Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako ma skoro zrazil trolejbus a potom zastavili policajti.

Jááááááj. To je teda zážitok. Začalo sa to vcelku pekne. Normálny deň. Normálne som si zajazdil..výnimočne s priateľmi. Bolo fajn.. prišiel už ale večer, tak sme sa porozchádzali. Keď som odprevadil poslednú kamarátku, mohol som si užiť večernú jazdu. Jedin á vec, čo mi chýbala, bola asi mp3-ka.

Takže idem. Tentokrát som sa rozhodol pre jazdu po ceste. Premávka bola slabá, ja už som bol dosť unavený... Po ceste sa ide možno aj o trošku lepšie, lebo 3/4 cesty idem z kopca. Tak som išiel išiel a rýchlejšie a rýchlejšie a kedže som moc nemakal, tak som si rozopol prilbu. Došiel som po jednu časť, kde nesvietilo pouličné osvetlenie. Tam zase vynikali moje korčulky. Zase zvedavé pohľady spoluobčanov a podobne. Potom som sa dostal na koniec tohoto svahu, kde už som išiel odbočiť na inú cestu. Lenže zrazu, ani neviem ako, bol asi meter odo mňa trolejbus, ktorý prudko zastavil a začal trúbiť ako ******* . Pritom som JA bol na hlavnej, hovado. Ten šofér si potom otvoril okienko a začal na mňa vyziapovať. Ignoroval som ho, odbočil na moju novú trasu a šiel ďalej. Zrazu vsade okolo mňa červeno-modré svetlo, predbehne ma policajné auto a medzi "majákmi" vidím nápis "STOP". "No boha," poviem si a rýchlo si zapínam prilbu. Zastanem. Čakám. Stále čakám. Z auta vystúpi policajt, druhý ho ihneď nasleduje. Prídu ku mne a potom ten čo šoféroval hrubým hlasom povie (alebo sa opýta?): "Kade chodia korčuliari?!" Zaskočene a koktavo odpoviem, že po chodníku.. snažím sa nedívať sa mu do oči. Chvíľku sú ticho a potom zabrble čosi, že ja som po chodníku nešiel. Neodpovedám, priznám sa, mal som strach. Potom ten druhý povie, že nech nabudúce nejdem po ceste. Súhlasím s tým. A nakoniec sa stane niečo, čo som fakt nečakal. Ten prvý policajt sa na mňa pozre a povie: "Toto ale nie je dôvod, prečo sme ťa zastavili." Neurčite nechápavo sa naňho pozrem. Policajt pokračuje:"Ukáž nám to podsvietenie." A obaja si predomnou kľaknú. Krásna chvíľa, no potom som si kľakol aj ja..resp. sadol na zem, aby si to mohli pozorne prezrieť. Dozvedel som sa, že ten poliš je nadšenec korčulovania a už jazdí vyše desať rokov. Nakoniec som mu dal adresu na tento blog (bude haluz ak si toto prečíta), aby si mohol pozrieť podrobný návod. Keď už sme sa lúčili sa ma ten druhý poliš pýtal, či nechcem odvoz, no ja som mal zrazu takú dobrú náladu, že som odmietol, lebo som si ešte chcel vychutnať nočnú jazdu. Krásny zážitok.

Enjoy!

Historky | stály odkaz

Komentáre

  1. tak od veci :)
    aku prilbu si mam kupit? porad daco, vobec sa nevyznam v tomto smere :) a inak nosis reflexnu vestu takto po nociach? :P
    publikované: 16.04.2008 15:43:08 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    pani, ty to myslis nejako vazne :) prilbu..no taku aka sa ti paci :) ja osm si kupil ten tzv. kokos .. kukni tu http://213.215.107.127/fotky/5317294.jpg
    no ale mozes si kupit povedzme aj cyklisticku :) podla toho co jazdis :) a dalej su este specialne na fitness inline, vyzeraju perfektne ale stoja okolo 2000,- :) ta moja stala 500 :)

    vestu nenosim :) nemozem zase cely svietit :)
    publikované: 18.04.2008 13:27:33 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014