Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

death

a bordel...
Končí. Minie sa baterka v prehrávači. Svätopluk sa rozplýva akoby bol vôbec niekedy skutočný. Bubnuje v diaľke a v lososovom tričku si poskakuje ako po dokonalej súloži. Nebolo to zasa až tak super. Skrátka preceňovanie vecí je v jeho povahe. Čítať niekomu myšlienky aspoň na chvíľu by bolo k nezaplateniu.
 
Hrá sa s listami a z oblakov tvorí zvláštne špirály. Zlatý rez, sťaby synonymum dokonalej kompozície sprevádza každý krok. Krok niekoho, kohokoľvek, ja neviem... Druhá polovica života bude ako odmocnina z päť. Nudná, dlhá, ale zaujímavejšia časť pomeru, ktorý tomu celému dáva zmysel a pocit pseudo-dôležitosti.
 
Svetla blikajú a keby tu bola už dávno uschnutá tráva, isto by ju počul rásť. Stĺp v strede prázdnej fotky jej nedáva rytmus, ale ešte viac nepotrebnosti. V duchu cynizmu komponuje tuctovú symfóniu bez uvedomenia si faktu, že ak visí z balkóna za jednu nohu pád je celkom istý.
 
Už je jasné prečo červená a čierna ladí.
 
 
 
 

deadly innocent... | stály odkaz

Komentáre

  1. w
    ty sa nezdas clovece mas cux. cital som : teória inteligentného dizajnu dobreeee. zavidim ti cas ktory mas
    publikované: 16.07.2006 22:34:44 | autor: sphinx (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    po nekonecnych vysvetlivkach celkom chapem o com to je.. ale aj tak nerozumiem tomu, ako mozes nieco takeho napisat.. Niekedy mam pocit.ze pises len pre seba a nie pre inych..lebo normalny okoloiduci pozorovatel a citatel nemoze porozumiet tomu, co pises.. presne tak ako ja.. a treba dalsie vysvetlivky,ktore su hodne dalsieho clanku dlhsieho ako esej o modrej oblohe.. rozumies tomu iba ty.. Aj ked je pravda, ze blog maju byt tvoje myslienky a nemusi to byt nikomu venovane ani nikomu pochopitelne.. :) ale kazdopadne.. po vysvetleni to znie celkom logicky asi to bude aj pravda:)
    publikované: 27.07.2006 20:04:12 | autor: patulda (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. *slahacka ku kolacu (alebo hajzlova kefa na hovno)
    losove tricko je synomynom metrostajlu... svatopluk je moj imaginarny syn... dokonala suloz neexistuje... zlata spirala je zalozena na zlatom reze, co je vlastne symbol dokonalosti. pomer 1 : sqrt(5) dodnes sa vyuziva vo fotografii, typografii, dizajne, co je v zlatom reze ma prvky profesionality a tak. balkon, symfoniu a cerveno ciernu harmoniu uz necham na teba. myslis ze to zvladnes?

    je to o dokonalom zivote podla sablony, ktory neexistuje... cervena je laska a cierna prirodzene smrt. nikdy nevies co mozes cakat za rohom. zijes obycajne, celkom nudne, nikoho nezaujimas, nikomu nebudes chybat. zijes metrostylom, vsetkych zaujimas, aj tak nikomu nebudes chybat. to je ta jedna a druha noha. za obe sa visiet neda. dokonala suloz je ako dokonaly zivot - sen kazdeho, ale bohuzial nesplnitelny. precenovanie je neco ako hyperbola, ako otazka v zivote kazdeho, kto na to aspon obcas mysli, ci ten syn, ako celkom pochopitelny naslednik, ako dalsia generacia, vobec bude schopny uvazovat aspon z casti tymto sposobom. je jedno, za ktoru nohu bude visiet, podstatne je aby to vedel on... stlp je zbytocny clovek. dalsia generacia, len nech to nejsu preboha stlpy... uschnuta trava = dalsi postup neznamy... ja neviem. toto len tak mimochodom...

    kazdy caka lasku a docka sa len smrti - zacina mi to byt na smiech, ale taky ironicky, co obcas pri uvedomeni si skutocnosti konci placom... plac je sqrt(5)... ta 1 - to bolo statie... kazdy ho berie ako samozrejmost. odmocnina z 5 je dlhe cislo, ale musis ho precitat az do konca (ktory mimochodom nema - je to nekonecny rozvoj) aby si pochopila o co ide, z coho vyplyva ze aj ked sa uplaces k smrti nic nepochopis, z coho plynie, ze toto sa nikdy nemoze stat tvojim cielom, akoze konecnym bodom. a zasa sa vracas k jednotke - zasa tema syna, ktory si preziva svoju jednotku, kym narazi na odmocninu... oblak je vec co tu bude stale, pokial bude na zemi voda. zvlastna spirala je vlastne zlata spirala, symbol dokonalosti... hladanie harmonie medzi 1 a sqrt(5)...

    a ak tu nebude oblak, nebude tu ani voda a nebude tu ani zivot...

    a sme pri ciernej. a tym padom aj pri konci. exitus je nevyhnutelny, vsetko raz konci aby mohlo zacat nieco ine... sucha trava prenecha miesto novej a tak to ide dokola. dookola, len dovtedy dokedy bude kam...

    z kazdeho kruhu totiz exituje vychod... a to z toho dovodu, ze cislo pi (ludolfovo cislo = 3.14159...) nie je racionalne, cize vzdy ked pocitas obvod ho nespocitas presne... nikdy nebues mat pravdu, vzdy bude o nieco mensi ako skutocny, prave preto lebo osekavas desatinne miesta. to znamena, ze tam je pomyslena medzera a potom postup neznamy... sama neistota. je to proste loteria, co sa neda vyhrat ani prehrat. je to len pre zabavu a uvedomenie si toho, ako cokolvek urobis nemoze byt objektivne ohodnotene clovekom...
    publikované: 27.07.2006 20:20:02 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. *detail
    0.62 : 0.38
    ...
    takze tak
    pripadne fibonacciho cisla
    publikované: 27.07.2006 20:29:19 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. 4 Patulda
    "Niekedy mam pocit.ze pises len pre seba a nie pre inych"... presne na túto temu som sa prech chvíľou bavil s naj bloggerom akeho znam. Má toho veľa za sebou a tu je jeho rada:
    XY (02:06 dopoludnia) :
    jednoducho: ked pises clanok, pises pre seba, pre svoju potrebu, pre potrebu, aby si nieco svetu, ludom okolo, priatelom povedal.
    ale najma, pises, aby si si sam vyjasnil, ako sa citis a aky mas nazor.
    XY (02:06 dopoludnia) :
    ... a najma: nikdy nemysliet na to, co si pomysli ta ci ona konkretna osoba, ked si to precita...
    XY (02:06 dopoludnia) :
    lebo: to ta nesmierne obmedzuje potom
    XY (02:06 dopoludnia) :
    potom nevies napisat nic
    XY (02:06 dopoludnia) :
    lebo nedokazes prekonat socialnu konvenciu

    *XY - s dovolenim som kopiroval tvoje slová, pretože by som sa nedokázal tvárit že su moje vlastne :)
    publikované: 23.10.2006 02:28:34 | autor: kyro (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014