Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bannery

Keďže sme včera prepracovanosťou zabudli, že portály a stránky registrátorov využívajú rôzne veľké bannery, rozhodli sme sa dnes vytvoriť pre Vás ďalšie modifikácie. V prípade, že používate iný typ bannera, než niektorý zo zverejnených, zašlite nám požiadavku a my sa ho vynasnažíme v čo najkratšom čase pripraviť.

468x60 
468x60 px
   <a href=http://sk-nic.blog.sk/><img src="http://www.blog.sk/images/6f8b8887e575e93d35d543cdf8229c87" border="0"></a>


200x250
200x250 px
<a href="http://sk-nic.blog.sk/"><img src="http://www.blog.sk/images/41fdd823eea6641acff3fa41cb5a4c1c" border="0"></a>


200x62
200x62 px
<a href="http://sk-nic.blog.sk/"><img src="http://www.blog.sk/images/bccf75cf06d50f43a090e4ab07de4316" border="0"></a>


Sťažnosti na SK-NIC | stály odkaz

Komentáre

  1. Ikonky su na dve veci...
    "Očakával som, že sa ako prví tejto myšlienky chytia registrátori typu IPEK-0001..."

    Zamyslite sa prosim, aky vyznam ma vycapovanie tychto ikoniek a bannerov na nase weby? Ziadny. Vy si naozaj myslite, ze ked nahodite ikonky, padne EuroWeb??? Ikonky nepohnu s EuroWebom ani s ICANNom ani s protimonopolnym uradom, a beznym ludom, nasim zakaznikom, su ukradnute duplom. Ani v minulosti ziadne ikonky a bannery s protestami nic nezmohli. Rozpravate tu vo vedlajsej diskusii, ze EuroWeb porusuje zakony, viete perfekte vymenovat vsetky trestne ciny - ale kto z Vas podal trestne oznamenie?

    Ked chcete v tejto situacii nieco zmenit, treba najprv zistit, kto moze zjednat napravu (lebo ani to nikto z tu diskutujucich nevie) a tam poslat jasne formulovane stanovisko, podpisane vsetkymi registratormi, ktori tuto aktivitu podporuju. Treba navrhnut mozne sposoby riesenia, a to az po konkretny system fungovania noveho sposobu registracie. Lahke je nieco zrusit, ale treba vymysliet aj ako dalej a mat konkretnu predstavu, co sa da urobit lepsie a hlavne AKO to urobit. Tu Vam nepomozu ikonky...

    So sucasnym stavom moze pohnut len spolocny postup vyznamnych registratorov, musi dojst k ich stretnutiam, vzajomnej dohode, ciele sa musia prezentovat v mediach (nielen na webe, ale predovsetkym televizia, tlac) a tak sa musi neustale vyvijat tlak na instituciu, ktora moze postavenie EuroWebu zmenit. Lenze, vazeni, Vy co tu diskutujete, patrite k velkym registratorom? Urcite nie. SULA s cca 300 domenami je tu najvacsi, ak sa nemylim. Hrate sa na tvorcov dejin, ale priznajte si, nikto z Vas nema ani sajnu, co dalej. Ako si predstavujete fungovanie domeny SK po pade EuroWebu? Bude sa Vam pacit cesky model, podla ktoreho nebudete mat pri Vasom pocte domen ani sancu stat sa akreditovanym registratorom? Alebo chcete len vymenit EuroWeb za niekoho ineho? Alebo chcete vytvorit nejake neziskove zdruzenie, ktore by slovensku domenu spravovalo???

    Ako chcete presvedcit Slovak Telecom, Yegona, Nextru, Slovanet, Internet SK, aby Vasu iniciativu otvorene podporili, ak im sucasny stav bud vyhovuje, alebo im je lahostajny? Pytali ste sa na ich nazor? Alebo to mate aspon v plane? Alebo zijete v rozpravke a myslite si, ze to pojde aj bez nich? Ze par malych registratorov moze nieco take, o com tu snivate v "plodnych" diskusiach? Preco o tomto nikto z Vas nehovori a neuvazuje? Ja sa uz tyzden obhajujem voci sprostym, vymyslenym, absolutne nepodlozenym urazkam niektorych z Vas. Nechcem sa dotknut vsetkych cestnych a slusnych registratorov, ktori sem tiez prispievaju, ale staci si precitat niektore prispevky (aj tu na blogu) a je jasne, ze aj ti druhi su medzi Vami a nie je ich malo. Myslite si, ze takito ludia, ktori nemaju ani tolko odvahy, aby sa podpisali pod svoj nazor v diskusii na internete, maju potencial nieco v tejto situacii zmenit?
    publikované: 12.03.2004 01:24:25 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. mimo vec
    1. Prosim Vas, kde ste citali na http://sk-nic.blog.sk/ nieco, co ste citovali vyssie.
    2. To, ze sme zacali nieco robit znamena, ze uz nechceme sediet a cakat, kedy niekto nieco spravi. Cakali sme dost. Mame tu radu SK-NIC, ktora zjavne asi nic nerobi. Skusal to aj SANET a neuspel. Preco? Lebo my Slovaci sme taky narod. Za kazdym vidime len zlodeja a podvodnika, co na nas chce profitovat a preto sa nikdy v zasadnych veciach nevieme zjednotit. Vzdy u nas prevazuju city nad zdravym rozumom. Len tak mimochodom v pribehu dneskajska bude spustena elektronicka peticia pre registratorov a vlastnikov domen. Mozno o tom neviete, ale svojho casu v Australii prave takouto formou protestu doslo k vymene spravcu narodnej domeny.
    3. Zjednat napravu moze pan Lescak, ktory je zastupca SR pre ICANN, a ktory takto moze jednat len na zaklade nejakych faktov, ktore ICANN presvedcia.
    4. Co sa tyka medii suhlasim, ale aktualne media zaujimaju romovia a kto bude prezident. Robime co mozeme, mozno prave banner na velkom mnozstve stranok upriami ich pozornost na tento problem. To, ze v minulosti boli bannery neuspesne je skor o Telecome, ktory moze regulovat iba kompetentny organ SR, u SK-NIC o nom rozhoduje ICANN a to je uz trosku o inom. Co sa tyka medii, aktivne sa pracuje na nadvazovani kontaktov s touto tretou velmocou.
    5. Velky registrator nie sme, ale ako registrator fungujeme uz od roku 1997, v tom case este ako Internet Promotion Group. To ze sme nevyrasli neznamena, ze nemame skusenosti. Co sa tyka modelu z CR, kde mame my mali registratori zarucene, ze ked dojde k zmene, nenasadite prave vy cez sucasnu radu SK-NIC tento cesky model?
    6. Ak si zratate pocet domen, ktore spravuju mali registratori v pocte pod 1000, urcite budete prekvapeny, kolko je v sucte tychto domen. To, ze velke spolocnosti, resp. velky registratori neprejavuju zaujem o danu vec, moze byt sposobene aj tym, ze im ako vravite, naozaj vyhovuje dany stav. Kompetentni v danych spolocnostiach neprichadzaju denno denne do styku s klientom a teda im je viac menej ukradnute, ci zakaznikovi SK-NIC komplikuje zivot, alebo nie. Obavam sa iba jedneho, ked tento protest bude mat ozaj uspech, pridu prave oni a budu tvrdit, ze to oni za vsetkym stoja a nas malych poslu do haja.
    7. Cely cas sa v tejto diskusii snazime brzdit utoky proti vasej spolocnosti, skuste si ju precitat znova a poriadne. Blog.sk, ako portal je portalom pre blogerov, pokial nikto z blogerov svojimi prispevkami neporusuje zakony SR, nevidime dovod, preco ho mame obmedzovat. Blog.sk je len nasim produktom pre internetovu komunitu. Ak neviete, co je blog, skuste si to zistit. BTW. Maju tu blogy aj ludia z CR, mozete ho mat aj vy. ;)
    8. Z celeho Vasho prispevku citit iba jedno, mate strach, ze ak padne SK-NIC, niekto zacne pozadovat zrusenie toho, co sa tu deje od 1.3. Uprimne, ani my, ani vacsina registratorov na tom nema zaujem. Skor je tu zaujem preverit ci nedoslo k nejakemu podvodu. SK-NIC ako taky spravuje domenu Slovenskej republiky, mal by byt teda kontrolovany, lenze nie je. Preto treba kontrolu, preto treba aby SK-NIC diskutoval s registratormi. Ale kto nepodvadza sa toho nema preco bat. Verim, ze patrite k tej poctivejsej vacsine.
    9. Co sa tyka diskusie o buducom modely, uz davno o tom uvazujeme, ale pokial nebude vidiet, ze registratori maju zaujem zmenit sucasny stav, je zbytocne diskutovat o niecom co ostane iba v teoretickych rovinach.
    publikované: 12.03.2004 09:17:39 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. PEKAROVIC
    debilkovi Pekarovicovi zjavne zacina lepit ze keby sem prisiel cesky system registracie, skoncil by velmi rychlo, lebo sam nie je schopny vytvorit system registracie, vie iba papulovat na ostatnych a vymyslat si pribehy o "100% spravodlivej registracii". Pekarovica by mal niekto zastrelit, bol by pokoj. Viem o pripadoch kedy tento blbec TELEFONOVAL roznym firmam a pokusal sa im predat spekulativne zaregistrovane domeny. Pribeh z minuleho tyzdna o SPAMe ktory rozoslal "jeho klient" bol naozaj dojimavy, ale kazdy sudny clovek si pravdu domysli. Proste asi nema ani zmysel o tomto kretenovi viac rozpisovat, zbytocne si zdvihneme adrenalin ... A pekarovic nemusis sa trapit s odpisovanim, vsetci uz pozname tvoje pribehy. Daj sa vypchat aj s tvojim domains.sk.
    publikované: 12.03.2004 10:31:54 | autor: Andrej (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Re: mimo vec
    V prvom rade prosim zmazte ten prispevok od Andreja, myslim ze nema zmysel sa vyjadrovat k chorym vyplodom fantazie zakomplexovaneho idiota. Zmazte aj tieto dve vety, nech to nekazi uroven inak mozno podnetnej diskusie.

