Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Replikátor: Áno, či nie?

Diskusia o základnom koncepte súčasného evolucionizmu pokračuje. Zamyslíme sa nad oprávnením koncepcie replikátora.
Orginál článku je uverejnený tu.

Anima Et Machina | stály odkaz

Komentáre

  1. DvC, zišli mi na um takéto insitné otázky...
    čo ak je „neživá hmota“ taká hmota, ktorej „replikácia“ sa deje výlučne v singulárnom bode vesmíru? v okamihu ukončenia jedného životného cyklu časopriestoru a začatia ďalšieho?? tzn. v okamihu big bangu???
    publikované: 05.07.2008 16:54:54 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. singulárny bod?
    k tomu sa neviem vyjadriť. Obsahuje vôbec hmotu? Odkiaľ sa vzalo prvotné usporiadanie pri Big Bangu a prečo? Skrátka tu sme v podobnej situácii ako podľa Biblie: na počiatku bolo slovo, slovo bolo u Boha a Boh bol slovo. Myslieť si v oboch prípadoch môžeme čokoľvek a vykladať si obe situácie môžeme ako len chceme.
    publikované: 06.07.2008 11:26:42 | autor: daimonion (e-mail, web, autorizovaný)
  3. DvC, neviem, či singulárny bod hmotu obsahuje alebo nie...
    no v zmysle vyššie uvedených insitných otázok si singulárny bod vesmíru predstavujem ako analógiu aktu plodenia.. ako analógiu okamihu, kedy sa cez spojenie zárodočných buniek ženy a muža vytvára v „starom“ tele zárodok nového tela..
    singulárny bod si teda predstavujem ako bod, kedy „starý“ vesmír odovzdá „novému“ vesmíru informáciu o jeho budúcej štruktúre, ergo ako okamih replikácie vesmíru..
    a ktovie, možno tak ako v okamihu splodenia novej bytosti v tele ženy telo ženy nezaniká, možno v okamihu „splodenia“ nového vesmíru nezaniká ani „starý“ vesmír, ale ten „nový“ je v ňom vnorený vo svojej zárodočnej podobe, a „rodičovský“ vesmír zanikne až vtedy (ak vôbec zanikne), keď „vesmír-potomok“ je schopný samostatnej existencie...
    jasné, sú to bohapusté insitné špekulácie, podložiť ich neviem ničím, a ani nemám takú ambíciu či potrebu.
    publikované: 06.07.2008 11:59:14 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014