Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo sú ľudia takí...

človek sa chce tešiť z každeho dňa... a o to viac sa v živote sklame... sklamú ho ľudia, ktorých má rád, a on sám...

Najpr v škole, ma zarazilo správanie jedného profesora. Keď som šiel po chodbe s kamoškou, začal na mňa ukazovať prstom a drbať. Že som vraj zámerne sa snažil pokaziť PC. Trošku ma to zamrzelo, pretože mi nechcel veriť, že nemám dôvod to robiť. V skutočnosti na škole som jeden z mála študentov, ktorí sa snažia o to, aby možnosti pre študentov boli najlepšie a on ma obviní z opaku. Ale toto má až tak neštve.

Niekedy mám pocit, že stále budem "sám." Všade okolo mňa sú šťastné páriky, nezavidím im ich šťastie, len nechtiac mi pripomínajú, že som "sám." A že doteraz som bol vždy "sám." A s blížiacou sa osemnástkou sa stále viac takto cítim. A ešte k tomu som sa včera sklamal v osobe, ktorú mám rád.

Včera bola prvá akcia, kde som sa aj ja podieľal na jej organizácii. Ako skončila? Dobre to vystihujú slová jednej kamošky: Z objektívneho hľadisko super, zo subiektívneho na p*ču.
Prečo? Sklamal som sa a nazlostil na jednu kamarátku, ktorú mám veľmi rád. Na to ako sa ku mne správala alebo ako som si to vyložil ja. Celý čas som mal pocit ako by sa mi vyhýbala. Na diskotéke keď sme spolu tancovali vždy zdúchla do minúty - dvoch väčšinou bez slová. Niekedy na WC (to sa dá chápať) ale raz, možno dvakrát sa proste len premiestnila niekam inam na parket kde som nebol ja (a to nešla tancovať k nejakým známym). A na koniec keď odchádzala, keď som sa s ňou rozpraval zdala sa mi taká vzdialená, odcudzená, akoby som jej bol úplne nepríjemny. Aspoň keby som vedel prečo. Toto mi skazilo celý večer, proste som sa už nedokazal baviť a začínal som sa blbo cítiť... vlastne ešte stale sa tak cítim - smútok a hnev na duši.

A v poslednej dobe mám pocit, že umiera moja tvorivá stránka. Nedokažem svoje pocity, hnev, smútok, radosť (aj keď neviem akú) pretaviť, vložiť do nejakého diela, či už vizuálneho alebo literárneho.

Prečo to vlastne píšem sem? Pretože to potrebujem dostať zo seba. A ľudia, ktorým verim tu momentalne nie sú, a v jednej z nich som sa sklamal.

Prečo keď chcem byť štastnejší...si vždy ublížim, niečo mi ublíži... prečo?


Z úprimnej duše | stály odkaz

Komentáre

  1. Sklamal si sa?
    "Na to ako sa ku mne správala alebo ako som si to vyložil ja."
    - ak ti nieco slubila a nesplnila bez vysvetlenia, sklamala... ale ak nic neslubovala, tak si sa sklamal len v svojom dufani... mozno sama bola zmatena - opytaj sa jej, rozpravaj s nou... Preco sa trapis skor, ako je to potrebne?

    Tvoja tvoriva stranka neumrela, len strnula, strpla. Neboj, ono to pojde este von... nastane zmena a pojde vsetko von...
    publikované: 28.10.2005 10:14:36 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Také malé povzbudenie
    - neboj, všetko bude v poriadku ... budeš mať ešte len osemnásť a všetko krásne na Teba zatiaľ čaká ... Nerob si život smutnejším kvôli láskam, pretože raz príde ozajstný ľudský smútok a až potom si uvedomíš, že kvôli láskam (a niektorým dievčatám zvlášť :o)) sa neoplatí smútiť.

    Držím palce Tvojej tvorivosti, ona sa znovu ozve :o)). A kľudne píš ďalej o svojich pocitoch, radostiach a nešťastiach, pretože tu sa vždy nájdu ľudia, ktorých zaujímaš a pokúsia sa Ťa aj podporiť.