    1. http://dmiba.blog.sk/detail.html?a=fd504a55c18e200800bb934cdafbe946
    2. Suhlasim s tym, ze treba nieco robit, len som vyjadril svoj nazor, ze ikonkami to nepojde, a nacrtol som postup, ako by to ist mohlo. Mozete samozrejme nesuhlasit.
    3. Fajn, posun vpred.
    4. Romovia aj prezidenti o mesiac aj cosi zapadnu prachom, a ked bude dobre vedena kampan, tak ich prebije aj aferka s sk-nicom.
    5. Skusenosti su jedna vec, ale ked sa za aktivitu nepostavi VACSINA registratorov, tak sa bude velmi zle presadzovat. A ta vacsina sa zrejme bude posudzovat podla poctu registrovanych domen.
    6. Takych registratorov je 1400 a maju registrovanu zhruba polovicu domen. Druhu polovicu ma ale 10 najvacsich, a preto spolupraca s nimi je nevyhnutna. Za IPEK-0001 hovorim, ze nemame problem podporit tuto aktivitu. Myslim, ze to hovorim ako prvy z top 10.
    7. Ano, vidim clanok od toho Andreja, uz je tam hodinu... ;-)
    8. Nie, v najmensom nemam strach. Este raz opakujem, ze ked uvidim nejake sformulovane poziadavky registratorov, nemam problem sa pod ne podpisat. Len som napisal a za tym si stojim, ze ikonky nemaju ziadny vyznam. To zistite casom aj sami.
    9. No ved to som pisal - treba registratorov oslovit - najma velkych.
    publikované: 12.03.2004 11:36:07 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Re: mimo vec
    V prvom rade prosim zmazte ten prispevok od Andreja, myslim ze nema zmysel sa vyjadrovat k chorym vyplodom fantazie zakomplexovaneho idiota. Zmazte aj tieto dve vety, nech to nekazi uroven inak mozno podnetnej diskusie.

