Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kŕmenie divej zveri

Oči vidia, rozum chladne zanalyzuje a city sa dojmú

    Už sa tu raz v diskusii pretriasalo, že Toxoplazma gondii robí z človeka mačaciu korisť. Tento parazit nevie, že nie je v myši, ale v človeku a mení jeho správanie tak, aby ho ľahšie zožrala mačka. Nie je to táranina, z toho neradno autora tejto myšlienky, skutočne dobrého českého evolučného biológa Jaroslava Flegra, podozrievať.

Inými slovami povedané, toxoplazma svojho hostiteľa degraduje. Egál, či myš alebo človeka. Spomaľuje reakcie hostiteľského organizmu, ako je zmienené v článku a "keby mali mačky štyri metre, stali by sa takíto ľudia ich korisťou". Nás, čo sme čítali Zimmerovu knihu Vládca parazit, Flegrove závery ohľadne milostného trojuholníka mačka - toxoplazma - myš (alternuje človek) neprekvapia. Vieme tiež, že mačky sú príliš malé, aby nás cestou na pracovisko prepadli, roztrhali a zožrali. Ale istota je istota, a preto mačky čo? Kŕmime.

Pravda je ale taká, že ich kŕmime nie z obavy o vlastný život, ale z obyčajného súcitu s hladnými bytosťami. Moje externé fabrické mačky fakt hladné sú. Do fabriky sa vraj dostali tak, že ich tam navláčili nezodpovední zamestnanci, keď sa ich doma ... ako to len povedať, no ... prežrali. Mačky šli a množili sa. Fabrické prostredie je neláskavé, a tak masovo hynú, čo je vcelku normálka, lebo celá evolúcia nie je nič iné len množenie sa a hlavne to hynutie. Časť sa ale udrží pri živote a robí na okoloidúcich hladné mňau. Predovšetkým pri centrálnom vstupe, pri Výskumnom ústave ropy a uhľovodíkových plynov VÚRUP, ktorý Ivan premenoval na werichovský HEJRUP a pri schátralých skleníkoch na konci fabriky, kde sa voľakedy za socializmu údajne pestovali svokrine jazyky a ťahavý jano na zveľaďovanie kancelárií, skladov a velínov. Isteže by sa mačky kŕmiť nemali, pretože sa im potom príliš dobre darí a množia sa ešte viac, ale ono sa to proste nedá, ignorovať ich. Kŕmim ich nielen ja, ale aj drsní esbeeskári strážiaci fabriku, baby z labákov a tak podobne. Sme proste dobráci od prírody.

Vstupný priestor do fabriky. Dnes tam boli Mrňús (vľavo) a Dopolbokaodratá. Mrňús už od októbra povyrástol a zmúdrel, ale Dopolbokaodratá si stále uženie nové a nové odreniny. Ona sa snaží dostať cez šúpacie dvere na fotogunku dnu do vstupnej haly, kde si esbeeskári večer zohrievajú voňavé jedlá. Vráta ju však zacviknú a kým príde k vreštiacej mačke ľudská záchrana, vyšmykne sa sama. Dostáva extra veľké porcie potravy, aby ju to neťahalo dnu.

Milunka (vľavo) a Kocúr. S Milunkou chodí na jedlo aj jej mama a ďalšia mačka, asi teta, ale dnes neprišli. Kocúr je domáci, očividne nejaký čerstvo vyhodený, je ešte stále v dobrej kondícii a žerie všetko. 

Ha, už ma zbadal. 

Tu je moje teritórium. Je to posledný blok fabriky v úplnej divočine, kde je hrdzavá brána, potrhaný plot a polorozpadnutý skleník. Najskôr sa tam zjavili dve mačičky bez mamičky vydané napospas osudu. Čierna a čiernobiela. Pršalo a oni na mňa robili oči a mňau. Išla som im kúpiť šunku. Dostali mená Cupilupi a Guliguli. O nejaký čas sa ukázala ich matka HmHm, ktorá si to s tou starostlivosťou predsa len rozmyslela, že teda áno, bude sa starať. Prežili sme veľa radostných dní, ale v posledných týždňoch sa partia rozpadla. Až nedávno  sa zjavila HmHm - a za ňou bežalo päť mačiat. Štyri čierne a jedno čiernobiele. Potom HmHm zmizla a mačatá, ktoré dostali kolektívny názov Zajace, nechala pri skleníku. Pršalo a oni na mňa robili oči a mňau. Zašla som do pracovného bunkra pre núdzové zásoby mačacích granúl.  

Tento je z piatich plachých mačiat najodvážnejší, a preto sa mu aj najviac ujde.

Zlieza sa zvyšok úderky, piaty dobehol so značným oneskorením. Čiernobiely sa pokúša vykopnúť odvážneho od potravy.  

On ten vzadu by tak rád jedol, ale hierarchia nepustí. Je vskutku zaujímavé sledovať mačacie kvinteto. Títo dvaja vždy jedia, ostatní traja sa zalizujú a čakajú, kým ich pustia k zvyškom. Aj keď rozdelím mačaciu potravu na dve časti a jednu dám o kus ďalej, trojica vždy váha a keď sa pustí do jedla, ostražito sleduje dvoch vedúcich.

Sakra, tí dvaja mi dnes nič nenechajú.

-------------------------------------------------------

Po ukážke fabrických mačiek ešte vinohradnícka mačka od kriqa

Na jeseň ju opití haďári obrali a chceli napchať do prešu, ale sa im to nepodarilo, ako kopa iných vecí v živote.

