Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mariáš vo dvojici (starší text)

"Ak ste so mnou nechceli hrať, mohli ste to povedať na začiatku. Nemuseli ste ma tu nasilu ťahať. Síce... Bezo mňa by ste mohli na mariáš zabudnúť."
Jeden z troch hráčov je urazený. Podľa všetkého sa hra skončí, pretože spoluhráčov prestane baviť vždy znova rozdávať karty, len aby vyhovovali práve jemu. Možno nakoniec skončia pri taktickej sedme, alebo sa pustia do zdĺhavej vojny. Čo však s nespokojným hráčom, ak sa hrá o peniaze?

Bank je plný. Každý už vsadil, čo mal. Čaká sa na koniec hry. Nespokojný hráč si zrazu spomenie, že na začiatku hry mu neboli správodlivo rozdelené žetóny. Na jeho na prvý pohľad nezmyselnú požiadavku sa prepokladajme všetci najprv zhrozia. Slušný človek by ho s najväčšou pravdepodobnosťou vykopol. Ale tým by skončila hra. Nastáva trápne ticho Hráči na seba zmätene pozerajú. Možno by aj oni radi dostali nejaké ďalšie žetóny.

No nakoniec má aj tak pán Mečiar najväčší záujem o ministerstvo cestovného ruchu, o miesto v správnej rade železiarní či o zrušenie Ústavu pamäti národa. O ďalšie žetóny...

...Železnou verzatilkou | stály odkaz

Komentáre

  1. tusil som,
    ze z toho bude politicka tema. Treba trafiky rozdavat, "zasluzilych" stranikov odmenit ... ved take ministerstvo cest. ruchu urcite pritiahne kopu eur z EU fondov a tie bude treba spravodlivo rozdelit ...
    publikované: 05.03.2007 17:43:18 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014