Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Za pluralitu vyvolenosti

Josepha Smitha si vyvolil boh, aby znovuzriadil Cirkev Ježiša Krista na Zemi.

 

Och, bože! Ďalší vyvolení z nebies. Pre zmenu mormoni.

A môj personál im udelil podpis, aby sa mohli registrovať aj na Slovensku.

- Chceš si šplhnúť u boha?, pýtam sa jej.

- Podporujem konkurenčné prostredie.

Čo ja viem. Mormoni sú len soft vyvolená cháska, na báze viery. Nie hardcore vyvolení rasisti na základe pôvodu. Napríklad mormoni pomáhajú nielen svojim členom, ale všelikomu. Majú čo robiť, aby kmeňový princíp vypilovali do dokonalosti.

- Možno sa časom vypracujú. Treba im dať šancu.

Prečo nie. Musia začať zvoľna. Lebo keby dnes niekto (iný) začal verejne hlásať, že my takí a takí sme vyvolený národ, ETNIKUM a to nás oprávňuje páchať genocídne zverstvá, eufemisticky povedané sociálnoinžinierske experimenty - napríklad také, že v 20. storočí na území, kde má iné etnikum majoritu zriadime štát, kde budeme mať majoritu my, lebo tak to chce náš boh a my sme v to dvetisíc rokov úfali - bol by v 21. storočí oprávnene kriminalizovaný a vyšupovaný na okraj spoločnosti.

Áno. Pluralita vyvolenosti je nevyhnutná. Treba zrušiť jej exkluzivitu, monopol strážený ideológom so zdvihnutým prstom. Rovnakým ideológom, ako za socializmu, kde akákoľvek kritika končila jeho pokáraním: "Ty si za vykorisťovanie človeka človekom? Si zástanca imperlializmu? Si protisocialistický živel? Si, a preto kritizuješ!" Za tým už bola machuľa v (oficiálnom) kádrovom profile a ostrakizácia, prípadne basa, (oficiálna) sekcia Politickí väzni.

Aj ten terajší ideológ pri akejkoľvek kritike dramaticky dvíha prštek. "Ty si za zničenie vyvoleného etnika? Etnika, ktoré si vyvolil NÁŠ boh? Za jeho vytlačenie do mora? Si zástanca fašizmu? Si, a preto si antisemita!" A za tým už je machuľa v (neoficiálnom, lebo veď nie sme v totalite, hehe) kádrovom profile, ostrakizácia a basa, sekcia Politickí väzni (neoficiálna, lebo nie sme v totalite, David Irwing budiž dôkazom, hehe). Tam si môžeš medzi pavúkmi dumať o choroboplodnosti mýtu vyvolenosti, údajnom magickom iracionálnom bezdôvodnom  ubližovaní dietkam božím bez bázne a hany (ktoré keď spáchajú nejaké svinstvo, riadia sa Plzákovým Zatloukat, zatloukat, zatloukat ... a na záver obvinia toho, kto si im svinstvo dovolil vytknúť), tam môžeš myšiam vykladať, že v kauzálnom racionálnom svete takáto mágia neexistuje a je to len ideologický žvást.

Medzi mormonmi ašpirujúcimi na pozíciu vyvolenosti a súčasnými vyvolenými je jeden zásadný rozdiel. Súčasní majú okrem podpory u kmeňového šéfa na nebesách - explicitne vyjadrenej dokonca písomne, kto už by si to dovolil spochybniť -  aj podporu u centrálneho mozgu sveta riadeného priamo bohom. Bez nej by boli ich mystické bláboly len kabaretnou odozvou staroveku. Že je to mozog podľa jeho prejavov na nízkej vývojovej úrovni? Pozor, blíži sa ideológ a dvíha prštek...

- Mormoni musia byť silní a bojovať o moc. Potom sa stále brutálnejšia blízkovýchodná ruvačka prenesie do Utahu a USA bude môcť na vlastnej koži - na vlastnom území - zistiť, čo je to vojna. Sprosté deti nevedia, že niečo páli, kým sa samé nepopália. Veľké a silné, ale sprosté deti, ktoré sa nechávajú nahovoriť, aby kade-tade zakladali požiare.

Ja teda neviem, či raz budú silní ako Pat Robertson, aby sa mohli ťahať za prsty s fanatikom jeho rozmerov:

- (Mr. Robertson) Is there a message from God that is being played out here? Do you put it in those terms?

The Jews are God’s chosen people. Israel is a special nation that has a special place in God’s heart. He will defend this nation.

Ako je tá ľudová pesnička? A kto tomu neverí, neverí, cluster bomb jeho materi.

S pozdravom,

Šunkes                   


Kocúr Šunkes, bystrý žiak školy milétskej | stály odkaz

Komentáre

  1. ta cast o Izraeli
    to su typicke antisemitske dristy. V prvom rade Izrael a sionizmus nebol zalozeny a podporovany ortodoxnymi Zidmi, ale sekularnymi. Po druhej svetovej vojne a skutocnej genocide na Zidoch sa nitko ani nemoze cudovat.

