurat to, ze ta titulka nie je nicim zaujimava. hej, nicim, az na to, ze bola svojho druhu jedina, ze sa vsetkym pacila a pod. tu kritiku nam daval jeden profesor zurnalistiky, cize nemohla som mu odporovat svojimi "blogerskymi a amaterskymi" skusenostami. teraz mam vsak dillemu, co na dalsiu titulku. bud sa staneme komercnym tuctovym casopisom, ktory sa na sutazi uplatni, alebo budeme originalny, no v profesionalnych ociach prilis amatersky casopis..
    publikované: 21.11.2005 09:06:55 | autor: certica (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. re: certica
    Ja si myslim, ze sa daju vymyslat tuctove titulky na originalne clanky. Ak nie, tak sa treba rozhodnut, ci sa chcete pacit profesorom a porote, alebo sami sebe a tym co vas citaju.
    Netreba zabudat, ze pofesori zurnalistiky su uz naprogramovany na masove a komercne myslenie a vy mate volnu mysel, preto neviete mysliet "komercne". Ak sa chcete predavat, tak asi treba pristupit na ich hru, ale ak nie, tak mate volnost vyberu. Mozno budete priekupnikmi noveho myslenia. Citatelia si tiez budu musiet zvyknut.
    publikované: 21.11.2005 17:25:16 | autor: orifiel (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014