    1. http://dmiba.blog.sk/detail.html?a=fd504a55c18e200800bb934cdafbe946
    2. Suhlasim s tym, ze treba nieco robit, len som vyjadril svoj nazor, ze ikonkami to nepojde, a nacrtol som postup, ako by to ist mohlo. Mozete samozrejme nesuhlasit.
    3. Fajn, posun vpred.
    4. Romovia aj prezidenti o mesiac aj cosi zapadnu prachom, a ked bude dobre vedena kampan, tak ich prebije aj aferka s sk-nicom.
    5. Skusenosti su jedna vec, ale ked sa za aktivitu nepostavi VACSINA registratorov, tak sa bude velmi zle presadzovat. A ta vacsina sa zrejme bude posudzovat podla poctu registrovanych domen.
    6. Takych registratorov je 1400 a maju registrovanu zhruba polovicu domen. Druhu polovicu ma ale 10 najvacsich, a preto spolupraca s nimi je nevyhnutna. Za IPEK-0001 hovorim, ze nemame problem podporit tuto aktivitu. Myslim, ze to hovorim ako prvy z top 10.
    7. Ano, vidim clanok od toho Andreja, uz je tam hodinu... ;-)
    8. Nie, v najmensom nemam strach. Este raz opakujem, ze ked uvidim nejake sformulovane poziadavky registratorov, nemam problem sa pod ne podpisat. Len som napisal a za tym si stojim, ze ikonky nemaju ziadny vyznam. To zistite casom aj sami.
    9. No ved to som pisal - treba registratorov oslovit - najma velkych.
    publikované: 12.03.2004 11:42:31 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Dvojmo...
    Sorry, som to nechtiac dvakrat odoslal...
    publikované: 12.03.2004 11:48:57 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. odpoved
    1. je to samostatny blog podobne ako sk-nic.blog.sk, takze nespajajte dva rozdielne blogy.
    2. bez komentara
    3. bez komentara
    4. dufame, ze ano a snazime sa robit pre to vsetko..
    5. suhlasim, mate nejaky napad, mame ist za kazdym osobne, klaknut na kolena a prosit. chce to trocha aktivity aj z ich strany, neverim, ze o tomto uz nevedia ;)
    6. dakujem za podporu
    7. aj mi registrujeme ;) nemozeme byt vsade...
    8. pripravujeme elektronicku peticiu sformulujmee do nej poziadavky, ak mate nejake napady aj vy, pridajte ich sem.
    9. asi ste ma nepochopili, diskutovat o nejakom modely ma vyznam vtedy, ak sa veci pohnu spravnym smerom. neradi by sme registratorov otravovali nejakymi mailmi, ked uz maju spamov aj tak dost ;)
    publikované: 12.03.2004 12:03:11 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Ikonky, bannery, formuláre...
    Na jednej strane je pravdou, že ikonky sú iba malinké horúce teliesko ale musíte uznať aj vy, že práve takéto maličkosti niekedy zablúdia do očí viac ako nezmyselný článok, alebo reportáž, pretože oslovia predovšetkým ľudí, ktorí vedia čo vlastne SK-NIC je. Nepredpokladám, že niekto zo 100 návštevníkov magazínu ReFresh.sk vie, čo je to SK-NIC a aj tak tam tú ikonku mám spolu s článkom, pretože si myslím, že aj toto je spôsob ako upozorniť na danú situáciu. Tu je to však zasa iba o skúsenostiach v danom obore. Predpokladám, že vy (IPEK-0001) máte skúsenosti s registráciami a s nastavovaním serverov. Ja mám však skúsenosti s verejnou mienkou a preto si dovolím tvrdiť a vyvrátiť váš fakt o tom, že ikonky nič neriešia. Zoberme si napríklad ikonkovú akciu, ktorá sa robila proti telekomu, keď išla zvyšovať ceny internetových volaní. Jej výsledok všetci poznáme ale poznáme aj počet zainteresovaných domén, ktorý vtedy stúpol na najvyššiu hranicu. Práve IKONKY spojili a zjednotili niekoľko webov, ktoré odvtedy ostali prelinkované a bojujú za tú istú vec. Možno je to iba môj výplod fantázie a možno je to iba pekný sen, ale podľa mňa dosť zaváži aj verejná mienka, pretože verejnosť (i keď spí a nemá poňatia o čo ide) dokáže s vecami pohnúť a neuveriteľným spôsobom. Príkladom môže byť francúzska buržoázna revolúcia, alebo napríklad aj naše štrnganie kľúčmi v 89. Alebo mám spomenúť protesty študentov? Myslím si teda, že odsudzovať ikonky a bannery je zbytočné. Niekedy účinné sú inokedy nie sú.

    Spomínam si, že keď som začínal, tak ReFresh.sk ako jediný pátral po zmiznutých deťoch, ktoré mizli v bratislavskej umelke. Robil som vtedy veľkú bannerovú kampaň a až na to sa vlastne chytili médiá a začalo sa prešetrovať o čom to vlastne je a či ReFresh.sk ako taký nešíri poplašné správy. Na jednej strane ma to nahnevalo, pretože ma neprávom obvinili a na druhej strane mi to dodalo odvahu a pridalo sebavedomie, pretože som vedel, že sa niečo deje a že sa to deje aj vďaka mojej malej kampani.

    A čo teda záverom ?
    To či sa zapojí Yegon, Slovak telecom a ostatných TOP 10 (ako tvrdíte) je otázkou času a možno otázkou ich ľahostajnosti v danej veci. Slovak telecom rieši iné obchodné záležitosti a pripravuje sa na príchod MS. Yegon ako taký je zrejme spokojný, pretože ako tu už padlo... Jeho kontakt s klientmi je výhradne telefonický (viacmenej). Takže asi tak. Moja podpora tejto akcie ostáva stále rovnaká a verím, že sa ešte viac prehĺbi a pridá sa väčšina registrátorov, či už menších, alebo väčších.

    A keď už sme pri rozlišovaní veľkých či malých registrátorov. Myslíte si, že o tom rozhoduje počet registrovaných domén, alebo počet naozaj kvalitných projektov? Podľa mňa môže byť firma malá, môže mať jedného zamestnanca, ale ak prinesie niečo veľké, čo bude mať úspech, tak vtedy sa ukáže, kto je naozaj veľký. Ani Einstein nebol veľký, kým nesedel vo vlaku. Ani Newton nebol veľký, kým si nesadol pod jabloň. A dnes? Dnes sa o nich píše v dejinách vedy, vyučuje na školách a pokračuje sa v ich práci. Možno netreba byť veľký počtom domén, ale stačí byť veľký tým, ako ste ľudský a ako dokážete s ľuďmi komunikovať. Ak dokážete ľuďom ukázať, čo je dobré a čo je zlé. Ak im dokážete ukázať smer a cestu k tomu správnemu cieľu, vtedy ste niekto. Nezáleží na mene, na veku, na pohlaví. Záleží na tom, čo chcete dokázať a či máte srdce na správnom mieste.
    publikované: 12.03.2004 13:40:31 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Odpovede
    Len v skratke, mam teraz malo casu.

    To Admin:

    1. sorry ja som tu bol prvy raz az teraz a prislo mi ze blog ako blog a som si neuvedomil, ako to je.
    5. necakajte od nich aktivny pristup. Aktivny musi byt iniciator akcie (poslat aspon list a pod.)
    8. nejaku beta verziu sem dajte, moze sa to potom doplnit, prip. pozmenit, rad prispejem. Negativnych skusenosti s sk-nic mam viac ako dost.
    9. To nie je celkom tak. Americania isli zvrhnut husajna a ked ho zvrhli, zrazu zistili, ze nevedia co dalej a je tam totalny chaos. Vzdy by ste mali mat premyslene aspon 2-3 tahy vopred, ako v sachu.

    To Snipi:

    Obycajnych ludi problemy s sk-nic vobec nezaujimaju. No a povedzte mi, kto nam chodi na weby? Konkurencni registratori, alebo obycajni ludia? Ti registratori o akcii vedia (resp. sa lahko dozvedia, ak im poslete nejaky mail vsetkym - to nie je spam).
    No ale inak na Vasej argumentacii su aj zaujimave casti, takze vecer tam tu ikonku nahodime na vsetky nase weby. A budem specialne sledovat, kolko ludi tam klikne... ;-) Potom dam vediet.
    publikované: 12.03.2004 13:58:17 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. TO IPEK-0001
    Teraz som si uvedomil, že vyhodením písmena O a medzeri v nadpise získame celkom zajujímavý nadpis. Som rád, že ste si uvedomili, že aj malá podpora je podpora, ktorá dokáže ľudí prinútiť premýšlať nad tým, že sa naozaj niečo deje. To že bežný človek nevie čo je sk-nic a niekedy má dokonca problém pochopiť aj to, čo je to www stránka, ale čo je asi v tomto prípade podstatné je to, že ak to náhodou aj obyčajný človek zaregistruje a dostane sa do okolia napríklad registrátorov, tak je možnosť, že sa na danú vec napríklad spýta. Viem, že tento príklad je trošku pritiahnutý za vlasy, ale to je ako TWISŤÁCKA čierna skrinka. Tam tiež ľudia hovoria niečo, čo ich trápi avšak tam nie je nikto, kto by im z ich problémom pomohol. Tu je však nádej a cieľ. Cieľom celej akcie je v prvom rade uľahčiť a zjednodušiť celý systém registrácie domén .sk. Druhorané je to, aby sa zbavil EuroWeb tejto funkcie. Nie je cieľom poukázať na to, že "POZRITE SA, ON NA TO NEMÁ!" ale je cieľom ukázať, "POZRITE SA, TAKTO SA TO NEROBÍ!". Systém, ktorým sa registrujú domény teraz je postavený hore nohami. To, čo mali zjednodušiť iba zkomplikovali.