    publikované: 28.10.2005 10:32:40 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ja poznam tento pocit..
    urobil si velmi dobre, ze si takto vsetko pekne napisal na blog.. je to skvela cesta ako sa vyrovnat so sklamanim..
    vies, mozno je to kusok otrepane, ale vsetko potrebuje aj cas. teraz nehovorim o tvojej kamaratke, ale o tom, ze aj ty si raz najdes nikoho, kto ta urobi velmi stastnym:))
    tak nevesaj hlavku, ano? raz budes mat tu najuzasnejsiu kocku na svete.. aj ja som bola sama a velmi dobre chapem, ako sa citis,ale ono to raz preboli a potom budes velmi velmi stastny a budes rad, ze si na nu pockal:)
    publikované: 28.10.2005 10:41:06 | autor: Pubs (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :)
    njn, ja mam uz 19 :))) no a k tej holcine, no, mozno ... mozno mala pocit, ako keby si sa ty spraval inak, ja neviem, ale ja ked hentak uteciem, teda, nie hentak, ale ked nehccem byt s nejakou osobou a .... no, to je vtedy, ked mam pocit, ako keby na mna ta osoba tlacila, nieco sa vo mne pohne a ja cuvnem a necitim sa v jej blizkosti dobre, to je dalsi z viacerych dovodov, preco mi robi problemy si najst nejakeho chalana, co mi hovoria niektori priatelia, tak iba ze som nezrela a tak, lenze ja si nemyslim, ze to je nezrelost, ale ... neviem to pomenovat ... a asi len dufam, ze raz rpide niekto, koho budem mat rada a aj on mna a ... a som sa zas rozrecnila o sebe ... jaaaaj ludia, ja sa potrebujem rozpravat, to casto ani nemusi byt plnohodnotna konverzacia, ja len potrebujem tolko veci kazdy den povedt, mne stale nieco beha po rozume, kazdu chvilu na nieco myslim a niekedy mam pocit, ze mi sibe, lebo ... no
    publikované: 28.10.2005 10:41:14 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. a viem o com hovorim..
    tiez mam sedemnast a tiez som vzdy bola uplne sama.. uplne.. ja som nemala ani tych kamaratov, o ktorych si v tomto textiku pisal.. tak si ich cen.. aj to je obrovske stastie, aj ked sa ti to teraz mozno nezda..
    publikované: 28.10.2005 10:53:43 | autor: Pubs (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. hmm ty vole...
    ...a ja som sa sfajčil(+Lucia+Lukáš), o štvrtej som prišiel domov a spal som do 1/2 ôsmej...a na tú (ne)spomínanú imatrikulačku som sa vybodol, nechápem, ako si si mohol myslieť, že sa niečo zmení...btw už v nadpise máš tvrdku chlape

    hej a taktiež nechápem že nechápeš, prečo si jej nepríjemný človeče, uź by ti mohlo svitnúť..(to len v dobrom, na nete je každý macher:)
    publikované: 28.10.2005 17:06:47 | autor: b. (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Hlavu hore, DaMage...
    nedepkac, prosim Ta... pamatas, preco si si spravil taky vesely blog, ya?
    Vlastne ja mavam velmi podobne stavy a myslienkove pochody, ale snazim sa im ubranit zubami-nechtami. Vtedy vezmem psa, idem so psom na luku a racionalne rozmyslam, kde sa stala chyba. Nerozmyslam o tom, ze sa stala, ale preco a co robit, aby sa to uz nezopakovalo. Aj ked Ta osobne nepoznam, myslim, ze si clovek empaticky a citlivy, a preto sa dokazes vcitit do pozicie inych ludi... TY TO ZVLADNES! SMILE, PLS :-).
    publikované: 28.10.2005 18:15:47 | autor: Jill (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. *a ja som sa sfajčil(+Lucia+Lukáš)
    chudaacik, ono sa to vyhuliloooo... pride mi ze si trochu arogantny... oops, dost arogantny. presne ako pises: "na nete je každý macher"
    v podstate nechapem o co ide, len z toho citim, ze poznas damageho a ide o nejaku girl. hej, clovece. zobud sa uz. on na to dojde sam, nemusis mu to tu vypisovat. a ze ma chybku v nadpise? aj to sa stava. ja sm jedneho casu ked sm komentoval programy v jave, profesor chcel po anglicky, ale hned ako sm zacal, povolil mi aj cestinu :)))) to uz bolo davno, odvtedy sa moja anglina zlepsila ako tak. sice certifikat som mal aj vtedy, ale akosi sm bol v zlom rozpolozeni :))
    tak co sm kcel - sa uvedom uz a nepis hovadiny
    publikované: 28.10.2005 18:26:12 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. sny su krásne... sú nádejou
    :o) Nesmúť, mnoho ludí si tež ešte nenašlo Lásku. Ale ono to raz príde. Občas sice pride smutna chvílka v tom čakaní. Ale zatial sa dá žiť i štastne z nádejou na perách... Svej je občas zvláštny k nám, ale myslím že je prekrásne žiť. I ked občas sme sklamaný z toho aký je. Neboj, ver v lásku aj nadalej a nájdeš ju :o)
    publikované: 30.10.2005 12:13:57 | autor: eny:o)n boy (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. OTVOR OCI
    Zee mily Da!
    Mna to vazne mrzi, ze to vsetko tak dopadlo, vazne verila som, ze ak sa nevzdas, tak to pojde, budes stastny.......ALE
    ....ale prave som si spomenula na text jednej pesnicky....pamatas, hovoril si mi o nej a myslim, ze je priznacna pre tuto situaciu.....ak chces, tak pripomeniem.

