Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

keď láska volá po slobode

po večnom dávaní a prijímaní nám láska občas ukazuje aj svoj tretí rozmer.

keď láska zatúži po priestore a príde jej čas opustiť plátno, je to ako keď sa vládca rozhodne postaviť mesto na močiari. prekvapivo tak cesta boja a námahy buduje nejeden nový Petrohrad. láska je ako voda, človek ju saje a občas mu unikne, že sa v kolobehu námahy zohrieva. príde jej deň a zrazu pokrievkou tlačíme paru späť do hrnca, voda vrie, a všetka naša snaha je viac výsmechom ako úžitkom. nebráňte láske keď rastie, ale vedzte, že príde deň, kedy zmení svoje skupenstvo, aby sa naučila lietať.

prijímame, aby sme dávali, v tomto cykle je azda skrytý i zmysel života. energiu čerpať a potom ju predávať ďalej. no je v ňom riziko závislosti, aj keď bežne nebýva vyznačené na krabičke. občas by sme chceli vlastniť i lásku. mať patent na život. pod lampou je najväčšia tma. možnože sa majetníctvo v láske rodí v čase jej rozkvetu. nebráňte láske, keď túži po slobode, lebo vtedy má najväčšiu silu, túži po bytí, v ktorom všetko mať stráca svoj odev a stáva sa nahým.

sloboda, to je ako darovať dych mŕtvemu, nohy chromému či srdce opustenému. sloboda je nádej na všetko. a predsa sa v nej ukrýva potenciál straty všetkého. povedať v láske dávam ti slobodu, znamená dávam ti slodobu kedykoľvek ma opustiť i kedykoľvek ma nájsť. je to poker, do ktorého vkladáme vlastný život. a možno preto je o bytí a nie o vlastnení, lebo v láske nemáme nič. všetko ňou vstupuje do stávky a nik nevie, kto a kedy  vyhrá...


reflexia | stály odkaz

Komentáre

  1. jeeej
    ako pekne si to napisala
    "povedať v láske dávam ti slobodu, znamená dávam ti slodobu kedykoľvek ma opustiť i kedykoľvek ma nájsť"
    je to hodne tazke ale ak sa to podari, tak je to fajn :))
    publikované: 03.05.2008 01:22:46 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Vau :)
    Vau elle ;) Si super basnicke crevo. Krasne si to napisala. Dufam, ze to tak budes aj zit.
    publikované: 20.07.2008 20:25:52 | autor: Lubos (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. neviem
    ci tak budem aj zit... uvidime...
    publikované: 11.08.2008 22:09:19 | autor: elle (e-mail, web, autorizovaný)
  4. poker... :)
    ellen.... hej... ako poker :)) ale cenou je zivot... ten v nebi a nielen pre tych, ktori osobne poznali Krista.... myslim, ze ked sa miluje a dava a prijima vsetko v slobodnej laske, hmmmmm z obidvoch stran... vies, slobodny dar pre druhu stranu... a otvoris kazdy priestor v dusi a srdci : )))) ze obidve strany vyhraju... poznaju tajomstvo, hlbku a ten treti rozmer... tak hraj, vazne, odvazne, smelo, s fantaziou a naplno, bytostne cela, lebo, ked milujes, aj ked so slzami niekedy, s prichutou zdanlivej porazky.... vzdy vyhras... a tajomstvo je asi aj v tom.... ze laska je vzdy nova... je to take 'panta rei' v milovani.... papa
    publikované: 11.09.2008 15:19:17 | autor: ali :) (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014