------------------------------------------------

V idarovej vinici sa urodili mačky až dve.

Timur&Matilda

Vrr vrrr.

Ozaj, mačky si vraj pradením spevňujú kosti, čo by sa údajne dalo využiť pri dlhodobom pobyte v kozme. Sapient by predchádzal pradením svalovej atrofii. Neviem, ako "vedci zistili" túto liečivú schopnosť pradenia - či mali kontrolnú skupinu nepradivých mačiek, ktoré boli kvôli tomu v horšej kondícii. Každopádne pradenie nie je len tak, mirnix-dirnix, lebo príroda nemala zrovna čo na práci.

-----------------------------

Dnes prispel aj Ivan mačkou z Tuniska.

Toto nie.

Toto tiež nie. Ani jedna z nich.

A toto už vôbec nie.

No, už skoro ...

... a TU JE!

Ale inak sú všetky tie zvieratká z Tuniska.

        

Fotografie odtiaľto aj odhentiaľ | stály odkaz

Komentáre

  1. v snahe vytrieskať čo najviac súcitu
    - ako fotografi svetových agentúr, zvečňujúci modrooké arabské deti a zelenooké afgánske utečenkyne - tu uverejňuješ fotky modrookých kocúrov!
    Prekukol som tvoje triky ;)
    publikované: 25.11.2006 18:47:39 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Kriqu
    nemudruj. Vidno, ze si nikdy nefotil macky. Hento je beznuo. Ema zabudla vypnut blesk.
    publikované: 25.11.2006 19:11:11 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. fotil som mačky
    ba dokonca som eme poslal jednu ryšavku - kde inde ako na viniči :D
    publikované: 25.11.2006 19:40:20 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ema
    však si toho posledného nenechala o hlade?

    Kriq, ako z tej fotky poznáš, že ide o kocúra?
    publikované: 25.11.2006 20:02:08 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. syska, túto kvesčn polož eme, ona napísala:
    "Ha, už ma zbadal".
    ;)
    publikované: 25.11.2006 20:25:42 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Kriqu
    hentaku rysavu cicku-kocurika sme tiez minuly rok mali (okrem mnohych inych; len bonifac a este blondina mica su stalice). A fotkami maciciek na vinici mam nedobrovolne zapratanu polku harddrajvu. Aj by som tiez nejaku eme poslal, len neviem kam. Medzi veducimi na HEJRUPe ziadna ema neny ;).
    publikované: 25.11.2006 21:32:56 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. idare,
    pošli mne, ja ju pošlem dalej ;)
    publikované: 25.11.2006 22:32:49 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Mila ema.
    Dlho roky som si myslel, ze macky nejako osobitne nemam v oblube. Pred par rokmi mi jedneho augostoveho dna deti zcestovali, ze v preluke medzi nasou a susedovie chatou sa tulava macka (ktorej sme aj my pbcas nieco pod zub pohodili) sa okotila...Dvaja kocurikovia-mladata boli rozkosni. Deti im urobili z polystyrenu a podobnych materialov moderne hniezdo, ktore sa aj mackam muselo pozdavat, lebo sa don nastahovali. A to nemali robit. Lebo jedneho dna ma deti (znameho mackozruta) pristihli, ako v Bille stojim pred regalom s vyzivou pre macky,citam si navody na pouzitie a zameriavam sa na vyzivu macacich juniorov :-) OK, skratim to. Jedneho sychraveho nevludneho oktobroveho ci novembroveho dna som sa zakradal ulickou medi chatami so sackami specialnych drobuckych granuliek zabezpecujucich macacim mladatam optimalnu zmes bielkovin, vitaminov a mineralov. Z druhej strany sa z hmly vynoril sused Vlado trimajuc v ruke podozrivy sacok. Na moju vsetecnu otazku, ze co tam robi v taky nevludny den, zamaval sackom a zahlasil: "Nesiem tym malickym nejaku stravu, vsak tu okolo nic nie je. a Ty?" Ja som zamaval podobnym sackom a nejako sa snaziac zdovodnit, ze - podobne ako on nelutoval cestu z Trnavy, ja som nelutoval cestu z BA - som zamekotal: "Voes, vsak stara uz urcite nema mlieko a tak som aj ja tym chudata nnieco priniesol pod zub ... ( V hniezde nas privitali nafucana a vypasena stara plus vypasene mladata. Ale, hoci nevyzerali nejako kachekticky, zo slusnosti ochutnali aj z toho, co sme im priniesli. Staru potom (asi) zrazilo auto - asi mala toxoplazmu. V zime some sa extra kvoli macacim mladatam vystahovali na chatu: jedno mlada opatrovali susedia (ktori sa tam tiez kvoli tomu vystahovali) a druhe my. Aby som mu nahradil matku , tak sam aj uprostred noci vstaval a chodil s nim von do treskucej zimy - a div sa svete, to maca sa normalne vyvencilo (vnutri v chate sa "nevyvencilo" nikdy, co podla mna svedci o jeho bazalnej inteligencii)a potom spokojne naklusalo spat do tepla. A aky je koniec story? To druhe maca nejako zahadne zahynulo a kedze susedia ostali na chate byvat natrvalo, tak aj nas kocurik k nim presiel. Ale vzdy, ked tam pridem, tak sa ku mne hlasi a je nam spolu fajn.
    publikované: 25.11.2006 22:57:40 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Vies
    publikované: 25.11.2006 23:07:48 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. idare,
    mám ťa nakojiť? Tak príď :D
    publikované: 25.11.2006 23:27:39 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. A hele?
    Aký romantik sa vykľul zo sinuheta, kto by to byl řek. Teda, ja som na chate tiež vychoval a zachránil život x mačiatkam. Jednoznačne najlepšie bolo legendárne duo Timur a Matilda. Ich zoznámenie bolo veľmi kuriózne, ale nebudem sa o tom rozširovať, bo bolo by to veľmi dlhô. V každom prípade Matilda syčala a Timur sa hrbil ostošesť, aby vyzeral väčší. Za chviľu z nich však boli najlepší a najsrandovnejší kamoši na svete. Matilda bola o nejaké tri týždne staršia, tak bola vedúca. Ale malý bitkár a zbojník Timur nezaostával veru v ničom. Takého hyperaktívneho žiaka som ešte nevidel. Spontánne sa trepal o zem, že Kaiser s Lábusom by boli oproti nemu šuvix. Len aby Matildu vyprovokoval k ďalším lekciám. Asi trpel nejakou mačacou bipolárnou afektívnou poruchou, kto vie. Aj mi teda usilovne pomáhali pri stavebných prácach, osrali a ošťali čo sa len dalo. Najrašej samozrejme to, čo sa práve spravilo už "načisto". Timur, keď raz bol pristihnutý pri cikaní a následne vyhodený cez okno von, tak stihol v lete nejakému pomocníkovi ešte našťať do ksichtu. A zaujímavé bolo aj keď sa za hlbokej noci vybrali v aute na veľkú a my sme museli potom budiť známych na chalupe voľakde za Čertovicou. To leto s výčinmi Timura a jeho družiny je skrátka navždy nezabudnuteľné.

