Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pohyb

V dnešnej dobe je pohyb veľmi obmedzený . Ľudia sú dnes veľmi ovplyvnený technickými vymoženosťami , čiže niektorý nemajú vôbec problém presedieť celý deň pri televízií , mobile alebo počítači. Taktiež niekomu robí problém urobiť si malú prechádzku a idú radšej autom alebo autobusom . Pri takomto "ignorovaní " pohybu si často ľudia privolávajú aj vážne choroby , ktoré sú napríklad:nárast obezity , cukrovka ale aj rakovina. Pri nedostatku pohybu taktiež dochádza k : zhoršeniu metabolizmu pokles telesnej i duševnej kondície stúpanie krvného tlaku oslabenie pohyblivosti svalov psychická nerovnováha, depresia Samozrejme ,že pohyb je dôležitý ale pokiaľ sme vážne chorý neznamená to ,že môžeme zahodiť lieky a pohybom sa vyliečime. To určite nie ! Svoj účinok majú aj nie moc namáhavé činnosti aké sú napríklad : pravidelná chôdza , prechádzky, chôdza po schodoch . Pre zdravých ľudí sú lepšie intenzívnejšie cvičenia ako je beh, bicyklovanie , korčuľovanie, turistika... Pol hodina pohybu alebo cvičenia denne prináša veľa pozitív.

Pohyb zlepšuje zdravie | stály odkaz

Komentáre

  1. Pohyb
    S týmto názorom som úplne stotožnená. Súhlasím s tým, že väčšina ľudí a hlavne mladých sú ovplyvnený technikou a väčšinu času trávia za počítačmi či televíziou a nemyslia na kondíciu či svoje zdravie.
    Páči sa mi tento článok a dúfam, že ich bude na tomto blogu viacej :)
    publikované: 09.11.2015 12:10:14 | autor: healthy-life (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Súhlasím
    V zdravo, tele, zdravý duch!
    publikované: 09.11.2015 12:14:26 | autor: Zijemezdravo (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Super :)
    Krásny farebný blog :) A pohyb je určite dôležitý, takže súhlasím :) :)
    publikované: 12.11.2015 13:02:14 | autor: Júlia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014