Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nová mexická telenovela v slovenskej premiére!

Myslím, že táto telenovela je dobrá. Asi preto, lebo sa mi najviac z hercov páči práve Mariano a Aurora... Teresa je ako ,,šťetka''... nepríde mi až taká krásna, je nízka a tvár má peknú - ale divnú... Asi ma nechápete, nevadí.
Teresa
 
http://2.bp.blogspot.com/_W2__7InPLRE/TO1wXskwHxI/AAAAAAAACx4/ZTP1hji4fXY/s1600/teresa33.jpg


Je síce taká krásna a inteligentná, že jej to mnohé menej obdarené ženy môžu len ticho závidieť, no Teresa Chávezová Aguirreová (Angelique Boyer) so svojím životom nie je vôbec spokojná, ani v najmenšom! Napriek tomu, že sa jej milujúci rodičia veľmi snažili, aj za cenu nejednej obete, zabezpečiť jej pokojný a dôstojný život, jediné, na čo dokáže myslieť je... Byť bohatá, hriešne bohatá! Presne od tejto túžby sa totiž odvíjajú všetky ostatné jej sny! Aby unikla prekliatiu obyčajného života v chudobe a nedôležitosti, neštíti sa využiť všetko, čo má, a teda predovšetkým svoju krásu, ktorá na mužov funguje ako dokonalá mucholapka!

Bez váhania tak odkopne svoju detskú lásku, sympatického chlapca zo susedstva Mariana Sáncheza Suáreza (Aarón Díaz), ktorý jedného dňa síce iste bude úspešným a vyhľadávaným lekárom, no na jej vkus to trvá akosi pridlho! Navyše sa počas štúdia na skvelej univerzite, kam ju dostalo štipendium, v jej zornom poli objavil iný muž, spolužiak Paulo Castellanos de Alba (Alejandro Nones) - z bohatej a veľmi významnej rodiny...,br>
No keďže ten ju po odhalení jej skutočného pôvodu a množstva ďalších lží s výsmechom nechá, zacieli svoju pozornosť na svojho príťažlivého učiteľa, mladého právnika Artura de la Barreru Azuelu (Sebastián Rulli) a rozhodne sa primäť ho, aby sa do nej zaľúbil a oženil sa s ňou! To jej však vôbec nebráni v tom, aby sa poza jeho chrbát opäť nezačala stretávať s Marianom – pretože aj keď je z jej pohľadu neperspektívny, skrátka nechce, aby bol šťastný s inou -, alebo aby nehádzala očkom po ďalšom, potenciálne ešte vhodnejšom kandidátovi na muža, po ktorého boku by sa stala niekým! Napríklad po Fernandovi Morenovi Guijarrovi (Daniel Arenas), Arturovom najlepšom kamarátovi a snúbencovi jeho sestry Luisy (Fernanda Castillo)...!


Kto je kto
Teresa Chávez Aguirre de La Barrera (Angelique Boyer)

Krásna, inteligentná, cieľavedomá, ale tiež neprimerane namyslená, pyšná, vypočítavá a až nezdravo ambiciózna mladá žena, ktorá si veľmi dobre uvedomuje, ako pôsobí na mužov – a nehanebne to i využíva vo svoj prospech! Je rozhodnutá urobiť čokoľvek a obetovať hocičo a hocikoho pre to, aby si splnila svoj sen a stala sa niekým, čo znamená skvelú kariéru, výhodné postavenie, luxusné bývanie i oblečenie a samozrejme manželstvo s mužom na úrovni. Skrátka chce už konečne navždy hodiť za hlavu kľúč k svojej nie práve závideniahodnej minulosti v chudobe a trápení, a tiež zabudnúť na neurodzený pôvod, keďže jej otec je len obyčajný mechanika a mama práčka. Žije v naivnej viere, že liekom na všetky jej trápenia a problémy, a zároveň ich príčinou je... Nedostatok peňazí!

Arturo de la Barrera Azuela (Sebastián Rulli)
Veľmi atraktívny, šarmantný, inteligentný a úspešný mladý právnik a zároveň univerzitný profesor, pred ktorým má väčšina jeho študentov obrovský rešpekt. Teda, až na Teresu, pretože tá sa a) nebojí zjavne vôbec nikoho a ničoho a b) vždy dokáže bez problémov adekvátne zareagovať a kompetentne zodpovedať všetky jeho otázky! Bol ešte veľmi mladý, keď stratil oboch svojich rodičov. Ich tragická smrť – boli totiž zavraždení – pravdepodobne nejako súvisela s pochybnými machináciami, do ktorých sa zaplietol jeho otec... V tom čase sa mu, žiaľ, všetci jeho priatelia a známi obrátili chrbtom, dokonca i jeho vtedajšia snúbenica. Nečudo, že v ňom ostal hlboko zakorenený strach z trápenia a opätovného sklamania...

Mariano Sánchez Suárez (Aarón Díaz)
Citlivý a veľkorysý, ale aj veľmi hrdý a príťažlivý mladík, ktorý si na živobytie zarába ako taxikár, vyrastal v rodine, ktorá síce nemala veľa peňazí, ale zato veľa, veľa lásky. Veľmi tvrdo pracoval, aby mohol študovať medicínu - no keď jeho mama vážne ochorela, vzdal sa štúdia a začal taxikárčiť, aby sa o ňu mohol postarať. A hoci sa mu podarilo začať znova a pokračovať v štúdiu, ktoré je predzvesťou sľubnej kariéry, jeho nádej, že jedného dňa bude s Teresou šťastný, je každým dňom menšia a menšia – až príliš dobre si totiž uvedomuje, že len svojou pracovitosťou, láskou a čestnosťou sa mu ju nijako udržať nepodarí!



(Teresa, Telenovela, 46', Mex./Špan., 2. august 2010 – 27. február 2011, Stereo)
Hrajú: Angelique Boyer, Sebastián Rulli, Aarón Díaz, Ana Brenda Contreras, Fernanda Castillo, Silvia Mariscal, Juan Carlos Colombo, Cynthia Klitbo, Fabiola Campomanes, Óscar Bonfiglio, Manuel Landeta, Margarita Magaña, Alejandro Nones, Juan Sahagún, Luis Fernando Peña, Daniel Arenas, Jessica Segura


http://static5.businessinsider.com/image/4d9c7a5eccd1d5c523010000/telenovelas-univision.jpg
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lmgel8xUKt1qcotguo1_500.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-5AaV92fHdXw/TcqwgPn-gtI/AAAAAAAADsI/e2mIeLRQm50/s1600/boda-teresa-9.jpg
 

Teresa | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014