    Ale priatelia, to ešte neznamená, že by si zo mňa mohla nejaká cicka urobiť personál. To veru nie! Aj keď teda, priznávam, mám tiež v blahej pamäti ako som raz trom malým černochom musel chytať myši, lebo sami to ešče nevedeli. Teraz už vedia a dobre sa im darí. To je tá najlepšia potrava pre mačky, nie konzervy. Ale k tomu sa už tentoraz vracať nebudem...
    publikované: 26.11.2006 01:37:36 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. oni na to potvory majú taký
    akýsi špecifický talent, omotať si človeka okolo prsta, vlastne labky. Aj mňa, známeho odľuda dostali. Susedom sa namnožili mačence, a tak som pred pár týždňami nabehol do Teska k známemu regálu, ktorý opísal Sinuhe horevyššie, a priniesol som domov rôzne dobroty pre mačacích juniorov. Našťastie som môj diabolský zámer pred návštevou susedov včas konzultoval s priateľkou, ktorá ma presvedčila, nech ešte skúsim počkať do jari, kým sa dobrovoľne stanem personálom malého čierneho chlpáča. Ale keď tie mačky sú také neodolateľné...
    publikované: 26.11.2006 01:48:08 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. No vidim
    buhehu, že si naspák v plnej forme, aj s rôznymi teóriami a cudzími slovami, ktorým tu rozumieme len máloktorí. Vezmime to šrégom. Ja som síce tiež veľký fanúšik dlhodobých relaxačných pobytov na vidieku, ale napriek tomu, počkaj, spočítam ti to...máš 13 neospravedlniteľných absencií! Tak pevne veríme, že to čoskoro vynahradíš nesměrnou a obětavou pílou a prací, t.j. nadčasmi...
    publikované: 26.11.2006 03:25:50 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. syska, pribrzdenému
    Zajacovi sa vždy ujdú len granule. Čo teda nevadí, lebo bude mať lepší chrup.
    Mačacieho samca od samice ide od istého mačacieho veku rozoznať veľmi ľahko. Pozri sa na Milunku, to je jasná mačička. Má iný kukuč.
    publikované: 26.11.2006 06:08:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. idar, bývam
    ottál dostatočne ďaleko, je tam len jedno z pracovísk, ktoré nemá ani len voľný súvis s HEJRUPom a nejaký magor síce môže rešeršovať tých cca 70 externých firiem od slovenských cez nemecké až po japonské, ale je tam toľko filtrov na spôsob horúceho kontaktu, že niektoré by ho mohli škaredo popáliť. Teda nieže mohli, oni by ho aj. A jeho zlovôľa by sa obrátila proti nemu, lebo tak to už na tomto svete chodí.
    publikované: 26.11.2006 06:16:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. UPDATE
    Do mačacej súpravy v článku pribudli dve idarčatá.
    publikované: 26.11.2006 06:24:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Vrr, vrr
    no tak to ma teší. Vraj mačky používajú pradenie aj ako analgetikum. Kam sa my hrabeme! Mimochodom, mám za sebou krásnu nočnú scénu s jednou tunajšou cickou. Som si naivne myslel, že jej je zima (v tejto rekordne teplej jeseni). Tak som ju uniesol dovnútra zohriať sa, aj som ju ponúkal piatimi druhmi šunky, nechcela len niečo nezrozumiteľne mňaučala. To by šunkes takú chybu nikdy neurobil! Ona "asi" len potrebovala troška ľudského tepla. A keďže ja teda ženským moc nerozumiem, tak som ju teda poslal v dál ;).
    publikované: 26.11.2006 07:31:57 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Ak na Slovensku má 30% ľudí toxoplazmózu
    tak sa dá povedať že aj každý tretí tuná diskutujúci ju má...
    idare, pekné fotky, to bezpochyby, ale všimni si: zas som ťa zákerne predbehol (s mačkou vo vinici ;)
    publikované: 26.11.2006 09:19:44 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. UPDATE II
    Ivanova mačka z Tuniska.
    publikované: 26.11.2006 09:36:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Páči sa mi
    že keď je téma mačky, Idar aj Kriq prinesú foto mačky vo vinici. Verím a teším sa, že keď bude téma šijacie stroje, pribudnú skvostné zábery na tému šijací stroj vo vinici a keď bude téma mandelinka zemiaková, naši priatelia nezabudnú uviesť obrazový dôkaz ako mandelinka nivočí úrodu hrozna.