    Zoberme si bežného klienta. Chce doménu a my ako registrátori máme právo mu ju zaregistrovať. On však MUSÍ mať rámcovú zmluvu s EuroWebom. Už tento prvý krok, ktorý musí podstúpiť je trošku pritiahnutý za vlasy, pretože bežný človek chce iba doménu. Načo mu je nejaká nepodstatná zmluva s niekým s kým ani nebude v kontakte ? Stačila by mu zmluva s registrátorom. (podľa mňa a ďaľších x registrátorov). Potom prichádza k samotnej registrácii, ktorú popisovať nemusím, pretože predpokladám, že je to tu iba o registrátoroch a užívateľoch, ktorí vedia ako to beží. Ale náš klient nie je s nami ako registrátormi a jeho poskytovateľom priestoru spokojný, tak musí požiadať o zmenu registrátora. Na to potrebuje ďalšie papiere, ktoré sú zasa zbytočné. Ak to raz chcem ja ako vlastník domény, tak mi to spravíte aj bez papierov a nie je o čom diskutovať (taktiež môj názor). Takto treba EW platiť x poplatkov za to, že im tam tých 5 zamestnancov zaraďuje zbytočné papiere do fasciklov namiesto toho, aby ich investoval do vývoju a zdokonaleniu systému.

    Čo z toho teda vyplýva ? Asi iba toľko, že ak chcete doménu, tak musíte myslieť na tieto prestoje v papierovačkách pretože doménu nezískate okamžite :(. Takže ak chcete byť "IN", tak si už teraz naplánujte to, čo budete robiť budúci rok,alebo budúce desaťročie, aby ste boli pripravený na to, že si budete chcieť registrovať domény. Podľa mňa je to teda iba o tom, že systém je nedokonalý a je šitý tak, aby sa na ňom nabalil EW a príslušné štátne orgány, ktoré vďaka EW sú taktiež ziskové (už len taký notári).

    Takže záverom asi iba toľko.
    Ako tvrdíte. Vy ste v prvej TOP 10. Vy ste ten, kto asi najčastejšie komunikuje s registrátormi z top 10. Ak si myslíte, že je systém dokonalý, tak sa neunúvajte ani s tými ikonkami. Ak si však myslíte, že to nie je len tak a nejde o bludné fámy, tak sa pridajte a skúste VY osloviť tú TOP 10. Ale čo viem ja, tak z Vás ide iba strach, pretože by sa mohlo stať to, že by sa došlo na niečo, čo by Vás pripravilo o niekoľko lukratívnych domén a preto nečakám, že by ste sa aktívne zapojil do protestu a celej akcie. Ale to som už zasa pri tej ľudskosti, ktorú som z Vás zatiaľ teda ešte naozaj nepocítil.
    publikované: 12.03.2004 15:11:29 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. poznamky k snipy-mu
    1. Z SK-NIC sa neuzatvara ramcova zmluva, papier co sa im podpisuje je iba "Navrh na uzavretie ramcovej zmluvy" teda nema asi ziadnu pravnu hodnotu.
    2. My sme naopak uvitali tuto podporu zo strany IPEK-0001, napriek jeho "posramotenej povesti" panom Belakom.

    PS. Pre vsetkych flamerov - ide nam o spolocny ciel a nie o hladanie chyb na ostatnych kolegoch registratoroch, preto kritizujme system SK-NIC a neobvinujme sa navzajom. Inak sa nepohneme spravnym smerom!
    publikované: 12.03.2004 15:20:13 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. TO ADMIN
    Ja nikoho neobviňujem. Ešte som nespravil ani jeden útok na zaregistrované domény akýmkoľvek registrátorom. Taktiež to nie je môj cieľ. Mojím cieľom je poukázať na to, že iba zjednotenie môže viesť k účinnému boju. O zjednotení svedčí aj pridanie ikonky (je dobrovoľné ale poteší). Ikonka nie je o tom, že mám nejakú ikonku, ale o tom, že súhlasím s názorom, že národnú doménu by už viac nemal spravovať EW nakoľko mal dosť času aj prostriedkov na jeho zdokonalenie, čo však zistenia nijako nepotvrdzujú. Keď raz musia domény prideľovať technici, tak si myslím, že to si môže aj nejaký začínajúci databázový administrátor sadnúť do EW aby prideloval domény. EW mal mať všetko dôkladne premyslené, vytvorené tak, aby to nikoho nepoškodilo, čo sa žiaľ nestalo. Myslím si, že je poškodený nejeden registrátor, pretože zaplatil za domény, ktoré v konečnom dôsledku ani nevlastní. A to nie je jediná vec, ktorú robí EW.
    publikované: 12.03.2004 15:27:44 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Re: TO IPEK-0001 (snipi)

    To SNIPI, k prispevku z 15:11 hod.:

    K prvem odstavcu nemam velmi co povedat. Druhy odstavec - samozrejme suhlasim, ze ramcova zmluva je nezmysel (existuje snad niekto, komu sa ten system paci?), je to specialita .SK, neviem o inej domene, kde to treba. Je to nezmysel a to tvrdim odo dna, ked som si prvy raz precital pravidla. Treti odstavec som nepochopil ani po 3 precitaniach. Stvrty odstavec je vsak pre mna klucovy a tu si musime objasnit nase postavenie, nez sa pohneme dalej. Najlahsie je napisat co jedna pani povedala, ale to ma aj taku cenu. Neznizujte sa k tomu. "Ale čo viem ja, tak z Vás ide iba strach, pretože by sa mohlo stať to, že by sa došlo na niečo, čo by Vás pripravilo o niekoľko lukratívnych domén" - co to pisete za nezmysly??? Skuste si este raz a pomaly precitat moj text a povedzte mi, kde obhajujem EuroWeb alebo sucasny sposob SK-NIC??? Absolutne NIE! Z coho prosim Vas pekne mam mat ja strach? Myslite si, ze keby sud rozhodol, ze sa maju domeny vratit povodnym drzitelom, tak ze by sme iba my prisli o domeny a vsetci ostatni registratori by boli na vrchole blazenosti??? Ste snad Vy tak nesikovny, ze ste jediny, kto si este v marci nezaregistroval ziadnu domenu, a preto pisete taketo zavistlive bludy? Naozaj nemozem pochopit, na zaklade coho tieto svoje tvrdenia vypustate. 1. marca sme boli registratormi 952 domen, teraz to je 1043 domen, teda za 12 dni 91 domen. Minimalne 85 z nich patri nasim zakaznikom. 5-6 sme si zaregistrovali pre seba. Mate nieco proti tomu? Napiste otvorene - je medzi nimi nejaka, ktoru ste chceli Vy? Alebo mate nejaky iny dovod na Vase tvrdenia? Skuste ARGUMENTOVAT, nie vymyslat si hluposti. Na jednej strane tu pisete, ze sa chcete zjednotit, na druhej strane ublizujete inemu registratorovi vymyslenymi dohadmi typu "Ale čo viem ja,..." Odkial to viete? A najdete v sebe aspon tolko charakteru, aby ste sa podpisali a uviedli svoje SK-NIC ID?

