Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Francúzska nátierka

Potrebujeme:
200g strúhanky,
80ml vody,
2 lyžice oleja (najlepšie olivového),
1 bobkový list,
1 a pol lyžičky tymiánu,
500ml najemno nakrájanej cibuľky,
1/4 lyžičky majoránky,
1 lyžička oregana,
1 a pol lyžička bazalky,
3/4 lyžičky morskej soli,
1 lyžička rozotretého cesnaku,
60ml bezmliečneho rastlinného margarínu
Ako na to:
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame a necháme zmäknúť.
Na panvicu dáme olej, bobkový list a tymián, mierne zahrejeme a pridáme cibuľku, ktorú pražíme spolu s korením do zmäknutia. Keď je cibuľka hotová, odstránime bobkový list a pridáme ostatné prísady, okrem margarínu. Dusíme na miernom plameni 15 minút.
Medzitým si roztopíme margarín (nepripáliť!), ktorý potom pridáme do takto pripravenej zmesi.
Dôkladne zamiešame, dáme do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť.
Výborná je na opečený chlieb.

Recepty | stály odkaz

Komentáre

  1. Francúzska nátierka...
    recepty sú lákavé, chýba foto :))
    publikované: 01.03.2009 20:45:01 | autor: aurel (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014