    Máte odfoteného aj sionistu vo vinici? Alebo palestínčana v sude?

    Idare, aj mňa mrzia tie absencie a abstinencie, ale časy sú zlé... vonku zúri demokracia a trhový mechanizmus človeka nepustí, kým ho celkom neroztrhá. Modlime sa bratia a sestry za spásu vašich duší, aby raz bolo lepšie a mohol som prinášať kázne a svetlo do vašich duší každý deň. Ámen.
    publikované: 26.11.2006 11:10:18 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. vy dobráci
    a viete, že vypiplávaním a kŕmením potulných mestských mačiek napomáhate šíreniu schizofrénie?
    publikované: 26.11.2006 16:27:02 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. syska
    čoho bolg+debata je dôkazom...:)
    publikované: 26.11.2006 16:37:03 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. kriq
    Ty hnusák, pod toto sa nepodpíšem
    :)
    publikované: 26.11.2006 16:50:00 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. syska, to akože
    idarove mačiaky sú v skutočnosti jeden a jeden sú aj jaštery tuniské? Tie boli v tuniskej ZOO, určite ich tiež niekto kŕmil.
    (pé es: aké ticho, no tak ja to teda zmažem, aj tak ma na to nahovori Ivan. Pôvodne tam bolo aj foto tuniskej sliepky, ale povedal To tam nedávaj, lebo napíšu, že oni sú síce jaštery, ale ty si sliepka a je ti to treba?).
    publikované: 26.11.2006 17:31:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. idar
    nešla tá Tvoja nočná návšteva za Bonifácom?
    publikované: 26.11.2006 17:39:33 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. ema
    nemaž. Veď tie zvieratká sú krásne.
    A fenek je sám Trojjediný :)
    publikované: 26.11.2006 17:41:25 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Syska, len kus textu
    tapošiel (to je z čias nemeckého Fensterwindowsu, ktorý pri odhlásení vypisoval Windows tapôjde). A portrét ovečky, pre istotu.
    Hej, to je trojfenek oltárny.
    publikované: 26.11.2006 17:53:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Ema
    si poplietla poradie. Ja som ten varaník vpravo, lebo používam krémy proti vráskam, a nemám teda takú pokrčenú pokožku ako náš speedy kriq. Nevadí. Ale tie feneky sú peknučké, to je môj sen odjakživa. Tuším si na ne počkám... Len škoda, že sa nedajú ochočiť.

    Buhehu, nejak ti na tom vidieku zhrubli mravy ;). Samozrejme, že máme odfotených aj sionistov vo vinici. Tých tiež na jeseň pooberáme, len na rozdiel od ciciek ich do prešu napcháme. Tak z dôvodov trestnoprávnych žiadne obrázky nebudú. Ale jedno ti poviem, vínko po nich dostáva impresívny nadrzlý buket.

    Výsledok kúzla je 31. A ozaj, toto sme už mali?
    http://www.aviapedia.com/video/mig-31-foxhound-video-smotr

    A to, že bratia Rusi dodali Iránu Tor-M1ičky vám tento týždeň dúfam v správach neuniklo.
    http://www.youtube.com/watch?v=4c7pSRR3nFQ
    publikované: 26.11.2006 18:01:11 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Syska
    bonifác ma v paži. Nemal by som to prezrádzať, ale on je tiež vykastrólovaný. To on len tak machruje. Vot kakaja to ďiferencija ku mne ;).
    publikované: 26.11.2006 18:07:05 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Nože
    neondej sa ema, daj tam pre nás milovníkov zvieratiek aj tú sliepku. Ani trochu nám neveríš. Však keby sme chceli, tak ťa už dávno označíme za tú kozu, čičototamje...
    publikované: 26.11.2006 18:31:33 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Už je tam
    namiesto portéru ovce.
    publikované: 26.11.2006 18:36:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Hen
    aká EMA sa tam ocitla;)! A to čo máš za účes prekristoverany?
    publikované: 26.11.2006 18:56:27 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. syska
    boli fantastické. Ešte raz ďakujem.
    publikované: 26.11.2006 19:00:52 | autor: ivan (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Punk
    predsa, idar. Punk´s not dead! Ako hovorí starká Vivenne Westwoodová.
    publikované: 26.11.2006 19:06:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. A ozaj
    keď sme už pri tých účesoch, kuknite, čo som našiel:
    http://www.lady.sk/index.php?kategoria=17&kateg=1&re=268262&text=&reakcii=35
    To je zdravý vývoj, čo?

