Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Byl jeden Číňánek...

... a potom ich bola miliarda a vytvorili znalostnú spoločnosť.

Krátko po zverejnení správy, že Čína sa stala najväčším spotrebiteľom energií (a zároveň ako bonus stručne pripomenula dôvod demokratizácie Iraku) dostal jeden z kolegov príležitosť na pracovný pobyt na Čínskej ropnej univerzite v Pekingu. Pche, povedal, keď nastupoval do lietadla, majúc k batožine pribalené nízke očakávania.

Dlho bolo ticho. Potom prišiel mail, v ktorom bolo najviac frekventovaným slovom spolupráca. "Je tu inteligentná komunita mladých ľudí, ktorí sú plne zaujatí tým, čo študujú. Diskutujú a spolupracujú. Rozsah učiva je veľký, riešia tu aj peak oil aj EROEI. Ovládajú matematiku. Sú celkovo zdatní v prírodných vedách. Vyzerá to, že o nás vedia všetko. My o nich nevieme nič." Ale čoby nie. Aj malé dieťa na Západe vie, že Číňania sú tí, ktorí vyrábajú šmejdy a nedodržiavajú ľudské práva, za čo si zaslúžia, aby ich Ujguri dosekali mačetami a popodpaľovali im autobusy, autá a domy, pričom zatknutie týchto ujgurských milovníkov ľudských práv (vyše 150 etnických Číňanov zmasakrovaných na smrť a vyše 1000 zranených)  je hodnotené ako ďalšie z množstva porušovaní ľudských práv zo strany Číny. Do basy zásadne patria Číňania, ako sa dozvedáme aj z nekonečnej pesničky Byl jeden Číňánek, ktorá pestuje v deťoch správny postoj k obyvateľom Krajiny stredu.

 Pamätáte si ešte na rok 2000? Európska únia vtedy prijala ambicióznu Lisabonskú stratégiu s cieľom urobiť z EÚ do roku 2010 "najkonkurencieschopnejšiu a najdynamickejšiu poznatkovo orientovanú ekonomiku sveta, schopnú trvalo udržateľného rastu". Vytvoriť vedomostnú spoločnosť.

Je rok 2011 a Európska komisia zriadila expertnú skupinu, ktorá má vypracovať akčný plán na zvýšenie gramotnosti, pretože každý piaty obyvateľ EÚ vo veku 15 rokov  ma problémy pochopiť písaný text. V tejto vedomostnej spoločnosti je najrozšírenejšia vedomosť, že matematika je úplne out (ťažkáá a nudnáá) a štúdium prírodných vied je úchylka. Títo pätnásťroční čoskoro vyrastú a budú riadiť spoločnosť. Každopádne je na tom EÚ lepšie ako USA, kde sa za úspech vzdelávacieho procesu považuje skutočnosť, že sa na detektore pri vstupe do školy podarí zachytiť všetky strelné a bodné zbrane.

No response. We´ll have to use the corporate logo flashcards again.

Čo je to vlastne tá vedomostne orientovaná, alebo znalostná spoločnosť? Odpoveď je triviálna: zdieľanie vedomostí. Skúste však v kompetitívnej západnej spoločnosti, kde má vedomosť finančne vyčísliteľnú hodnotu, niečo zdieľať. Moja vedomosť je 5,50 vindier pre mňa. Nikomu nič nepoviem. Na oplátku nikto nepovie nič mne. Pochopiteľne. Len bude striehnuť, či sa neprekecnem v niečom, na čo ešte nemám licenciu a čo môže speňažiť bez hrozby právnymi postihmi. Kto by potreboval konkrétne rukolapné príklady, nech si prečíta napríklad Teslov životopis, časť Tesla v USA.

 A tak si tu na Zemi žijú vedľa seba dve diametrálne odlišné civilizácie. Kompetitívna tzv. euroatlantická civilizácia a kooperatívna čínska civilizácia. Príslušníci tej prvej majú radosť z toho, keď niekoho odrbú (už biblia, táto rukoväť primitívneho štádia etiky nám poskytuje cenné prípadové štúdie ojebávania, ktoté slúžia veriacim v chlpatého genocídneho Jahveho ako vzor) a pripíšeme si na svoje individuálne konto zisk, oni sa tešia zo spolupráce, ktorá prináša spoločný osoh. Preto Číňan nikdy nepochopí námietky Siemensu, že kúpili jeho lokomotívu a okopírovali ju. "Jak, okopírovali. Naša lokomotíva je predsa lepšia." Aj je. Kúpili lokomotívu na zdieľanie a pridali do nej vlastné vylepšenia. ZNALOSTNÁ SPOLOČNOSŤ.

V úvode 21. storočia Západ skrachoval finančne aj intelektuálne. A eticky - aby sme nazabudli aj na túto dôležitú dimenziu. Nevadí. Éra kanibalských korporácií, bankstrov sťahujúcich z kože celé národy a kultu bulvárnej hlúposti, agresivity a slizkého sentimentu, ktorá zahltila Európu, sa končí. To, čo zvýši po vypláchnutí Augiášovho chlieva, bude spolupracovať. Vo vlastnom záujme a s každým. Bez diktátu nadutej nadradenosti a snahy odrbať druhých aj o posledné gate. Spolupracovať tak, ako to robí už dnes Čína.

 


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Z každého pravidla jesto i výnimka
    V poslednom čase sa v EÚ množia prípady, keď sú výskumníci do spolupráce tlačení. A to nielen tak od hocikadiaľ, ale priamo z príslušných najvyšších eurokomisariátov. Ovšem nie do spolupráce v rámci Eurosojuzu, lež do spolupráce so svojimi bratmi z Izraela. A deje sa tak bez škrupulí.
    To sa našťastie SR zatiaľ netýka, aj keď prvé lastovičky sa už objavili. Tu ide teraz o to, ako potichu rozkradnúť tučné stámilióny z eurofondov. Pod krycím menom Minerva 2.0, čo je len ďalšia kreatívna rabovačka z dielne Miklósa Ivána. A tentokrát už nepôjde len o vysielanie tupých detičiek z mládeže SDKÚ na štúdium na Harvard za peniaze daňových poplatníkov. Však už čoskoro uvidíme, akej proveniencie budú tzv. poradenské firmy zahrnuté v tomto vedomostnom biznise. Pre slovenských vedcov a národné výskumné centrá zostane každopádne veľké lobogo. Načim si zaobstarať záhumienok, tam sa budeme môcť popri živorení venovať aj Mendelovskej genetike. No a potom, niekedy v 24. storočí, môžu prísť zase nejakí noví Štúrovci obrodzovať pripitých indiánov.
    Pozor, stačilo pár rokov dekadencie, a bez problémov žereme takéto mienkotvorné pičoviny:
    http://www.ta3.com/sk/reportaze/180319_vplyv-ciny-v-europskej-unii-rastie
    publikované: 03.07.2011 02:16:30 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Žalostná spoločnosť versus znalostná spoločnosť
    Parazitizmus verzus zdieľanie.

    Že Minerva, hehe. Rímska bohyňa múdrosti a dokonca remeselnej zručnosti (sic!). Veď za remeselnú zručnosť sa nikdy nepovažovali finančné deriváty a kreatívne účtovníctvo - kabala veľkých zelených núl.
    Majú predsa vlastnú bohyňu. Šechinu. Strážkyňu getovej mentality, ktorá je v priamom protiklade k zdieľaniu. "Kdekoľvek pôjdete, Šechina bude s vami." Bohyňa parazitizmu getovej sekty. A tak neprekvapuje, že ako mimikri je teraz zneužitá Minerva, ktorá reprezentovala rímsku znalostnú spoločnosť. Čo sa s ňou stalo a prečo, netreba rozoberať. História je veľmi poučná.
    Pri tejto príležitosti načim spomenúť jeden zo zásadných rozdielov medzi čínskou a západnou civilizáciou. Čínska je ateistická (a takou aj zostane).

