Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Masky ľudí

O tom, aký ľudia sú a prečo...
Masky ľudí V poslednom čase sa stretávam s ľuďmi, ktorí nehrajú čistú hru. Ani by ma to veľmi neštvalo, kebyže nezistím, že masku mám aj ja. A máš ju aj ty. Je to zábrana, ktorá nás chráni pred zlým okolím. Už ste niekedy mysleli na to, že Vám ublížili? Určite áno. A rozmýšľali ste aj nad tým či ste neublížili niekomu aj vy? Naša maska sa totižto pod štítkom neúprimnosti a hraním na viac strán môže zdať ako faloš ktorá nami presakuje. Skutočne. Ľudia to cítia. Buď sa budete snažiť otvoriť správnym ľuďom alebo zabudnite na to, že budete mať skutočných priateľov. Ak si myslíte, že taký iste nie ste, spomeňte si na moje slová, keď budete ukazovať na druhých, čo majú oblečené, keď budete ukazovať na nich akí v skutočnosti sú. No aký sú? V skutočnosti sú to len duše nosiace masky.

Milý priatelia,

Tieto masky nás nielenže obklopujú, ale dokonca nás aj ovplyvňujú! Veď sú to naši priatelia, ktorým každý deň dovoľujeme nami manipulovať, či už vedome alebo nevedome, ale určite! Dôvod prečo to všetko sem píšem je ten, že som veľmi unavený a sklamaný z toho všetkého, čo ľudská ruka môže pokaziť. Každý deň ma zarmucuje keď vidím ako sa ľudia môžu jeden deň správať ako priatelia a na druhý deň majú v ústach len to aký ste – zlý...Nájde sa niekto kto chvály iných? Staňte sa lepším človekom pre svoje okolie. Majte každého radi a snažte sa vyvolávať v ľuďoch dobré pocity. A hlavne bez masky. Keď sa všetci takto zamyslíme a vstúpime si do svedomia. Svet sa stane ideálnym. Napadlo ťa, že to nie je možné? Nekaz to, a zahoď masku! Buď slobodný keď povieš niekomu, že ho máš rád. A buď slobodný v tom, ak ti vadí vlastnosť daného človeka. Každý si môže predsa vyberať svoje okolie. Tak prečo sa rozčuľovať a zbytočne trpieť za niekoho nedokonalosť masky? Riešme si každý svoje veci, pretože v každom svete sme hlavný hrdinovia príbehu MY sami... snáď nechcete byť zápornou postavou niekoho príbehu – títo ľudia predsa nikdy nevyhrávajú a úspechy sú časovo obmedzené. A aj ja chcem byť človekom, ktorý bude šťastný až do smrti, lebo JA si chcem písať svoj vlastný príbeh... A čo TY? :)

by Michallo


Novinky | stály odkaz

Komentáre

  1. Michallu
    tak ti poviem...maskovať sa maskuje všetko, aj príroda nosí masky, zver sa maskuje, aby sa nestala korisťou, iná zver sa maskuje, aby ulovila... tak je to medzi ľuďmi, každý si môže vybrať, či chce byť lovec alebo lovený, ale najkrajšie je pôvabne plávať proti divokému prúdu, ako pstruhy, čisto a elegantne...:-)..a neskočiť nikomu na návnadu....
    publikované: 12.06.2012 13:11:03 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. michallo,
    už si niekedy počul, aby si hráči pokeru, rulety etc. zabudli doma masku strnulosti a chladu? Každý si môže vyberať svoje okolie, kamarátov, pár priateľov ale nemôže si vybrať kolektív spolupracovníkov. A ak chcem, aby mi nejaký ten truhlík, ktorého nedajbože považujem za priateľa, neublížil, neodkladám svoju masku odstupu a nadhľadu. Lebo keby sme všetci nosili masky anjelov, tých skutočných by sme medzi nimi nenašli. Len treba vidieť a vedieť, že pod tou maskou je tvár. Tvár človeka.
    publikované: 12.06.2012 18:54:47 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Maska
    Je to fajn ale trosku by sa to dalo zmenit na zaujimavejsie..... Ale inak fajn. :*
    publikované: 14.06.2012 10:43:45 | autor: Vladka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014