    Kriqu, ty hajzlíku, tá foka čo som na teba minul vyššie bola pôvodne myslená do kocúrích mét. Tak si teda budeme musieť dať niečo inô...
    publikované: 26.11.2006 19:30:01 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. idare
    fo/t/ky míňaj na čo chceš,
    a do hajzlíkov mi nenáda-vaj!
    publikované: 26.11.2006 20:07:29 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. idar, scheisse
    aký máš prehliadač? Si pozri túto stránki v IE, ako zas dopadla kvôli tvojmu dlhému linku, čo si sem nakopíroval.
    Prosím ťa, nerob to viac, pretože nemám možnosť opraviť to a musím otravovať administrátora. Ber, prosím, do úvahy, že väčšina ľudí má IE a keď si v ňom otvoria tento text, uvidia len prázdnu plochu a málokoho napadne rolovať dolu, či ram niekde v prdeli predsa len text nie je.
    publikované: 26.11.2006 20:38:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Promiň
    odteraz už budem všetky linky merať. Som trochu spanikárčil. Aj ten prvý link bol vlastne správny, len u mňa tam boli nejaké cookies, čo vy nemáte a čo som si ja v prvej chvíly neuvedomil. Presedlajte na Mozilla Firefox al. Operu, to je aj tak v mnohých ohľadoch lepšie...
    publikované: 26.11.2006 21:23:19 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. ivan
    tak za takú pochvalu aj nabudúce :)
    A teraz môžeš odpovedať idarovi, či to funguje :))
    publikované: 26.11.2006 21:29:21 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. A čo máš
    proti hajzlíkom priateľu. Podľa mňa, a mnohých iných teda, je to jeden z najdôležitejšich civilizačných výdobytkov. A to nie len z dôvodov hygienických. Takže to je vlastne pocta;), čím teda nechcem povedať, ááále...
    publikované: 26.11.2006 21:32:09 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. No Váňo
    som samé ucho...
    publikované: 26.11.2006 21:34:27 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. idar
    veď začni machrovať aj Ty a budete na tom rovnako.
    Prečo to tým kocúrom robíte?
    publikované: 26.11.2006 21:36:20 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Aby
    všetko neokiadzali a aby sa po večeroch netúlali. Stačí, že my sa túlame. Preto je pre mňa nejlepšou kastráciou emin blog ;).
    publikované: 26.11.2006 22:24:57 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Tak to sa Tvojej
    Nonsequiterke nečudujem, že tak po eme vybehla :)
    publikované: 26.11.2006 22:34:50 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Ti šibe?
    pssssst!

    Radšej si kukni toto:
    http://www.youtube.com/watch?v=lMdiPLnTgjw
    Som ti to pôvodne chcel dať až na Vianoce, ale budiž...
    publikované: 26.11.2006 22:43:53 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. naša mačička
    mávala spolu s nami večierku. O polnoci chytila amok, začala behať po nábytku a záclonách, nevynechala ani svojich chlebodarcov, a tak, keď sme sa chceli vyspať, museli sme zaviesť nočnú izolačku v kúpeľni. Neskôr sme ju darovali, lenže nádajní majitelia nám ju obratom vrátili, že je bláznivá. Pritom to bolo tak fantastické divadlo. Zaujímalo by ma, či to všetky bytové mačky robievajú.
    publikované: 26.11.2006 22:44:59 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Aj Timur
    to robieval, čím celý personál prinútil vstávať o 5:00, čo ja teda nerád. Éto nenáda, že kriqu?

    Tak teda skončil ako mačka externá, čo bolo ku spokojnosti všetkých zúčastnených. Hej Timur, ako sa ti darí? Už som o tebe dlho nepočul... Čím teda fakt nechcem povedať, že by bol primitívne vyhodený do nejakej fabrickej záhradky. On má dokonca očkovací preukaz proti všetkým možným mačacím pliagam. Len toho vtákopiska stále má, pokiaľ som dobre informovaný.
    publikované: 26.11.2006 23:09:41 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. idar
    mozem ja? nezozer/te panicke vsetko. aj mna tym krmila. a nic.
    publikované: 27.11.2006 01:00:47 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. idar
    mozem ja? nezozer/te panicke vsetko. aj mna tym krmila. a nic.
    publikované: 27.11.2006 01:06:51 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. tu schizu
    nema Miky zo zradla. Asi ma parazity, ze sa vydava za mna.
    publikované: 27.11.2006 01:30:25 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Ok syska
    berie sa na vedomie. Díky.
    publikované: 27.11.2006 03:41:05 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Votevři tu držku, blbče!
    publikované: 27.11.2006 06:51:48 | autor: Bohouši (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Tak čau!
    A pusinku Bohouškovi.
    publikované: 27.11.2006 07:29:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Idar, už to
    admin opravil, za čo mu ešte raz ďakujem.
    Je to tu nejaký miestny bug, to rozhodenie stránky v IE pod vplyvom dlhej hyperlinky. Musíme sa s tým naučiť žiť, iné nám nezostáva.
    publikované: 27.11.2006 08:11:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. No čo
    tam dole ešte stále robíte? Obed už je na stole. Poďte, lebo to vychladne. Lidičky, já už mám hlad jako bernardín...
    publikované: 27.11.2006 12:47:52 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. A keď
    sme pri tom výskumnom ústave s tak strategicky znejúcim menom, vyvádzajú tam agenti sionu tiež takéto veci?
    http://www.aljazeera.com/me.asp?service_ID=11311
    Neviem teda, koľko je na tom pravdy, ale ak by bola pravda čo len štvrtina, nech si ma tí zkurvysynovia neželajú!
    publikované: 27.11.2006 16:50:07 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Ty si asi
    robíš o tom režime ilúzie, idar. Že štvrtina. Medzi 600 000+ zabitými Iračanmi sa nejakých 500 hravo stratí.
    Veď vieš, kto jediný blahoželal vojnovému zločincovi Bushovi k "úspechu v Iraku" a verejne povedal, že teraz je Izrael bezpečnejší.
    USA sa zachovali ako vymletý, nepríčetný narkoman, ktorému dal jeho blízkovýchodný díler cicnúť zadarmo milióny barelov ropy za cenu nepredstaviteľného vojenského rozvratu (zatiaľ) jednej z krajín regiónu. Díler tam dostal možnosť beztrestne zabiť koho chce, kedy chce.
    Neviem, čo sa v Hejrupe pečie, v živote som tam nebola, ale minule sa nejakí hejrupáci rozprávali, že ich je stále menej a menej. Tak ja teda neviem.
    publikované: 27.11.2006 19:02:49 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Tak prečo
    o tom nenapíšu aj niekde napr. v Sme, ha? Po žiarivom príklade Ľadviňenka teda. Baram baram buc, to čo bolo za baranidlo ten prďous. Kto vie koľkých sioníkov ešte stihol osvietiť; teda ponaščom illu minovaťťť.

