Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Som BS-pozitívna...

 Som BS-pozitívna.

Áno správne čítate, som študentka jednej nemenovanej bilingválnej sekcie v Banskej Bystrici. Neznie to luxusne?...chodím na francúzske gymnázium..nádhera. Ako to už v býva v živote obyčajných smrteľníkov, realita už nie je taká krásna..nádherná, či povznášajúca..

Ale poďme pekne od začiatku...

Na počiatku bola záujem, pokus...vytvoriť medzinárodné?  protekčné? gymnázium...vraj si nás všetkých vyberali ako čerešničky na torte..príjimačky mali prísne kritéria, šancu dostali len najlepší..a , čo sme dostali za odmenu..?No predsa možnosť navštevovať túto vraj?údajne? úžasnú školu! Nádhera!

A tak som tu. Ocko si želal, aby jeho dcérenka(jeho zbožňovaná princeznička) študovala na prestížnej škole. Nádhera . 

No zamyslel sa niekto inteligentný, aké možnosti majú títo študenti po skončení školy?Áno, už počujem moju pani profesorku...môžem študovať vo Francúzsku..keď si to sama zacvakám, lebo tak dlho sľubované štipendiá sa už ...minuli?..Nepríjemné...No, ale ešte mám stále šancu študovať na nejakej slovenskej vysokej škole..Ja hlava deravá, keď chcem študovať biológiu na slovenskej vysokej škole ,potrebujem mať maturitu z biológie alebo aspoň základy...a ja som ju mala celé štyri roky po francúzsky..ups(i didn´t it again!)

..no nič, tak ja som sa rozhodla ísť na žurnalistiku pani profesorka, takže nepotrebujem maturitu z prírodovedných predmetov...Aha, ona je povinnápodľa dohody  s francúzskou vládou...Zo štyroch prírodovedných predmetov?..však ja to už nikdy nevyužijem, idem na čisto humanitnú vetvu, tam potrebujem dejepis, slovenčinu a náuku o spoločnosti...Chápem, nedá sa udeliť individuálny štúdijný plán...To by napríklad našim profesorom nevyhovovalo..jednu hodinu by mali o dvanástej a druhú o  tretej..to pravdaže v žiadnom prípade nemožno dopusťiť..ja si už nejako poradím

Mám problém-nerozumiem matematike..áno, bola som za pani profesorkou..no nahnevala sa, že tomu nechápem..Ako som si to mohla dovoliť?! Prepáčte, už sa to nezopakuje!

..a mohli by ste mi už prosím vás aspoň prezradiť výsledky z písomnej maturity z francúzštiny? Veď je už jún a my sme ju písali v marci, za chvíľu sú tu ústne skúšky..Jasné chápem, pred ústnymi skúškami je o výsledkoch zakázené hovoriť..Ale mám na to podľa zákona nárok...Aha, podľa slovenského zákona a My patríme pod francúzskou vládu...Nepríjemné...

Sú medzi nami, sme medzi vami....:-))


Pokojne mi tykajte, ja si na to nepotrpím | stály odkaz

Komentáre

  1. hmm
    slovenská realita
    publikované: 10.06.2005 11:09:01 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. nezúfaj
    určite sa v živote nestratíš. vieš to čo vie málo z nás. cudzí jazyk je to, čo mojej generácii zúfalo chýba.
    držím ti palce, hlavu hore, a tie vlasy nech stále vejú.
    publikované: 10.06.2005 11:11:58 | autor: yetti (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hm
    ..nestras, ja ze je to len u nas:-))aj tak ma to tak brutalne hneva, cely slovensky skolsky system..az ja budem mat deti odstahujem sa...napr. taky kanadsky system je dle meho gusta
    publikované: 10.06.2005 11:14:29 | autor: pipina (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. to yetti
    ..skor mam pocit, ze cudzi jazyk vie v dnesnej dobe kazdy..a nie jeden..toto , co viem teraz by som sa naucila v akejkolvek jazykovke...a skor ako za styri roky..
    a s tym zufanim to nie je az zle..som optimista.-))a vlasy veju-stale sa na tom tak smejem:-))vdaka za zlepsenie nalady
    publikované: 10.06.2005 11:18:42 | autor: pipina (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. na margo
    kanada bola od malička mojim snom. možno som tam prežil život predtýmto.
    publikované: 10.06.2005 11:26:40 | autor: yetti (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. to yetti
    ..co?.. ja zboznujem kanadu-idealne spojenie toho francuzske(co aj napriek vsetkemu lubim:-))a amerického..nasi pomyslaju, ze by sme sa tam prestahovali..nebudem protestovat...neboli sme v minulom zivote susedia?... aj ja som v kanade byvala v minulom zivote:-))
    publikované: 10.06.2005 11:30:01 | autor: pipina (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. dost pravdepodobne
    ja som bol pilot, zostrelili ma pred koncom vojny.
    publikované: 10.06.2005 12:31:00 | autor: yetti (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. fu u
    perspektivna skola, musis byt vsak sila a vsetko to zvladnut
    publikované: 10.06.2005 12:40:03 | autor: vendulka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ..
    to vendulka:ja viem teraz som uz vo stvrtaku-to by nebolo rozumne skoncit to, este jeden rocnik a letim stadial..ale , ked uz sest mojich spoluziakov odislo-taka davova hysteria je momentalne u nas v triede, ale dakujem za povzbudenie:-))

    To yetti-tak to ty si mi vtedy znicil moje tulipanove zahony??:-))
    publikované: 10.06.2005 12:45:55 | autor: pipina (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. hmmm
    to bol niekto iný. možno kamarát. moj stroj padol na kraj lesa, ale neviem presne kde.
    publikované: 10.06.2005 13:00:18 | autor: yetti (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. SMOLA
    Mila moja ,

    v stvrtom rocniku dobiehat to co si uplynule roky zameskala je dost neskoro, ale netreba vesat hlavu.
    Studovat neznamena nasilu sa ucit to co od teba vyzaduju ucitelia, ale je to celkovy pristup k systemu veci.

    Na slovensku to uz raz tak chodi: rodicia chcu mat silou mocou studovane deti aj ked deti na to castokrat nemaju. Potom su znechutene, cele studijne roky pouzivaju tahaky a ked sa potom dostanu do reality, tak su uplne stratene. Davaju si smiesne otazky typu: Ako je to mozne ze sa nedokazem zaradit do zivota, ved som mala same jednotky!!!!!????
    Problem lezi vecinou vzdy tam, kde by ho nik neocakaval...

    PA
    publikované: 10.06.2005 14:18:05 | autor: mi0o (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. suhlasim
    absolutne s tebou suhlasim, ale tvrdim, ze na slovensku by mal byt pruznejsi system-zvolit si tie predmety, ktore ta bavia a tym sa venovat-mala som moznost stravit isty cas aj na inych zahranicnych skolach a tam je to uplne ine..zvolia si fakt, v com su dobre a ostatnemu sa venuju okrajovo..na skolach su specialne triedy pre buducich maliarov, spisovatelov, sportovcov..nie , ako tu, ze ti pchaju vsetky vedomosti do hlavy a mas z toho gulas, lebo vies vsetko povrchne, ale nic do hlbky a preto je to na slovensku -tak ako to je...
    publikované: 10.06.2005 14:31:12 | autor: pipina (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014