Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vista je tu.

Nádherná no zároveň náročná, ako mnohé ženy. A ja som mal tú možnosť skúsiť ju naostro ešte pár dní pred oficálnym spustením.
Môj prvý dotyk s Vistou bol pár mesiacov dozadu. Bola to RC2, teda trošku nepodarené pokračovanie RC1. Vtedy som si povedal Astalavista Vista.
Je osudový vzhľad a pokušenie skúmať niečo nové ma predsa len dohnali k tomu ju skúsiť znova. Minulý týždeň dorazila v rámci partnerského súžitia s Microsoftom jej verzia Business. Druhá najsexy verzia.

A tak sme sa cez víkend spoznávali.

Ako každy správny odborník si musím uľahčiť život. A tak som miesto disku určeného na jej inštaláciu zlikvidoval disk s dôležitými dátami. Veď prečo nie? Tak som obnovoval a obnovoval, lebo ako vieme, kým dáta neprepíšme, tak obnoviť idú. A keď sa obnovili, tak sme sa pustili do intenzívneho spozávania.

Desktop šiel hneď bez problémov. Notebook sa však Visty zľakol. Nakoniec sa predsa len rozhodol sekať dobrotu. Alebo lepšie povedané, našiel som ovládače, ktoré konečne bežia.

A teraz k faktom:
- bezpečnosť, miestami mi až vadí
- je náročná na výkon, ale nie prehnane
- je pekná, ale toto dokázal mac na o dosť slabšom hw
- pár rokov do zadu každý nadával na XP, dnes na nich mnohí krikľúni bežia, o tri roky budú mnohí takí bežať na Viste
- páni z MS nabalili do systému kopec nového sofware a tak máme napr. kalendár s pripomienkovačom priamo v systéme
- min. o 16GB diskového priestoru na pevnom disku menej
- kopec software, čo vám už nepobeží

Napriek náročnosti tejto dámy, dá sa na ňu veľmi rýchlo zvyknúť. A návrat k XP už Vás lákať ani nebude.

Zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. asta la vista bejby
    ..podla mna je to bullshit ako cely windows ;-)

    - to si vsetci musia potom kupit 2 gb ramku aby to ako super ficalo tak ako ma

    - co s krasou, ked polovicka veci pri tom hapruje. ja som za xp-cko alebo linux..linux sa stava viac a viac sikovnym ;-) pre mna - a to som holka! :-D

    publikované: 31.01.2007 12:01:15 | autor: darkchest (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. 2 darkchest
    1. Bullshit - ale takmer kazdy pouziva tento relativne userfriendly klikaci bullshit. Z hladiska bezpecnosti ale na Viste uz badat inspiraciu z Unix systemov.
    2. Pamatam casy ked 1mb stal 1000 Sk, takze pri 8MB normalnej pamate dnes 2GB stoja menej. A to bezal na tom MS DOS... A pamatam aj instalacie Linuxu na 16MB. :)
    3.Tiez fandim linuxu, vsetky servery az na media servery nam bezia na nom, ale az bude natolko ready pre desktop a s aplikaciami, ktore nevyhnutne potrebujem k praci, tak nan prejdem. Zatial je tak vhodny akurat pre office aplikacie.
    Bohuzial zvyk je zelezna kosela a tak mozno casom vyrobcovia sw preportuju toho viac na linux. Cakam uz dost dlho. Medzi tym MS vydal W2K, XP i Vistu.
    Inak nove KDE bude tiez celom nakazlive.
    publikované: 31.01.2007 12:57:18 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014