    Kde som to dnes čítal o tých majákoch. Aha, tu!
    http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=5519
    publikované: 27.11.2006 22:47:59 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Nemajú
    dosť miesta alebo čo.
    Zato B´nai B´rith sa tam vyskytuje často. Hlavne teda ako kontextuálna reklama, ale aj nejaký oslavný redakčný článok už tuším bol.
    publikované: 28.11.2006 06:08:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Hm, Bnai Brit, Bnai Brit ...
    to som uz niekde pocul --- ahaaa, uz si spominam: Asi pred patnastimi rokmi s nimi paktoval J. carnogursky, ked s nimi zaodety v jarmulke pobehoval po Bratislave a bnaibirtaci z neho mali hovadsku srandu ... :-)
    publikované: 30.11.2006 22:47:40 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. obat aborsi
    https://elyscha921.blogspot.com/2018/08/apotik-obat-aborsi-bekasi-obat.html
    https://gulakapashijau.blogspot.com/2018/08/apotik-bandung-jual-obat-aborsi-cytotec.html
    https://dianahoo.blogspot.com/2018/08/obat-aborsi-apotik-bekasi-obat.html
    http://herb4ulife.blogspot.com/2018/08/apotik-pekanbaru-obat-aborsi-cytotec.html
    http://gamescopez.blogspot.com/2018/08/apotik-tangerang-obat-abosi-cytotec.html
    http://jualobataborsimisoprostolcytotecasli.blogspot.com/2018/07/jual-obat-aborsi-obat-penggugur.html
    http://hatisaye.blogspot.com/2018/08/obat-aborsi-apotik-bekasi-obat-cytotec.html
    http://fraggle-fragglemassivecouk.blogspot.com/2018/08/obat-aborsi-apotik-tangerang-obat.html
    http://farah-alright.blogspot.com/2018/08/obat-aborsi-cytotec-asli-apotik-bekasi.html
    http://funnycandyjiah.blogspot.com/2018/08/obat-aborsi-cytotec-asli-apotik.html
    http://hellstitle.blogspot.com/2018/08/obat-aborsi-cytotec-asli-bekasi-obat.html
    http://filmrawkz.blogspot.com/2018/08/obat-aborsi-cytotec-asli-penggugur.html
    http://colouringsofmylife.blogspot.com/2018/08/apotik-jual-obat-aborsi-bekasi-obat.html
    http://isnoturblog.blogspot.com/2018/08/obat-aborsi-tangerang-obat-cytotec.html
    http://jessaguirre.blogspot.com/2018/08/apotik-tangerang-obat-aborsi-apotik.html
    http://irarisizsifa.blogspot.com/2018/08/obat-cytotec-asli-pekanbaru-apotik-obat.html
    http://tentangnurhidayah.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-obat-cytotec.html
    http://tingtroo.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-obat-cytotec.html
    http://terataisuci.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-obat-cytotec.html
    http://themixedpieces.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-obat-cytotec.html
    http://thepurplesychosiz.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-obat-cytotec.html
    https://thestoryoflivingbooks.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-obat-cytotec.html
    http://tololsokmo.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-obat-cytotec.html
    http://uaewwww.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-obat-cytotec.html
    http://wanie-sk5.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-obat-cytotec.html
    http://wteveruloser.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-obat-cytotec.html
    http://xiellaxull.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-obat-cytotec.html
    http://xyndee.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-obat-cytotec.html
    http://youbitchypiggyy.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-obat-cytotec.html
    http://zatuleffa.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-obat-cytotec.html
    http://eisyahnaili.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-obat-cytotec.html
    http://13stairspl.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-obat-cytotec.html
    http://aaagustinaaa.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-obat-cytotec.html
    http://addictive-poison.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-obat-cytotec.html
    http://aesyahamid.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-obat-cytotec.html
    http://airuliza.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-obat-cytotec.html
    http://apotikobatcytotecasli.blogspot.com/
    https://obataborsitangerangcytotec.blogspot.com/
    http://obataborsitangerangcytotec.blogspot.com/2018/09/penjual-obat-aborsi-tangerang-jasa.html
    http://obataborsitangerangcytotec.blogspot.com/2018/09/obat-aborsi-tangerang-obat-penggugur.html
    https://apotikobatcytotecasli.blogspot.com/
    https://apotikobatcytotecasli.blogspot.com/2018/09/apotik-obat-cytotec-asli-penjual-obat.html
    https://obataborsibekasicytotecasli.blogspot.com/
    http://obataborsibekasicytotecasli.blogspot.com/2018/09/jamu-penggugur-rahim-bekasi-obat-aborsi.html
    https://obataborsibandungcytotec.blogspot.com/
    http://obataborsibandungcytotec.blogspot.com/2018/09/obat-aborsi-bandung-obat-penggugur.html
    https://obataborsibatamcytotecasli.blogspot.com/
    http://obataborsibatamcytotecasli.blogspot.com/2018/09/apotik-obat-aborsi-batam-obat-penggugur.html
    https://obataborsipekanbarucytotec.blogspot.com/
    http://obataborsipekanbarucytotec.blogspot.com/2018/09/penjual-obat-aborsi-di-pekanbaru-obat.html
    http://amoamismascotas-dr.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bandung-jual.html
    http://anto-bg.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bandung-jual.html
    https://aozgurozcelik.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bandung-jual.html
    http://artiscountry.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bandung-jual.html
    http://asianmisteries.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-batam-jual.html
    http://axkzielhiltongaga.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-batam-jual.html
    http://beautyfood4.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-batam-jual.html
    http://bisnessantai07.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-batam-jual.html
    http://blogakusukahatiakula.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bekasi-jual.html
    https://chenta-sall.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bekasi-jual.html
