Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jednoročná diskusia na tému krátkej poviedky bez konca...

"Cyber Plagiat", alebo ako sa napisala poviedka o cloveku, ktory chcel pisat poviedky. Je to pribeh o chlapcovi, ktory sa pokusil o svoju prvotinu v literatúre a odovzdal ju "nadšencom čítania" na zhodnotenie.... Pokus o post-dobú antidrámu, ktorú pre mňa napísal virtuálny svet a zanechal ju na internete, tak ako Vám ju ja teraz predkladám. Všetky mená OSôB su vymyslené a zhoda je čisto náhodná. Necenzurované. Venovane CERTICI666. Dufam, ze Ta potesi moj pokus. :)
 
Wewo
Matrix - Kapitola 1
 
"Určite všetci poznáte trilógiu Matrix... v treťom filme všetko veľmi pekne skončilo, no v mojej poviedke je to trochu inak, Neo pri boji s agentom Smithom proste scípol, Zionu sa akoby zázrakom podarilo útok strojov prežiť, a tak Morpheusovi, Niobi a Ghostovi nezostáva nič iné, ako začať pekne od začiatku. Poviedka je písaná v prvej osobe, toto je prvá kapitola... inšpirovala ma hlavne PC hra Enter the Matrix....
 
1.kapitola: Prepad

Všetko sa to odohralo v jedno pondelkové ráno. Pracujem, teda pracoval som v jednej firme, ktorá vyrába počítače (no dobre, bolo to IBM). V to ráno mi jeden chlap priniesol veľkú obálku až do mojej kancelárie. Rozmýšľal som, čo v tej obálke môže byť. Nepochybne v nej bolo niečo malé, čo by určite nepotrebovalo takú veľkú obálku. Nedalo mi to rozmýšľať, a tak som prerušil moju prácu a pustil som sa do otváranie obálky. V obálke bol mobil. Starší model NOKIE, nič zvláštneho ani vzácneho. Už dlho som mal lepší mobil. Viac ma vak prekvapilo, keď mobil zazvonil.......", bla, bla, bla, a v tomto duchu to aj pokračuje (Nezasväteným do trilógie Matrix oznamujem, že je to prepísané veľmi prvoplánovým spôsobom), až do posledných viet:
 
"Tu ho máš, Niobi! Postráž ho! Ja tam ešte zlikvidujem zopár poldov!" Povedal Ghost a pustil sa do boja. Najčudnejšie bolo, že strieľal aj po policajtoch aj po tých supermanoch.
"Nebojte sa, Morpheus už zbehol po vrtuľník. Aha, už je tu." Povedala Niobi a ukázala na vojenský vrtuľník, ktorý sa snažil pristáť na streche.
"Choďte tam!" rozkázala Niobi a poslala ma do vrtuľníka. Bez zbytočných slov som ju poslúchol.
"Ghost, poď!" zakričala Niobi. Ghost bleskurýchle naskočil do vrtuľníka.
"Myslím, že mi máte čo povedať." Povedal som.
"To teda hej." Povedal Ghost.
Tu sa rozhodol autor ukončiť svoju prvú kapitolu a vznikla k nej diskusia, ktorá trvala vyše roka a skončila tam kde začala.
 
"
REAKCIE   / Pridaj reakciu /

 Robert Sidor (18.04.2005)
no kde by som zacal ... V prvom rade musim povedat ze napad spracovania ineho konca 3.casti Matrixu sa mi pacil, no od tvojej pivedky som cakal viac. Zaciatok je neoriginalny - naco pises to co tu uz raz bolo a koniec nevysvetluje nic - myslel som ze rozvinies trochu viac dej a poviedka neskonci tym ze zachrania dalsieho vyvoleneho. To by bolo k deju. Teraz k pisaniu: Najviac mi asi vadilo asi malo vykreslenia dramatickych scen - a to je ten boj co si napisal aj vyssie ze neopisujes - velka chyba. Vacsinou vypises prave tuto zaujimavu cast jednou vetou, v com sa citatel straca. Nejake vacsie chyby som v tvojej poviedke nenasiel avsak co by som ti este pripomenul - Snaz sa rozvijat vety a nepis kratke vety. V rozvinutych vetach dopln opis pocitov alebo prostredia, situacii a podobne. Velmi to pomaha obrazotvornosti v citatelovom mozgu a nestrati sa v texte a tvoje dielo bude plynut v jeho hlave ako film ... Samozrejme obcas je dobre napisat aj kratku vetu, ale pokus sa dobuducna pisat rozvinute vety. Este nad cim som sa pozastavil bola logickost - policajti nosia granat pri sebe ??? Teda, ak viem tak granaty maju len specialne jednotky a to si asi zabudol napisat. Celkovy dojem: nie je to zle. Napad tu je ale spracovanie by sa mohlo zlepsit.


 Martin (18.04.2005)
Len jedna fakticka z vytahu vysli 4 a ked prechadzali okolo necho tak to boli tí traja


 Wewo (18.04.2005)
Heh, no tak po poriadku: Robert Sidor: Diky za radu, v dalsich kapitolach sa urcite napravim. A ci fízli nosia pri sebe granaty? No, to je detail :-) Na podobnosť s filmom som už upozornil, no Morpheus ma rovnake zvyky, no tal to skusil s tym mobilom este raz. :-) Martin:No, tak jeden isiel na WC :-)


 jurajpod (18.04.2005)
tak jeden isiel na WC :-), nebol to ten za solarnym panelom_


 goyaa (20.04.2005)
uz pri prvych riadkoch som mal pocit,ze to ani nemusim citat do konca ale zvedavost ma premohla. prve riadky"navodu" k poviedke ma uplne odradili. tak, ako su poukladane slova a zlozene vety, je uplna hroza. a samotna poviedka..naco slova. Autor mi pripada ako velmi mlady clovek co dost pozera filmy a ma nutkanie za kazdu cenu nieco vytvorit,pricom sam seba euforicky presvedci,ze je to dobre. myslim ze autor nikdy necital ziadnu knihu,pretoze vidiet ako pise..vo svojej hlave vidi sam seba ako hrdinu a chaoticky tieto obrazy hadze na papier. doporucil by som menej pisat a pozerat filmy a viac citat aby si osvojil stylitiku a spisovnu rec,tiez schopost vykreslovat a logiku.mozo neskor z toho nieco bude,lebo je u autora citit velke nadsenie pre akciu a dynamiku.


 Shade (21.04.2005)
No ja ti poviem takto... som fanusikom matrixu a nie takym fanusikom, co obdivuje akciu a efekty, ale takym, ktory sa snazi matrix pochopit. Akoze si tam mal tolko chyb co sa tyka matrixovskej casti ze az... pozri si kazdu cast aspon 30x a nedivaj sa na to tak, ze sa nudis pri dialogoch a si napaty pri akcii.. vsimaj si co hovoria, robia, co sa deje, ako to robia a zamyslaj sa nad tym a objavis vela skvely veci, a az potom zistis aky je matrix skvely film... ja sam nemozem uverit, ze by to dokazali dvaja ludia vymysliet, pretoze je tam toho riadna kopa a vsetko to krasne zapada a tak... no a teraz k poviedke. Ako som uz naznacil, z poviedky bola citit akcia... bohuzial iba akcia. nic viac nie. Ostatne veci ktore by si mohol krasne popisat si nepopisal... neviem ako sa bude pribeh odohravat dalej, ani nevieme kto vlastne John Morrow je. Dufam, ze myslis na to ze to musi byt programator... inak ten styl akym sa vyjadruju nezodpoveda danym postavam. Skus si vsimnut ako stylizuju vety a ako sa vyjadruju. a uber trocha z akcie a zapracuj na pribehu s mnozstvom zvratov. Predstava, ze ho zachrania a ghost sa vrhne oproti agentom/policajtom, je dost nepravdepodobna, pretoze sa vsetci rebeli drzia hesla, ked vidis agenta zdrhaj. takze trocha menej akcie.. ale inak by sa dalo... ako vravim, zapracuj na pribehu a moze to byt dobre


 nabco (26.04.2005)
poviem to dvomi slovami: Urazka matrixu. jedine co to ma spolocne s matrixom su postavy, aj tie sa nechvaju ako by sa mali. Vlastne maju spolocne iba mena. A tym, ze morfeus zbehol po vrtulnik si co myslel?? ze bol niekde odparkovany na parkovisku ci co? (to tak vacsinou byvaju vojenske vrtulniky na kazdom kroku.).Inak dobry pomer: 10 chlapov a 200 ninjov. Je tam toho podstatne viacej, ale nemam naladu ani cas ti to tu vsetko rozpisovat. Vidim ze: "The Matrix hasnt you..."