    No ale späť k téme. Predpokladám, že pre výsledky tvorivosti európskych vedecko-technických pracovísk neprichádzajú výpalníci s orientálnym kukučom - Sefardi, ani počerní Falašmurovia, ale okuliarnatí Aškenázovia zveľadení génmi nalúpenými od Severanov. "My sme ako vy - aha, nie je žiadny rozdiel." Ale je. Nehráme rovnakú hru. Vy s vašou getovou mentalitou ste vždy odmietali zdieľať akékoľvek znalosti a vždy ste využívali mocenské nástroje, aby ste si výsledky európskej tvorivosti privlastnili. Toto nie je zdieľanie. Toto nie je spolupráca.
    Odnášajú si potom to, do čoho Európa vrazila veľa invencie a koniec-koncov aj veľa peňazí do svojho parazitického brloha na miestach, kam nikdy noha žiadneho z ich predkov nevkročila - na svoje potemkinovské vedecko-technické pracoviská. Tam nalúpené zabalia (neschopní vytvoriť nejakú pridanú hodnotu) a PREDAJÚ ako pravé izraelské patenty, pravé izraelské duševné vlastníctvo späť tým, ktorí sú ich autormi. A pomädlia si ruky. Ale sme ich zas ojebali, gójov blbých.
    A ako čerešňu na šľahačke prípadne zhrabnú Nobelovu cenu, ktorú majú tak radi. "Aha, koľko máme Nobelovych cien. Akí sme my múdri. Elita. Nadľudia."
    Tento parazitický prístup má aj svoju ikonu. Volá sa Einstein. Uebermensch Einstein.

    Prípadne nalúpené použijú na KOMPETÍCIU voči Číne.

    Predstava, že Izrael s niekým KOOPERUJE (v plnom zmysle slova) je absurdná.
    A nech sa ma nikto nepýta, čo si predstavujem pod takým slovom absurdný.
    Nech sa spýta ažkenázskeho Šlojma, čo si predstavuje pod slovom kooperácia.
    publikované: 03.07.2011 07:14:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ako to bolo v starej Cine
    Dnes zijeme v dobe, ked korupcia, podvod, klamstvo a najnehoraznejsia bezocivost a podlost su najosvedcenejsimi prostriedkami spolocenskeho uplatnenia. Takeho spolocenskeho uplatnenia, ze hlupa krava zo Slovenska, ktora ani nevie ukazat na mape, kde lezi Kosovo, moze byt v Bruseli v specialnej europskej komisii, ktora predklada navrhy na riesenie buducnosti Kosova. Alebo nejaky pripeceny hokejista, ktory nevie povedat dve suvisle vety, moze byt poslancom Europskeho parlamentu. Nehovoriac o inom idiotovi, tiez hokejistovi, ktory sedi v NR SR a este tam neotvoril ani papulu, lebo ani nevie, co sa tam okolo neho robi. Za takychto okolnosti, ked takyto panaci sedia na miestach, kde sa rozhoduje o osude milionov, moze skupina podlych hyen rozhodovat bez toho, aby pospolity lud mal na veci akykolvek vplyv. A nepochybujte, ze oni si tento system "demokracie" zariadili pomocou podliakov najhrubsieho zrna - "odbornikov na ustavne pravo", "archanjelov", "demiurgov", alebo "panov pravnikov", ktorym tak vela vdacime za ustavu, "ktora nam pomohla prejst od totalitneho rezimu k slobode".
    (Ako sme sa len naplakali, ked ho niekto, nevinneho demiurga, odkragloval.)

    Samozrejme, ze len vselijaki naivkovia si mozu mysliet, ze spolocnost moze fungovat inac. Ved nasi -steinovia, nasi antropologovia, nasi sociologovia, nasi psychoanalitici (v tomto me my zvlast doma), nasi politologovia a politruci vedia, ze to moze fungovat len takto; ved aj simpanzi a hyeny to tak robia.

    Zostupil Pan z nebies, a dal svojmu vyvolenemu ludu desat svojich prikazani, aby podla nich zili. Oni boli "svetlom narodov" a rozsirili bozie posolstvo do sveta. A zili potom ludia vsade tam, kde tento bozi lud zasial svoju moralku, ako stado bozich hoviad. Tak milovali svojho blizneho, ze ho nechali zivorit v biede - po starocia. A bozi zastupcovia ucili lud pokore a podriadeniu - otrokom si sa narodil, a ako otrok aj zomries, lebo tak to chce Pan!

    Ako vsak zili ludia tam, kde "bozia milost" nemala ziaden vplyv?

    Pred tisic rokmi, ked cela Europa uz bola pod vplyvom "bozieho ludu" a jeho zvratenej ideologie, rozmyslali ludia v Cine takto:

    ".... Za tychto okolnosti bol prirodzene kladeny velky doraz na objektivitu pri skuskach, ktore boli pisomne a od roku 992 vzdy anonymne. Kandidati boli pocas skusok uzatvarani do zvlastnych skusobnych miestnosti urcenych vzdy pre jednotlivcov a po celu dobu skusky boli uplne izolovani od styku s ostatnym svetom. Dokonca aj potravu si kandidat musel vziat na celu dobu urcenu k pisomnemu vypracovaniu skusok so sebou. Spracovane temy nepodpisovali svojim menom, ale prislusnym cislom a neskor, od roku 1015, boli tieto kandidatske prace dokonca prepisovane pracovnikmi zvlastneho prepisovacskeho uradu - to vsetko preto, aby skusobni komisari ani podla mena, ani podla rukopisu kandidata nepoznali, o koho sa jedna. Anonymita skusok, pozadovana povodne pri najvyssich skuskach v sidelnom meste, bola nakoniec zavedena aj pri skuskach v prefekturach. Tento system (feng-mi) naviac predpokladal, ze kazdy text, ktory kandidat vyhotovil, posudzovali nezavisle na sebe dvaja examinatori, pricom treti examinator dostal ich posudky v zapecatenej obalke a overoval ich, pripadne, pokial sa posudky od seba podstatne lisili, bol povereny zaistit dohodu medzi oboma examinatormi. Vsetky tieto opatrenia smerovali k tomu, aby priebeh skusok bol skutocne objektivny a aby bolo mozne zaistit skutocne kvalitny vyber kandidatov pre uradnicku karieru."

    To je len mala ukazka toho, ako sa vladlo a spravovalo v krajine, kde "bozi ludia" nemali ziaden vplyv. Poculi ste niekedy, aby sa nejaky "demiurg" dovolaval zavedenia podobnych pravidiel pri vybere pracovnikov pre statnu sluzbu dnes, pre vyber poslancov, aby niekto takto tvorivo a LUDSKY pristupoval pri vypracovavani ustavy, alebo dokonca pri vybere kandidatov na Nobelovu cenu - ))))))))))))))?
    Kam by sme sa uz len potom dostali!!!???
    A este k tomu potom, keby sa do parlamentu nedalo dostat len "zakruzkovanim"!!!!!???

    A to, vobec nemam cas ani zaujem pisat tu o tom, ako "bozi lud" priniesol do Ciny opium z Indie a zidobolsevizmus z Anatevky.

    publikované: 03.07.2011 10:00:52 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Este o hospodarstve
    Pamatate si na rok 1980? Pamatate si, ze v mesiaci marci ste potrebovali znamost v "zelovoci", aby ste si mohli kupit aspon pol kila polozhnitej mrkvy, alebo kilo jablk za uplatok?
    Tam nas dostal zidobolsevicky experiment s "diktaturou proletariatu"; v preklade: diktaturou chamrade.

    (A, kam nas este dostane tento experiment s miesanim krvi!!??)

    Tisic rokov predtym v hlavnom meste Ciny v Kchaj-fengu zilo priblizne jeden milion ludi. KAZDY DEN prudili po vybudovanych cestach a vodnych kanaloch tisicky rolnikov (bez parazitickych "sprostrekovatelov"), aby predali svoje cerstve vyrobky na trhoch v meste. Nikto nepoznal problemy so zasobovanim!!! Vsetko muselo byt vzdy cerstve, lebo nebolo chladniciek. A oni to dokazali aj vdaka neskorumpovanemu uradnictvu.

    Tisic rokov predtym, ako Zid Grigori Voitinsky zalozil komunisticku stranu Ciny, a zacal tak najtragickejsi experiment v dejinach Ciny. Experiment, ktory Cinu stal stamiliony ludskych obeti, a dodnes Cina zapasi s jeho dedicstvom!!!

