Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Problémy s poisťovňou

Dobrý deň, našla som si váž imal na internete, rada by som vás poprosila o radu ak si na mna nájdete čas, budem písať trošku obšírnejšie aby som vysvetlila ako k tejto situácii došlo. V septembri 2007 som uzavrela s poistovnou AXA investičné životné poistenie kvôli hypoteke. štvrťročne som platila 17500 SK. Finančná poradkyňa ma upozornila že tento produkt je viazaný na dva roky, čo znamená že keby som zrušila poistku skôr nedostanem ani korunu. Nevidela som v tom problém, bola som rada že si konečne odkladám peniaze do budúcna na hypotéku. Lenže v tom čase som mala poistku v inej poistovni, ktorú som k výročiu ukončila a pretto som si až v roku 2008 vybavovala pripoistenie k invest. živ. poisteniu v poistovni AXA.A odvtedy začali moje problémy, preklepli si ma ako mohli všetky zdravotné výstedky boli v poriadku až moja všeobecná lekárna im doručila výpis z karty kde spomínala že som mala presilené koleno.

Išlo iba o presilenie športom , nie poškodenie. Tým pádom mi poistovna poslala rozhodnutie že mi poistku dajú ale
mi vylúčia obidve kolená z poistky. S tým som samozrejme  nesúhlasila kedže som si vedomá že nemám najmenší zdravotný  probém s kolenami, a svalovicu má každý človek niekoľkokrát za  život, to nie je dôvod na vylúčenie z poistky. Tak som ich  poprsila aby ma poslali svoju lekárovi , odmietli, vraz vzhľadom na  výšku poistky nebudú už skúmať môj zdravotný stav a trvajú na  výluke kolien z poistky. takto som poslala dva krát odvolanie, ked mi  odmietli aj druhé odvolanie, rozhodla som sa poistku zrušiť, lebo  dávať peniaze niekomu kto bezdôvodne robí problémy a to ešte
nevznikla ani žiadna poistná udalosť, tak takýmto pochybným  zlodejom dávať peniaze nebudem. Viem že veľa ludí s tým  nesúhlasí lebo takto po roku a pol sporenia prídem o vyše stotisíc  ale skôr zvádnem túto stratu ako to že budem tridsať rokov dávať  svoje peniaze poistovni ktorá takto chce obabrať každého. A to  nehovorím o finančnej poradkyni, ktorá už so mnou komunikovala len  cez sms aby sa so mnou ani stretnúť nemusela. Probém je že asi pred tromi týždnami som poslala zrušenie poistky,  asi pred týždnom mi psišla znovu sms od fianančnej poradkyne,
ktorá túto poistu vybavovala, že aby som to nerušila (podotýkam  že sa jej ráčilo ohlásiť asi po dvoch mesiacoch) a že ked to  zruším musím doplatiť celú sumu aby som mala uhradené celé dva  roky. to znamená že by som mala doplatiť ešte cca 30 000 sk.Inak to  vraj dajú exekútorovi a potom mi v žiadnej banke nedajú hypoteku  niekoľko rokov.
V zmluve poistky som sa dočítala ako mi aj finančná poradkyna  hovorila že viazanosť je dva roky, a že po zrušení bude odkúpna  hodnota nulová, ale nikde sa tam nenachádza niečo o tom že ak to  zruším skôr, nie že mi nebude nič vyplatené ale dokonca musím uhradiť celú sumu, ktorú by som zaplatila od septembra2007 – do  septembra 2009. Vedeli by ste mi poradiť ako mám postupovať? majú právo odomna vymáhať tieto peniaze?

Vážená pani,

Vaša otázka neobsahuje dosť informácií na to, aby som sa mohol zodpovedne vyjadriť Vo všeobecnosti je bežné, že poisťovne skúmajú zdravotný stav klientov a podľa toho upravujú zmluvy. V krajnom prípade to môže mať za následok i nevyplatenie poistného plnenia, ak sa preukáže , že poistený zamlčal informácie rozhodujúce pre uzatvorenie zmluvy.