 Wewo (2.05.2005)
Shade, myslim, ze to staci povedat dost jednoducho: SI UPLNE MIMO!!! (mozno aj ja) :))) nabco: tak sorry, ze som sa pokusil nieco napisat, uz viac nebudem. :-(


 Wewo (2.05.2005)
Shade: na a ak chces vediet, ako to dopadne a kto John Morrow je, to by si si mohol precitat v dalsich 8 kapitolach, ktora uz mam napisane a prave som ich sem pridaval, ked som sa len tak nahodou po dlhom case pozrel na reakcie 1. kapitole, a tu vidim, ze sa vam to velmi nepaci, tak naco zbytocne zaplnovat server... TRHNITE SI NOHOU! takym nezdvorilim zasranom ako ste vy sa neoplti nic napisat !!! :-) :-) :-))))))))))


 Wewo (2.05.2005)
ale ne, vphode: vporiadku, spisovatelsky talent aasi moc nejsom, ale pribeh uz mam dobre premysleny len ako ho napisat... nevadia mi neprijemne komentare, naopak, aspoň viem, ze sa mam na to vykaslat, vy nezdvorili zasrani!!!!!!!!!!!!! :-))))))))))


 Robert Sidor (2.05.2005)
kritika je zrkadlo a odraz tvojho diela. je to ako ked sa sam ako clovek niesi schopny pozriet na seba, iba vdaka zrkadle si schopny uvidiet sameho seba. Zalezi len na tom ci ta to zrkladlo neklame. Najlepsie je sa pozriet do niekolkych zrkadiel. Tu si videl kritiku z roznych stran, zaver si uz urob sam ...


 Shade (3.05.2005)
akože neviem čo máš proti, ja som sa ti snažil pomôcť a nabco asi tiež. akože ak to má byť tie diela iba bezduchá akcia, navyše vymikajúca sa logike matrixu a o tom ako sa chovajú postavy ani nehovorim tak to radšej ani nezverejnuj. ale ak to také zlé nieje tak to sem daj. a inak akože neviem s čím som akože mimo


 kAnYs (4.05.2005)
Wewo, necital som to a nebudem sa teda k tomu vyjadrovat. K comu sa ale vyjadrim je jedno. Ked nedokazes rozoznat konstruktivnu kritiku od nekonstruktivneho picungu a kritiku nedokazes vseobecne zniest, tak nepis. Neoplati sa. Vzdy sa najde niekto co bude nieco kritizovat, akokolvek dobre len budes pisat. Shade a Robo Sidor ti dali vyslovne a jasne rady. Presne ako Robo povedal, kritika je zrkadlo. Ked sa nedokazes don pozriet tak sa nemusis ani cesat. Pretoze sa nikdy dobre neuceses.


 Wewo (10.05.2005)
Shade, mimo si v tom, ako si ma opisoval v prvej reakcii.


 Ghost (13.05.2005)
Wewo. Pripadalo mi to bez napadov. Pisanie kusok neohrabane a posobilo to neucelenim dojmom. Najviac ma dostala veta "desat chlapov... dvesto ninjov". Celkovo styl vyjadrovania postav nesedel k stylu postav Matrixu. BTW: Logika ti asi vela nehovori, co?


 Xius Eyroo (18.05.2005)
vacsina tu bola povedana... mozno sa mylim, ale oproti predchadzajucim dielam vnimam iste nedefinovatelne zlepsenie :) ...velky krok vpred by bol, ak by sa postavy stali skutocnejsimi (vsetky su rovnake... ale to je aj moj problem :X ) a tiez keby si si premyslel pointu... vymysli pribeh s originalnym priebehom (stale je to len vymyslanie za pochodu, nic mi totiz neutkvelo v pamati, a malo by!) no a citaj :) ono to fakt pomaha


 Shade (20.05.2005)
no akože neviem v čom som podľa teba mimo.. no akože mi xceš povedať, že si nejaký "pravý" fanúšik matrixu čo sa ho snaží aj pochopiť??? no tak to by som netvrdil, pretože hentaké čosi by si nikdy nenapísal.. to mi ver.. vidíš v matrixe iba akciu a podobne... ponúkol som ti objektívnu kritiku ale ty si ju neprijal.. tvoja chyba... ked si neprestajne myslíš, že to čo robíš je dobré a neprímeš kritiku iných tak to je iba tvoj problém. ži v imaginárnom svete, kde je ten tvoj príbeh podľa matrixu a podľa toho ako ho vymysleli Wachovski, ked sa nechceš zlepšiť


 Polos (20.05.2005)
FUck you all!!!


 namuras (31.05.2005)
Takto sa konci debata civilizovanych ludi rozjimajucich nad filmom, ktory spojil budhizmus, exoticke bojove umenia a odkaz ochrany zraku proti slnecnemu ziareniu, hm...


 Trin (6.06.2005)
Akoze neuraz sa wewo, ale ty sam si chcel aby sme ti napisali nieco o tom ako si to pisal, podla mna je to celkom fajn, jasne citala som aj lepsie poviedky, ale ak sa pokusas pisat nemal by ta len tak niekto vyviest z miery.Musis to skusat, musis sa zlepsovat a pokusat znova, poznam ludi a som jednym z nich, ktori sa tiez snazia pisat a nie kazda kritika ta vie potesit.Musis sa vediet odosobnit od toho co si myslia iny a zobrat si z toho len to co ti moze pomoct. K tvojej ppoviedke mam par vyhrad, tak naprikllad, ako tu uz niekto spominal mal by si pisat viac o tom co si myslia osoby, menej akcie, a ak tam chces mat tu akciu tak sa ju snaz co najviac preparcovat, suhlasim, ze to bolo rovnake ako zaciatok matrixu, ale mozno mas pre nas naplanovane prijemne prekvapenie a v dalsich kapitolach sa to zlepsi.Prosim ta daj tu dalsie a uvidis reakciu na ne, osobne som zvedava co chces pisat aby si ohuril skalnych fanuskov, takze len tak dalej a nedaj sa odradit nepriaznivymi ktritikami...


 Wewo (7.06.2005)
Trin, diky za povzbudenie, ale tieto reakcie ma zaborili tak hlboko, že už sa z toho von ani nedostanem... neviem, co vsetci cakali, na zaciatku filmu to bolo fakt podobne, ale je to uz jedno. Nie je to moja prva poviedka, a už mnohy mi napisali, že je tam malo akcie. Možno som to trochu prehnal... Dalšie diely tu už určite nepošlem, aj tak by ich urcite nikto necital, lebo som si v tejto poviedke urobil velmi zlu reklamu. Len ma trochu pobavilo, ako ma ostatny opisovali. Ja naozaj vela citam. A matrixu naozaj chapem, no bol to iba prvy diel, na ktoreho nedostatky som uporoznil už hore. asi by som už nezniesol dalsie velmi zle reakcie.


 Wewo (7.06.2005)
A vlastne, prepacte vsetci, jak som na vase reakcie reagoval. Hore, v 5iatom bode som napisal: "Tak, to je všetko, príjemné čítanie, a nebojte sa kritizovať moje poviedky, veď učíme sa z vlastných chýb." ja som sa z mojich chyb poucil, ze by som uz nemal ostatnych zatazovat mojimi povioedkami. zbohom


 Marcus (8.06.2005)
Wewo: Si to vobec nepochopil... skoda


 Xius Eyroo (9.06.2005)
Wewo: jj, Marcus ma pravdu... tu na teba nikto neutocil, ty si to zvratil... na tvojom mieste by som si precital vsetky veci, ktore tuna boli skritizovane, tak tyzden zabil neustalym premyslanim nad dejom a hlavne vyvrcholenim (ja zijem v tom, ze poviedka ako kratky epicky utvar potrebuje hlavne vyvrcholenie...) ...a potom? sadnes a napises... precitas si to po sebe a zhnusene potrhas :) prvopis je napriklad u mna vzdy desivy... prepracujes, objektivnym okom zhodnotis a potom mozno posles... (nechcem ta urazit, ale kolko mas rokov? imo to ma velky vplyv na styl pisania...)