    When you try your best but you don't succeed
    When you get what you want but not what you need
    When you feel so tired but you can't sleep
    Stuck in reverse

    Vies co myslim?
    Uplne ta chapem, ze si sklamany z toho, ze ti to nevyslo, ale je ona skutocne to, co potrebujes?
    Rozumies mi?
    TAK TO NEVYSLO ? stastie/nestastie ? Zavisi od uhla pohladu. Keby si bol v piatok stastny, mozno by si nesiel na Xatu.......
    Preco sa drzis len toho zleho co sa deje, vravel si, ze stale sa daju najst v kazdom dni pekne okamihy.Ale ty si prezil viac ako len pekny okamih.......Prezil si nadherny vikend, spoznal si super babu s ktorou si si rozumel..... na co viac cakas?

    Je to len na tebe, ale aj ty mozes byt stastny, len prosim OTVOR OCI

    publikované: 01.11.2005 11:03:13 | autor: h. (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. zoll...
    ono sa to vyhulilo?...hmm, už by ti niekto mohol vysať seno z pravej polovice zadku skrz internet, guma
    publikované: 01.11.2005 19:06:08 | autor: b. (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ...
    alebo skrz oko, potom by ti možno došlo, že ja sa nikdy "neuvedomím"
    publikované: 01.11.2005 19:16:35 | autor: b. (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. -XXX-
    a ešte, keď s tým už začala (asi) Hela: Slnečnicová Sutra, Boh ochraňuj tvoje ucho ak nechápeš! nechať si urezať ucho od vlastnej spolužiačky-nepoznám krutejšiu hanbu! nechcem ti radiť alebo čo, mňe je do toho hovno, ale "ona" býva určite v San Franciscu, mysli na to, keď "ju" nabudúce uvidíš