    http://bycosmico14.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bekasi-jual.html
    http://cockerandcanela.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bekasi-jual.html
    http://coloradictamakeup.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-pekanbaru-jual.html
    https://creandocriaturas.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-pekanbaruobat.html
    http://david-77art.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-pekanbaruobat.html
    http://detrasdelnaranjo.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-tangerang-obat.html
    http://dolfinmerah.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-tangerang-obat.html
    http://downloads-antivirus.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-tangerang-obat.html
    http://downloads-ringtone.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-tangerang-obat.html
    http://elblogdelosdiasoportunos.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandug-obat-cytotec-asli.html
    http://emanuela-polymer-clay.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandug-obat-cytotec-asli.html
    https://emara-bloom.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandug-obat-cytotec-asli.html
    https://esther-analfabetismo-digital.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandug-obat-cytotec-asli.html
    http://estiloarcoiris.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-batam-obat-cytotec-asli.html
    https://exilr8-aboutme.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-batam-obat-cytotec-asli.html
    https://factoria-iremana.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-batam-obat-cytotec-asli.html
    https://fanfiction-by-akiko.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-batam-obat-cytotec-asli.html
    https://firesmilephotography.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bekasi-obat-cytotec-asli.html
    http://flashforwardstyle.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bekasi-obat-cytotec-asli.html
    https://forlovemakeup.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bekasi-obat-cytotec-asli.html
    http://heartbreaker-jannyyy.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bekasi-obat-cytotec-asli.html
    https://hagamoselcaminojuntas.blogspot.com/
    https://hagamoselcaminojuntas.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-cytotec-pekanbaru-apotik.html
    https://hokurodesu.blogspot.com/
    https://hokurodesu.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-cytotec-pekanbaru-riau.html
    https://i-love-islam-xoxo.blogspot.com/
    http://i-love-islam-xoxo.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-cytotec-pekanbaru-riau-toko.html
    https://kenashishop.blogspot.com/
    http://kenashishop.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-cytotec-pekanbaru-riau-toko.html
    https://ilkcanyeloglu.blogspot.com/2018/10/penjual-obat-aborsi-tagerang-cytotec.html
    https://ilkcanyeloglu.blogspot.com/
    http://lananadelpajaro.blogspot.com/2018/10/penjual-obat-aborsi-tagerang-cytotec.html
    https://lananadelpajaro.blogspot.com/
    https://laschicasdemadisonavenue.blogspot.com/2018/10/penjual-obat-aborsi-tagerang-cytotec.html
    https://laschicasdemadisonavenue.blogspot.com/
    https://lascositasdeskovita.blogspot.com/
    https://lascositasdeskovita.blogspot.com/2018/10/penjual-obat-aborsi-tagerang-cytotec.html
    https://leeyasweetteady.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandung-cytotec-penggugur.html
    https://leeyasweetteady.blogspot.com/
    https://littlemissblacklotus.blogspot.com/
    https://littlemissblacklotus.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandung-cytotec-penggugur.html
    https://lunatic-lupizz.blogspot.com/
    https://lunatic-lupizz.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandung-cytotec-penggugur.html
    https://meatrevoaenjaularla.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandung-cytotec-penggugur.html
    https://meatrevoaenjaularla.blogspot.com/
    https://mari-detodounpoco.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-batam-cytotec-penggugur.html
    https://mari-detodounpoco.blogspot.com/
    https://liveislikeasong.blogspot.com
    http://liveislikeasong.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-batam-cytotec-penggugur.html
    https://love-j-rock.blogspot.com/
    https://love-j-rock.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-batam-cytotec-penggugur.html
    https://misaochanblog.blogspot.com/
    https://misaochanblog.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-batam-cytotec-penggugur.html
    https://luvulzzangworld.blogspot.com/
    http://luvulzzangworld.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bekasi-cytotec-penggugur.html
    https://luzecura-bemmaior.blogspot.com/
    https://luzecura-bemmaior.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bekasi-cytotec-penggugur.html
    https://maquillajeamiestilo.blogspot.com/
    https://maquillajeamiestilo.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bekasi-cytotec-penggugur.html
    https://mari-parachuparselosdedos.blogspot.com/
    http://mari-parachuparselosdedos.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bekasi-cytotec-penggugur.html
    https://mmm12341.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-pekanbaru-cytotec-penggugur.html
    https://mmm12341.blogspot.com/
    https://mimundobyvalle.blogspot.com/
    https://mimundobyvalle.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-pekanbaru-cytotec-penggugur.html
    https://miscosasricasdukanianas.blogspot.com/
    https://miscosasricasdukanianas.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-pekanbaru-cytotec-penggugur.html
    https://missleeyacute.blogspot.com/
    https://missleeyacute.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-pekanbaru-cytotec-penggugur.html
    https://naroamakeup.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-tangerang-cytotec-penggugur.html
    https://naroamakeup.blogspot.com/
    https://missleeyasweet.blogspot.com/