 Shade (13.06.2005)
No ak si myslíš, že som proti tebe zaujatý, tak sa veľmi mýliš. som ti iba ponúkol objektívnu kritiku. A budem ti ju ponúkať aj naďalej(za predpokladu, že sem ešte čosi dáš). Je ľahšie povedať si, "poučil som sa, nič sem už nedám" ako sem niečo dať a potom znášať kritiku. Lenže neber si to zle, ale typujem, že máš málo rokov. (netvrdím, že si preto zlý, alebo nebodaj menejcenný) vidno to zo štýlu písania a mladí ľudia často nedomýšľajú veci a teda ani nemajú radi kritiku, a neskôr zistia, že je vlastne dobrá a treba sa poučiť. Nuž zatiaľ to tvoj prípad nieje. škoda. Nuž ešte jedna vec. a to, že tvrdíš o sebe, že si znalec do matrixu... dovoľ aby som ťa vyviedol z omylu.. nevieš o ňom nič, okrem toho, čo tam bolo ukázané/povedané. ak neveríš. môžeme to prediskutovať na icq, maily, hocikde... myslím, že by sa aj nabco mohol pridať, tiež vie čo je to matrix. Neurážaj sa preto, a radšej sa posnaž. ak xceš môžeš zapýtať nejaké rady, či už ohľadom písania(to ti tu poradí každý) alebo aj ohľadom samotného matrixu(ja ti rád poradím, neviem ako nabco). Pretože treba sa zlepšovať a nie urážať. (nedávam, veľkú nádej tomu, že ma poslúchneš, vlastne skoro nulovú(nádej zomiera posledná) ale aj tak som ti toto napísal).


 Wewo (13.06.2005)
Okay, mozeme si zmerat vedomosti o matrixe. moje isq je: 22526275


 Shade (21.06.2005)
ok rád, ale tvoje icq je akosi neplatné... daj tam ešte jednu číslicu... Len tak z ľahka začnem... vieš vôbec aspon čo to je vo filme Matrix? len tak či vieš aspon toto...


 Wewo (22.06.2005)
222526275 Shade: nechapem tvoju otazku


 Trin (24.06.2005)
Wewo,prosim ta bola by skoda, aby si prestal pisat... ak si myslis, ze to co ti niekto napisal ta zasiahlo tak hlboko, tak potom sa zamysli nad tym, co ti chcel kazdy povedat, a co ti kazdy chcel dat...Posli este nieco, lebo ja som napriklad zvedava, ze ako si to chcel pokracovat a podla mna nie je zle, ked napises zlu poviedku, roman alebo hocico, zle je to, ze to uz znova neurobis, ved ak nebudes pisat, tak potom sttratis svoj svet fantazie, to co ta robi stastnym, co je zmyslom tvojho ziviota.... A aj ked je to nie najlepsie, tak aspon das ludom nieco nove, nieco co ta potesi, ze si im dal, ani neviem opisat akou stastnou ma robi, ked vidim svoje dielo niekde uverejnene a ze sa ludom paci, alebo naopak nepaci, ved to je ich nazor, ich pocit, hlavné je, ze sa vyjadris.....


 Shade (25.06.2005)
No akože môžme... už ťa mám v contact liste takže ti mala prísť notifice, tak si ma pridaj.. akože vážne neviem, či si myslíš, že si pochopil matrix... šak si prečítaj iba úvod k tomuto a tam už máš hovadiny... len tak: Neo je porazený smithom: to akože len tak? proste scípol a hotovo? (vieš čo sú to rovnice?) zion prežije útok?? a ako prosím ťa?? šak už boli úplne v kely, ked sa neo ponúkol Deusovi... a to tam ešte nebola ani polovička všetkých sentinelov.. takže asi nie! ja ti ponúkam možnosť sa niečo dozvedieť o matrixe a nie súboj... a potom keby si prepísal poviedku tak by bola aj dobrá...(čo sa týka spojitosti s matrixom a príbehu). a k tej mojej minulej otázke. Proste čo vo filme bol Matrix.. Kopa ľudí povie "Systém, ktorým stroje mali nadvládu nad ľudmi" Lenže toto tí ľudia vedia z filmu(povedal to morpheus, lenže ten sa mýlil, ako iste všetci viete) ale pravda je iná... Dá sa to vyjadriť pár slovami..


 Wewo (26.06.2005)
Trin: dik za podporu.. Shade: uz na to kasli, jejda. nevies nic ine iba ohovarat? ak si mi chcel pomoct, aby som zistil, ze moja poviedka je uplne na p**u, tak som to uz zistil...


 Wewo (26.06.2005)
Trin: mozno si ma trochu povzbudila:) no mal som to uz vsetko napisane (dalsich 8 dielov, no uz som ich z disku vymazal a mne sa velmi nechce pisat odznova... uz koncim. myslim, ze viacerych tym potesim... :-I a mozno nejakych ako Ty to mozno moc nepotesi, ale s touto poviedkou som skoncil skôr, ako som s nou zacal...


 Wewo (26.06.2005)
a este chcem dodat, ze ma nemusite prosit, aby som dalej pokracoval... :-) nechcem vypadat ako nejaky pako, ktorý sa chce iba nechat prosit... KONCIM


 Robert Sidor (28.06.2005)
skus si vymysliet vlastny svet, skus sa nezakladat na uz vzniknutom svete napr. Matrixu. Rozvin svoju fantaziu a zacni znova. Bud zacnes znova a postavis sa kritikom a dokazes im ze vies pisat o com som ja na 110% presvedceny, lebo fantaziu urcite mas. Nesmies sa bat nejakej nekonstruktivnej kritiky a toho ze ta niekto znechutil. Postav sa proti nim a najdi v sebe tu silu aby si ich poslal do riti. Ak mas chut pisat, tak pis. Moznost 2 je ze sa na to vsetko vyjeb, co by bola skoda.


 Wewo (28.06.2005)
Skoda, no uz som zacal pisat poviedku zo sveta star wars. No to je cely svet, tram si myslim mozem pozmenit hocico jak chcem ak nebudem zasahovat do pribehu, myslim. V matrixe to bolo inak. Ale pisat este budem, ci uz zo SW alebo si nieco vymyslim... vyjebat sa na to nevyjebem. Co sa tyka vyjebania, tak tam patri uz len matrix.


 Robert Sidor (29.06.2005)
super :) tesim sa


 kanys (29.06.2005)
Suhlasim s robovou poslednou poznamkou. Nazorov je minimalne tolko co ludi (a inych bytosti) na svete. Co sa nepacilo jednemu moze pre druheho byt genialne.


 :) (30.06.2005)
ja bi som len rád vedieť či vobec viete okolo čoho sa tvorcovia matrixu počas tvorbi opierali .. viete to ? hlavne ty shade či ako sa to voláš ...ked už tak pičuješ do jeho poviedky nič nieje dokonalé tak tu nemudruj ... ani ty si určite nepochopil všetko.a možno si myslíš že si to pochopil ale to si fakt len myslíš... ak mi prezradíš či vieš okolo čoho sa celý matrix točí a vysvetlíš fakty potom si do weweho pičuj ďalej ale inak myslím že nemáš právo ...


 Wewo (1.07.2005)
No, myslím, že pičovať by do mňa nemal nikto. Inak ta poviedka zo star wars je uz skoro hotova...


 Egid (1.07.2005)
Ćo je to metrix ? Metrix je všetko to čo, vidiš, aby si nevidel pravdu.


 kanys (4.07.2005)
Picovat nie, ale na kritike neni nic zleho. Na konstrukltivnej kritike myslim.


 Shade (4.07.2005)
wewo: no to je lepšie. Predsalen sw je komplet svet, nie ako Matrix... Robert: nemyslím si, že moja kritika bola nekonštruktívna... :) - v prvom rade by som zastával podpísanie sa pod svojim aspon nickom... a za druhe tvoja otázka je dosť nepresne stanovená. Neviem presne čo všetko myslíš.. či myslíš veci ako to že čerpali za anime, kung fu a podobné veci z ich záľub, alebo to, že čerpali z množstva filmov, kníh, udalostí a podobne. vážne neviem čo myslíš... a po tretie - nikde som nepovedal, že viem všetko o matrixe... iba že viem (relatívne) dosť. a to je podstatný rozdiel. egid - no to si počul vo filme... povedal to morfeus v jednotke.. Hovoril to preto, lebo tomu veril, ale ako iste vieme, morfeus sa mýlil (presnejšie si iba zle vyložil isté veci, lebo Veštica mu všetko hovorila čiastočne ako v symboloch a on to zle poxopil) takže to nieje tak celkom pravda.. Matrix je v podstate nástroj na symbiozu medzi strojmi a ľudmi...