    Drak je nesmrtelny.
    publikované: 03.07.2011 10:43:04 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Drak je nesmrteľný
    V roku 1965 povedal Čou En-Lai egyptskému Abdelovi Nasserovi o demoralizácii americkej armády v Južnom Vietname: produkovali sme vysoko kvalitné ópium špeciálne pre amerických vojakov vo Vietname. Pamätáte si, ako Západ bojoval proti nám ópiom? Použili sme na nich ich vlastnú zbraň.

    Kto nevie nič o ópiových vojnách Západu proti Číne, odchod doštudovať. A si priflajstrujte sánku k držke, aby vám v šoku nepadla. Je to hardcore.
    publikované: 03.07.2011 13:32:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Late Victorian Holocausts
    "When the wealthy vie with each other in splendor and display while the poor squeeze each other to death, when the poor do not enjoy a moment´s rest while the rich are comfortable, when poor lose more and more while the rich keep piling up the treasures...all of this will finaly congeal in an ominous vapor which will fill the space between heaven and earth wit its darkness."
    Gong Zizhen

    Late Victorian Holocausts (El Niňo Famines and the Making of the Third World) - kniha o tom, ako európske ríše spolu s Japonskom a USA (samozrejme) pažravo využili príležitosť zmocniť sa nových kolónií, vyvlastňovať pôdu a naraziť si nové "ľudské zdroje" na prácu na plantážach a v baniach.
    Odhadovaný počet mŕtvych v neskoroviktoriánskych vlnách hladomoru v treťom svete: 60 miliónov.

    V lete 1877 odišiel čerstvo penzionovaný americký prezident Ulysses S. Grant do Anglicka. A potom cestoval ďalej.
    Zacitujme si kúsok z úvodu knihy:
    "After Beijing, Grant continued to Yokohama and Edo, then home across the Pacific to a rapturous reception in San Francisco that demonstrated the dramatic revival of his popularity in light of so much romantic and highly publicized globetrotting. Throat cancer eventually precluded another assault on the White House and forced the ex-president into a desperate race to finish his famous Personal Memoirs. But none of that is pertinent to this preface. What is germane is a coincidence in his travels that Grant himself never acknowledged, but which almost certainly must have puzzled readers: the succesive encounters with epic drought and famine in Egypt, India and China. It was almost as if the Americans were inadvertently following in the footprints of a monster whose colossal trail of destruction extended from the Nile to the Yellow Sea.

    Hyena spoľahlivo vetrí korisť.
    publikované: 03.07.2011 14:39:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Aby sme nezabudli na našu úžasnú euroatlantickú slobodu,
    ktorú nám všetci závidia.

    Zbankrotované Grécko bolo predané Izraelu - generátorovi megazločinov a prevádzkovateľovi najväčšieho koncentračného tábora v histórii ľudstva.

    http://www.informationclearinghouse.info/article28467.htm
    publikované: 03.07.2011 14:51:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Plus niečo pre medvedíka Yogiho
    http://www.sme.sk/c/5963787/do-yellowstonskej-rieky-vytiekla-ropa-z-prasknuteho-potrubia.html

    Ropná riečka v Yellowstone pridá prostrediu na atraktívnosti. Aby ľudia ani tam nezabudli, že je to tekutina dôležitejšia ako ľudské (a tobôž rybacie) životy.
    publikované: 03.07.2011 14:57:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Crudeoilstone
    Videjko z BBC, ktoré v smetiarni nie je
    http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-14005251
    publikované: 03.07.2011 15:13:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ema,
    to, že píšeš či cituješ "pažravo využili príležitosť zmocniť sa nových kolónií, vyvlastňovať pôdu a naraziť si nové ľudské zdroje na prácu na plantážach a v baniach" svedčí o tom, že slabo študuješ týždenný plátok s bodkou na začiatku. Alebo s bodkou na konci (záleží ktorým smerom sa text číta :-) V čísle zo 14. apríl 2011 by ti totiž istý Lukáš K. v článku "Budúcnosť Európy je pochmúrna" vysvetlil čo a ako.
    V rozhovore s Lukášom K. nás US kekonóm Boettke na podstrojenú a podlízavú otázku:
    ".u nás je mnoho ľudí, ktorí veria, že niektoré krajiny sú bohaté. lebo žijú alebo žili na úkor chudobných krajín" poučil, že:
    "Pred 200 rokmi bola väčšina krajín chudobných. Medzitým došlo v nektorých k zvyšujúcej sa akumuláciii kapitálu. A to súviselo s rozvojom obchodu a prehlbovaním deľby práce, nie s vykorisťovaním národov alebo surovín. Napríklad Rusko má obrovské nerastné bohatstvo i územie, no tento obrovský rast nezažilo. Naproti tomu Hong-Kong, sám dlho kolóniou,nemá žiedne suroviny a napriek tomu ide o jedno z najbohatších miest na svete. Prečo?! Vykorisťoval hádam Hong-Kong niekoho?! Nie. Rástol, lebo sa stal centrom ekonomickej aktivity a voľného obchodu".
    Ema, zamysli sa na sebou: toto je aktuálna a z hľadiska politickej ekonómie t.č. jediná správna bolševická interpretácia úspešnosti a bohatstva krajín. a .bodka :-
    publikované: 03.07.2011 19:15:33 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. no ono vsetky krajiny,
    ktore zostali britskymi koloniami po roku 1945 su teraz bohate a tie co sa "oslobodili" a budovali socialisticke raje su teraz biedne. Fakty su ale pre niektorych ludi najvacsi nepriatelia.
    publikované: 03.07.2011 21:31:06 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Sudruh bolsevik .Boettke sa okrem kapitalu
    ako hybnej sile ludstva istotne zmienil aj o priemyselnej revolucii.
    Bez nej by jeho ideologia nebola kompletna :o)
    publikované: 03.07.2011 22:53:38 | autor: Ariel (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Izrael po „oslobodení“ budoval židoboľševický raj a zostal chudobným
    sinuhe je popredný boľševik, odmieta uznať, že bohatstvo sa zrodilo z práce, napriek všetkým zlodejstvám, vyciciavaniu, rumoviskám v cudzine boli to predovšetkým britskí otroci, ktorí hrdlačili najväčšmi, po nich nasledovali koloniálni. Je úbohý predpoklad, že okrádať rodných spoluobčanov sa im protivilo.
    keby sme porovnávali z mravného hľadiska a upravovali rebríček dôstojnosti podľa mravnosti, Británia by stála nízko, ako aj jej kolónie, tí čo s Londýnom do styku neprišli stoja vyššie. Británia pestovala biznis a nie morálku.
    publikované: 03.07.2011 23:22:35 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. takze hong-kong?
    komediant z ameriky.
    http://www.mapinc.org/drugnews/v97/n196/a03.html

    takto prekvita aj monako, vsak vieme preco zomrela grace kelly
    publikované: 03.07.2011 23:25:49 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. za starých čias nevypúšťali vzletné frázičky o slobodnom
    podnikaní, nízkom daňovom zaťažení a rozpočtovej zodpovednosti, neúspešných tvrdo nazývali lenivcami, polonegrami, opileckými povaľačmi, dedičnými odpísancami. Rasou nevyspelých divochov bez pokročilejšieho vnímania iného ako korbáčov nadčloveka. Prečo že prestali, prirodzene, s výnimkou výpadov voči Slovanov, možno niekedy aj šejkom? Excelentných zrejme dobehla minulosť ich majetku, dajaká politická správnosť im predurčila novú stratégiu.
    And will Bakunin accuse the Americans of a "war of conquest", which, although it deals with a severe blow to his theory based on "justice and humanity", was nevertheless waged wholly and solely in the interest of civilization? Or is it perhaps unfortunate that splendid California has been taken away from the lazy Mexicans, who could not do anything with it? That the energetic Yankees by rapid exploitation of the California gold mines will increase the means of circulation, in a few years will concentrate a dense population and extensive trade at the most suitable places on the coast of the Pacific Ocean, create large cities, open up communications by steamship, construct a railway from New York to San Francisco, for the first time really open the Pacific Ocean to civilization, and for the third time in history give the world trade a new direction? The "independence" of a few Spanish Californians and Texans may suffer because of it, in someplaces "justice" and other moral principles may be violated; but what does that matter to such facts of world-historic significance?
    publikované: 03.07.2011 23:43:33 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. čo je na tom očarujúce, že vyradili
    americké zelené mozgy ópiom, s vysvetlením, že len vracajú cudzie zbrane.
    Proti nepriateľovi je všetko dovolené? Potom nemožno vyčítať ani Američanom ich jednanie.
    Niekde som čítal, že naopak pobúrení boli briti, práve preto, že číňania sa necítili byť poníženými, čo ale samozvane doháňal boľševický premiér, možno v novších drásajúcich príbehoch už predháňajú aj skazky o holej kosti, tých čo sa to priamo mohlo dotýkať neplakali, a iní by sa chceli mstiť, aké prekvapivé.
    publikované: 04.07.2011 00:42:21 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. no, myslim, ema
    ze kooperacia je jedna vec a opajcnutie lokomotivy ( ci hocicoho ineho ) je vec ina, je to zlodejstvo...kedze na kooperaciu je potrebny vzajomny suhlas a mala by byt osozna pre obidve strany, co v pripade Tebou spomenuteho Siemensu sa asi nekona. Samozrejme, ze v minulosti aj Europania vyuzivali cinsky know-how ( najma teda pusny prach ), lenze ospravedlnovat starymi hriechmi nove asi nikam nevedie.
    publikované: 04.07.2011 22:17:30 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Jak, opajcnutie
    Menkaure, toto Číňaň NIKDY nepochopí.
    Že Západ nechce vzájomne výhodne kooperovať a do Číňanov kope a fackuje ich, nie je predsa problém Číny.

