Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď spíš...

Celý život som mala problémy so spánkom. Tobôž so spánkom, ktorý som mala s niekým zdieľať. Nešlo mi to. Často som sa budila, alebo som vôbec nezaspala a ak áno, tak len z vyčerpania a väčšinou v celkom inej miestnosti. Nemohla som si zvyknúť na to, že v tom čase absolútnej prirodzenosti sa na mňa niekto díva, niekto ma cíti, niekto ma zdieľa. Myslím, že nikto nebol hoden mojich snov a preto to tak bolo.

Keď si u mňa prvýkrát zaspala, inštinktívne si si ma pritiahla k sebe, zakliesnila si sa o moje rameno, preplietla si si členky s mojimi lýtkami a ja som sa nemohla ani pohnúť. Nemala som kam ujsť, ak som ťa nechcela zobudiť. Som ti zato vďačná, možno práve to je dôvod, prečo pri tebe spávam lepšie, ako keď som sama.

Keď spíš, dívam sa na teba a odhŕňam ti vlasy z čela. Premýšľam, čo sa deje na vnútornej strane tvojich viečok, bozkávam ťa na horúce líca a opatrne na ne prikladám pery, aby som ťa nezobudila.
Keď spíš, vyzeráš tak krásne a naozajstne, ako človek, ktorý sa zmieril sám so sebou. Ako niekto, kto si zvykol na to, kým je.
Neviem, či som ti to niekedy povedala, ale keď spíš, voniaš inak. Možno perinami, možno snami, možno mojou láskou, do ktorej ťa obliekam, ale je to iná vôňa. Taká prirodzená a jemná, že by som ju spoznala medzi tisícami iných.

Niekedy rozprávaš zo sna. Väčšinou ti vôbec nerozumiem, ale ak áno, tak ti odpovedám. Lebo je pre mňa dôležité viesť dialóg s tvojimi snami. A niekedy, keď spíš, tak sa spolu milujeme. Viem, stalo sa to iba raz a možno by to mohlo byť klasifikované ako zneužitie, ale vyzerala si zobudene a čulo! Namôjdušu ti začnem dávať logické hádanky zakaždým, keď mi rozospato povieš, že máš na mňa chuť!

Rada pri tebe ležím v noci. Lebo keď spíš, vôbec sa nehýbeš, nepočuť ťa dýchať, iba tam si a produkuješ šialene veľa tepla. A ja si predstavujem, čo sa ti asi deje v tej kučeravej hlave, kým ja potichu ťukám príbehy do klávesnice. Sníva sa ti o mne? Je to obscénne? Sú v tom sne aj šteniatka? Máš v tom sne už dopísanú dizertačku a pred sebou litrový bubbletea? Neviem. Iba imaginujem a potom sa ťa spýtam. Väčšinou si nespomínaš, tak ti vtisnem nejakú z mojich predstáv a ty prikývneš, lebo tesne po prebudení nie si schopná sa so mnou hádať ani o tom, či si na raňajky prosíš aj čerstvú zeleninu.

Keď spíš, je to tá najintímnejšia časť nášho dňa.
Lebo keď spíš, patria mi tvoje sny, myšlienky, vône a drobné úsmevy, o ktorých ani nevieš.
Nevstávaj... otoč sa na druhý bok a ja ti prikryjem holé kríže.
Od toho som predsa tu.

- | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014