Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

August 2017

Slovensko furt zasahujú vlny horúčav a to i rekordných. V druhej polke sa ochladilo a ľudia zvyknutý na temer 40-ky, sa pri 20-tich stupňoch rozklepali kosou. Ešte horšie na tom bola južná Európa, kde to cez tých 40 pár krát bolo a nejaký ľudia i pomreli. Požiare na Korzike si vyžiadali evakuáciu stoviek turistov a v Dubaji zachvátil požiar mrakodrap s príznačným názvom Fakľa, ktorý sa našťastie obišiel bez zranení. V Amerike si však hurikán Harvey vyžiadal cez 30 mŕtvych a i v Alpách sa v jeden blbý vikend odporúčalo 8 nebožtíkov. A to ešte na rakúskom festivale skydol stan a zabil dvoch ľudí, v Indii sa drcli dva železničné vozne a vyrobili 23 mŕtvych, tiež si tam protesty proti zatknutiu istého duchovného vyžiadali cez 30 obetí, bo duchovný bol zrejme obľúbený aj keď znásilnil dve svoje stúpenkyne a v africkom Burkina Faso zaútočili islamisti na reštiku, čo neprežilo 18 ľudí. Inak pre teroristov ostávajú v kurze autá. V Paríži nejaký magor vrazil do vojakov a šiestich zranil, no horšie to dopadlo v Barcelone, kde idioti na dodávke usmrtili 14-tich. Španielska polícia síce pár podozrivých zatkla, ale hlavný útočník zdrhol. Na druhej strane sa im podarilo zastreliť 5 ďalších chudákov, ktorý sa tým chceli zrejme inšpirovať. Dodávka zabíjala aj v americkom meste Charlottesville, ale tam to s islamským štátom nemalo nič spoločné. Proste nacionalistom sa nelúbili plány na odstránenie volajakej sochy a v demonštráciách sa stretli s odporcami nacionalizmu, čo si vyžiadalo zopár úmrtí. Lietali kamene, dvaja policajti zleteli pri zásahu z helikoptéry a nakoniec jeden nácek autom vrazil do druhej skupiny. Trump incident odsúdil, no povedal, že za to mohli obe strany, čo sa mnohým nepáčilo. Okrem toho uvalil sankcie na venezuelského prezidenta Madura, bo poslednými voľbami do ústavného zhromaždenia si zasa posilnil právomoci, i keď samotný Maduro má sankcie na háku. Ale veľkému Kimovi z KĽDR sa sankcie OSN moc nelúbia, takže provokatívne testuje rakety a nahlas špekuluje, či by sa dal zasiahnuť americký Guam. Trump na to Kimovi odpovedá, že nech nešpekuluje, bo by na to odpovedal rovnakým spôsobom. Pri Ankare zatiaľ započal súdny proces jak hovado, v ktorom bolo asi 500 ľudí obžalovaných z vlaňajšieho pokusu o prevrat. Inak v Európe hovadsky zdraželo maslo a v Holandsku objavili vajcia s obsahom fipronilu. Najprv nás chlácholili, že na Slovensko sa tieto vajcia nedostali, ale s postupom času sa ukázalo, že čoraz viac kontaminovaných vaječných produktov predsalen prerazilo.
Ale aj bez pesticídových vajec bolo u nás veselo. Celý mesiac sa riešilo, čo s Plavčanom. Opozícia žiada jeho odchod, no jemu sa moc nechce, hoci mnoho vecí musel visvetľovať jeho kamarát podnikateľ Šoták, ktorý o prerozdeľovaní eurofondov vedel očividne viac ako minister. Kapitán Danko bol tak nasraný, že vypovedal koaličnú zmluvu, cez esemesku zrušil koaličnú radu a musel ho uchlácholiť až jeho poradca a podnikateľ Gučík napojený na ďalšie podnikateľské subjekty kšeftujúce s vládou, ku ktorému zavítal aj s Bugárom. Plavčan teda odíde, ale až na konci augusta, aby stihol popodpisovať nejaké to ďalšie prerozdeľovanie. Koaličná kríza sa zdala byť zažehnaná, takže chudák Sulík sa tešil na predčasné voľby predčasne. No kapitán Danko sa začal hrať na urazeného a špekuluje podporiť opozíciu s odvolaním smeráckeho Richtera kvôli kauze Čistý Deň. Richter sa totiž po roku konečne rozhýbal a zrušil onému zariadeniu akreditáciu. Na to sa začal Fico vyhrážať, že spojí odvolávania s hlasovaním o dôvere. Ale aby sme neboli na kapitána Danka zlí, tak sa zaslúžil o výmenu lustra v rokovacej sále za 25 litrov, ktorý na rozdiel od lampy spadnutej onehdá na Harabína aj mohol ublížiť. Taktiež od nového roku sa má rekordne zdvihnúť minimálna mzda a pred súd sa postavil nejaký Rybanič, čo je chlapík, ktorý nakukol do Kaliho bankového účtu a oboznámil verejnosť o jeho prepojení s Bašternákom. Je podivuhodné, ako dokážu súdy promptne konať v prípade opozičných prešľapov, ktoré sú skôr poukázaním na niečo ešte špinavšie, čo sa však už slepo prehliada. No i tak bol súd odročený, bo samotný Kaliňák sa nedostavil. Ešte treba spomenúť predaj slovenskej top domény .sk za 26 miliónov, či bývalého riaditeľa slovenských železníc, ktorý si na benzínke v Štrbe zabudol ruksak napechovaný 300 tisíc eurami. Vraj ho našiel po svojej babke. Na východe dobili traja chalani štvrtého, ktorý pred nimi bránil spolužiačku a pri Komárne vodič Suzuky nabral z vedľajšej cesty policajné auto a vmietol ho do cesty jednej dodávke. Dvaja policajti to bohužiaľ neprežili.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014