    O tom, aké deformity vytvára neprehľadná západná džungľa patentového práva, všlijaké licencie ako klasický prejav vnútrocivilizačnej vedomostnej kompetície, nie zdieľania, dobre vypovedá napríklad monštrum Microsoft. Za mocensky podporované používanie jeho posraného operačného systému musíš zaplatiť peniaze získané reálnou prácou. Ak domysliš dôsledky, takéto maniere systém výrazne poškodzujú, pretože okrem iného práve tieto reálne peniaze z neho odčerpávajú.

    Bolševici na Západe najnovšie vyčítajú Číne, tejto roľníckej civilizácii "nerovnosť medzi mestom a dedinou." Ak sa nemýlim, program vyrovnávania mesta a dediny mali aj židobolševici, vďaka ktorým vyrástla v každom údolíčku Slovenska fabrička, ktorá po preklopení bolševika z červeného na modrého pochopiteľne skrachovala. Ľudia zatiaľ zabudli, ako obrábať pôdu, a tak prichádzajú Dáni a Holanďania, nie aby ich to znovu naučili, ale aby pôdu kúpili.
    http://www.bbc.co.uk/news/business-13945072
    Zlá, zlá Čína. Každý sedliak tam ešte furt nemá vlastné auto.
    Čo sa posledného riadku tej tabuľky v texte týče, nedajboch, aby mal každý čínsky vidiečan energeticky mimoriadne náročnú klimatizáciu. To si to môže táto planéta rovno hodiť.
    publikované: 05.07.2011 04:59:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Nahliadnime do Stankovej lebene
    Tento nešťastník je schopný čokoľvek posudzovať len podľa parametrov vlastného systému. Preto rozmýšľa takto: naša civilizácia nosí kravaty. Preto každý z otrokov, ktorý nosí na znak podriadenosti kravaty, je bohatý.
    Tí, ktorí kravaty nenosia, sú chudobní.
    A je to.
    publikované: 05.07.2011 05:03:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. To už musí byť s boettkami velice zlé, sinuhe,
    keď musia do svojich bolševických kázní ťahať ako príklad extrémy, akými sú mestské štátiky.

    Stačí sa pozrieť na mapu, čím je obklopený Hong Kong a kde sa nachádza Moskva.
    Voda je supervodič. Hodíš na ňu pár lodiek a všade máš bezpečne blízko. A už aj robíš kšeftíky, napríklad s vidiečanmi na pobreží, ktorým je ľahké vnútiť vlastné pravidlá obchodovania.

    Suchozemský našinec si ani neuvedomuje, čo za silu boli flotily. Šup po mori do Indie a už aj si ťaháme domov tučný lup.
    Alebo do Afriky.
    Na čom zbohatli aj takí niktoši v drevákoch, akými boli Holanďania?

    Boettke a jemu podobní (fascinovaní "obrovským rastom", vulgo rakovinou) sú podobní ľuďom trpiacim očným ochorením, ktoré im umožňuje vnímať len zlomok reality. Napríklad 10 %.
    U Boettkeho a jemu podobných má tento stav inú diagnózu: psychopacia.
    publikované: 05.07.2011 05:25:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Po tomto komente som dostal ban na pravde
    Nás bude demokratizovať maďarsko - izraelská banda: http://www.hungariandefence.com/cikk/24256/csaba-h ende-addresses-security-policy-conference- Ale taký je plán, v každom štáte budú zasahovať cudzie jednotky, aby vojaci netrpeli morálnou dilemou.
    publikované: 05.07.2011 12:25:36 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Hende hoch!
    Csaba Hende sa tam chvastá, že zriadil v maďarskej armáde vojenský rabinát. Krisztina Morvai mu to iste nezabudne.

    Ban v slovenskom korporátnom mediálnom hnoji otvára človeku netušené možnosti na užitočnejšie nasmerovanie intelektu a energie.
    publikované: 05.07.2011 19:03:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. iste, ema
    opajcnutie je opajcnutie. Opajcnutim niecoho - napriklad siemensackej lokomotivy - ziskava falsovatel velku komparativnu vyhodu - nemusi platit pomerne nakladny vyvoj, co je neviem kolko % ceny takej okolokominy. Kooperacia by bola keby poziadal o licenciu a potom ju dalej zdokonaloval.
    publikované: 05.07.2011 19:10:58 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Veď som ti to už povedala
    Západ tieto licenčné maniere stoja kopu peňazí, ale Číňan nevidí dôvod, prečo by sa mal zapájať do tohto degeneratívneho cirkusu.
    To je jeden z civilizačných rozdielov.
    Dôsledky budeš vidieť ešte ostrejšie už čoskoro. Nie sú v náš prospech nie preto, že Číňan pajcuje, ale preto, že Západ nie je schopný ani len vnútornej - nieto ešte medzicivilizačnej - kooperácie.

    Mimochodom, keď už ide o vnútrocivilizačné problémy, Karafiátová si dnes otvorila svoju klamársku papuľu, aby z nej vypustila mantru z propagandistickej centrály, že "krííza vznikla krííízou hodnôt".
    http://www.sme.sk/c/5965573/radicova-ma-potrebu-postavit-sa-na-celo-strajkov-v-grecku.html
    Pamätám si, ako by to bolo včera: keď bankstri a korporátni plutokrati osrali celý systém, propagandisti mlčali ako hrob - z centrály neprichádzali žiadne inštrukcie, čo k tomu nabliakať. Potom konečne centrála vykotila heslo "kríza sa začala krízou hodnôt", krízou prepytujem etiky, straty dôvery blablabla.
    A odrazu to začali omieľať všetci. Sprostáčikovia ekonomisti, politická čvarga, korporátne mediálne splašky... a so značným oneskorením aj Karafiárová, asi sa jej poradca, ten TRENDy nedouk až teraz prebral z hybernácie.

    Kríza hodnôt, muhehe. V systéme, ktorý preukázateľne žiadne hodnoty nemá.
    A to je, milý Menkaure, problém. Pretože každý kybernetický systém - a spoločnosť, civilizácia, kybernetický systém je - musí mať definované hodnoty a ciele.
    Tento ich nemá. A preto sme kde? Preto sme v prdeli.

    Počula som, že v Austrálii Číňanov nemáte radi.
    Možno by bolo lepšie byť ako váš bývalý premiér Kevin Rudd a naučiť sa po čínsky a naštudovať si niečo z histórie Číny.
    Celkovo je Rudd slušný človek. Aha, aj anglickým sirotám, ktoré boli deportované do Austrálie až do roku 1970 (!!!) sa ospraveldnil.
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=653105
    Hoci podľa mňa sa im mala ospravedlniť tá stará mátoha britská kráľovná.
    publikované: 05.07.2011 19:34:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. sxg, toto si v Pravde určite neprečítaš
    Siege of Gaza has become a moral blockade of Israel
    http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/siege-of-gaza-has-become-a-moral-blockade-of-israel-1.371516

    The Israeli occupation is the longest military occupation of modern times. The subjects of the occupation in its two forms - the West Bank and the Gaza Strip - live under a brutal regime that few other occupations allowed themselves, without any law - the blockade and the morbidity rate among children, the roadblocks and the arbitrariness of the soldiers, breaking in to people's homes (imagine your children being awakened at night by the shouting of armed men, breaking down doors and blinding them with flashlights; imagine living without any protection ), the prolonged occupation, a disaster for us and for the Palestinians - because Israel enjoys the support of the West.