    Zaroven prosim aj inych registratorov, aby sme si konkretnymi argumentami vyjasnili, ako je to s nasimi vzajomnymi vztahmi. Ak sa zacneme ociernovat, tak sa moze kazdy dalej hrat na svojom piesocku a Euroweb sa moze veselo bavit dalej. Vyjadrite sa aj k nasej "posramotenej povesti panom Belakom" - kto z Vas si mysli, ze sme my PRE SEBA zaregistrovali domeny a nasledne rozposlali spam registratorom??????? Na zaklade coho si to myslite? Navstivili ste uz nase stranky? Videli ste tam ten system rezervacie a jeho pravidla? Uz som stokrat pisal, ze Belak je jeden z ludi, ktori si u nas objednali kopec domen a potom urobil tu blbost so spamom. Z akeho dovodu nas spajate s tym spamom??? Vam by bolo prijemne, keby Váš zakaznik spamoval a Vas by za to zacali rozvlakovat po internete, aj keby ste mu zablokovali weby (belak.sk, herbalife.sk) a jasne sa od toho distancovali?

    Vazeni, nezavidme si nos medzi ocami, spolupracujme! V tychto dnoch komunikujem s viacerymi registratormi, spolupracujeme aj v zdanlino nemoznych oblastiach - povedali sme si navzajom, ake domeny pre nasich zakaznikov potrebujeme, oni zaregistruju domeny pre nas, my pre nich, barter funguje na jednotku. Spolupraca je ale z mojej strany mozna len s ludmi, ktorym doverujem, a ak ma niekto ohovara, doveru v neho bohuzial nemam. So vsetkymi ostatnymi slusnymi ludmi bez problemov budem nadalej diskutovat a podporovat vsetky kroky, ktore povedu ku skvalitneniu registracneho procesu slovenskych domen.
    publikované: 12.03.2004 17:24:44 | autor: Ivan Pekarovic, IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. K dotazom.
    Tak za prvé. Navštívil som zopár Vašich webov a keď niekto ponúka toľko www stránok ako vy, tak sa nedá hovoriť o niečom inok ako o špekulácii. Možno sa mýlim ale ak sa mi pred oči vylistuje zoznam 20-tich domén a ponúknete mi doživotne 20% zľavu na akúkoľvek webhostingovú službu, tak si myslím, že to niečím zaváňa. Povedzte VY koľko domén z tých, ktoré ponúkate ste zaregistrovali pred 1.3. a koľko z nich práve v dobe uvoľnovania. A možno aj o tomto to je. Nechcem podceňovať Vašu šikovnosť a ani Vám nezávidím, pretože nemám čo. Domény, ktoré mám mi úplne stačia a som rád, že ich mám...

    Ja som tiež za zjednotenie registrátorov. Tiež spolupracujem s niekoľkými a je to výhodné, pretože čo nemám ja, majú oni a naopak. Môj SK-NIC ID je niekde inde a nie je v rámci tejto diskusie potrebný. Ja osobne nemusím registrovať domény pre seba a ak ich chce nejaký klient, tak potom prosím. Nemám žiadny problém.Z domén, ktoré som registroval som mal 3 z 5 a myslím si, že aj tá jedna, čo sa nakoniec ukázala ako Vaša je aj tak iba o tom, že má dobrý a zvučný názov. Jediná škoda je, vysvetliť celý systém klientovi, ktorý túto doménu vlastnil a chcel ju opäť. Ale to je niečo, čo ide mimo Vás. To je už v internom riešení a v styku s klientom. Ja nechcem nijako špekulovať o tom kto čím pošpinil Vaše meno a či je to tak, alebo onak. Mne osobne SPAM neprišiel a verím, že keby prišiel, tak by mi tiež bolo jasné, že ide iba o špekuláciu. IPEK-0001 možno nie je zodpovedná za daný spam ale na druhej strane, je veľa spôsobov ako zistiť kto bol skutočným pôvodcom. Myslím si však, že sme totálne odbehli od témy, ktorá sa týka bannerovej propagácie tohto protestu a tak iba záverom.

    Vaša podpora a podpora kolegov z registrátorskej skupiny istotne prispeje. Mňa teší, že sa k celej veci vyjadrujete aj vy. Verím, že aj vy prinesiete niečo plodné i keď popravde. Ešte som na žiadnej stránke nevidel ani jeden banner ;)
    publikované: 12.03.2004 18:07:27 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. To: K dotazom, SNIPI
    Snipi, ste obycajny pokrytec, nemate vobec ziadne argumenty, len prazdne slova a nemate odvahu sa pod ne podpisat. Hanbite sa. Co na to ostatni? Vy nechcete vediet, kto je SNIPI? Ktoryze z registratorov je bud velmi zle informovany naivka, alebo praobycajny klamar?

    "keď niekto ponúka toľko www stránok ako vy, tak sa nedá hovoriť o niečom inok ako o špekulácii"
    ... o com prosim Vas pisete? Ake www stranky ponukame? Myslite domeny na predaj? Keby som mal zelovoc, predavam pomarance.

    "ponúknete mi doživotne 20% zľavu na akúkoľvek webhostingovú službu, tak si myslím, že to niečím zaváňa"
    ... cim okrem beznej marketingovej strategie? Ini davaju domenu zadarmo, to je zlava 600 korun, ovela viac ako davame my. A je to uplne bezne vsade. Uz ste niekedy navstivili nejaky obchod? Zijete v realnom svete, alebo sa len odbavujete pisanim takychto nezmyslov?

    "Povedzte VY koľko domén z tých, ktoré ponúkate ste zaregistrovali pred 1.3. a koľko z nich práve v dobe uvoľnovania"
    Je tam 66 domen, z toho 19 je z tych uvolnenych, a z nich 17 je takych, ktore si zarezervovali zakaznici a teraz ich nechcu - ponukame ich za rovnakych podmienok ako tym zakaznikom, ak ich nikto nebude chciet, budu expirovat. Zvysne 2 som zaregistroval s umyslom predat ich. Mate nieco proti tomu? V dalsich dnoch tam pribudnu este desiatky dalsich, o ktore uz zakaznici nemaju zaujem.

    "je veľa spôsobov ako zistiť kto bol skutočným pôvodcom"
    ... Citate napr. itnews? Priznal sa k tomu samotny spammer, je tam zverejnena hlavicka spamu, ktory odchadzal s mailservera JEHO mikrovlnkara v Martine, nie od nas. Napiste tie sposoby, ktore spominate, to ma zaujima, co si chcete zas vymysliet.