 Shade (4.07.2005)
a ešte aby som nezabudol... Zo sveta matrixu sa dá napísať poviedka a nebyť obmedzovaný filmom... len by ju bolo treba napísať z iného obdobia a nie z toho keby sa odohráva film.. lebo tak je to všetko presne objasnené.. ale napríklad z čias Druhej Renesancie, ale aj krátko pred nou, by sa dala napísať pekná poviedka... a tiež aj z čias po filme.. lenže v oboch prípadoch si treba odpustiť jednu vec - vyvoleného. a v tom prvom prípade aj "superschopnosti" (zámerne v "). Viem, že pre množstvo ľudí by bola poviedka z čias 2. Renesancie asi nezajímavá, ale pre fanúšikov áno. a po matrixe by to možno zaujímalo už viacej ľudí, ale zase by to chcelo fakt dobrý nápad lebo tam je to vlastne dejovo prázdne. V renesancí sa aspon vie, čo, ako a prečo sa stalo... takže tam by to bolo ľahšie...


 Xius Eyroo (6.07.2005)
uzivatel ":)" ma pobavil (mat vyssie pravomoci, istym ludom dam ban... snad kazdy chape, koho mam na mysli...)


 marcus (6.07.2005)
Xius Eyroo: tiez mam taky pocit ale nechcem to tu uz zbytocne rozpisovat, nechaj tak, nech ma radost.


 Trin (6.07.2005)
Ked tak citam, tak sa to tu dost zvrhlo, od hodnotenia diela, ste sa dostali az k podstate Matrixu, ale teraz vam naburam, vsetky tie krasne sny co ste si snivali, co je Matrix nevie nikto....A pochybujem ze to vobec vedia jeho tvorcovia, vytvorili prilis dokonaly svet, prilis nejednoznacny, prilis vela odkazov, prillis veci, ktore sa nedaju vyhodnotit tak ako by sa to niekomu pacilo.... Tak sa laskavo prestante urazat a pochopte to. A pisat nieco pred Matrixom, myslim, ze to nema cenu, ved o tom je Animatrix, a co bolo po tom??????A vie to niekto???? Ano nestalo by za skodu napisat nieco nove, ale bude s tym kazdy spokojny??Nie, pretoze nech si pozrie Matrix ktokolvek a najmenej tisic ludi, tak dostanete tisic inych reakcii, inych pochopeni toho isteho filmu, takze o com to je???Kazdy mame vlatny nazor tak prestante a respektujete iny nazor... ........


 Trin (6.07.2005)
WEWO: uprimne sa tesim na SW a ked ho tu uverejnis, tak daj vediet, pod akym nazvom, nech si ho najdem a precitam.... Myslim, ze mas talent a aj ked viem ze nechces aby ta niekto o nieco prosil, ja ta prosim nezahod ho.....Napisat 8 kapitol je podla mna slusny vykon, hlavne ked ja som sa najviac dostala po 5 kapitolu a uz by som zabijala hlavneho hrdinu... SW je super tema, ale ak ti mozem poradit, nenechaj sa strhnut tradicnostou deja, teda Lucasovym podanim jeho reality......Uz sa tesim a pisaniu zdar:-)))))


 kanys (7.07.2005)
suhlasim s Trin


 Robert Sidor (7.07.2005)
ved o tom je scifi aby sme si vymyslali co bude a co bolo ... Ako som uz spominal velmi tazko sa pise na uz vzniknuty svet. Treba ho najprv na 100% poznat a az potom pisat. Preto si ja osobne vytvaram vlastne svety a dejove linie. Sice je to tazsie, ale ten svet poznate do poslednej molekuly a mozete vyjadrit cokolvek ... a to cokolvek citatel prijme, ako to bolo v pripade matrixu. Podla mna je matrix chapany ako evolucia cloveka. nieco nad mozny druh homo sapiens sapiens je uz len v spojeni a vsuziti zo strojom ako to bolo ukazane v matrixe, ktory sa konci dohodou medzi ludmi a strojmi. Nikto neprehral, nikto nevyhral. obaja vedia ze musia zit spolocne dalej ... Ja tiez pisem o virtualnej realite. Xcem ukazat inu moznost, aku ponukol matrix - podla mna realnejsiu a v blizkej buducnosti celkom hrozivo moznu(vid moje dielo - Tiene duse, ostatne casti upravujem a coskoro budu zaslane )


 Shade (7.07.2005)
Trin- ako môžeš hovoriť niečo také o matrixe? za to že ty si tam našla málo súvislostí, ešte neznamená, že mu nikto (a tobôž nie autori) nerozumie.. to je kravina. Matrix sa dá poxopiť, len sa netreba dívať neovi na xsicht ale si všímať čo sa deje napozadí a hlavne o čom kecajú.. potom sa dá všetko. a hlavne si ho pozrieť pekne celý aspon 50x ked človek hľadá vždy nájde niečo nové. s robertom súhlasím. áno, tohto názoru som - "o tom je scifi aby sme si vymyšľali čo bude a čo bolo.." a "Treba ho najprv na 100percent poznať a až potom písať" - toto tu vyčítam od začiatku! a čo sa týka tých SW tak to sa teda naozaj teším.. Som TrueFan aj starwarsu.. (aj ked nie až taký veľký ako matrixu). tiež sa chystám s kamošom napísať poviedku.. vlastne máme 4 námety. napíšeme ich podľa časovej postupnosti. som zvedavý ako to obstojí.. ale isto to nebude prehnaná akcia ktorá sa vymyká svetu, v ktorom je rozprávaná.


 Wewo (9.07.2005)
ajajaj, len sa na ten SW tak velmi neteste, aby ste neboli moc sklamani, az take dobre to nebude... bude sa to odohravat z 1. 2. a 3. epizody, a hlavnym hrdinom bude kloní vojak. Ako vo vsetkych mojich poviedkach, bude pisaná v prvej osobe (a toho sa nevzdám, v prvej osobe budem pisat snad az do konca zivota). Jednoznacne sa v nej vsak nic nove nedozviete, bude to napisane ako nazor klona na celu vec.


 Shade (9.07.2005)
A bude ten klon nejaký veliteľ či obyčajný rádový?? Inspirated by Clone war??


 Wewo (9.07.2005)
Bude to absolútne ten naj naj radovejší najobyčajneší vojak -klon. Inšpiroval som sa hlavne hrou SW: Battlefront, odkiaľ bude pochádzať aj vačšina pasaží, ktoré použijem v poviedke.


 Wewo (9.07.2005)
Ta poviedka je uz cela napisana, uz ju len trosku upravujem. Pridam ju bud uz dnes, alebo az vo stvrtok.


 Alex Akimov (10.09.2005)
S inym zaciatkom by to bolo uplne ok.... :-) Som zvedavy na SW... dufam ze splnis moje ocakavania....


 Wewo (12.09.2005)
ziadne sw nebude, po tom, co som Shadeovi viac-menej detailne popisal dej poviedky a on skonstatoval, ze je to totalna k-k-tina tak nemam zaujem to sem pridavat, a povedzte mi, preco by som to robil? Viem, ze pisat jednoducho neviem a vy ste aj tak nevdacni a viete vsetko len opicivat tak sa prosim nedivte ze nemam zajem


 Wewo (12.09.2005)
Uff, tak po chili ked som sa konecne ukludnil musim priznat, ze projekt SW jednoducho pokracovat bude a uz pokracuje, no odvolavam to co som o nej povedal - nebude to o klonom vojakovi, toto je uplne ina poviedka o mimoriadne nenadanom padawanovi Jedi, dej sa bude odohravat priplizne dvesto rokov po filmoch, a bude zameraná hlavne na to, ze rytiery Jedi a laska spolu jednoducho nepasuju.