    https://missleeyasweet.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-tangerang-cytotec-penggugur.html
    https://mundofimoblog.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-tangerang-cytotec-penggugur.html
    https://mundofimoblog.blogspot.com/
    http://perrosflautaa.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-tangerang-cytotec-penggugur.html
    https://perrosflautaa.blogspot.com/
    https://olanolinolanolin.blogspot.com/
    https://olanolinolanolin.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-cytotec-penjual.html
    https://mizzzleeyasweet.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-cytotec-penjual.html
    https://mizzzleeyasweet.blogspot.com/
    https://mylovecrazyworld.blogspot.com/
    https://mylovecrazyworld.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-cytotec-penjual.html
    https://mysarah1998.blogspot.com/
    https://mysarah1998.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-cytotec-penjual.html
    https://pinkkpearl.blogspot.com/
    https://pinkkpearl.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-cytotec-penjual.html
    https://pinkpowermaria.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-cytotec-penjual.html
    https://pinkpowermaria.blogspot.com/
    https://poetryfeilunhai.blogspot.com/
    https://poetryfeilunhai.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-cytotec-penjual.html
    https://rafaelrobasprivate.blogspot.com/
    https://rafaelrobasprivate.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-cytotec-penjual.html
    https://reitas-shadow-and-rukis-soul.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec.html
    https://reitas-shadow-and-rukis-soul.blogspot.com/
    https://rottenbuyer.blogspot.com/
    https://rottenbuyer.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec.html
    https://opowiadania-yaoi-ginger06.blogspot.com/
    https://opowiadania-yaoi-ginger06.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec.html
    https://rocioaguilartablada.blogspot.com/
    https://rocioaguilartablada.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec.html
    https://rubenescobarescamilla1.blogspot.com/
    https://rubenescobarescamilla1.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-cytotec.html
    https://schafizashoppe.blogspot.com/
    https://schafizashoppe.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-cytotec.html
    https://shinee-yaoi-fantasy.blogspot.com/
    https://shinee-yaoi-fantasy.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-cytotec.html
    https://silviaartworks.blogspot.com/
    https://silviaartworks.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-cytotec.html
    https://tabernarobopilinguis.blogspot.com/
    https://tabernarobopilinguis.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-cytotec.html
    https://triplebulat.blogspot.com/
    https://triplebulat.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-cytotec.html
    https://tubrocheoriginal.blogspot.com/
    https://tubrocheoriginal.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-cytotec.html
    https://ultraslantv1.blogspot.com/
    https://ultraslantv1.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-cytotec.html
    https://unaminaintensa.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec-obat.html
    https://unaminaintensa.blogspot.com/
    https://uncoverhappiness.blogspot.com/
    https://uncoverhappiness.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec-obat.html
    https://untitled-yaoi-story.blogspot.com/
    https://untitled-yaoi-story.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec-obat.html
    https://valinha1.blogspot.com/
    https://valinha1.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec-obat.html
    https://velonaclub.blogspot.com/
    https://velonaclub.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-cytotec-obat.html
    https://victoriasomnium.blogspot.com/
    https://victoriasomnium.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-cytotec-obat.html
    https://vintageandbohemian.blogspot.com/
    https://vintageandbohemian.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-cytotec-obat.html
    https://wind-whisperer.blogspot.com/
    https://wind-whisperer.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-batam-cytotec-obat.html
    https://wishdreamsfaith.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-cytotec-obat.html
    https://wishdreamsfaith.blogspot.com/
    https://yayacweet.blogspot.com/
    https://yayacweet.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-cytotec-obat.html
    https://zaii-memyselfi.blogspot.com/
    https://zaii-memyselfi.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-cytotec-obat.html
    https://13bonfire.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bekasi-cytotec-obat.html
    https://13bonfire.blogspot.com/
    https://0704am.blogspot.com/
    https://0704am.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-cytotec-obat.html
    https://2bkmyblogwartner.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-cytotec-obat.html
    https://2bkmyblogwartner.blogspot.com/
    https://ainattalkative.blogspot.com/
    https://ainattalkative.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-cytotec-obat.html
    https://annabrovchenko98.blogspot.com/
    https://annabrovchenko98.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-pekanbaru-cytotec-obat.html
    https://chris-dreams.blogspot.com/
    https://chris-dreams.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-cytotec-obat.html
    https://bpirog.blogspot.com/
    https://bpirog.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-cytotec-obat.html
    https://dashenkadeze.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-cytotec-obat.html
    https://dashenkadeze.blogspot.com/
    https://dyrahzesyaz.blogspot.com/
    https://dyrahzesyaz.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-tangerang-cytotec-obat.html
    publikované: 03.11.2018 03:10:13 | autor: jual obat aborsi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014