    Ortodoxni Zidia si sice priali obnovit Izrael, ale v ich chapani ho mali dostat od Boha, bez toho aby bolo treba bojovat. Preto ortodoxni Zidia nepodporovali vznik statu Izrael po druhej svetovej vojne. Ked uz nenavidite Izrael, tak preco do toho zatahovat ortodoxnych Zidov, ktori si ho tiez nepriali? Tiez hovorit o genocide, ked pri nejakej vojne padnu civilisti, je propagandisticka loz, nic ine. Je to zneskodnovanie pojmu genocida, zrejme o to vam ide.
    publikované: 15.09.2006 12:16:12 | autor: stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ... a na čo sa
    odvolá "sekulárny žid" pri debate o vzniku Izraela? Na starý plesnivý mýtus o vyvolenosti a Zemi zasľúbej. Preto sa sionisti natlačili ausgerechnet do Palestíny. A je to.
    Šach-mat, stanko, môžeš ísť domov.
    publikované: 15.09.2006 12:42:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. preto
    preto ausgerechnet do Palestiny, aby mali pokoj od takych ako si ty.
    publikované: 15.09.2006 13:19:35 | autor: stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. to stan:
    a ze vraj podla najnovsich sprav 'Ten, s ktorym rozprava Boh' slubil svojim zidom (teda netyka sa to vsivavych Chasidov a inej veteze) Pluto. Kazdy na Zemi sa vyzbiera po kile na stavbu raketoplanov, po dokonceni ktorych pockame este tyzden, aby tam Jahve urobil Ordnung s atmosferou a podobnymi malichernostami a potom.... no potom ta uz asi nestretneme... :))
    radok
    publikované: 15.09.2006 13:43:17 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. stanko, ty si ešte tu?
    Ľudia, ktorí si nárokujú na nejaké svoje práva na úkor iných ľudí, za cenu ich životov a domovov, odo mňa pokoj mať nebudú. Video z Deir Jássin si si pozrel? Nie? Pozri si ho, linka je v texte. A zbystri potornosť hlavne tam, jde je zdôraznené, že Deir Jássin bol len kvapkou v mori etnických čistiek.
    Aj Finkelsteinov článok o antisemitizme si prečítaj, keď už si tu. Tam si špeciál dovolím upozorniť na časť o aktuálnej britskej správe (Report of the All-Party Parliamentary Inquiry Into Antisemitism, September 2006) o antisemitizme vo Veľkej Británii:
    "The report includes under the rubric of anti-Semitic incidents not just violent acts and incendiary speech but "conversations, discussions, or pronouncements made in public or private, which cross the line of acceptability," as well as "the mood and tone when Jews are discussed." The wonder is that it didn't also tabulate repressed anti-Semitic libidinal fantasies. In the category of inherently anti-Semitic pronouncements the report includes "drawing comparisons of contemporary Israeli policy to that of the Nazis" (only comparisons of contemporary Arab policy to that of the Nazis are permissible) and "theories about Jewish or Zionist influence on American foreign policy" (even if Jewish and Zionist organizations boast about this influence)."
    Najskôr ideológ ľudí vycvičil, aby pri zmienke o židoch priškrcovali hlas. Teraz to označí za prejav antisemitizmu. A keď sa ľudia zo strachu z ideologickej buzerácie prestanú o židoch úplne zmieňovať, bude vyhlásené za antisemitské aj ich mlčanie.
    Klasické totalitné politikum.
    publikované: 15.09.2006 17:14:22 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ludia, ktori...
    No ved jasne, ze Zidia by nemali pokoj od takych ako si ty, preto su v Izraeli. To ta musi naramne stvat, ze im nemozes nic urobit a nic ine ti nezostava len vypisovat na web, kazdy jeden antisemitsky nezmysel.
    publikované: 15.09.2006 17:39:25 | autor: stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. stan
    z argumentačného hľadiska sú tvoje príspevky dosť podvyživené. Ale nečudujem sa ti. Zlé časy vám nastali. Spoľahlivých agentov je čoraz menej a aj naivných hlupáčikov ubúda, dokonca aj napriek sionistickému mediálnemu buldozéru, lebo fakty sú neúprosné. Čoraz viac ľudí je imúnnych voči propagande typu "ďalšia provokácia imperialistov: švédske brehy sa opäť vynorili v blízkosti sovietskych ponoriek".