    Support of the West? KOHO support? Kto je to ten záhadný amorálny WEST?
    Veď aj z prieskumov je chronicky známe, čo so myslí o Izraeli veľká časť obyvateľov Európy.

    Izraelská spoločnosť teda vie, že je chorá. Ak sa nedokáže liečiť sama, treba jej pomôcť.
    publikované: 05.07.2011 20:25:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. to co pises
    o kooperacii a kompetitivnosti ohladne Cinanov uznam za fungujuce, ked Cinania vymyslia nejake nove high-tech ci ine technologie/vyrobky a daju ich do placu free...inac, Cinania ( a scasti aj ini aziati ) ako ich poznam su velmi kompetitivni, daleko viac ako my belosi, ci nebodaj ini. Pravda, posudzujem len z mojich skusenosti s tymi emigrovanymi a tymi z Hong-Kongu, tajwanu ci Shanghaia, inde som nemal tu cest. Ale opytam sa ccery, ta cinstinu a sinologiu studuje :-) Tzv 'zapadne hodnoty" su ako rakovina, ani oni nebudu asi imunni...Co sa "krizy hodnot " tyka, to su take tanceky na co najlepsie zahmlenie a zvagnenie problemu, ku pani Karafiatovej sa ani nebudem vyjadrovat.
    publikované: 05.07.2011 22:09:05 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. mnkr
    vynašiel si niečo, za čo ti číňania nezaplatili, alebo si len nahnevaný modrý teoretik a skáčeš kvôli stratám tvojich šéfov?
    ten vraj čínsky pušný prach nebol čínskym, ale iba vlastníctvom jeho prípadných čínskych vynálezcov, tiež jeho zloženie a súčiastky boli odlišné od iných pušných prachov v rôznych časových pomeroch, aj územiach, kto ho vyrábal, vyrobil podľa seba, ak odkukali tak len myšlienku, návrh.
    Možno aj súbežne, nezávisle od seba mohli objaviť to isté.
    Použili vlastný pušný prach, ale nikto ani len nepomyslel na úchyláčtiny vyžadovať výpalné od každého kto by používal muníciu čo i len vzdialene pripomínajúcu jeho pušný prach.
    Jedná sa o súčasnú honbu za bohatstvom, túžbu milióny rokov získavať peniaze za licencie, skupujú patenty a chceli by zarobiť, rovnako ako obete holopodvodu. Preto sa stále ozýva židoboľševická bavorská vláda, kto si to opäť bez ich vrchnostenského láskavého dovolenia odvážil vydať mein kampf.
    Ich nezaujímajú ani dejiny hospodárstva, ani vývoj vlakov, dokonca v nich ani nesedeli, iba žiadajú prachy, a nachádzajú pomoc pomýlencov, ktorí slepo nasledujú modré poučky, za ktorých používanie nezaplatili, teda sa sami ukazujú ako zlodeji, alebo sú za modrú propagandu platení.
    Siemens vymyslel lokomotívu? Za ktoré všetky komponenty sústredené vo svojich výrobkoch zaplatil predchodcovi?
    Jediné s čím sa s dnešnými Číňanmi zhodnem je to, že ak sami nič nové nepriniesli, tak odpozorovali a vyrobili, aj keď je to márnosť.
    Nič neukradli, majú vlastný materiál, vlastné rozmery, vlastné požiadavky.
    Prečo by ma mal zaujímať americký pohľad na patenty, dokonca dajaký austrálsky? Vyrobili pre seba čo chceli, namiesto aby draho nakúpili.
    Ako keď fanatici vykrikujú, že piráti sťahujú hry bez zaplatenia, piráti sú vinní, že chudáci vydavatelia nemajú prostriedky na výborné hry. Hlúposť, stiahol hru, neukradol, rozmnožil, zahral a možno nie. Vždy sa sťažujú len malí niktoši, ktorí z boja proti krádežiam vyrobili priam náboženstvo, peniaze za ich nadšenie celkom iste nedostávajú.
    publikované: 06.07.2011 01:25:21 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Jobbik, produkt sionistickej zúrivosti a zla
    nestojí nijakým činom proti židom, sú ako 2 teroristi na jednom smetisku, židom nevyčítajú zlo ale že feferónkov vraj obchádzajú, len by si mali feferóni sfeferónčiť mená aj tváre, tak sa jednotná feferónia nevybuduje. Postavy cigánske, ale čo tie árijské, slovenské, ako sa to bude zosúlaďovať s feferónskymi výkladmi?
    publikované: 06.07.2011 01:35:33 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Tak toto je tak trápne,
    a medzi zmagorenými masami tak rozšírené klišé, že si to musíme raz a navždy vo všetkej stručnosti ujasniť. Laboratóriá po celom SVETE v hociktorom odbore sú plné mladých ČÍNSKYCH výskumníkov, ktorí tie nové objavy a high-tech vynálezy nielen manuálne a prakticky prevedú, ale sú už vo veľkej väčšine aj ich duševnými tvorcami, a teda skutočnými autormi. Ich tlstí a tupí anglosaskí šéfi im už nestačia ani intelektuálne. A práve táto mladá generácia sa postupne začína vracať do Číny, čoho dôsledky si už čoskoro všimne aj to najzdegenerovanejšie západné teľa. Ostatne identická situácia bola vo svete pred pár dekádami s Japoncami. A hádam tu nikto nechce s vážnou tvárou tvrdiť, že Japonci nikdy nič nevymysleli a nie sú technologická veľmoc. Teraz to ovšem panstvo nadobudne rádovo väčšie rozmery.
    Podstata veci je v tom, že západná kultúra kladie ostentatívne dôraz na individualitu a prepytujem slobodu. V realite však ide stále viac o čisto vertikálnu štruktúru, kde sa individualita jedinca deformuje podľa vôle idiotov (alebo géniov) stojacim nad ním. Prevládajú idioti, o tom niet pochýb. Naproti tomu čínske vedomie je tradične kolektívne. A v konečnom dôsledku demokratickejšie, v pravom zmysle slova, a ako sa ukazuje aj výkonnejšie.
    publikované: 06.07.2011 03:21:27 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Re
    Nobelova cena za fyziku :

    2008 Yoichiro Nambu, Makoto Kobayashi, Toshihide Maskawa

    2009 Ch. K. Kao, Willard S. Boyle, George E. Smith.

    2010 Andrej Konstantinovič Geim a Konstantin Novoselov,

    Za chemiu:
    2008 Osamu Šimomura, Martin Chalfie, Roger Y. Tsien
    2009 Venkatraman Ramakrishnan, Thomas A. Steitz, Ada E. Yonath
    2010 Richard F. Heck, Ei-ichi Negishi a Akira Suzuki


    U nas sa buduje vzdelanostna spolocnost pomaly, krok za krokom - uz v prvom rocniku sa zoberie 1 hodina matematiky a nahradi sa regionalnou vychovou , v druhom rocniku sa prirodoveda a vlastiveda zleju do jedneho mismasu a hodina sa nahradi povinnou! triednickou hodinou atd... A uz onedlho budeme mat maturantov z kucharskych, aranzerskych a inych vied.
    publikované: 06.07.2011 17:07:56 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Sinuhe
    pod tym modrym pravicovym zurnalistom, zastancom hesla "privatizujme, privatizujme, privatizujme!" Lukasom K. myslis toho, co pocas studia poberal stipendium z nadacie SPP pre socialne slabych studentov?

