Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

But...

Áno robím to. Zabíjam čas dýchaním a to je asi tak všetko. Každý deň vstávam s pocitom, že ten deň príde dnes, ale... akosi neprichádza. Čakám na spasenie a mojím bohom sa stalo zajtra.

A pritom sa toho zajtrajška vlastne bojím.

Pozerám, ako sa z ľudí, čo so mnou kedysi chlastali do rána stávajú fešáci v kvádrach, ktorí chodia na kávu a potom do posilky a von len občas a len ak majú náhodou svoje polovičky na služobkách. Tí čo neprestali balia po tých istých baroch 16tky, ktoré prepadli kúzlu retro a nemajú strach z veľkých vtákov. Prípadne trosky, ktorým sa každý druhý zdráha podať ruku a už si ma v zásade ani nepamätajú. Nie, žeby to nebolo vzájomné, hoci... Ja si trochu pamätám.

 Slečnu s kokaínom na bradavkách ako kočíkuje bábo a ďalšiu, čo lozila po chlapoch až našla, čo chcela, len aby to stratila a tak lozí po horách a blbne.

Ľudí a ľudí, ktorým som vstúpil do života a ktorí mi doň vstúpili tiež a teraz sa strácajú kamsi za kulisy detí a hypoték a lízingov a iných, ktoré mi nič nehovoria.

Len ja trocha stojím.

A stojím a stojím, nech je to dnes, či zajtra, s tým, či oným, v zásade sa nič nekoná. Ďalšia práca ako iná a ďalší priatelia na jedno, či dve použitia, medzitým trocha chlastu a sexu a všadeprítomný cigaretový dym a sneď a šedá farba zimy, ktorá sa prediera tak hlboko do kostí a nedá sa jej zbaviť, ničím.

Pozerám na kôpku účtov a kôpku kníh a budík a vianočný stromček, ktorý mi na stôl položila drahá, od ktorej som dnes utiekol, lebo mi chýbalo trocha noci a hviezd. Keď som utiekol od spoločnej budúcnosti a snov a hypoték a auta na lízing a schúlil sa v kutici, kde mám ešte stále toľko vecí.

V čase medzi včera a zajtra sa dá... Prežiť. Oslepnúť a ohluchnúť a robiť to ako všetci. Unášať sa. Nechať sa unášať.

Chlastať len trochu a šukať len trochu a trochu fetovať, len toľko, čo spoločnosť dovolí. Chodiť trocha do sveta, trocha žrať, nechať si narásť malý pupok a byť len trochu spurný, lebo niekde za rohom čaká veľký strašiak – vyhadzov a všetečná otázka: „Čo potom?“

A za ďalšími rohmi príbuzní a priatelia a známi, ktorí predsa vo vašom veku dosiahli o toľko viac.

A zrazu sa zobudíte vedľa niekoho, komu by ste chceli dať všetko. Úsmev.

Možno. Možno len preto, že ste už viacmenej mŕtvy a jediné ako môžete cítiť je cez tých druhých, na ktorých vám záleží. Možno. Chcete to všetko. Utiecť, či zostať. Byť smutný, či smutný.

Unavený kefovaním zaspíte s cigaretou v ústach. Dnes ešte nezhorí. Tma pohltí všetky pochybnosti až na tie, ktoré prídu zas zajtra. Či je všetko toto to, čo ste od života chceli.

Žiť ten svoj.


urk | stály odkaz

Komentáre

  1. Údiv
    Vzdy som sa podivoval ako si taka troska ktoru tu opisujes moze vobec najst babu, kokos, to snad ani nie je pravda!
    publikované: 11.01.2010 09:51:36 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Robentine
    Dávaj bacha na jazyk, Konrád je švárny šuhaj, len s trochu zvláštnym ponímaním citov a interakcií, preto však nemusíš hneď odpisovať niekoho, koho si ani nevidel. Bacha na to, hej ?
    publikované: 11.01.2010 12:33:15 | autor: Sigismonda (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :)
    Ake by si to chcel mat?
    publikované: 11.01.2010 14:35:15 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  4. bez urazky
    ahoj Sigismonda, davaj bacha (mala lekcia z citania): to co som napisal som nenapisal na adresu autora ale vyjadril som sa tak na adresu tej trosky do ktorej sa akoby vzil a opisuje ju tu v prvej osobe, hej? :)
    publikované: 11.01.2010 18:12:34 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  5. rieper
    Unavený kefovaním zaspíte s cigaretou v ústach==aj ja by som bola aj unudená. Radšej sa oddať milovaniu a potom by si uvidel i tie hviezdy. V očiach milovanej
    publikované: 11.01.2010 20:23:48 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Zbabelec na cestu pravdy nevkroci
    ahoj Rieper, tuto Sigismonda tvrdi ze Konrad, to akoze "asi" Ty, je (svarny suhaj) s trochu zvlastnym ponimanim citov a interakcii. Podla mna na tom nie je nic zvlastne. Podla mna si kazdy normalny (taktrochu "filozoficky" uvazujuci resp rozjimavy) clovek uvedomuje ze vlastne je len takou plevou vo vetre. Uvedomuje si ze bud sa (do ("pracovneho") procesu) zapoji alebo ho (jednoducho a) sprosto vyhodia z roboty. Nikto sa nepostavi na jeho stanu. ani Ty to nespravis.., tiez si totizto "hrdinom" tohto Tvojho (povedane priliehavym slovom) kontemplativneho pribeh-šteku. :) Nechces sa so mnou na tuto temu trochu pobavit?
    publikované: 12.01.2010 09:32:55 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Čítal si Konráda
    v roku 2006 ? Ak hej, vieš, čo tam písal ? Ak nie, ako môžeš vedieť, či je na ňom niečo zvláštne alebo absolútne nič ?