    "Myslím si však, že sme totálne odbehli od témy,"
    ... Neodbehli. Pisal som, ze si musim ujasnit, s kym mam docinenia. S Vami spolupracovat nechcem, ste neseriozny a nedoveryhodny anonym.

    Vazeni ostatni registratori, ja Vase snahy rad podporim. So SNIPI sa mi vsak uz neziada komunikovat. Z tejto diskusie iste vidite, preco.
    publikované: 12.03.2004 18:44:44 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. tvrde
    No zatulal som sa tu iba nahodov, ale je to tu riadne tvrde. Ale tak sa mi zda ze je tento protest podobny ako pred rokom ci dvoma na bystro.sk proti zvysovaniu poplatkov za net. Budem rad ak z niecim pohnete, aj ked tomu nedavam velku sancu. Keby som mal stranku kde by ludia vedeli o com je sk-nic tak by som vas podporil, ale moji navstevnici ledva vedia kliknut na link. Este raz vela stastia obom stranam. :)
    publikované: 13.03.2004 21:26:10 | autor: harp (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. RE: tvrde
    Tu nejde len o to, aby to vedeli identifikovat Vasi navstevnici. Ide o to, ze ukazete, ze ste to prave vy, kto nesuhlasi s EuroWebom ako spravcom narodnej domeny.
    publikované: 13.03.2004 21:31:13 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. TO IPEK-0001
    Cez víkend som bol totál mimo, takže sa vyjadrujem k Vaším urážkam až teraz. Možno trošku tvrdé slová na to, že ste sám priznal, že ste kúpili 2 domény s úmyslom čo najrýchlejšieho predaja a isto aj čo najlukratívnejšieho, ale ako hovorím a píšem... Nechcem nijako na Vás útočiť, čo však VY robíte. Neviem presne o čo Vám ide. Ak sa Vás dotkli moje poznámky k tomu, že na x stránkach je vidno stále jeden a ten istý obsah a ten istý zoznam ponúkaných domén, tak potom prepáčte, ale aj tak mi to osobne dosť smrdí. Ak máte takýto marketing, tak potom klobúk dolu. Čo poznám firmy, ktoré ponúkajú domény zadarmo, resp. aby som to upresnil, tak registráciu zadarmo... myslíte si, že ide o skutočnú vec čo sa týka domény zdarma ? Potom by som sa pozrel na to, kto z nás dvoch žije v inom svete. Ak ide o moju anonymitu, tak mi dovoľte Vás vysmiať. Ja nie som ten, kto sem ani raz nezadal mail, alebo www. Keď si pozriete každý jeden príspevok, tak všade mám aj mail a aj doménu a keď už ste taký bussiness man a skvelí deduktor, tak ste si mohli zistiť aj to, ako sa presne volám a z toho aj moje aktivity a zainteresovanosť v rôznych činnostiach. Alebo Vám treba napísať presnú poštovú adresu? Ako. Nechcem nikoho zosmiešňovať, alebo nejako podkopávať. Ako samotný administrátori uviedli, táto diskusia sa netýka sporov registrátorov, ale sporu okolo EW. To by znamenalo, že ak chcete, tak mi v kľude napíšte na mail a rád sa s Vami aj osobne stretnem. Ja s tým nemám problém. Ale tu sa s Vami nemienim dohadovať o tom kto má aké marketingové ťahy. Ja som sa iba vyjadril k tomu, ako je to s ikonkami. A keď už som pri nich, tak aj to ste splnili iba cca na takých 50% nakoľko je na stránkach iba zmienka v textovej podobe. Ale o to nejde. Hlavné je, že podporujte túto snahu a v tom sme obaja na rovnakej lodi a myslím, že nie sme jediný. Takže aj v mene administrátorov aj v mene mojom Vám ďakujem rovnako ako ostatným registrátorom zapojeným do tejto akcie.
    publikované: 15.03.2004 07:18:11 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. to snipi

    Snipi, bojujeme na 2 frontoch, jednak obaja za spolocnu vec a jednak este Vy proti mne, a ja stale neviem preco, ci len kvoli tej spornej domene, ktoru ani nie ste ochotny prezradit, alebo kvoli comu????? Odpovedam len v skratke, lebo to tu nikoho nezaujima - tie 2 domeny chceme predat, ale nie co najrychlejsie - Vas vymysel. Z Vasej mailovej adresy a www sa meno na 100 % zistit neda, podpisat sa nemate odvahu, slusny clovek tak urobi bez problemov a nebude sa trapne vyhovarat, ze uvadza adresu snipi@refresh.sk. (Kontrolni otazka: Ak je medzi citatelmi nejaky Sherlock Holmes, uvitam, ked sa so mnou podeli o skutocne meno snipiho.) Ikonku som vyhodil na znak toho, ze nepodporujem tento portal sk-nic.blog.sk, zavazne dovody som napisal na inom mieste. Podporujem vsak vsetky snahy veduce ku skvalitneniu registracneho procesu, vratane vymeny EW ako spravcu. Preto som zvolil textovy odkaz bez prelinkovania na sk-nic.blog.sk. Tolko na vysvetlenie.
    publikované: 15.03.2004 17:41:31 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Sherlock IPEK?
    wow. Vidím, že ste prišli aspoň na to, že sa tu niečo také uvádza, ale asi Vás treba donútiť k učeniu klikania :o) Keby ste boli pozorný, našli by ste si napríklad snipi.blog.sk, kde uvádzam, že som šéfredaktorom domény internetového magazínu refresh.sk a teda jediná osoba podpísaná ako šéfredaktor som tam ja. Teda. Alebo si myslíte nebodaj, že niekto iný? Ak ide o "spor" medzi nami, tak len v skratke... VY TO POVAŽUJETE ZA SPOR. Pre mňa je to iba debata. rozhodovanie tu nie je nakoľko nie je ani potrebné. Mazanie diskusií a článkov je tiež blbosť a písať veci ohľadom toho či onoho. Skúste si prečítať to, čo všetko ste napísali. Tak napríklad. Teraz ste uvidli, že nemáte tam ikonku bo nepodporujete sk-nic.blog.sk. Dobre, to Vám prekusnem, ale prečo potom vyššie, poprípade inde píšete, že tam ikonku nedáte pokiaľ nezmizne ten, či onen príspevok toho či oného užívateľa či návštevníka. Nemyslíte si aj vy, že keby niekto tiež písal takto sám proti sebe, tak by sa to ľuďom zdalo viacmenej podozrivé ?
    publikované: 15.03.2004 18:47:27 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Odpoved snipimu

    "Teraz ste uvidli, že nemáte tam ikonku bo nepodporujete sk-nic.blog.sk. Dobre, to Vám prekusnem, ale prečo potom vyššie, poprípade inde píšete, že tam ikonku nedáte pokiaľ nezmizne ten, či onen príspevok toho či oného užívateľa či návštevníka."

