Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Smery ďalšieho vývoja v spotrebe a sortimente potravín

Množstvo, akosť a štruktúra potravín ovplyvňujú rast, obnovu síl a životnú aktivitu človeka. Správna výživa pomáha upevňovať zdravie obyvateľstva, predlžovať ľudský vek a zvyšovať pracovné schopnosti ľudí.

Výživa podstatne ovplyvňuje rast produktivity práce. Energetická spotreba v posledných rokoch u nás vzrástla. Je to spôsobené vysokou spotrebou tukov a sacharidov. Veľmi vzrástla aj spotreba mäsa, a to najmä bravčového. Naďalej je u nás vysoká spotreba múky a múčnych výrobkov. Oproti tomu je nižšia spotreba mlieka, mliečnych výrobkov, zeleniny a ovocia.

Našu poľnohospodársku výrobu a sortiment potravinárskej výroby treba orientovať na tieto druhy výrobkov:
- hotové jedlá
- špeciálne zostavené a zabalené potraviny
(na cesty, turistiku)
- kvalitné výrobky určené pre najrôznejšie kategórie spotrebiteľov s diferencovanými výživovými požiadavkami.
- potraviny a výrobky určené na zásobovanie závodných, školských a reštauračných zariadení, nemocníc,...

Tovaroznalectvo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014