 Jozef (12.09.2005)
Prečítal som si všetky reakcie a už som sa dávno tak nenasmial. Wewo, ani nevieš ako si mi zlepšil náladu.


 gardenboy (13.09.2005)
Nie nie...ty si ten, co si mysli, ze vie pisat aj ked nevie. Svet sa pre mna nezruti, ked sem neposles svoje paskvily ... naopak, www.scifi.sk si udrzi aku taku uroven prispevkov...takze len tak dalej - neposielaj a bude to v pohode.


 gardenboy (13.09.2005)
Dobra rada - vyser sa na existujuce svety. Ak si naozaj dobry, vytvor si svoj svet so svojou ideologiou a pointou a postavami. Ak si taky dobrý, nepotrebujes Star wars, ani LOTR ani Matrixovske univerzum na to aby si napisal dobru fantasy poviedku. Neopič sa po niečom, čo už existuje, ludí to začne skor či neskor nudiť a tvoje diela budu odsudené na existenciu v tieni svojich veľkých vzorov.


 gardenboy (13.09.2005)
Moje chapanie matrixu je nasledovne. V kazdej jednej časti scenárista presne vedel, čo píše. Snažil sa symbolikou vyjadriť existujúci svet. Politika, obchod, ekonomia, danovy system a tak podobne. Nezda sa vam, ze sme ako baterky, ktoré majú vyrábať peniaze pre niekoho, kto je pri moci? Nezda sa vám niekedy, že isté skutočnosti sú zámerne utajené - teda je nám predostrený pred oči svet, taký, aký niekto chce, aby sme videli? Skutočne vieme, všetko, čo sa deje aj v zákulisí na politickej scéne? Rozhodne nie. Ibaže nepríde žiaden Neo a keď bude nejaký samovrah, ktorý bude chcieť rozprávať o tom, aké sú to ***** tí tam hore, tak ho agent Smith (polícia, tajné služby, atď ... ) veľmi rýchlo odstránia ...


 adelaide (13.09.2005)
:D Tieto reakcie rozhodne nemajú chybu! Smiala som sa asi pol hodinu! Prepáč Wewo, ale hlavne na tebe. Myslím, že by si nemal nadávať ľuďom, ktorí sa ti len snažia pomôcť, pomocou niekedy krutých (ale žiaľ pravdivých) komentárov. Mimochodom gardenboy: pekne napísaný komentár, na zamyslenie... :)


 marcus (14.09.2005)
ja si uz zacinam mysliet ze Wewo je minimalne rozdojena osobnost. :-) akoze sorry ale jedna reakcia je taka a hned za tym je uplne ina.


 Trin (14.09.2005)
Shade: Prepac Shade, ale kto ti povedal, ze som nepochopila Matrix???A suvislosti mi neunikli, ked uz sme pri tom, asi si sa ty skor pozeral Neovi na ksicht. Poznas to? Podla seba sudim teba? A keby si vedel kolkokrat ma pozrety Matrix, tak by si sa cudoval.


 Trin (14.09.2005)
WEWO: Vies koho mi pripominas??A neber to v zlom, ja len tak. Nechas sa ovplyvnit jednym jedinym clovekom a nazory menis rychlejsie ako ja ucesy. A teraz vazne.Ak si si dal taku namahu s napisanim niecoho, tak potom preco si to zahodil len tak kvoli nicomu???Vsetci sme sa ti snazili pomoct, vsetci sme ta chceli povzbudit presvedcit a popravde, uz som sa tesila na nieco zo StarWars, ale asi sa nedockam, vsak??? A nesuhlasim s Gardenboyom, tato stranka ma takuto uroven aku ma, prave preto, ze ludia sa snazia sem nieco dat, napisat, podelit sa. A kde by to mali robit ked nie na scifi??? A WEWO este jeden dotaz alebo skor postreh. Mozno by si mal menej ludom hovorit a ludi napinat a viac pisat a potom tu uz len dat poviedku a uvidis nazory na nu!! A ak sa tak velmi bojis zatratenia, tak tzo daj pod inym menom a uvidis ohlasy ludi, ked si ta nebudu davat do suvisu s tymto dielom.... Mimochodom Gardenboy- zaujimave ponimanie Matrixu a reality, ak nejaka existuje, nieco na tom je, a moznoze vsetci zijeme v jednom systeme podobnemu Matrixu!


 Wewo (14.09.2005)
Jozef: to som rad, ze som ta pobavil. Garsenboy:no tak dik, ak nechces, aby som sem svoje poviedky pridaval tak mas smolu =), a na existujuce svety sa (asi) naozaj vykaslem... inak cool zamyslenie nad matrixom. A este nieco, na www.scifi.sk uz poviedky pridavat nebudem, mam na to vytvorene svoje stranky. adelaide: zauimave, ze je to take zabavne, mne sa ani nezda :) marcus: no dufam ze rozdvojena osobnost nejsom, a tie nazory nesli hned po sebe, jeden bol napisany rano, a druhy vecer :) Jednoducho som zmenil nazor, pisat budem... Trin: Nejako som v texte nepostrehol (ak je to tam vlastne napisane) koho ti pripominam :) No a dalej: neviem, ako ste sa mi vsetci snazili pomoct, no to je jedno. na to sw sa ASI dockas, i ked gardenboy naznacil, ze by ho to nepotesilo :)


 Wewo (14.09.2005)
Ozaj, a este neico, kazdy sem prosim napiste, ci chcete aby som tu sw dopisal, alebo aby som sa na to vykaslal a zacal rovno so svojim svetom. Prosim napiste iba ANO / NIE


 Jozef (14.09.2005)
Ráno - ÁNO Večer - NIE Marcus, ideš


 marcus (15.09.2005)
Jozef: :-)))))))))))))))))))))))))))) )))) (rehot) WEWO: ja som za to aby si ju tu dal takze ANO


 gardenboy (15.09.2005)
Fajn, ale rozhodne to citat nebudem...a predpokladam, ze ani vecsina...alôe nie som si isty, ci o to ti prave ide....


 Jozef (15.09.2005)
Ja som sa tiež už rozhodol - určite ÁNO a navrhujem aby si celý príbeh poňal humorným spôsobom (ďaleko od toho nie si). Mohla by to byť akási paródia o mimoriadne nenadanom padawanovi Jedi, ktorý svojou neuveriteľnou nešikovnosťou spôsobí chaos a vlastne nechtiac vyslobodí rytierov Jedi zo zajatia kloních vojakov.


 adelaide (15.09.2005)
gardenboy: prečo by sme to nemali čítať??? keď bude taká sranda ako doteraz...


 Trin (15.09.2005)
Suhlasim takze jednoznacne ANO, a koho mi pripominas???Este raz si to precitaj a zistis, ze som myslela, prave toho cloveka, ktory meni svoje nezory:-)))))))) Avsak som za to, aby si pisal....


 Wewo (15.09.2005)
Jozef: Nie, bude to iné ale snad to parodia bude.


 Wewo (15.09.2005)
Som rad, ze prevazna väcsina chce, aby som pisal, takze tu poviedku napisem aj keby mi mali do toho picovat taky nezdvorili parchanti ako su gardenboy!!! :)


 adelaide (15.09.2005)
Wewo: po prvé, píš! jasné, tým nič nepokazíš. Nesmieš sa dať len tak odradiť nie príliš príjemnými komentármi... a po druhé, nemysím, že by si tu mal nadávať. Ktovie koľko detí sem chodí.... (vrátane mňa :)). gardenboy to určite tak nemyslel...