    ... prave PRETO nepodporujem tento blog. Su na nom uvedene anonymne prispevky plne nezmyslov a invektiv (najma Andrej - 3. prispevok od vrchu), ktore su absolutne odveci a ktore by nemali byt v takychto diskusiach tolerovane administratorom. Preto tomuto blogu nebudem robit publicitu na nasich strankach, aj ked jeho prvotna a nosna myslienka je spravna. Podla mna by mala existovat urcita latka slusnosti, pod ktoru by sa podliezat nemalo. Je to moj nazor, neocakavam, ze s nim budete suhlasit, kedze v diskusiach plnych nepodlozenych a vymyslenych tvrdeni ste ako doma.
    publikované: 15.03.2004 21:55:26 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. pre p. Pekaroviča
    Pán Pekarovič. Pomaly si pripadám ako v 60-tich rokoch pri počúvaní jednej a tej istej platni, pretože inú nemám. Nie je Vám blbé stále písať jedno a to isté dokolečka dokola? Ja nie som ten kto Vás označil za špekulanta iba som povedal, že nie je normálne aby ste robili to čo robíte, pretože sa mi nezdá Vaša obchodná politika a pre mňa trošku nezdravé a nepriehľadné obchodovanie s doménami. V tom je to všetko. V tom sú tie moje pochybnosti voči Vám. Potom v tom, že stále tu obviňujete ľudí z niečoho, čo nikto nerobil. Aké vymyslené veci? Čo je vymyslené na tom, že sa stále a sústavne objavujete ako registrátor pri doménach, ktoré zhodou okolností registrátori stratili? Čo je vymyslené na tom, že vlastníte x domén a aj na vašich stránkach ich ponúkate svojím spôsobom okamžite po ich registrácii ? Čo je vymyslené na tom všetkom? Chcete mi povedať, že ak ste mali (ako ste napísali) 250 objednávok na 1500 domén, tak Vám zrazu každý jeden potencionálny klient povedal, že danú doménu nechce aj napriek Vašej lukratívnej ponuke ohľadom služieb a vzhľadom na všetky tie prijateľné ceny? To by odriekol iba tupec. To by znamenalo, že si u vás objednávajú domény iba tupci a to si myslím, že asi nie je reálne však? Každý človek so zdravím rozumom vie, že ak je to všetko tak ako píšete, tak potom je buď chyba v tom čo píšete, alebo sú ľudia naozaj tak tupí :( Ešte sa čudujete, že Vás ľudia označujú dajme tomu za špekulanta alebo za človeka, ktorý si všetko vymýšla?

    Viete. Mne osobne nejde o to, že sme nemohli splniť požiadavku nášho klienta, pretože z 3 domén sme mu zaregistrovali 2 a jedna nejako prebehla na Vás. Možno ste boli skôr a možno chyba systému resp. v tej dome administrátorov a technikov. V každom prípade sa toto nikdy nevyrieši a rozpory medzi dohadmi... To je fakt už iba na smiech. Ja mám aj iné starosti ako riešiť to, či ste alebo nie ste špekulant. (okrem toho v bussinesse v USA by ste sa čudovali, ale dané označenie zmenili na niečo ako project analiser and systematic coordinator, čo by teda znamenalo, že ste človek, ktorý sleduje vývin a podľa neho navrhuje obchodné stratégie, takže podľa mňa... by ste mali byť hrdí ako pobúrený ;) )
    publikované: 16.03.2004 00:22:20 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. pre pana Pekarovica
    Pan Pekarovic,

    ten vami kritizovany prispevok bol napisany davno pred tym, ako ste dany banner zverejnili. V ramci demokracie sme ho nechali, podobne ako sme aj Vam dali priestor nan zareagovat.

    Inteligentny clovek si o nom spravi nazor okamzite, blbcovi nepomoze ani to, ked ho stiahneme, vzdy bude mat na Vas rovnaky nazor, aj keby ste mu to dokazali x krat.

    Banner ste zverejnili pravdepodobne v piatok vecer, stiahli ste ho hned v pondelok rano. Preco ste tak spravil to je Vasa vec. My Vam aj tak dakujeme za cely ten cas, co ste nasej veci venovali.

    Nechceme sa nikomu doprosovat, je to akcia, ktora mala byt za ucelom zmeny v sprave narodnej domeny. Kedze je podpora taka ako je, neostava nam nic ine, ako konstatovat: "Ked neviete o svoju pravdu zabojovat, tak vam treba. Zasluzime si to, co mame."

    Miesto jednoty hladame rozdiely, miesto spolocneho ciela hladame dovod na svar. To je nasa slovenska povaha, preto je Slovensko tam kde je. Takto sa ukazuje, ze nas zamer bol asi zbytocny, ze si slovenska internetova komunita zasluzi to co ma. Je nam to luto, ale je to tak. Nepodporuju nas velky, lebo si myslia, ze oni vsetko vybojuju sami. Nepodporuju nas mali, lebo na to kaslu, ved co, ono sa to aj tak nejako vyriesi. Dakujem Vam vsetkym za tento pristup.

    Som rad, ze sa nasiel aspon niekto kto peticiu mimo nas podpisal a chcem sa im touto cestou podakovat.
    publikované: 16.03.2004 08:59:44 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. dodatok
    Dufam, ze sa EuroWeb bude obhajovat touto peticiou pred ICANN. Aspon pani z ICANN uvidia, kolki ich chceme vymenit za nieco ine.
    publikované: 16.03.2004 09:04:14 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Pre pána Čaníka
    "Čo je vymyslené na tom, že sa stále a sústavne objavujete ako registrátor pri doménach, ktoré zhodou okolností registrátori stratili?"

    Žiadam Vás, aby ste zverejnili konkrétny zoznam domén, ktoré registrátori stratili a sú teraz písané na nás. Ste klamár, pán František Čaník. Klamár a intrigán hrubého zrna.
    publikované: 16.03.2004 09:22:33 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. adminovi
    Zdravim,
    banner sme zverejnili par hodin po tom, co som sa dozvedel o tejto aktivite. Nevycitajte mi, ze som ho nasledne stiahol a nahradil neprelinkovanym textom, to je moje pravo a dostatocne som Vam uz dovod vysvetlil. V blizkej buducnosti budeme venovat nekvalite a otrasnemu pristupu Eurowebu k sprave domeny celu kapitolu na nasich webstrankach. Pod Vasu peticiu sa nemam dovod nepodpisat, je to spravna vec, i ked zatial trochu nedotiahnuta. Uz aj idem. Ale nerobite, co by ste robit mali - o peticii nikto nevie a tak sa tam tazko moze podpisat vacsi pocet registratorov. Dajte registratorom aspon vediet, ze nieco taketo existuje. Nie kazdy cita internetove denniky a blogy.
    publikované: 16.03.2004 09:33:45 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. p. Pekarovič
    Pozrite sa. Ja nebudem teraz kvôli Vašim modrým očiam lietať po x weboch a x diskusiách, kde písali, že ste sa pri ich registráciách ukázali ako držitelia domén vy. Jednak na to nie je čas a jednak je mi to ukradnuté. Nie som klamár pretože by ste mi museli doložiť fakty o tom, kde a ako klamem. A možno sa to bude zdať divné, ale nebol som učený k tomu, aby som klamal.
    publikované: 16.03.2004 09:36:10 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Pre pána Čaníka II
    Ešte raz opakujem, že ste obyčajný klamár, klamár, klamár. Píšete klamstvá, ktoré ste si Vy sám vymysleli, na žiadnych diskusiách nič takéto nie je (okrem príspevkov, ktoré ste Vy sám napísali), je to hlúpy výmysel Vášho mozgu. Ešte raz, aby si to všimli všetci, aby vedeli, s kým komunikujú - pán František Čaník alias snipi, ste KLAMÁR.
    publikované: 16.03.2004 09:40:30 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. mno jo.
    áno p. Pekarovič. Ja som klamár, pretože vy neznesiete fakt, že nie som na Vašej strane. ale celkom s úsmevom sa na vás pozerám a viem čo chcete dosiahnuť. Problém je však v tom, že nič z toho, čo tvrdíte vy nie je podložené a teda vo Vašom prípade ide iba o Váš ďalší príbeh. Keby som mal spraviť interview s Vami alebo s niekým z firmy, tak by som odchádzal s pocitom nadšenia, že niekde ešte existujú ľudia, ktorý si myslia, že svet je gombička. p. Pekarovič, nemám Vám čo povedať na tie Vaše vtípky. Možno zoznam domén by Vám osviežil pamäť.
    publikované: 16.03.2004 11:33:08 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. nie kazdy...
    Ja som Vam nic nevycital, podakoval som sa Vam a to je vsetko...