    Vieš, že rýchle úsudky produkujú rýchle šteky

    publikované: 12.01.2010 09:55:18 | autor: Sigismonda (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. kliiidek :)
    Ved ja ho, Sigismonda, len vyzyvam k diskusii so mnou: nech vylezie z toho (umeleckeho) prevleku tej trosky ktoru tu opisuje a ukaze sa mi v plnej švárnej krase :)
    publikované: 12.01.2010 10:24:58 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  9. exhibicionizmus chudobnych (duchom)
    Tak sa mi vidi, Sigismodna, ze ten Tvoj svarny suhaj by asi zmizol, - nezostal by po nom ani smrad -, keby sa mal vzdat toho svojho prevleku trosky ktoru tu opisuje a zacat s nami normalne komunikovat.
    publikované: 13.01.2010 09:43:59 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  10. njn
    tak to asi zmiznem... akurat ze smrad po mne ostane ;)
    publikované: 13.01.2010 15:28:06 | autor: rieper (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Nekomunikácia
    je legitímnou voľbou, imunita voči provokatérom tiež

    Ty sa niekde na týchto stránkach ukazuješ v plnej kráse, robentin ?
    publikované: 13.01.2010 15:56:11 | autor: Sigismonda (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ja uz budem nechavat len smajlov,
    akoze, ze som tu bola...ani smrad po mne neostane ;))
    publikované: 13.01.2010 23:19:04 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  13. a začalo to celkom fajn od zlého
    a neostalo tu nič, ani len smrad :-))))
    Diuška zdravím, dlho som ťa "nevidela" :-)

    Inak hentie okienka z you tube, idú zmenšiť, v nastaveniach, výška aj šírka :-) ja len aby to nerušilo dobrý dojem :-))))
    publikované: 13.01.2010 23:38:19 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  14. prezentacia
    Nuz vazeni, netreba sa hned urazat :) A prekrucovat moje slova. resp stavat ich do zleho svetla: napisal som len svoju (dufam ze mylnu) domnienku ze autor tohto blogu zrejme nedokaze (s nami resp) so mnou komunikovat normalne k veci ale zrejme len ako ta troska ktoru tu odprezentovava. Na rozdiel od neho (ale nechcem tu sluzit za priklad) sa ja totizto mila Sigismodna veru ukazujem v plnej krase :) ak si si to (na tomto blogovisku) este nevsimla. Zvlast by som chcel pri tejto prilezitosti poukazat na svoj (10.01.2010 11:09) komentar AVATAR pod listom - http://maresi.blog.sk/detail-nie-som-tvoja-iluzia.-som-clovek.html?a=953a758b12e106a2bb72aee054066e0e -, NIE SOM TVOJA ILÚZIA. SOM ČLOVEK

    A argumentovat ze nekomunikacia je legitimnym ochrannym prostriedkom voci provokateram (akym som podla Vas akoze ja) sa rovna imunite ktora napr poslancov chani pred postihom za seferovanie automobilov v podnapitom stave. Kazdy slusny clovek vie ze takto sa mozu spravat len hovaeda (ktore uz nevedia co by od vole robili).
    publikované: 14.01.2010 04:01:37 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  15. ahoj Dere :)
    to vies, maminkovske starosti a radosti mi nedovolia surfovat po nete, len ked som na prechadzke, tak sem obcas zabludim (vyhladavam komunikaciu)...tazsie sa mi pise, kedze pisem z mobilu...ale asi stacia len tie smajle alebo ani tie ;) a je po rozhovore, njn...pekny dnik Ti prajem :)
    publikované: 14.01.2010 11:52:52 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014