Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zmoray zatiaľ doma, SP začne asi v Harrachove

...

zdroj; slovak-ski.sk

BRATISLAVA 20. októbra (SITA) - Slovenskému reprezentantovi v skokoch na lyžiach Tomášovi Zmorayovi (nar. 26. 7. 1989) sa nepodarilo v rámci letnej Grand Prix (LGP) 2011 skončiť do 30. miesta a bodovať do hodnotenia LGP. Na "keramickej" hmote sa člen VŠC Dukla Banská Bystrica dostal z kvalifikácie štyrikrát do hlavnej súťaže, nedosiahol však na finálové 2. kolo a tým aj účasť medzi elitnou tridsiatkou. "Nebol som spokojný, v lete som chcel jednoznačne bodovať. Pozitívne je akurát to, že som sa v porovnaní s vlaňajškom zlepšil po technickej stránke. Chýbalo mi však aj trochu potrebného šťastia," uviedol vo štvrtkovom rozhovore pre agentúru SITA Tomáš Zmoray, ktorý obsadil 32. miesto v kazašskom Almaty, bol 34. v poľskom Szczyrku, 45. v rakúskom Hinzenbachu a 49. v nemeckom Hinterzartene.
Slovenská skokanská jednotka sa v súčasnosti pripravuje v domácich podmienkach. "Popri školských povinnostiach (Zmoray je podľa vlastného vyjadrenia poslucháčom 1. ročníka na Fakulte humanitných vied Univerzity Mateja Bela v B. Bystrici, pozn.) trénujem v domácich podmienkach, v Banskej Bystrici naberám kondíciu a chystám sa na zimnú sezónu 2011/2012. Zdravotne sa cítim v poriadku," informoval T. Zmoray, ktorého trénerom je Ján Tánczos, inak aj šéf skokanského úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA). Dvadsaťdvaročný slovenský reprezentant zmenil po siedmich rokoch "skočky" značky Fischer za Elan. "Navyše sú dlhšie o približne tri centimetre, uvidíme, či sa mi bude s nimi dariť."
Na margo najbližších plánov Tomáš Zmoray ďalej uviedol: "Okrem prípravy v domácich podmienkach by som mal ísť skákať aj do zahraničia, záležať však bude od počasia. V hre je umelá hmota v poľskom Szczyrku ako aj rakúsky Hinzenbach. Tam je síce už ľadová nájazdová stopa, ale doskok je na ´keramike´. V pláne mám štvordňový výjazd, v prípade dobrých klimatických podmienok tam odcestujem možno už na budúci týždeň."
Zimná sezóna nastávajúceho ročníka Svetového pohára (SP) sa začína v termíne 25. - 27. novembra na mostíku HS-142 vo fínskom Kuusame. "Hoci nie je ešte nič definitívne, takmer naisto vynechám úvodné dve podujatia na severe Európy, teda Kuusamo a potom aj nórsky Lillehammer. Zimnú premiéru by som mal absolvovať v českom Harrachove v dňoch 9. - 11. decembra. V mojich plánoch následne figuruje švajčiarsky Engelberg a potom s najväčšou pravdepodobnosťou aj Turné štyroch mostíkov, ale ešte uvidím, či v kompletnom rozsahu," doplnil T. Zmoray.
Po nevydarenej uplynulej sezóne chce slovenský skokan na lyžiach zlepšiť svoju výkonnosť a v nastávajúcom ročníku 2011/2012 dosiahnuť výraznejšie umiestnenia. "Rád by som bodoval do hodnotenia Svetového pohára, resp. sa viackrát priblížil k týmto priečkam a etabloval sa v skokanskom svete. Dôležité bude aj stabilizovať výkonnosť. Vrcholom zimnej sezóny sú februárové majstrovstvá sveta v letoch na lyžiach (22. - 26. 2. 2012) v nórskom Vikersunde, kde nechcem chýbať. Na tamojšom mamute som ešte neskákal," skonštatoval Tomáš Zmoray.
Účastník ZOH 2010 Zmoray v minulej sezóne dominoval v celkovom poradí FIS Cupu (z hľadiska významu až v treťom pohári v poradí mal aj vďaka dvom triumfom na Štrbskom Plese /v júli 2010 a v januári 2011/ pred druhým v poradí Rakúšanom Lukasom Müllerom 248-bodový náskok, pozn.), ale v najbližšej sezóne sa chce sústrediť iba na kvalitnejšie súťaže - Svetový a Kontinentálny pohár. "Tých som vlani absolvoval málo a nepodarilo sa mi v nich zabodovať. Teraz ich však jednoznačne uprednostním, rovnako ako i Turné štyroch mostíkov, na ktorom som absentoval pre vírusové ochorenie. Pokiaľ ide o FIS Cup, túto súťaž už nebudem skákať."
Tomáš Zmoray by rád ešte pár rokov zotrval v skokanskom kolotoči: "Dám do toho všetko a verím, že sa presadím aj výraznejšie. Chcem vydržať do najbližších zimných olympijských hier, ktoré sa uskutočnia v roku 2014 v Soči. Potom sa uvidí."


..........


Aktuality o nasich skokanoch | stály odkaz

Komentáre

  1. MIREC
    To je hrúza ,čo robíte prosím Vás čo závod to diskvalifikácia ,to už sme naozaj na tom fakt tak biedne že i to neviete,, Pán tréner,, ustrážiť 1 zverenca ,čo tam vlastne robíte ,ked to neustrážite nechajte to pre iného alebo ,iných čo sú zodpovednejší.A sledujem naši 2 majú najpomalšie lyže že každý závod je to horšie a horšie.Skúste sa venovať deťom.Ćakám na reakcie.Hore hlavy SLOVENSKO.
    publikované: 28.01.2012 18:25:04 | autor: MIREC (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014