    Za podpis dakujeme.

    Co sa tyka medializacie, robime co mozeme. Ale media teraz ako som uz spomenul viac zaujimaju prezidentske volby ako nejaky SK-NIC.

    Spammovat nechceme, aj ked by sme mohli, ale nie vzdy ucel svati prostriedky... Ale nic nebrani tym, ktori o nas vedia, aby to povedali dalej. Predsa sa mnohi pozname, takze nevidim dovod preco nedat o tomto vediet dalej.
    publikované: 16.03.2004 11:42:54 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. administrátorom
    Moju podporu máte a už čoskoro probudne v petícii aj moje ID. Ak ide o výzvy p. Pekaroviča. Viete. Podľa mňa by ste mali celkovo zrušiť diskusie ktoré tu vznikli a mali by ste založiť zvlášť diskusie, pretože toto majú byť komnetáre k veci a nie také od veci ako to nakoniec celé dopadlo. Objektívnu kritiku neuznáva a tak už pracujem na hĺbkovej kontrole toho, čo robí a ako to robí.
    publikované: 16.03.2004 12:11:06 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Dávam do pozornosti...
    moje oficiálne stanovisko a článok už priamo na http://snipi.blog.sk, pretože už nechcem zaťažovať tieto komentáre !
    publikované: 16.03.2004 13:48:25 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Re: nie kazdy...
    To admin:
    Myslim ze informativny mail o vasich aktivitach by nemohol byt povazovany za spam. Ja bohuzial kontakty s inymi velkymi registratormi nemam. A co su tu v budove traja mensi registratori, tak dvaja z nich mi odpovedali nieco v tom zmysle, ze im je to jedno, ze na sk-nic idu parkrat do roka. Jeden by to mal podpisat.
    publikované: 16.03.2004 17:43:55 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. ipek?
    Dobrý deň. Chcem sa spýtať na jednu vec. Chcel by som jednu doménu, ale tú už máte vy a tak mi ju nemôže môj známy registrovať. Nemohli by ste mi ju "pustiť" namiesto tej flašky?
    publikované: 16.03.2004 18:17:23 | autor: uzernik (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Domena
    to uzernik:
    asi sa nehodi aby sme taketo veci riesili tu, napiste co je to za domenu na domains@domains.sk.
    publikované: 16.03.2004 21:53:21 | autor: IPEK-0001 (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Vsetkym...
    Dobrý deň,
    vaša idea ma oslovila aj napriek tomu, že nie som registrátor ale „len“ vlastník domény, čo však bohato stačí na to aby som mal negatívne skúsenosti so správcom národnej domény. Už samotný fakt, že musím SK-NICu doručiť notársky overený „Návrh na uzavretie rámcovej zmluvy“, teda dokument, ktorý nemá defakto žiadnu právnu hodnotu je dostatočne absurdný.

    Oveľa viac ma však prekvapuje postoj ľudí ktorým by malo na podobných aktivitách záležať asi najviac - samotných registrátorov. Tí sa namiesto hľadania schodnej alternatívy správy národnej domény zaoberajú žabo-mišími vojnami a vzájomnými invektívami. Myslím, že v tomto prípade by malo ísť o vyšší záujem ako je obviňovanie z podvodov a špekulantstva. Ak chceme naozaj niečo dosiahnuť musíme sa zomknúť a aspoň na chvíľu zabudnúť na vzájomné konflikty, v opačnom prípade súčasným systémom správy národnej domény budú postihnuté aj naše vnúčatá.
    Argumenty typu - „Keby som mal stránku kde by ľudia vedeli o čom je sk-nic tak by som vás podporil, ale moji návštevníci ledva vedia kliknut na link.“ sú minimálne pritiahnuté za vlasy pretože, vložiť ikonku na svoju stránku je to najmenej čo môžeme všetci v tejto veci urobiť. Keď niekto nevie čo je SK-NIC, neznamená to ešte, že sa to nechce nikdy dozvedieť. Ľudia sú zvedavý a graficky podarená ikona môže ich záujem len a len podnietiť. Ja osobne som ochotný si ju nastaviť aj ako wallpaper:-)
    Vraví sa, že národ má takú vládu akú si zaslúži a myslím že ja namieste parafrázovať tento výrok na - internetová komunita má takého správcu národnej domény akého si zaslúži.
    Verím tomu, že si zaslúžime viac ako je SK-NIC a ak tomu veríte aj vy zabudnite na rozdiely medzi „veľkými a malými“ spojme svoje sily a vybojujme si lepšiu alternatívu!
    PATR-0055
    publikované: 17.03.2004 14:05:33 | autor: Patrick (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Takze k IPEK-0001
    Neda mi nereagovat na p. Pekarovica, ci ako sa vola...po tom, ako som navstivil stranku domains.sk.....ked som si precital tie bludy, ktore su na jeho? stranke popisane tak som sa musel len pousmiat. Okrem toho oni len dohadzuju domeny "nethost.cz"...nakolko nevlastnia ziadny server.....a teda je mi jasne, ze ako je to s predajom tych domen. Oni vyhladavaju uvolnene domeny a potom ich ponukaju za vyssie ceny (podla mojho nazoru to nie je obchod ale spekulacia)takze mi pripadaju ako romovia na Luceneckom trhu. Moja sestra vlastni firmu a tiez jej p.Pekarovic ponukol uvolnenu domeny...vraj ked ju nevezme nebude uz volna.....a take bludy....samozrejme sme pockali a ona sa uvolnila :-)))) On napisal, ze ju daju nyjvyssej ponuke a momentalne je ta ponuka na hranici 3800 Sk...takze asi sme mali dat viac???? Nebudem tu pisat dalej len si prejdite stranku domain.sk a precitajte si to pozorne a uvidite, ze tu nieco nesedi! Takze suhlasim z nazormi na p.Pekarovica!
    publikované: 25.05.2004 13:22:36 | autor: Robert (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014