    Už vám neostáva veľa času. Vaši musia konať rýchlo a zrovnať to tam všetko so zemou, kým sa dá.

    publikované: 15.09.2006 23:18:45 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Náboženské vrenie
    Späť k mormonom, vlastne ku kresťanstvu.
    Neviem presne, čo pápež B16 v rámci revivalu križiackeho ťaženia utrúsil, ale asi to bolo niečo hardcore, keď nasral všetky moslimské štáty.
    Dnes je o tom v smetiarni diskusia. Toto sa mi tam páčilo:
    Názov príspevku: Urazení moslimovia (reagoval na nejakého trta, ktorý bol celý urazený, že moslimovia sú urazení a jačia a vyvádzajú)
    "To predsa nie je moslimské politikum, to sa naucili od zapadu. Preco kritizujes ich prve crty demokracie -vrieskanie a fnukanie- ktore si ocividne uz dobre osvojili?
    .
    Este sa naucia byt viac pokrytecki, o nasili nebudu recnit, ale ho budu len zakerne vykonavat, nebudu zabijat samovrazedne, ale z vysky mnohych kilometrov, budu klamat nehanebne o tom, ze nic nespravili, a hlavne recnit az po nebesa, ako prinasaju svetu to najlepsie spolocenske a moralne zriadenie na svete. S tym, ze oni samozrejme od sveta nic nechu, a ze svet je na nich, prave na nich zly, ze trpi antimoslimizmom, co oni velkoryso znasali a znasaju, ale je to od sveta ubohe...
    -
    Potom, ked sa nielen niektore, ale VSETKY tieto darebactva naucia, potom sa moslimsky svet plnohodnotne zaradi k Zapadu, splynie s nim, bude mu ronocenny.
    .
    Halleluja."
    publikované: 16.09.2006 10:02:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. mas tam logicky nezmysel
    Moslimov, ktori ziju v nedemokratickych rezimoch, sa nikto nepyta, co si zelaju alebo nezelaju, to by bola demokracia a je nelogicke povedat, ze si nezelaju demokraciu.
    publikované: 16.09.2006 12:18:13 | autor: stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. aj stan
    je modrooká blondína.
    publikované: 16.09.2006 12:47:37 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. ad sme diskusie
    a ludia (inak inteligentni), ktorych tragicku minulost je zakonom zakazane spochybnit su vraj otraveni z toho, ze musulmani citlivo reaguju na europske dvojzmyselne narazky. Je smutne, ako ludom chyba sebareflexia.
    publikované: 17.09.2006 00:43:49 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Siroty
    Och, co sa stalo s tymto svetom, kde clovek uz nemoze nikomu verit, niet miesta, kde by mohol byt slobodny a bezpecny, studne vydavaju smradlavu vodu a nase modlitby nema kto vypocut, lebo este aj Boh je len - Zid.
    publikované: 17.09.2006 08:45:42 | autor: Kazatel (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Kazatel
    Presnejsie povedane: je to kmenovy rasista a stary zakon sa hemzi oslavou genocid. Chodte a zabijajte.
    V pripade potreby dodam autenticke citaty zo "svatej knihy krestanov".
    Pozna katolicky papez lepsie koran ako stary zakon, ktory je sucastou "krestanskeho mierumilovneho ucenia"?
    publikované: 17.09.2006 10:00:37 | autor: kompas (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Šahrezád, s nimi je to tak:
    obsedantná sebaľútost (kmeňová, nie osobná, chronickým vyplakávačom nikto neublížil) vedie k brutálnemu cynizmu.
    Tam srandy končia a začína sa nenávisť voči všetkým "iným". Oni sú totiž presvedčení, že im všetci ublížiť CHCÚ. To je tiež dôsledok nemenovanej ideológie - mentálna deformácia svojich vlastných ľudí. Ani netušia, ako im ideológia, ktorou sa údajne chránia pred druhým h...no, veďviemečím, otrávila a zničila život.
    publikované: 17.09.2006 18:26:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. takto strácať čas a energiu
    Ema,
    nacistickí propagandisti svojho času by z Teba mali radosť. Akurát ja sa Ti čudujem, že Ťa to v dnešnej dobe ešte baví - takto daromne strácať mentálnu a tvorivú energiu, ktorú by si mohla využiť na niečo užitočnejšie.
    publikované: 19.09.2006 09:28:44 | autor: negev (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Že vraj ...
    ... prečo práve do Palestíny. A kam mali ísť ? Do Grónska ?
    Isteže Ema, také antisemitské prasa ako si Ty, by ich najradšej videlo práve v tom Grónsku. No ale máš smolu, Tvojmu krochkaniu rozumejú a počúvajú ho iba Tebe rovné prasce.
    Ema priznaj sa, ešte aj keď máš zácpu a nevieš sa vysrať tak ešte aj vtedy nadávaš na Židov, ako keby oni Ti tú zacpu spôsobili. Všakže ? :-)))
    publikované: 19.09.2006 09:35:34 | autor: negev (e-mail, web, autorizovaný)
  17. aký mrzký
    mrtvák, fuj!
    publikované: 19.09.2006 10:15:26 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. aký mrzký
    článok.
    Chuderka Ema, tie záchvaty nepríčetneho antisemitizmu má len vtedy keď dostane kramy, alebo ich (tie záchvaty) dostáva aj inokedy? Celkom by ma to zaujímalo, aby som si mohol zapísať do diára, že kedy na jej inak zaujímavý blog nemám chodiť.
    publikované: 20.09.2006 08:45:39 | autor: vrabec (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014