Pred tým ako sa rozhodnete poistenie ukončiť by som sa obrátil na Národnú banku slovenska, ktorá vykonáva dohľad nad finančným trhom a v rámci toho i nad poisťovňami.

s pozdravom

Grant


Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

  1. Vážená,
    súhlasím s vyjadrením Granta. Na zorientovanie sa vo vašej situácii sú vami uvedené údaje nedostatočné. Je potrebné si uvedomiť, že pri výške vášho mesačného poistenia neišlo o bezvýznamnú sumu, vyplatenú v prípade relevantnej poistnej udalosti. Poisťovateľ má právo žiadať potvrdenie zdravotného stavu poisteného, vyšetrenie u jeho zmluvného lekára, najbližšieho vášmu trvalému, prípadne
    " prechodnému pobytu" ( korespondenčná adresa, uvedená v zmluve o poistení), v závislosti od výšky prípadného poistného plnenia.Neuvádzate riziká, naviac spomínate pripoistenie.Pripoisťuje sa ku niečomu.
    Ťažko posúdiť.
    V každom prípade vám radím, v prípade akýchkoľvek pochybností o serióznosti kontraktu, obrátiť sa skôr na Slovenskú kanceláriu poisťovateľov( SKP) so sídlom v Bratislave, adresa je dostupná na nete.Neviem ju, momentálne, spamäti.
    Ministerstvo financií, snáď prostredníctvom NBS, ako uvádza Grant, skúma a posudzuje iba Všeobecné podmienky poistenia, inak povedané, atribúty poistného zmluvného vzťahu, spoločné pre všetky poisťovacie spoločnosti, podnikajúce na území SR. Tie sú predpokladom povolenia komerčného podnikania na poistnom trhu v SR.
    Rozhodujúce sú však Osobitné poisťovacie podmienky pre jednotlivé poisťovacie produkty, ktoré musia byť súčasťou uzatvorenej poistnej zmluvy. Tie sú dané podmienkami tzv. poistných zaisťovateľov, lebo aj poisťovne musia byť poistené u veľkých svetových poisťovacích domov, aby boli schopné dostáť svojim záväzkom, nezriedka nie malým, vôči kmeňu poistencov.V prípade úrazového poistenia, odhliadnúc od krytia rizika smrti ))),vám dávam do pozornosti vyžiadanie si k nahliadnutiu ( lebo z "pochopiteľných" dôvodov nie sú súčasťou zmluvy, ani súčasťou obchodného rozhovoru poradcu, či reprezentanta, skrátka poisťovacieho agenta, obchodníka s nehmotnými produktami, nádej za vaše peniaze) Oceňovacie tabuľky. S patričnou nevôlou vám ich musia na ktorejkoľvek pobočke poskytnúť. Tam naozaj zistíte, čo sa musí stať a aké poistné plnenie Vám bude vyplatené.
    To sa málo vie! Poistní poradcovia, keď ich náhodou poznajú, radšej o nich mlčia.
    Je to o rozsahu poškodenia poisteného, okolnostiach a výške odškodnenia.
    Je na perspektívnom poistencovi, aby sa rozhodol, či cena poistného zodpovedá jeho predstavám o podmienkach krytia rizika.
    Som dlhý, ale nedalo mi.
    Keď, tak sa mi ozvite cez autora. Mnoho šťastia!
    publikované: 02.07.2009 23:09:27 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. loan
    Hľadali ste možnosti financovania kúpy nového domu, výstavby, úveru na nehnuteľnosť, refinancovania, konsolidácie dlhu, osobného alebo obchodného účelu? Vitajte v budúcnosti! S nami je financovanie jednoduché. Kontaktujte nás, pretože ponúkame naše finančné služby za nízku a dostupnú úrokovú sadzbu 3% na dlhodobú a krátkodobú pôžičku, so 100% garanciou úveru, záujemca by nás mal kontaktovať pre ďalšie postupy získania úveru prostredníctvom: joshuabenloancompany@aol.com
    publikované: 22.10.2022 13:17:45 | autor: Joshua Benjamin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014