    http://blog.jetotak.sk/kriticka-ekonomia/2011/02/12/prehlad-tlace-a-publikacii/
    publikované: 06.07.2011 17:51:43 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Fon
    Ty si to trafil, ceny v industry v ktorej robim isli trochu dolu, nuz si nemozem kupit tri BMW, ale len dve, co by nasralo aj svateho...nuz som sa obratil na svojich sefov, miestnu pobocku SDKU v Severnom Queenslande a na pani Karafiatovu a ti mi povedali, ze za to mozu Cinania. Tak som zasiel do miestnej synagogy a spytal sa rabina, co s tym mam robit, a on mi poradil, ze mam zacat diskutovat s emou a vyprovokovat tak k reakcii Fona, ze sa dozviem nieco zaujimave o svojich dusevnych a moralnych kvalitach...
    publikované: 06.07.2011 21:01:35 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Ano, N,
    toho, len som ho neuviedol celým menom, aby ma neobvinili že ho menujem kým ešte nebol právoplatne odsúdený :-)
    publikované: 06.07.2011 21:24:03 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. nemate pocit,
    ze ti americania si tentoraz dost dovolili ? Citajte:
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=29518
    publikované: 06.07.2011 21:56:32 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. ahojte!
    O rozvinutej 'technokratickej' a nielen cinskej civilizacii v anglo-americkom caso priestore

    https://www.facebook.com/FacebookLive?sk=app_127337483972992
    publikované: 07.07.2011 11:03:06 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Tereza Spencerova
    Americké ministerstvo vnitřní bezpečnosti zařadilo Izrael na seznam zemí „šířících a provádějících terorismus a chránících teroristy". To je fakt ta nejpodivnější zpráva poslední doby...

    http://www.algemeiner.com/2011/07/01/israel-listed-on-terrorist-watch-list/
    publikované: 07.07.2011 16:58:12 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. mnkr
    iný ťa nazval zmagoreným lebo pochybuješ o šikmookej užitočnosti, zaútočil na tvoju osobnosť, psychiku lebo ostávaš pri pôvodných pánoch, ja na tebou zopakované modroboľševické príručky, prevzaté od druhých, útočil som na modrý boľševizmus, nie na teba, len na to že otročíš a slúžiš modroboľševizmu. Ak si natoľko spätý s modroboľševizmom, že sa stal tvojou súčasťou, tak berieš útoky osobne.
    Čína ako technologická veľmoc, čomu sa mnohí potešili, sa stáva hrozbou svetu, je vyhlásením vojny, pretože sa neskončí výstavbou rýchloželezníc, na ktorých prínose nie je nič hrozivé, ale technika bez mravného usmerňovania neprináša nič zušľachťujúce. Čínski „géniovia“ budú čoskoro vytvárať nové nástroje na špicľovanie, ovládanie ľudí, podieľať sa na uľahčovaní riadenia totalitného sveta, využiť techniku proti človeku, každý šialený lživedec, ktorý kvôli vlastnému pohodliu je ochotný sa zúčastniť sprisahania je vrahom.
    Človek musí byť mravnejší, mravnejší a mravnejší, nadšenie z kainov nie je v tom, že by boli mravnými a krásnymi, lebo takými nie sú, ale že by vraj mohli ponúknuť to čo tuční anglosasovia už nedokážu predviesť. Prečo ich neláka India? A prečo áno bezbožná, skazená Čína? Kvôli jej komunistickej kolektívnosti, davu idiotov sa ľahšie rozkazuje.
    Opäť sa cvalom preháňa kult techniky, ktorý všetkých zachráni, 2 skupiny boľševikov sa teraz čiatočne líšia, modráci vypisujú o napodobňovaní, pretože sú nenásytní po peniazoch a červení hltajú príkazy kolektívneho vedenia a možno aj od nimi zdrezúrovaných otrokov, ktorí dokonca ešte aj v USA mlátia menej pokrokových Číňanov, ktorým sa kroky rodnej strany nepozdávajú.
    Číňan pre nich nesmie byť nezávislou osobou, ale vlastníctvom štátu, jednotlivý Číňan ako súčasť celku a kto je vrcholcom celku, banda najodpornejších gerontov, sebeckých zločincov a lúzrov, rovnaké hlavy ako v USA, takým by sa veľmi páčilo dokonale ovládnuť bezduchú miliardu, aby boli zomknutými a jednotnými, bez odvrávania a nakoniec by to vyvrcholilo sionacistickým pochodovaním cez hranice, ale to je len moja iste predsudkami vyvolaná nepravdivá úvaha.
    publikované: 07.07.2011 22:26:41 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Fon
    "vynašiel si niečo, za čo ti číňania nezaplatili, alebo si len nahnevaný modrý teoretik a skáčeš kvôli stratám tvojich šéfov?"
    cize Ti toto nepripada ad hominem...no dobre...co sa toho tyka, ze otrocim, neviem co mas na mysli, zivim sa pracou vlastnych ruk a hlavy ako namezdna sila, to je pravda, urcite by bolo slachetnejsie rolnicit niekde na lazoch, ale vies, ja na take nie som. S tym ostatnym co si napisal sa vcelku da suhlasit. Osobne nezdielam emin romanticko-naivny pohlad na niektore civilizacie/narody, napr. teraz cinsku, predtym indicku ci Palestincov. Debata na tuto temu je ale prilis vseobecna a subjektivna, tak som len spomenul to obslahnutie lokomotivy. Vyvoj nie je zadarmo, stoji peniaze napriklad aj na tie zastupy Cinanov, co pracuju v tych vyskumnych strediskach, idarova teza- o tom, ze hoci predali svoju pracu na vyvoji, vysledok tej prace je stale ich- je bolsevicky konstrukt.
    publikované: 08.07.2011 09:56:37 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. len tak medzi reču,
    publikované: 08.07.2011 12:29:55 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Sila argumentu
    Policajti urobili zatah v bare a vymakli dvoch mladikov uzivajucich marihuanu. Obaja sa dostali pred sudcu, a ten im hovori:
    - Ste este mladi, a ja vas hned nechcem poslat do basy. Ako trest, musite tento vikend ist do ulic nasho mesta a snazit sa presvedcit co najviac mladych ludi, aby prestali pouzivat drogy. V pondelok o osmej vas tu chcem vidiet oboch, aby ste referovali.
    Pondelok rano:
    - Tak, ako sa ti vodilo Randolf?
    - Bol som cely piatok popoludni, v sobotu aj v nedelu od rana do vecera v uliciach, a podarilo sa mi presvedcit sedem mladych ludi, aby sa uplne vzdali drog.
    - To je vyborne, a ako si na to isiel?
    - Nuz nakreslil som na chodnik jeden velky a jeden maly kruh, a kazdemu okoloiducemu som vysvetlil, ze velky kruh je ako ich mozog pred pouzitim drog, a maly je velkost mozgu po pravidelnom uzivani drog.

    - A, ako sa vodilo tebe McIntosh?
    - Nuz, ja som bol len v nedelu rano, a presvedcil 257 ludi, aby sa navzdy vzdali drog.
    - To je fantasticke!!! Ako sa ti to podarilo?
    - Tak, tiez som nakreslil na chodnik dva kruhy - jeden uplne maly, a druhy dost velky.
    - ?????
    - A povedal som kazdemu, ze za pouzivanie drog sa mozu dostat do basy.
    - ?????
    Potom som ukazal na maly kruh, a povedal som im, ze takto vyzera ich prdel pred nastupom vykonu trestu...
    publikované: 08.07.2011 19:10:01 | autor: F.Y. I. (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Druhý svet.
    Prečítal som článok vaše príspevky a rozmýšlal som.
    Musel som si skepticky pripomenúť, že o Číne samej nemám čo povedať.
    Ale, zopár veci je istých:

    Čína určite nie je dokonalá ani eticky, ani schopnosťami.
    Ale - je iná. Ďaleký východ je velmi iný, a už tento fakt pôsobí ozdravne na myslenie skostnatených zaprdených a polodementných mozgov priemerných západniarov. Ak by sa touto časťou ludstva zaoberali, rozširovali by si horizont - čo, žial, nerobia.

