Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dejú sa na Slovensku zázraky alebo sme všetci mimo reality ?

...Takže veľmi stručne a jasne. Zatiaľ vládu opustil iba minister kultúry pán Maďarič. To znamená, že protesty demonštrantov a ich požiadavky neboli vlastne vôbec vyslyšané...

Väčšina nás Slovákov, ktorí si tohto roku pripomíname 100 rokov od doby, kedy sa z lokajov uhorských pánov, stali svojprávni ľudia zrejme už vie, že prezident SR pán Kiska prijal demisiu predsedu vlády pána Fica  i demisiu všetkých doterajších ministrov vlády SR. Zároveň poveril vládu, ktorej demisiu prijal, vykonávaním jej funkcie až do vymenovania novej vlády. Zostavením novej vlády Slovenskej republiky hlava štátu poverila podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu a zastupujúceho ministra kultúry Petra Pellegriniho. Pozoruhodné je aj to, že neexistuje žiadny termín, dokedy má byť nová vláda zostavená. Pritom prezident konal to, čo mu diktuje článok 115 a 116 slovenskej ústavy. No  určite len niekoľko Slovákov vie, kto vlastne v dobe podávania demisie bol ešte ministrom a zostane ním až do doby neurčitej. Tu je ich prehľad tak ako to uvádza web stránka vlády SR.

http://www.vlada.gov.sk/clenovia-vlady/  Čuduj sa svete, medzi ministrami stále figuruje aj minister vnútra pán Kaliňák, ktorý v pondelok s veľkým rachotom oznámil, že z funkcie odstupuje, ale aj ministerka spravodlivosti pani Žitňanská, ktorá vraj už nechce byť v novej vláde.  Takže veľmi stručne a jasne. Zatiaľ vládu opustil iba minister kultúry pán Maďarič. To znamená, že protesty demonštrantov a ich požiadavky neboli vlastne vôbec vyslyšané, lebo okrem jedného  ministra všetci ostatní členovia vlády ostávajú na dobu neurčitú na svojich miestach.

Veľmi pochybujem, že sa na Slovensku  nájde súdny človek, ktorý toto počínanie nebude považovať za veľmi priezračný politický úskok pána Fica ! Môj osobný názor je ten, že je to zo strany celej  vládnej koalície iba naťahovanie času, ktorého dôsledkom bude väčšie prehlbovanie politickej krízy a to tak či tak povedie k predčasným voľbám. Inak nám hrozí, že sa znova staneme lokajmi. pre zmenu, vlastných slovenských politických barónov. Príjemný deň praje doko.

 


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Človek žasne nad protichodnými názormi ústavných expertov, vyslovených na konanie prezidenta SR,
    no zatiaľ ani jeden z nich nepovedal, že stačilo veľmi málo ako tomuto divadlu predísť. A to využiť zmocnenie Ústavy SR, ktorá v čl.102 stanovuje toto: ..." Podrobnosti o výkone ústavných právomocí prezidenta môže ustanoviť zákon." ... Takže maslo na hlave majú predovšetkým všetci poslanci NR SR, ktorí za 25 rokov existencie SR nedokázali takýto zákon pripraviť a schváliť! Asi preto, že im lovenie v mútnych politických vodách stále vyhovuje.
    publikované: 21.03.2018 13:06:40 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014