 Shade (18.09.2005)
gardenboy: presne tak, akože wachovskí toho pravého vymýšľania tam majú málo, lebo všetko čerpali z niečoho čo už je.. veľmi veľa diel a podobne kopírovali a prepracovali.lenže ked to všetko spojili tak z toho vznikla alternatíva dokonalosti :D Trin: no akože neviem koľko krát si ho videla, ale ak si ho videla viac ako 60x každý tak si môžeme podať ruky.. no akože "podľa seba súdim teba" je kravina, ktorou sa neriadím. a už len z toho, že viem čosi o matrixe by si mohla zdedukovať že sa nečumím Neovi na xsicht.. ALL: z toho jeho priebežného popisu deja tej prvéj SW poviedky Vám vravím, že ste o nič neprišli, maximálne o srandu :D a to je dôvod prečo som mu vravel, že nech to zverejní, alebo asopn nech mi to pošle ;) akože ten "prachobyčajný klon" bol riadný superiorwarrior pretože zachránil nejakého (ešte sa nevedelo koho), a dali mu slobodu (čož je nemožné dať klonovi slobodu - už len preto,že oni by nevedeli čo robiť ako slobodní) a potom našiel sveteľný meč a zobral ho do ruky(a nevedel čo to je - hlavne že každý v celej galaxií to vie a zrovna klon - každý klon bol vyrobený pre radu Jedi takže asi vedel čo to je no nie?!?) a náhodou ho zapol a potom ho začal používať. (ako ho môže používať klon? ktorý necíti silu? a má úplne malú koncentráciu medichlorianov? nikdy by ho nevedel používať) ale náš klon to vie aj bez tréningu a za relatívne xvíľu - šak je to ten "absolútne ten naj naj radovejší najobyčajneší vojak -klon" (vyjadrenie autora práve v tomto fore - len pre porovnanie) potom takto "vyzbrojený" klon začne bojovať proji sithom (z doby a akej sa to odohráva je dosť blbé že začne zabíjať sithov, ked boli na pokraji zániku - lebo ich bolo málo) a na záver ma dosť pobavilo zhrnutie zakončenia deja...: "no a nakoniec ho vyhlásia za kráľa. Ešte neviem prečo, ale vyhlásia." - tu je jasne vidieť, že klon bude prachobyčajný naj naj rádovejší klon galaxie. kedysi tu autor viedol so mnou stručnú výmenu názorov na tému kto sa lepšie vyzná v matrixe a sw. dovoľujem si spochybnovať autorove základné znalosti sveta sw. po tom, čo mi povedal, dej tej poviedky a ešte pár citátov: jednak vedel ani že v svete sw existuje niečo ako medichloriani a potom ked som mu namietal, že klon nemôže ovládať sveteľný meč, tak mi povedal, že to by vedel aj on, že šak ked "to dokáže taký malý škriatok ako je JODA tak prečo nie on?" no a ja som už nemohol to bolo čosi strašné.. vidno že autor sa na sw díval iba tak, že si všímal tie pekné blikajúce/svietiace veci.. nič viac. neznalosť príbehu, nevedomosť o čom tam hovoria. no šak posúdte sami. no nič. ale jednoznačne podporujem zverejnenie poviedky lebo sa xcem pobaviť... asi ako každý...


 Wewo (18.09.2005)
no shade, teda dik ze si obsah tej poviedku uz zverejnil, ale keby som chcel aby sa tak stalo, asi by tu uz podobny komentar odomna bol. Vy ste chcely aby to bola sranda... a este nieco: cez ICQ si to zle pochopil, alebo som ti to zle vysvetlil... tak ako to pises to naozaj nebude (teda nebude to niake, lebo uz pisem inu poviedku).


 Wewo (18.09.2005)
a este nieco, kto ti povedal, ze ten klon by bol bez vycviku??? a kto povedal, ze by nevedel co je mec? a este nieco, tuto cast si naozaj zle pochopil: TO NIE ON BUDE KRALOM!!!


 marcus (18.09.2005)
ale vsetci ste blazni len ja som kolotoc...


 Trin (19.09.2005)
Suhlasim s marcusom a ke tebe Shade, myslim, ze sme si to co bolo potrebne povedali. A co WEWO a ta poviedka????? WEWo, prosim ta uz nehovor, o com bude dalsie tvoje dielo a len ho napis!!!Myslim, ze je to fakt dobra rada a drz sa jej:-)))))A potom len daj vediet ako sa vola a my ti ju ohodnotime....


 Shade (20.09.2005)
nuž takže k tvojím vyhradám wewo.. :D Obsah už neexistujúcej poviedky si xcel povedať. Inak zverejnil som iba to čo si mi napísal. No s tým, že som to zle poxopil by som nesúhlasil z dôvodu, že som sa ťa na všeličo ešte pýtal a ty si mi odpovedal, takže som to asi poxopil dobre no nie?? Kto mi povedal,že ten klon bol bez výcviku?? to je vtip, nie? klon nikdy nebude mať výcvik. Kto povedal, že nevie čo je meč?? Práve ty si mi to vtedy povedal, ako odpoved k jednej z mojich otázok. TO NIE ON BUDE KRALOM??? akože napísal si mi to tak. a navyše ešte v hned niekoľkých dodatočných otázkach si to potvrdil. takže smola. Ak by niekto z ľudí mal záujem, alebo ak sa z toho budeš vyhovárať, tak skľudom zverejním celý log z icq a potom koniec... tam sa môžu dočítať že si mi to naozaj povedal aj to ako sa vlastne chováš, a hlavne meníš názory a trápne výhovorky. Všetko tam je.


 Eskor (20.09.2005)
caute vsetci pisem sem po prvy raz, chcem povedat ze ta poviedka z matrixu je fakt hlupa a nechapem preco takto wewo meni anzory je cudny. na druhej strane hcem vsak povedat, ze po tom, co som si precital vsetky komentare (uf, je ych dost, ne?) musim povedat ze sa na wewa spravate nespravne a kedze som vytusil ze je to este decko, asi nema zmysel sa s nim takto hadat a nezda sa mi fer ze shade zverejnil obsah jeho poviedky ak ked bola (ako som z komentarov vytusil) uz neexistujuca. je to predsa jeho vec. a zverejnit obsah icq rozhovoru by bol naozaj podvod pretoze myslim ze wewo chcel tieto veci o poviedke povedat iba tebe, shade, a nie je spravne aby si ich sem dal, narusil by si tak weweho sukromie... (inak shade ale verim tebe :-)) wewovi chcem odporucit, aby sa nenechal vyviest z miery anech pisedalej wewo pis o vlastnom svete. tam ti potom nebude moct nic vyvratit nikto lebo jednoducho povies ze vo svojom svete to tak je a nech sa nestaraju do tvojej poviedky, ze si ju sem dal na to aby si ju ostatni precitali ohodnotili a poradili ale nie aby amxrovali o tom ze ten svet poznaju lepsie ako ty a potom aby ta vyzyvali ze co o tom vies a aby to potom zverejnovali na internet. tak to bude asi vsetko... majte sa pekne eskor


 Shade (21.09.2005)
eskor: fakt dobrá reč... ten rozhovor asi nezverejním, i ked si myslím, že by to nejaké narúšanie jeho súkromia nebolo. no akože tvoja rada by sa mu zišla :D ale treba poznamenať, že to nemôže byť úplne sveť bez nejakých pravidiel. teda i ked si ho sám vytvorí, tak ho musí vytvoriť tak, aby tam aspon niečo dávalo zmysel... :D lebo si o nom čitatelia niečo pomyslia...


 wewo (22.09.2005)
takze ja som parchant? OK, fajn...precitaj si moje prace (Gardenboy a Ľuboš zahradníček) porovnaj ich so svojimi a potom nieco hovor!!!!! Áno som sebavedomý, ale prečítaj si aj komentáre čo mám pod poviedkami....btw


 gardenboy (22.09.2005)
samozrejme autor príspevku mal byt gardenboy...sorry....


 adelaide (22.09.2005)
gardenboy, wewo: mohli by ste si tieto svoje spory vyriesit niekde inde... len tak mimochodom...


 gardenboy (22.09.2005)
wewo, kolko mas rokov? Ja pisem uz rokov a hodnotenia na moje prave tiez boli taketo, takze sa nenechaj znechutiť a zlepšuj sa. Vela čítaj. Ak ta baví písanie, budeš musieť mať prečítané desiatky článkov, poviedok, príbehov, románov .... aj ja som začínal, aj ja som začínal takto....ibaže ja som si o svojich dielach nemyslel už na začiatku, že su prevratné.


 gardenboy (22.09.2005)
...píšem už 5 rokov...


 Trin (24.09.2005)
Gardenboy:Prepac,ale nemyslim si, ze to ako kto pise zalezi na tom, kolko odbornych clankov napise. Milujem citanie a pisanie asi este viac, ale necitam prave preto, aby som mohla okopirovavat niekoho diela. Takze len s tymto asi nesuhlasim, lebo kvalita pisania ano zalezi aj na tom ci niekto cita, ale zalezi aj na tom, ci clovek chce pisat.:-)


 Wewo (24.09.2005)
nazdar vsetci. v prvom rade by som chcel trochu podakovat eskorovi za zastavanie =) eskor: odkial si? potrebujem to vediet lebo vznikol spor ze ja som ty ! :) inak suhlasim aj s gardenbojom aj s trin. obaja mate pravdu. treba citat, no zalezi aj na tom ci pisat chcem :)


 Wewo (24.09.2005)
a ja pisat chcem


 adelaide (25.09.2005)
tak pis! :)


 Xius Eyroo (25.09.2005)
Trin: "Prepac,ale nemyslim si, ze to ako kto pise zalezi na tom, kolko odbornych clankov napise." - to gardenboy netvrdi :X ide o jedine: ak si neprecitas miliony riadkov textu, nedokazes svoju viziu zhmotnit, nejde o ziadne kopirovanie, ale akesi zhmotnovanie vyjadrovacej schopnosti... preco asi tolko diel nadsenych autorov vyzera ako wewov matrix? chybaju skusenosti... chut nikdy nestaci


 Shade (13.10.2005)
úplne súhlasím. chuť nikdy nestačí. ak proste autor nemá načítané diela tak nemá štýl. a ked sa k tomu pripočíta ešte nadšenie pre akciu, prevyšujúce všetko ostatné. a nezamýšľanie sa nad dejom == takéto diela. (nejdem menovať)


 kanys (14.10.2005)
Citanim sa clovek uci, suhlas.


