Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Wales diadalmaskodott az újoncok csatájában

Két, az Európa-bajnokságon abszolút újonc válogatott mérte össze erejét a Wales-Szlovákia mérkőzésen. Nagy csatában végül a Bale-vezette walesiek diadalmaskodtak.

A 2016-os Eb-n öt abszolút újonc szerepel, közülük kettőt ismerhettünk meg ezen a mérkőzésen (A szintén először Eb-szereplő Albánia a nap első meccsén 1-0-ra alulmaradt Svájccal szemben.) A találkozó elején Hamsík révén a szlovákok veszélyeztettek, a Napoli középpályása túljutott a kapuson, lövését azonban a gólvonalról ki tudta kanalazni Ben Davies. A másik oldalon azonban nem volt ilyen szerencséje a hálóőrnek, Gareth Bale jól eltalált szabadrúgásánál Kozácik rossz irányba indult el, így nem tudta megakadályozni a gólt. A félidő hátralévő részében inkább a walesiek kezdeményeztek, a szlovákok nem játszottak jól.

A második félidőben kicsit felélénkültek a szlovákok, amit Ján Kozák cserékkel is próbált elősegíteni. Húzásai be is jöttek, ugyanis a 61. percben Róbert Mak beadására remek ütemben érkezett az 52 másodperccel korábban pályára küldött Ondrej Duda, és megszerezte az egyenlítő találatot. Azonban kollégájához hasonlóan a babonából mindig zakóban lévő Chris Coleman is cserélt, az általa pályára küldött Hal Robson-Kanu pedig Ramsey passzát váltotta gólra, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

Wales igazi csapatként játszott, ezen a mérkőzésen nem tűntek (Balere épülő) egyszemélyes csapatnak. A szlovákok azonban tudásuk alatt teljesítettek, a csoportból való továbbjutáshoz ennél több kell.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, B csoport
Wales – Szlovákia 2–1 (1–0)
Bordeaux, Nouveau Stade de Bordeaux, 37 831 néző Vezette: Moen (Norvégia)

Wales: Ward – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Allen, Ramsey (J. Richards, 88.), Edwards (Ledley, 69.), J. Williams (Robson-Kanu, 71.) – Bale
Szövetségi kapitány: Chris Coleman

Szlovákia: Kozácik – Pekarík, Skrtel, Durica, Svento – Hrosovsky (Duda, 60.), Kucka – Mak, Hamsík, Weiss (Stoch, 83.) – Duris (Nemec, 59.)
Szövetségi kapitány: Ján Kozák

Gólszerző: Bale (10. perc – szabadrúgásból), Robson-Kanu (81. perc), ill. Duda (61. perc)


Sport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014