Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šimonkove ráno

    Ráno som vstal z rodiny ako prvý, všetci ešte drichmali, mama chrápala a tatovi smrdelo z huby, pretože deň predtým jedol cesnak. Kto má v takom smrade vydržať? Ešte šťastie, že mám nádchu a necítim to tak veľmi. A aby som vyrovnal skóre, vypustím zopár plynových bômb trrrrrrt, to je úľava!
     Fajn, tak to by sme mali a čo teraz? Kým sa mamica zobudí, nájdem si prsko, tuším som aj pri tom vyrovnávaní vyhladol, kdeže len je? Ááá mamica je na chrbte, to nebude také jednoduché, skúsim kopnúť tata do hlavy, ten mi pomôže...tato, vstávaj! Iba sa otočil na druhý bok, uštipnem ho!...nepomohlo...vybacám ho!..Neviem pochopiť, ako môže tak dlho spať, ale nečudo, s mamušou kukučkujú do jednej...no konečne, sláva, už otvoril oči :D do kelu, ale zase ich zatvára, poškrabem mu nos.
    Po dlhom presviedčaní tato nakoniec vstal, hurááá, tak toto sa mi podarilo! Teraz mu musím povedať, že chcem dudunku, ale ako? Prisajem sa mu na brucho, veď on už bude vedieť, čo ďalej...
"Mamo vstávaj! Dudku chceme! Nastav prso!" otočil som sa k mamuši a poťahal ju za vlasy. Teraz si ja trošku schrupnem a vy dávajte na mňa pozor. Prsko nevyberať, pustite kohútik, nech si zamaškrtím.
Hm, ale vy nemáte spať, takto sme sa nedohodli! Maminka, ty ma hladkaj, a aj ty tato, daj mi bačenko na krkovičku a na vlásky. Po chvíli začala hrať muzička, tatov budík. Dodudkáme a tancujeme na posteli. Ochutnávam tú skrinku, z ktorej tá hudba hrá. Tato si ju občas dáva k uchu a obe babky sa do nej zmestia.
   Tak a teraz môžeme ísť skúmačkovať, mamo zdvíhaj sa a poď! Tato sa obrátil na druhý bok, mama rozliepa oči a privyká si na chôdzu po celej noci. Ako prvé ideme zapnúť rádijko a postaviť na kávu. Musím prezrieť celý byt, či tu nie je nejaký zlodej, či mám všetky hračky na svojom mieste. Och! Niekto mi tu urobil kuca-pacu, všetky hračky nahádzal do jednej škatule, musím to hneď napraviť, všetko povyberať. Skontrolujeme všetky zásuvky! Meditujem pred jednou, sadnem a čakám, kým sa vzdá tá biela potvora, no hneď ako sa k nej priblížim, vydáva také čudné zvuky. A ja viem, že to robí mamuša, pretože nechce, aby som ju chytal, ale nebudem jej kaziť radosť, aby mi dala prsko.
   Zrazu počujem "glo-glo-glo-glo", utekám do tej miestnosti, kde je tá striekajúca beštia, idú z nej také pásiky vodové a nedajú sa chytiť a tato sa pozerá hore a robí "glo" a potom bzzzzzzz, to bzzz sa mu robí na tvári, tam kde má tie veľké oči a všetko pochytám a aj si zakričím, aby si nemysleli, že sa ich bojím. Nakoniec ideme k rádijku a všetci sa spoločne hýbeme hore dole a na jeden a na druhý bok, rehoceme sa a šantíme. Mamuša pripraví raňajky, a potom sa zase idem kuknúť na moje hračky.
    Som zo toho všetkého taký unavený, že si zasa vypýtam prsko a dudkáme a hajáme a snívame o zásuvkách a bzzz a glo a hračkách. Keď sa zobudím, bude tato robiť "jééj" a ja ho budem naháňať , a potom on mňa a mamuša bude na mňa robiť grimasy a skrývať sa. Už sa teším, tak sa tu zatiaľ majte dobre a poslúchajte. Dobrúúúú! Dud-dud-dud-hamky-mňamky, cumli-cuci :P (.)(.)

Váš dudkajúci potvoruša(tý) Šimonko ;)

Šimonkovo | stály odkaz

Komentáre

  1. tak uz nam
    bloguje i simonko:-)a ako sikovne:-)ani kocura editora nepotrebuje:-)musim povedat hanke a starym picuskinom:-)
    publikované: 13.03.2010 17:26:27 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. )))
    pohodicka, priam to vidim pred ocami, juj, uzasne vam je:))))))
    publikované: 13.03.2010 18:10:29 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Šimko, ide ti to
    tuším si v rodinke generálom :-))) píš ďalej... ide jar, bude vonku fajnovo..:-))
    Diuška, máš synčeka ako lusk :-)
    publikované: 13.03.2010 19:50:10 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ;))
    jj bonnie, máme nové blogíča malé ušaté podarené :))

    hani jeeee, len tu mám bordel, idem sa pustiť do domácich prác, cez deň vôbec nestíham...ale stojí to za to ;)
    publikované: 13.03.2010 19:52:23 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  5. zaruš :)
    ani nevieš, ako sa z neho tešíme a zároveň aj bojíme, aspoň ja určite...ale je to taký mládenček pružný :)) mužíček hovorí, že mi je otrokárom, nuž veru ponížene priznávam...a strašne sa teším na jar, keď bude vonku teplúčko :)
    publikované: 13.03.2010 19:54:35 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  6. tak,
    tak Simonko, ukaz im kto je tam chlap a veduca sila ;-) cmuk
    publikované: 13.03.2010 20:00:07 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. To bolo cuci-muci...
    Šimonko, máš zábavné dni, dobre ti je. A nepoľavuj, nech ti tatino a mamina nezlenivejú, drž ich furt v pohybe... ((-:
    publikované: 13.03.2010 20:11:51 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  8. :-))))
    je to milé , vybavujú sa mi všelijaké spomienky a čítam ťa s úsmevom na tvary :)). Hra na skrývačky ich baví dlho, dlhooo ...a keď začne chodiť , mamka tiež môže začať sa hrať na "skrývačku veci " aby jeho veličenstvo to nestihlo stiahnuť a rozbiť :))
    Dobrú noc vám !!!! :)
    publikované: 13.03.2010 20:58:53 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. :-)
    publikované: 13.03.2010 21:24:08 | autor: sagi (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. trubte na poplach
    plynové bomby !! ;))
    publikované: 13.03.2010 22:13:03 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. To je neskutočné
    super napísané, akoby si to ani nepísala ty :))))))
    Krásne ráno:))))
    publikované: 14.03.2010 09:39:38 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  12. :D nojasné, že to písal Šimon šikovný
    zdravím všetkých a ďakujem za komenty, ten náš čertík sťahuje už aj teraz kopec vecí a postupne sa pripravujeme na skrývanie vecí ;))

    Šimko sa práve hrá s tatom v kuchyni, o chvíľu dobehnú a vraj vám mám povedať, že sa teší vašim písmenkám a že tato a mamina sú blázniví, musí nás postrážiť :))
    peknú nedeľu!
    publikované: 14.03.2010 10:43:46 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  13. zdravím ŠIMKA ŠIKOVNÉHO :-)))
    a všetko mu verím, do poslednej bodky :-))))
    publikované: 14.03.2010 21:44:56 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014