 Velky neznamy (25.11.2005)
No ja Wewa trochu poznam. teda dost. a v skutocnosi to je teda riadny ko ko ko ko komunikativny clovek teda dieta. ale je dost divny. je trochu uchyl, teda vela. je trochu nechutny, teda vela. ale inac je to celkom haluzak... no...


 Wewo (29.11.2005)
prosim admina aby komentar mojho dementneho spoluziaka ktory si mysli ze je zauimavy ked napise blbosti vymazal (myslim ze sa to da)


 Jozef (30.11.2005)
Ja zase prosím admina, aby komentár Velkeho neznameho umiestnil ako upútavku k poviedke Matrix - Kapitola 1


 gardenboy (1.12.2005)
Fajn ... žiadny z týchto komentárov ma neprinúti zmeniť názor. Proste táto poviedka je otrasná ... Hawk


 Tomáš Poláček (1.12.2005)
super poviedka..... dal som 9/10 ale nemysli ze som ta zdiskriminoval!..... lebo ja som viac fanusik fantasy a nie sci-fi...... tak len pre to :) nic v zlom! .... ale poviedka SUPER


 Wewo (2.12.2005)
Jozef: prosim ta strc sa bud tam velmi velmi dlho, dobre? gardenboy, nemusis menit nazor tato poviedka je otrasna som uz podla vas zistil Tomás Polácek: cudne ze sa ti poviedka zda byt dobra, to sa mi casto nestava :D a dik


 Diabolko (3.12.2005)
Podla mna si odpysal cely film a doplnil si ho niecim s hri enter the matrix. Skus si vymisliet nieco ine...


 Jozef (4.12.2005)
Wewo, len sa neurážaj. Sranda musí byť, nie? A ty si najpopulárnejší prispievateľ tohoto serveru. Počtom reakcií na Teba nikto nemá. Ber to z tej lepšej stránky - aj záporná reklama je reklama.


 Trin (4.12.2005)
Suhlasim s Wewom a ak mas aspon trochu rozumu, tak sa poucis!!!


 Tomáš Poláček (4.12.2005)
Wewo: suhlasim z Jozefom!


 Wewo (5.12.2005)
Diky


 Wewo (5.12.2005)
Jozef: moc sa mi nelubi, ze som naj popularnejsi, ale co uz. Záporná reklama síc reklamou je, ale nie dobrou. Nikto si to neprecita ked si predtym precita ze je to blbost.


 Wewo (5.12.2005)
No... ak este niekto chce vediet, ci este budem pisat, odpoved je takato: Pisat budem, no fantasy, z môjho vymysleneho sveta. POviedky vsak nedam sem, na scifi.sk, ale na svoju stranku na ktorej uz nejaký ten mesiac pracujem... sucastou bude samozrejme forum, moznost zaslat vlastnu poviedku a podobne... tam si to moze precitat kto chce a nemusi pokial nechce. THE END


 Tomáš Poláček (5.12.2005)
a aka je ta stránka heh...... :o) ak smiem wediet :)


 Wewo (5.12.2005)
No este neni hotowa, teda je, ale este ju treba vypustit na we. Hladam dobry webhostin, samozrejme zadarmo, szm je shit, teda podla mna, najlepsie je webzdarma ale tam mi akosi nejde zaregistrovat. :-( Nepoznate naahoudou nejake dobre webhostingy zdarma? Pozeral som napriklad aj tk ale to je shit a potom som skusal host.sk al etam to cez FTP blbne takze neviem ako to urobim. :( ale ta stranka skôr ci neskôr bude, v tomto tyzdni sa ju planujem vypustit na net.


 Rin (5.12.2005)
GG


 Wewo (5.12.2005)
HH


 Rin (5.12.2005)
HALLO


 Shade (5.12.2005)
ako sa dívam tak tu to stále žije :D priklánam sa k názoru, že reklamu má najväčšiu :D sám som trocha prispel :D či už k matrixu alebo k špionom(odporúčam prečítať).. wewo: odporúčam ic.cz dobrý host, 100mega čo xceš viac? to bude stačiť na tie poviedky, respektíve komentáre ;) btw .tk nieje host.. je to iba poskytovateľ názvu domény.. nič viac ti neposkytne... dúfam, že zverejníš adresu potom ked už som ti poradil tak skvelý host ;)


 marcus (6.12.2005)
wewo: podla mna ta ten web prestane do mesiaca bavit pretoze tam okrem svojich poviedok nikto ini uverejnovat nebude. Tym nechcem povedat ze to bude preto ze je to tvoj web ale preto ze si na SLovensku a na sieti je par velmi kvalitnych stranok na uverejnovanie a nikto nehlada dalsie "amaterske". To viem dobre protoze jeden taky web poznam nie je moj ale poviem ti zaciatky boli cista smrt. Par poviedok, slaba navstevnost. A z tvojej nerozhodnosti vidim ze to zabalis velmi rychlo. Ale inak drzim palce nech ti to frci. potom daj link. obcas pojdem pozret.


 Trin (6.12.2005)
Tym, ze mas WEWO najlepsiu reklamu si mozes zcasti aj sam, ale ak si sa nahdou rozhodol robit nieco naozaj vazne, tak sa priprav zo zaciatku na velmi vela kritiky a malo potlesku, lebo myslim, ze prave to sme ta chceli vsetci tuna naucit, ci sa to podarilo, tak to uvidime a ci sa poucis, je len a len na tebe:-)))))))


 Wewo (6.12.2005)
Shade, dik, urcite sa tam poriem a potom to vypustim. marcus: toho sa bojim aj ja, lebo kazdy da radsej poviedky sem ako napriklad na moju stranku, kde to asi aj tak nikto nebude citat. Trin: na to si uz zvykám :)


 Wewo (6.12.2005)
hej ludia, neviete ako si mozem zmenit ikonku? tam hore idem do zmena údajov, dám zmena ikonky (alebo nieco take), nahrajem si tu svoju s rozmermi 40x40, nahraje mi ju to, vsetko vyzera OK, ale tu v reakciach ani nikde inde mi to tu ikonku nezobrazuje. vidim ze viacery mate ikonky, tam plz poradte


 Wewo (6.12.2005)
ok, takze ta stranka ma adresu http:www.sillariastories.ic.cz , ale varujem, este tam nic neni iba jedna veta, a obrazok klona zo sw. no nebojte za chvilu tam daco bude...


 Wewo (6.12.2005)
sorry, este raz: http://www.sillariastories.ic. cz


 Tomáš Poláček (7.12.2005)
pls pomozte mi! kde sa zaradzuju zombíci?...... scifi? alebo fantasy?


 marcus (7.12.2005)
wewo: boooze to uz iny nazov si vymysliet nemohol? kto si to ma pamatat?.. Tomas: Zombici?? hmm podla mna aj aj.. :D


 Shade (7.12.2005)
Tomáš Poláček: to máš jedno :D na tento server to môžeš dať tak či tak :D


 Wewo (7.12.2005)
nemohol, lebo vsetky domeny sillaria uz boli obsadene. NO PORADI MI UZ NIEKTO S TOU IKONKOU???


 M@yo (8.12.2005)
Je to blbina.


 Wewo (8.12.2005)
Ty si blbina, ty blbina!


 ADA (13.12.2005)
Tak toto je asi najviac reakcii, co som kedy videla!


 Shade (17.12.2005)
ADA: no keby len :D ale ešte stále je to živá diskusia :)))


 ADA (20.12.2005)
Shade: to vidim! Aj ked sa mi tie reakcie nechcelo citat. Zvladla som asi tak tri prve. O com sa vlastne debatuje?


 Wewo (21.12.2005)
no hlavne o tom, ako vele je tu reakcií :D


 ADA (21.12.2005)
Ahaaaaa! NO tak potom tusim som celkom zapadla!


 Jozef (24.12.2005)
Tu sa dá prispievať jedine na tému - ako je tu veľa reakcií. Veselé vianoce.


