Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Správa o stave Európy

„Vyšiel som z altánku a pozoroval som nejaký čas labute. Vedľa mňa stál akýsi podivín a hádzal im kúsky rozsekaného drôtu. Povedal som, že labute drôt nejedia. – Nezáleží na tom, aby ho jedli, odpovedal a pokračoval vo svojej činosti. – Môžu sa udáviť a bolo by ich škoda, povedal som. – Neudávia sa, pretože drôt klesne na dno. Je ťažší ako voda, vysvetľoval vecne. – Prečo tam teda ten drôt hádžete? – Pretože rád kŕmim labute.“ (Stanislav Lem, Hviezdne denníky)

Oficiálny vyšetrovací tím OSN vedený právikom Richardom Goldstonom zverejnil tento týždeň správu o ofenzíve Izraela v pásme Gazy na rozhraní rokov 2008 a 2009. Trojtýždňový masaker aj wikipedia nazýva s príznačným chrapúnskym pokrytectvom vojnou, hoci v pásme Gazy nebojovali proti sebe dve aspoň približne rovnocenné strany, ale jedna z najsilnejších armád sveta lynčovala ľudí v koncentračnom tábore. Niekoľko obetí v radoch izraelských vojakov, ktorí v Gaze nenarazili prakticky na žiadny odpor, si prevažne spôsobila izraelská armáda streľbou do vlastných. Ak toto niekto nazve vojnou, potom musí prepísať históriu a nazvať vojnou aj povstanie vo varšavskom gete, pri ktorom zahynuli desiatky nemeckých vojakov - a vziať na zodpovednosť aj povstalcov (podľa súčasného slovníka teroristov), ktorí sa ilegálne vyzbrojovali cez pašerácke tunely.


Takmer 600-stranová Goldstonova správa o masakre židovskej armády v Gaze vydaná organizáciou, z ktorej rozhodnutia sionistickí židia uskutočnili svoj koloniálny projekt na území husto osídlenom pôvodným obyvateľstvom, obviňuje Izrael z vojnových zločinov. Izraelská armáda masakrovala civilov z helikoprét a drónov, ostreľovala tankami a námorníctvom civilné štvrte, používala v civilných štvrtiach biely fosfor, vojaci útočili na sanitky a záchranárov, strieľali do ľudí mávajúcich bielymi vlajkami, vraždili ich priamo v ich domoch a systematicky rozvracali občiansku, priemyselnú a poľnohospodársku infraštruktúru.  Hlavnými obeťami boli deti. Takmer 400 zavraždených, niekoľko tisícok ťažko zranených, ďalšie stotisíce vystavené dvadsiatim nociam kraválu z bombardovania, prinútené stať sa svedkami jatiek, rozbíjania, rozvratu. Z tisícok zranených je Samar jednou z mála, ktorým sa dostala zodpovedajúca lekárska starostlivosť.
Iné ťažko zranené deti, ktoré sa podarilo dostať do Rafahu a zabezpečiť im transport, zachraňovali lekári v Rusku, Saudskej Arábii a ďalších štátoch. Aj oni sú svedkovia beštiality izraelského režimu. Videli, akého charakteru a rozsahu sú zranenia gazanských detí.


Do zverstiev voči civilnému obyvateľstvu boli židovskí vojaci nabádaní rabínmi. Pred vstupom do koncentráku Gaza na jatočné orgie vykonávali náboženské rituály, trúbili na šofary a citátmi zo Starého zákona si umŕtvovali svedomie pred zverstvami, ktoré šli vykonávať. Náboženský extrémizmus už v čase útoku na Gazu dosiahol v izraelskej armáde vyzbrojenej stovkami nukleárnych hlavíc znepokojujúce rozmery a stáva sa jej hlavnou ideológiou.

Izraelský mainstream si z masakry v Gaze urobil adrenalínový víkendový program. Aká kultúra, taká zábava.

Keď sa kamarát pýtal, prečo vyšetrovaciu komisiu vedie sionista Richard Goldstone - šéf Hebrejskej univerzity, ktorý predsa dokonale pozná zločinný charakter izraelského režimu a nikdy voči nemu ani len nezaprotestoval – odpovedala som mu, že treba nakŕmiť labute drôtmi. Beštiality, ku ktorým došlo v Gaze, boli tak ohavné a upozornilo na ne také množstvo humanitárnych organizácií, ako aj štátov, ktoré nie sú prelezené agresívnym parazitom sionizmu, že vyšetrovanie bolo nevyhnutné, aby sa vytvorilo zdanie spravodlivosti. Správa z Gazy však musela byť zmäkčená. Nikto iný ako sionista by na to nemal žalúdok (hoci počas jeho osobnej návšteve Gazy to vyzeralo, že sa aj tento otrlý právnik pogrcia od zdesenia) a Goldstonova dcéra, bytom v Toronte, tento týždeň potvrdila otcovu zaujatosť v prospech Izraela ako úplnú samozrejmosť.

