Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Propagácia Slovenska vo svete

Čo vieme ponúknuť a aký obraz o sebe chceme vytvoriť?

    Už dosť dlho sa hovorí o tom, že Slovensko sa má vo svete propagovať a spropagovať. Už sa to podarilo v negatívnom zmysle. O našich nedostatkoch, skutočných alebo zveličených, sa toho vie dosť. Len tá pozitívna propaganda sa stále nezdá dostatočná.

    Výsledkom dobrej propagandy Slovenska by mal byť pozitívny obraz vo svete a rozvoj turistiky až k fungujúcemu "turistickému priemyslu". Rôzne krajiny sa propagujú produktami, ktoré sú pre ne charakteristické ale zároveň chutia a sú príjemné pre väčšinu ľudí. Írsko sa propaguje sviatkom Sv. Patrika a pivom, Francúzsko vínom beaujolais, Fínsko saunou, Škótsko whisky,Maďarsko vínom, červenou paprikou a rybacou polievkou hálaszlé, Švajčiarko hodinkami, Alpami a čokoládou. Prosím o prepáčenie za prílišné zjednodušenie. Ide mi o to, že určite majú aj také produkty, ktoré by cudzincom tak nechutili. Tie si nechávajú pre seba. Na Slovensku si tiež nemôžeme myslieť, že cudzincom budú vo veľkom chutiť halušky a žinčica. Nechutia. My asi musíme nájsť, resp. vytvoriť (typický slovenský)  produkt, ktorý by cudzincom chutil, bol trvanlivý a dal sa vyvážať.  Môže to byť jedlo, pitie, úžitkový predmet. Len pozor na  slivovicu. Tá je pre mľandravých západniarov silná. Cez tento produkt by Slovensko mohlo byť propagačne a turisticky vnímané.

     Tvrdíme, že naši ľudia sú pohostinní. Obávam sa, že snobsky pohostinní. Nie až tak voči ľuďom, ktorí to potrebujú. Tu je na mieste aj otázka či chceme na Slovensku turistov? Nie zlaté sliepočky, ktoré našim podnikateľom dajú toľko čo si zapýtajú za mizerné a vnútené služby! Turistov, ktorí chcú napríklad minimum minúť, cestovať na bicykli a bývať pod stanom. Turistov, ktorým vadí, že slovenský úsek  dunajskej hrádze nie je kompaktný a že ich na ňom ohrozujú  autá.

    Povedal by som, že Slovensko má problém ponúknuť akúsi "značkovú turistiku". Alpy  sú známe lepšie než Tatry. Podobne s Dunajom a slovenskými vínnymi pivnicami oproti maďarským lákadlám. Takže je potrebné zlacniť a zároveň skvalitniť služby. A vítať všetkých návštevníkov.

    Ktosi kdesi hovoril, že naše kúpele sú nedocenené a majú na viac. Ale Island tak ľahko nedobehneme v známosti. -ban-


Reklama | stály odkaz

Komentáre

  1. Prave vdaka takýmto poznatkom
    je obraz Slovenska a Slovakov vo svete taky aky je. Co tak menej komentovat a viac tvorit? Ostatne kto bol v zahranici zvycajne tam obdivoval to co doma nemal a faktom je ze u nas je vela toho co inde nemaju, lenze my si myslime, ze ked u nas nie je to co v Rakusku, Taliansku, Nemecku, Francuzku, Madarsku ci v Amerike tak nie sme svetovi. Omyl. My nevieme chvalit svoju originalitu, nevieme chranit svoje bohatstva, necenime si to dobre co je v nas.
    Staci sa obzriet okolo seba (Bratislava nie je cele Slovensko)pohladat to co je u nas zaujimave a pekne a PISAT, HOVORIT, ZVEREJNOVAT A DAVAT NAJAVO SVOJU HRDOST na to kde zijeme.
    publikované: 20.01.2005 07:28:53 | autor: Jula (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to uz je lepsie chlape
    som myslel ze si uplny pako. IMHO dolezita je celkova atmosfera v krajine, ktora sa myslim postupne lepsi ako sa slovac zbavuje (nie pocitu ale skutocnej) malosti. Tie kupele a vsetko okolo mineralnych vod (aj jaskyn) je dobry napad, Slovensko ma v tom velky dar i potencial. Z produktov snad nieco podhorske - ovci syr, bryndza (nie s haluskami, ale s celozrnnym pecivom zboznujem)
    publikované: 20.01.2005 07:33:55 | autor: op (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Najdolezitejsia je mravencia praca
    Suhlasim ze Slovensko ma kvalitne produkty, len ich nevie spropagovat. Podla mna je najdolezitejsie vytvorit silnu reklamu aby sa viac ludi vo svete dozvedelo kde to Slovensko vlastne je a co moze ponuknut. Nemusi to byt len maxikampan aku nastolila Slovenska agentura pre cestovny ruch ale kazdy obcan moze pomoct. Priklad surfovanim po Internete som narazil na 3D online hru ktora propaguje Slvensko. O tejto hre sa debatuje na roznych zahranicnych hernych serveroch a forach. Hraju ju rozny ludia z celeho sveta. Takto sa Slovensko moze dostat do povedomia mladych ludi na celom svete.Hra je na
    www.brano3d.wz.cz.
    publikované: 07.03.2006 20:19:15 | autor: Jozef Bugar (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014