    A.G. - Slnečnicová Sutra

    "Kráčal som po brehoch doku plnom banánových plechoviek, sadol si pod obrovský tieň
    lokomotívy Južnopacifickej železnice, díval sa na západ slnka nad kopčekmi
    obytných škatúľ a plakal.
    Jack Kerouac si sadol vedľa mňa na zlomenú hrdzavú železnú tyč, druh, rovnako sme
    rozmýšľali o duši, skľúčení, smutní a so zármutkom v očiach, obklopení skrútenými
    oceľovými koreňmi stromov mašinérie.
    V olejnatej vode rieky sa zrkadlila červená obloha, slnko kleslo na vrcholce posledných hôr
    Friska, v tej rieke nebolo nijakých rýb, v tých horách nijakých pustovníkov, len my so
    zaslzenými očami a po opici ako starí vandráci na brehu rieky, ustatí a vybití.
    Pozri na tú slnečnicu, povedal, oproti oblohe sa týčil neživý sivý tieň, veľký ako človek,
    skrúšene sedel na kope prastarých pilín – vyskočil som unesený – bola to moja prvá
    slnečnica, spomienky na Blaka – moje vízie – Harlem
    a Peklá Východných riek, rinčiace mosty, Joeove mastné chlebíčky, mŕtve detské kočiariky,
    ojazdené čierne pneumatiky, zabudnuté a neprotektorované, báseň riečneho brehu,
    kondómy & hrnce, nože, nijaká nehrdzavejúca oceľ, len zatuchnutá špina a žiletkovo
    ostré artefakty na ceste do minulosti –
    a tá sivá Slnečnica čnejúca oproti západu slnka, popraskaná, skľúčená a zaprášená, so sadzami,
    smogom a spalinami starodávnych lokomotív v oku –
    korunka zo zakalených kvetov, ovisnutá a polámaná ako otlčená koruna,
    semená vypadané z tváre, skoro bezzubé ústa slnečnej tváre, lúče slnka sa na jej vlasatej hlave
    ničia ako vyschnutá drôtená pavučina,
    listy vystrčené zo stonky ako ruky, gestá z koreňa v pilinách, odlúpnuté kúsky omietky opadané
    z čiernych halúzok, mŕtva mucha v uchu.
    Bola si stará a príšerne doráňaná, moja slnečnica, ó, duša moja, či som ťa len vtedy ľúbil!
    Tá špina, to nebola špina človeka, ale smrť a ľudské lokomotívy, celý ten šat z prachu, ten
    závoj sčernetej pokožky železnice, to líce zanesené smogom, to viečko čiernej biedy,
    tá ruka od sadzí alebo falus alebo výbuch umelej nad špinu horšej – priemyselnej
    - modernej všakovakej tej civilizácie čo poškvrnil tvoju bláznivú zlatú korunu –
    a tie hmlisté myšlienky na smrť a zaprášené oči bez lásky a konce a vyschnuté korene dolu
    v domovskej kope piesku a pilín, falošné dolárové bankovky, koža mašinérie, črevá
    a vnútornosti plačúceho rozkašľaného auta, prázdne osamelé konzervy s jazykmi
    hrdzavými až strach, čo ešte by som mohol menovať, popol dákej vyfajčenej
    penisovej cigary, pindy fúrikov a prsia áut plné mlieka, zadky obdraté od stoličky &
    zvierače dynám – všetko toto
    posplietané do tvojich mumifikovaných koreňov – a ty stojíš predo mnou pri západe slnka, všetka
    tvoja krása v tvojich tvaroch!
    Dokonale krásna slnečnica! dokonalá skvostná pôvabná slnečnicová bytosť! roztomilé prírodné
    oko k novému hipsterskému mesiacu, prebudené, živé a vzrušené, chytajúce sa zlatého
    mesačného vánku v tieni zapadajúceho slnka!
    Koľko múch okolo teba prebzučalo, nič nevediac o tvojej špine, kým ty si preklínala nebo
    železnice a svoju kvetinovú dušu?
    Chudera mŕtva kvetina? kedy si zabudla, že si kvetinou? kedy si sa pozrela na svoju pokožku
    a zistila si, že si impotentnou starou lokomotívou? duchom lokomotívy? prízrakom a
    tieňom kedysi mocnej šialenej americkej lokomotívy?
    Ty si nikdy nebola nijakou lokomotívou, Slnečnica, ty si bola slnečnicou!
    A ty, Lokomotíva, ty si lokomotívou, nezabúdaj!
    A tak som schmatol tú ako kostru hrubú slnečnicu a dal si ju k boku ako žezlo
    a robím kázeň svojej duši a Jackovej tiež a každému, kto bude počúvať.
    - My nie sme našou špinavou pokožkou, my nie sme našou hroznou smutnou zaprášenou
    lokomotívou bez predstáv, všetci sme vnútri zlatými slnečnicami, požehnaní naším
    vlastným semenom & chlpatými nahými dokonalými telami, meniacimi sa pri západe
    slnka na šialené čierne úhľadné slnečnice, po ktorých tajne sliedime očami vo vízii pod
    tieňom tej šialenej lokomotívy, sediac večer na plechovkách na brehu rieky pri západe
    slnka za kopce Friska."

    publikované: 01.11.2005 19:22:36 | autor: b. (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. oprava
    "mňa"
    publikované: 01.11.2005 19:23:26 | autor: b. (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Tak b. sa rozpísal, čiže ja krátko
     Zozačiatku to komentovali len samé baby, takže ja sa pokúsim o niečo, čo tu ešte nebolo a čo ti pravdepodobne nepomôže,ale...<br /><br /> Ja osobne si myslím, že v danom čase si aj ty mal akési divné rozpoloženie (mňa si dokonca obviňoval z opilectva), preto by si sa mal zamyslieť, či nemohla tá "osoba" z tvojho správania vycítiť niečo, na čo predtým vôbec nemyslela (Pokiaľ ja viem, tak ste boli len kamaráti a obom to vyhovovalo - oprav <em>ma ak sa mýlim</em>). Možno sa ona sklamala z teba, alebo si len tancoval zlým smerom :D
    publikované: 03.11.2005 17:58:26 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Krása
    Také nerozumím této, možná až moc filozofické otázce, nad kterou je ale určitě dobré někdy zapřemýšlet. Možná je to jen moderní dobou, možná se lidé prostě mění s vývojem lidstva, možná je to kombinace všech možných aspektů… Každopádně třeba před 50 lety se žena vdala bez tohoto - https://www.premier-clinic.cz/zakroky/zvetseni-prsou/ zcela běžně a dnes má problém nerozvést se do 5 let velké množství párů, i když ženy na své úpravy mají času dost. No, zde je aspoň vidět, že vnější krása není vše.

    publikované: 27.06.2022 07:27:07 | autor: Rita (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014