    A je tu ešte jeden aspekt. Čína je napriek svojim nedostatkom niektorým zásadne sympatická pre to, že nemá TIE choroby, ktoré zabíjajú Západ.
    Je to ako keď človek, žijúci v neznesiteľne hlučnom mestskom prostredí, závidí vidiečanovi jeho zdravé tiché okolie.
    Je to prirodzené.
    publikované: 10.07.2011 07:33:07 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Slovania a ich identita.
    Vykorenenosť národov, všeobecne zahrnutých do skupiny tzv. slovanských, a teda ich slabosť, nespôsobili žiadni ilumináti, ani židobolševici 20 storočia.
    Vykorenenosť, zničenie povedomia ich zdravej a kultúrnej minulosti spôsobil hlavne jeden faktor, pôsobiaci tam storočia až tisícročia - tzv. kresťanská církev. A kedže hovoríme o Slovanoch, bola to hlavne PRAVOSLAVNA cirkev, ktorá ZABILA Slovanstvo.

    O tom nemožno pochybovať.

    Slovanstvo viedlo historické konfrontácie s mongolskými vpádmi a utržilo v nich ťažké rany a odnieslo si z nich aj trvalé zmrzačenia, viedlo konfrontácie s germánskymi tlakmi zo Západu ..., ale nič z toho nepôsobilo na Slovanstvo tak ničivo, ako Pravoslávie.
    Židobolševizmus bolo intenzívne zlo - ale pôsobil "len" storočie.
    Pravoslávie -zopakujem- pôsobilo mnoho storočí. Pravoslávie zničilo akékolvek povedomie o minulosti týchto národov.

    Preto sú Slovania bez identity, bez zdravých hodnôt a bez zásadného povedomia o svojej univerzálnej DOSTOJNOSTI.

    Slovania si musia dať pozor, aby neupadli naspäť do bahna tejto nákazy, šíriacej sa tisícročia zo zdochlín mezopotámskych civilizácií.

    Lepšie povedané, MALI BY si dať pozor, ale to sa im žial nepodarí a preto a len preto nebude Rusko ešte dlho to, čo by mohlo byť.
    publikované: 10.07.2011 07:50:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. .
    publikované: 10.07.2011 19:44:34 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Bože, N,
    to čo sú za kraviny?

    Okrem psychopatov existujú aj provokatéri, ktorí generujú podobné hlúposti.

    publikované: 10.07.2011 20:20:34 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Arton,
    obcas sa treba aj usmiat. ty nepoznas generala Filatova? Ten ludstvo deli len na dve skupiny - askenazi a sefardi, pripadne siiti a suniti...........
    Provokater to nebude :)
    publikované: 10.07.2011 23:34:38 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Veď ja nič,
    Filatova nepoznám, ale o tom usmiatí som už kdesi čítal.

    publikované: 11.07.2011 14:59:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Arton,
    za to o Slovanoch ťa Fon zabije.
    publikované: 12.07.2011 14:12:01 | autor: lebleu (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Singapur ministra Miskova
    publikované: 12.07.2011 18:44:19 | autor: Tatransky tiger (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Skôr sa obávam,
    že zabije sám seba.

    Ale pravda musí byť napíaná napriek obetiam
    (a v tom výroku je len máááličko ironie)

    Fon vie, že sme dobrí ludia a že mu pomôžeme.
    publikované: 13.07.2011 09:25:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Singapur ako prvý zaviedol eugeniku.
    Singapur ako prvý formálne zaviedol aké také princípy eugeniky v posthitlerovskej ere.
    Singapur je symbol NEVYHNUTNEHO.

    Môžete ho zničiť, vyhladovať, zbombardovať - PRIRODNE ZAKONY NIK NEZMENI.

    publikované: 13.07.2011 09:36:57 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Singapore & eugenics pre ministra Miskova
    In 1986 Singapore became the first democratic country to adopt an openly eugenic policy by guaranteeing pay increases to female university graduates when they give birth to a child, while offering grants towards house purchases for nongraduate married women on condition that they are sterilized after the first or second child. In China in June 1995, a law was passed making it illegal for carriers of certain genetic diseases to marry unless they agree to sterilization or long-term contraception. All couples wishing to marry must undergo genetic screening.

    Lee Kuan Yew (Singapore): Race, Culture and Genes
    publikované: 13.07.2011 16:39:39 | autor: Tatransky tiger (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Jedna dobra kniha
    Odporucam kazdemu tuto velmi dobru knihu:

    Augustin Palat - Jaroslav Prusek: Středověká Čína

    (Spolecnost a zvyky v dobe dynastii Sung a Juan)

    Hodna kazdeho haliera. Jedna vyborna kniha o vsetkych aspektoch zivota v starej Cine.Myslim, ze este stale je na slovenskom kniznom trhu.
    publikované: 13.07.2011 17:21:28 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. aj Tesla bol za eugeniku
    a to sa narodil matke ktora nevedela citat... zaujimalo by ma ake predpoklady by mal splnat clovek, aby si mohol dovolit zrodit potomstvo...

    K Slovanstvu, kedy v historii bolo prosim Slovanstvo idealne? Ja viem, ze sa k nam dostava skresleny obraz dejin a neda sa verit ani polovici toho co nam tlacia do hlav... nechapem jednu vec jedno etnikum rozdelene na mensie kmene ovladlo celu vychodnu Europu v priebehu 2-3 storoci a prakticky ju ovlada dodnes a nikto nevie s istotou povedat odkial toto etnikum prislo:) na skole nas ucia, ze Mojmir(moi mir) vyhnal Pribinu spod Zobora...ze synovec Svatopluk dal oslepit stryka Rastislava... to znie ako my... to boli nasi predkovia, a tak pokracujeme v rodinnej tradicii je nas desat ale pohadame sa do krvi...
    Rusi maju prislovie "skoka jevrejov tolko mneni" alebo tak nejak.. oni, ale vzdy uznaju jedno a to, ze aby dosiahli co chcu musia drzat spolu a hlavne rozhadat ostatnych - ved to nie je az taky problem... namiesto hladania spolocnych cielov hladame rozdiely... namiesto pomahania navzajom si radsej poziciame peniaze od nich... namiesto travenia casu s detmi. posadime ich k televiznym "kanalom"... a tym ich de facto asimilujeme na zapadny sposob zivota... zo Slovanstva nam tu zostanu akurat tie tvare o par rokov... pritom Slovanstvo bolo specificke tym, ze dokazalo asimilovat kazdeho s kym prislo do styku ak nekladli odpor tak mierumilovne... ved len na Slovensku vyzera ako pravy Slovan mozno jeden z desiatich exemplarov.. v parlamente este menej...

    kolko ludi okolo vas ludkovia zdiela podobne videnie sveta ako vy/my?
    ja sa v poslednom case dokazem zapojit do diskusie len s ludmi o jednu a pol az dve generacie starsimi... medzi mladymi je premnozeny modrobolsevizmus...

    PS: zlato dnes zlomilo historicky rekord po pade pod 1500 zarobilo temer 100 dolarov za uncu na tyzden - co je zahadne - tlac mlci... uplne
    publikované: 14.07.2011 01:18:13 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. hop
    az teraz to pridali do smetiarne http://ekonomika.sme.sk/c/5976994/zlato-prelomilo-rekordnu-metu.htm

    ale vzhladom na to, ze im trvalo pol dna kym s tym prisli tipujem, ze mali problem s prekladom originalneho clanku z ministerstva pravdy...
    publikované: 14.07.2011 01:25:05 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. zemle
    zemle tiez prekonaly rekordnu metu a to skoro kazdy rok a to nepisu uz vobec.
    publikované: 14.07.2011 07:38:47 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. PREKONALY!
    nc
    publikované: 14.07.2011 12:03:59 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. KTO ZAVRAZDIL STOLYPINA?
    http://www.sme.sk/c/5978384/putin-chce-od-ministrov-mesacny-plat-na-sochu-stolypina.html
    Proti komu robil Stolypin tvrdu politiku a v akych kruhoch mal nepriatelov? Nemusime menovat. Podla mlcania v clanku je aj malemu dietatu jasne ze to boli zidobolsevici.
    publikované: 14.07.2011 20:33:23 | autor: Kievske divadlo (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Obama straší Armagedonom,
    ale americký občan nie je znepokojený
    http://ria.ru/world/20110716/402505207.html
    Toľkokrát mu to pri voľnom páde z mrakodrapu hovorili, a nikdy sa nič mimoriadne nestalo.
    Prečo by sa malo teraz, na poslednom metri.

    A vôbec - ťažko znepokojiť takéhoto občana:
    Turning people into zombies
    http://www.informationclearinghouse.info/article28587.htm
    Has America become a nation of psychotics?
    Yes.