 Wewo (24.12.2005)
wesele wianoce!!!


 ADA (25.12.2005)
Ano, Merry Christmas from Kansas, America!!!


 draculin (27.12.2005)
Toto uz nie je diskusia,ale normalny chat..tak sa pridavam :o))) Pekne povianocne prezivanie prezratosti!!!


 Wewo (1.01.2006)
setko najlepsie do noveho roku zela wewo


 Wewo (1.01.2006)
super, uz funguje ikonka!!! konecnce vidite, aky som pekny klon, aj ked nemam lightsaber


 ADA (2.01.2006)
NO ked uz to tu vyzera ako chat tak potom prave som mala narodky!!!!! Mam 18! Som dospely clovek ha-ha!!!!!! (aspon podla dokladov:-))


 Wewo (2.01.2006)
tak setko najlepsie, ADA!


 Pražec Pražcovitý (2.01.2006)
No ked uz to tu vyzera ako chat tak potom prave som mal narodky!!!!! Mam 3! Som male decko ha-ha!!!!!! (aspon podla dokladov:-))


 Wewo (2.01.2006)
ano aj tebe, prazcek!


 marcus (2.01.2006)
Prazer: trapas...


 draculin (4.01.2006)
Vsetko najlepsie,ludia :o))))))))))))))))))


 Jozef (4.01.2006)
Wewo, literatúra, ktorú si vymenoval je pekná, ale nevhodná pre Tvoje ďalšie vzdelávanie. Odlož si ju na chvíle, keď sa budeš chcieť zabaviť. Choď do kníhkupectva alebo nazri rodičom do knižnice. Budeš potrebovať veľa odvahy, ale keď sa k tomu odhodláš, urobil si prvý krok k víťazstvu. Určite nájdeš v knižnici niečo od Ernesta Hemingwaya, napr. novelu Starec a more alebo zbierku 49 poviedok. Pamätaj aj na Marcusove slová o čítaní, má pravdu.


 Wewo (5.01.2006)
Starec a more som cital. v maminej kniznici sú iba styri chom zanesene knihy o vareni, a s otcom nezijeme... takze v rodicovskej kniznici toho vela neni. 49 poviedok nepoznam, ale cital som anjeli a demoni a davinciho kod, ale moc ma to nebawilo :-/ knihy od jacka londona alebo Jefferyho archera mi tiež nie su cudzie...


 Wewo (5.01.2006)
a ozaj, stryko vlastni vydavatelstvo MOTYL. nie je moc zname, no jeho knihy su dobre. od stryka mam vsetky knihy z MOTYLA zadarmo, takze vela citam a citam.


 ADA (9.01.2006)
No tak ludia, chuba uz len dve reakcii, aby ich tu bolo pekne 150! Do toho!


 draculin (10.01.2006)
Herík Poterovie ma asi 10x tolko reakcii :o) A inac som si poviedku precital asi treti krat a stale sa na nej dobre chechtam :o))


 Grizlespitt (14.01.2006)
ten je de? wed na tomto webe nevidim jeho nick.... sorac asi som slepi :P


 Grizlespitt (14.01.2006)
inac potrebujem pomôct.... pisem jednu fantasy poviedku, a neviem co mam dosadit.... vojak, ci zbrojnoš, alebo ak poznate iny vyznam, tak mi poradte plz potrebujem to..... dikes vopred


 draculin (16.01.2006)
Skus striedat,nepouzivaj len jeden vyraz :o)..ozbrojenec, veteran, bojovnik, dostojnik (ak sa to hodi), sermiar (ak sa to hodi)..majster mecov..zoldnier?


 Grizlespitt (16.01.2006)
vlastne ta poviedka je svet, ktory som si vymyslel, a tak som si vymyslel aj vlastne rasy a tak... dal som ju sem, len ja newiem ci som spravil dobre ze som daval vojak... ale iac dikes...


 Grizlespitt (16.01.2006)
a inac kto je tvorcom tejto stranky?.. lebo som sem dal poviedku, a stale tu nieje......... hmmmm


 marcus (17.01.2006)
poviedka pride na rad nic sa neboj, ale poviedky chodia podla toho kedy ju tu das, ked pred tebou sem poslalo 20 ludi svoje poviedky dockas sa tej svojej tak do leta :-)


 Grizlespitt (18.01.2006)
to je v riti !!!


 Grizlespitt (18.01.2006)
ZVEREJNITE JU !!! PLZ


 Jozef (19.01.2006)
Podľa Tvojich reakcií usudzujem že to bude nazabudnuteľný zážitok. Ale nechcem predbiehať...


 Jozef (19.01.2006)
Grizlespitt, Ty si Wewo, že?


 Grizlespitt (20.01.2006)
ne nejsom ja som tomas polacek.. ten tipek :D a k tej poviedke, je to fantasy, mozno nie moc dobre napisane, ale vymyslel som si prisery, a rasu.... tak mozno to bude za nieco stat !!!


 Grizlespitt (20.01.2006)
no tutuo poviedku som si uz od 12 prial napisat, ale nemal som bohuzial cas... tento mesiac som ju napisal...


 marcus (21.01.2006)
Grilrspitt: to ze vy vytvor prisery a rasu je sice pekne ale na kvalite poviedky to vela neprida.... no uvidime.. ake je to dlhe?


 Grizlespitt (21.01.2006)
jedna kapitola zrejme cez osem A4


 Grizlespitt (21.01.2006)
no na http://liter.cz/ som tiez prihlaseny Grizlespitt, a mam tam tu poviedku... ale ten kto to citat nekce, tak nech si pocka... kym to tu uverejnia...


 Wewo (27.01.2006)
Jozef: no toto! ze ja som Grizlespitt !!! preco by som mal byt? Ja som Wewo!nepotrebujem ziadne pseudonymum!!! ja za za svoje prace hanbit nemusim a nepodpisujem sa pod inymi menami! nemyslilte si robno, ze som prazec? alebo ze som vsetci z tohto webu? oh, no jasne! ved ja som aj jozef!!! :-/ PCHE!!! grrr...


 Grizlespitt (28.01.2006)
jezis co sa rozculujes.... mozno sa pomylil... klidek..... lol


 Trin (28.01.2006)
WeWo : klidek...satnesa, preotze vies, ked si tu kazdy magor meni kazdu chvilu nick tak ppotom clovek straca prehlad....Prosim tych, ktori si zmenili nicky za pochopenie, ale vazne to tak je! Je to ako schizofrenia, aj ked tou tu trpi zatial podla mna iba jedne clovek, vdakabohu, ze uz dlho nepisal svoje prispevky:-)


 Grizlespitt (28.01.2006)
trin ti dnes najako skorujes!!!...... v kazdej poslednej poviedke mas prispevok.... ti si dobra!..... valim oci =D


 Trin (29.01.2006)
Grizlespit: Asi to bude tym, ze konecne som mala cas si vsetky precitat a povedat svoj nazor...pretoze milujem tuto stranku a bola by skoda, keby som tu nemala davat svoje hodnotenia len kvoli casovej tiesnei...Dufam, ze to pochopis...


 Grizlespitt (29.01.2006)
jj..... wed ano... suhlasim =)


 Grizlespitt (31.01.2006)
POZNA NIEKTO MMORPG DOFUS???


 Wewo (25.02.2006)
OK!!! HURA!! Uz som sem poslal moju novu poviedku. Uz len cakajte, kedy ju sem daju a potom sa tesim na vase reakcie. Dufam, ze prekonam Matrixacky rekord :D


 Wewo (25.02.2006)
a uz aj pisem druhy diel


 Shade (25.02.2006)
no tak zdravím :) som tu očividne dlho nebol :D žije to tu docela :))


 Wewo (25.02.2006)
Ani ne. moja rekordne dlhá diskusia skapína :( no ale aspoň mi už nikto nebude radit blbosti :) na to bude nova poviedka MATRIXu odzvonilo (teda tomu môjmu)


 Trin (26.02.2006)
Si este nedavaj odzvonit umieracik:-)


 Wewo (24.03.2006)
lol... moj matrix zdochol... :-)".
 

 

 Vseved (26.03.2006)
Ako sa Vam pacila? :)
 

Postdobá cyber antidrama | stály odkaz

Komentáre

  1. LOL :)
    Nemam slov. Sme slavni, Wewo je slavny. Uzasne. :)
    publikované: 08.12.2006 14:01:59 | autor: Xius (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    nemam slov
    publikované: 21.05.2010 10:23:07 | autor: Liliana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014