    Ostatné dôležité priebežne. O Európe, samozrejme. Ameriku môžem akurát tak opľuť.

    Čo sa Stolypina týče, iste všetci vieme, kto ho zavraždil a prečo - v článku je predsa zmienka, že Stolypin pomohol ruským roľníkom.
    Čo za bastarda so svojím pôvodným šlojmovským a ukradnutým ruským menom to bolo.
    To sú tí skutoční teroristi - podnes deň.
    publikované: 16.07.2011 10:00:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Panu Stolypinovi s uctou
    Stolypina dali zavrazdit preto, ze ONI potrebovali v Rusku revoluciu. Revoluciu, ktora by ich oslobodila od zakazu parazitizmu, zakazu obchodovat s alkoholom, zakazu uzery, zakazu pobyvat vo velkych ruskych mestach a parazitovat tam, ktore zakazy vo svojej velkej mudrosti a laske k ruskemu ludu nariadilo jeho Blahorodie a jeho predchodcovia. Pan Stolypin, velky syn velkeho naroda musel zahynut preto, ze jeho reformy urobili z Ruska najrychlesie sa rozvyjajuci stat v Europe, stat v ktorom by uz ziadnou demagogiou ONI neboli mohli burcovat ubohy rusky lud k revolte. ONI potrebovali Rusko v chaose a v biede, aby mohli podvracat Rusky stat, aby sa mohli ONI oslobodit z "jarma" zakazu parazitovania.

    Aj predtym boli uspesne aj neuspesne atentaty na ludi, ktori chceli pozdvihnut Rusko, a vzdy to boli ONI, ktori boli aktermi tohto terorizmu.

    http://www.youtube.com/watch?v=9vwEC3VH2sE
    publikované: 16.07.2011 11:48:21 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Pozrimeže. Brusel si nevie poradiť
    so 60, slovom šesťdesiatimi Rómami zo Slovenska a Česka.
    Zato vie bohorovne mudrovať, čo má Slovensko robiť s cca 500 tisícmi.
    http://www.sme.sk/c/5980505/slovenski-a-ceski-romovia-robia-starosti-v-bruselskom-utulku.html
    Pupok európskej byrokracie prevláka 60-člennú skupinu ako kočka mladé a iste ju vykopne späť. Aj s balíkom ponaučení, ako sa o ňu postarať.

    Pokúšala som sa zistiť mieru negramotnosti na Slovensku v 21. storočí. Bolo mi povedané, že také niečo Štatistický úrad SR nesleduje. Na otázku prečo žiadna odpoveď neprišla.
    publikované: 16.07.2011 19:15:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. starsie ale stale aktualne
    publikované: 18.07.2011 15:12:33 | autor: elio pisak (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. asi milujme?
    najlepší obchodníci na svete: Židia, Poliaci, Číňania.
    neoficiálny rebríček zostavený M.N.O.U.
    Skúste si v Číne v ktoromkoľvek meste, kde budete ako turisti, obchodní cestujúci, návštevníci výstavy, jednoducho BUDETE TAM, všímať každodenné maličkosti. AŽ POTOM sa dajte písať o Číne dneška a o tom ako nás idú predbehnúť.
    Možno si všimnete, že aj nové bicykle používajú brzdový systém z roku raz dva, ale u nich pre vnútorný trh to vôbec nie je prekážka. Veď brzdí. Majú síce ISO odkukané z Európy, ale netušia o čo ide. Ak sa im začne zazlievať, že vyrábajú nekvalitne aj s ISOm, idú na Taiwan, lebo európske ISO im je na nič a tam kúpia nové ISO. Ale na hovno vyrábajú ďalej. (Chyba bude asi v aplikácii) Ale už nie pre vyspelý svet, ale pre trh tretieho sveta. Veď ten je tiež dosť veľký a akceptuje nepodarky, veď sú lacné. Samozrejme sú fabriky, ktoré vyrábajú kvalitne. Ale tie sú už drahé. Teda Čína má úplne tie isté problémy ako ostatný svet. Ostatný svet už nemá záujem kupovať nekvalitné lacné výrobky ale chce kupovať kvalitné LACNÉ výrobky. Ale to nejde dokopy. Krásne sa to zauzlilo.
    Čína sama začína mať problémy s lacnou pracovnou silou, pretože sa tam začína roztáčať klasická špirála kapitalizmu. Zároveň systém vzdelávania, kde zadarmo sú len štyri, či päť ročníkov základnej školy a potom už je to na peňaženke rodičov, produkuje síce veľké množstvo vzdelaných ľudí, v porovnaní s ostatným svetom, ale nie dosť pre vlastné potreby. Nezabudnite ale prosím, že ich je tam jednoducho veľa, teda musí občas vypadnúť múdry jedinec, o ktorom sa dočítate.
    Každý národ (cháp Slovania, Frankovia, Chanovia, Mongoli...) majú svoje neodškriepiteľné špecifiká, ktoré nepreštíte. Tak ako my sme za komančov žili po svojom v útlaku, dokázali sme sa vyvíjať svojou cestou s minimálnym kopírovaním, s maximálnou tvorivosťou.
    Toto žltí číňania nedokážu. Sú zruční ale nie inovatívni. Dokážu opraviť, ale nedokážu predísť chybe v prístroji aby sa znova nepokazil. Nie sú to vývojári. Keď im dáte plány výrobku na testovanie, keď tento musí prejsť množstvom skúšok, aby sa odstránili muchy, nedokážu to. Lebo nie sú kreatívni.
    Každý národ má svoje špecifiká.
    Oni nie sú Japonci.
    Možno sa mýlim a všetko je len otázka času, kde za všetko a hlavne tuposť štyridsiatnikov v Číne môže kultúrna revolúcia, ale možno nie. Veď viete si predstaviť, že v 50tych rokoch nejaký Gottwald zavelí a my skapeme od hladu, pretože ideme taviť oceľ a zabudneme na ostatné? Ja nie. My sme vždy dokázali byť národ holupičí, skloniť hlavu, ale pritom si myslieť svoje a nie tupo nasledovať vodcu, ale potmehúdsky si robiť svoje. Preto tu stále sme. Nikdy sme nebojovali, ani bojovať nebudeme. Preto sme tu. Lebo to máme v sebe.
    publikované: 28.07.2011 20:17:46 | autor: tomas (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Stolypin
    Za Stolypinovou vrazdou bolo cosi ine. Prave Pjotr Arkadijevic mal pripravit stretnutie cara so zastupcami zidovskych obci v Kyjeve, co nevyhovovalo sionistom. Vrah Bogrov sa den pred vrazdou stretol s kym...?... no predsa starym znamym Leonom Bronstajnom, znamym ako Lev Trockij. Bol to taktiez prvy pokus urcitych kruhov v odstraneni cara, ktory vyvrcholil zradou generalov, falosnou abdikaciou, ktoru Nikolaj II nikdy nenapisal a podpisal, naslednym zatknutim celej rodiny a vrazdou, ktora doteraz nie je vyjasnena. Vid knihy od P. V. Multatuliho, inak pravnuka kuchara Ivana Charitonova, ktory zostal carovi verny az do trpkeho konca.
    publikované: 09.08.2011 16:10:26 | autor: -eru- (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Cinania
    co sa mi na Cinanoch, a vobec Aziatoch,, nepaci, je ich zabijanie zvierat. Co sa tyka vzdelania, vsimnite si nasu vzdelanost pocas socializmu a porovnajte si ju z terajsou, Cinania dobre vedia, preco si nepustia zhubnych parazitov do krajiny.
    publikované: 09.08.2011 16:12:46 | autor: -eru- (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. cinania vedia inovovat
    Ak si myslite, ze cinania nevedia inovovat a vyrabaju iba odpad tak sa pozrite na zivotny ciklus nimi produkovanych medzikontinentalnych bal. rakiet. http://blisty.cz/art/43707.html - Dong Feng - raketový arzenál Říše Středu

    Ja to zhrniem: Zacinali so skopirovanymi nacistickymi raketami V2, ktore im dodali Rusi. Potom co Rusi prestali dodavat novsie modely, to vlastnym rozumom dotiahli az na 5 generaciu rakiet, ktorá dosahuje svetovu spicku.
    publikované: 07.10.2012 12:02:50 | autor: slaven (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014