Po zverejnení správy OSN vyzvala Izrael, aby zločiny proti ľudskosti do pol roka vyšetril a potrestal vinníkov. Izrelský režim odmietol. Nasledovať bude prerokovanie správy na pôde Bezpečnostnej rady OSN (ktorej mandát majú komisie ako bola aj tá Goldstonova) a BR OSN môže nariadiť, aby bola kauza odovzdaná Medzinárodnému trestnému tribunálu v Haagu, ktorý vydá zatykače a ľudí zodpovedných za zločiny potrestá. Izrael sa štandardne spolieha na to, že odovzdanie prípadu tribunálu v Haagu USA zablokujú. Z americkej strany sa už síce ozvali námietky voči Goldstonovej správe, ich dikcia je však zvláštna: nenamietajú voči sumarizácii šokujúcich izraelských zločinov, len kritizujú, že v správe je málo miesta venovaného zločinom Hamasu. Lenže Goldstone postupoval tak, ako pri vyšetrovaní zločinov v Rwande, aj ako hlavný žalobca medzinárodného súdneho tribunálu pre vojnové zločiny v bývalej Juhoslávii.

O tom, čo vyčínala armáda židovského štátu od 27. decembra 2008 do 21. januára 2009, vedeli všetci reprezentanti Európskej únie, ako aj všetci ľudia, ktorí sledujú média preto, aby sa niečo – hoci aj medzi riadkami - dozvedeli. Počas masakry vydala EÚ pár bezzubých zakrákorení, ktoré európsky parlament zaklincoval 20. januára 2009 rezolúciou vyzývajúcou Izrael na rešpektovanie humanitárneho práva.
V polovici januára, kedy musel byť šokujúci rozsah masakry spáchanej židovskou armádou známy aj úplným idiotom, sa v Bratislave uskutočnila pozoruhodná demonštrácia na podporu zločinov proti ľudskosti a vojnových zločinov (potvrdených v plnom rozsahu správou Richarda Goldstona).
Patetická osoba dostala krátko na to ocenenie Slovenka roka a eurokomisár posielajúci extrémistickému spolku podporujúcemu ťažké zločiny zdravicu sa stal včera predsedom KDH.
Pamätajme si to.

Správa OSN o zločinoch Izraela v Gaze je teda zverejnená, dostupná na podrobné preštudovanie. Jeden by sa aj spýtal, čo mieni robiť Európska únia so svojím blízkovýchodným kamarátom, ktorý spáchal ohavné zločiny, ale načo. Od skončenia masakry v Gaze uplynulo takmer 8 mesiacov, počas ktorých horor v koncentračnom tábore pokračoval totálnou blokádou, vrátane jedla a liekov. Politická reprezentácia EÚ zatiaľ na svojej pôde priateľsky vítala reprezentantov izraelského režimu, podávala si s nimi ruky a vycierala sa do objetívov. V septembri sa v pásme Gazy začal školský rok. S dvesto školami zničenými izraelským bombardovaním, ktoré nebolo ako opraviť a bez zošitov a ďalších školských pomôcok, ktoré Izrael zakázal doviezť do Gazy.

Európska únia doteraz nezverejnila k Goldstonovej správe ani bú. Ozval sa len Európsky židovský kongres, aby politickej reprezentácii európskych národov nadiktoval noty.
European Jewish group calls on EU to take ‘courageous step’ against Goldstone report

Goldstonova správa v skutočnosti nie je o pásme Gazy, pretože o chronickom beštiálnom správaní izraelského režimu voči Palestínčanom vie každý, kto chce, všetko.
Goldstonova správa je správou o stave Európy.
O jej mlčaní zoči-voči zverstvám páchaným „spriateleným“ režimom, ktoré v konečnom dôsledku môže priniesť extrémne násilie aj na tento kontinent.
Pretože mlčanie EÚ je povzbudzujúce pre každého, kto by sa tiež rád dostal k etnicky vyčistenému kusu zeme, na ktorý má „historický nárok“.
Gaza je blízko.

 


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Ruskí lekári, ktorí pomáhali deťom z Gazy
    sem nechodia, a tak je táto pesnička venovaná ich statočnej spoluobčianke Marfuške, s prianím dlhého veku utkam i gusjam z okolitých dvorov
    http://www.youtube.com/watch?v=V5tUQimjTq0&feature=related
    publikované: 20.09.2009 15:04:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. No dobre, nemusí byť ausgerechnet o hydine
    Môže byť aj iná
    http://www.youtube.com/watch?v=v4emayyuXkI&feature=related

    Koniec offtopic, k veci niekedy na budúci týždeň.
    publikované: 20.09.2009 15:11:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ak izraelskí vojaci
    v Gaze nenarazili prakticky na žiadny odpor, prečo im boje trvali 3 týždne?
    publikované: 20.09.2009 15:35:07 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. 2 kriq
    podiel mrtvych civilistov na pocte vsetkych padlych pocas:

    WWI=10%
    WWII=50%
    Vietnam=70%
    Iraq=90%

    pochopis to z tych cisiel, alebo treba pridat nejaku "vatu"???
    publikované: 20.09.2009 18:33:17 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. A ty prečo chlasceš celý život,
    keď ti tie úbohé flaše a demižóny nekladú žiadny odpor?
    Asi preto, že si na tom závislý. Tak isto, ako sú sionacisti závislí na vraždení.
    publikované: 20.09.2009 19:03:01 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ahhaa, uz som to pochopila,
    sionnacisti su zavisli na vrazdeni tak, ako by sa mohlo zdat, ze je nasprostly idar zavisly na sprostych reciach a nadavkach. Lenze, chyba lavky. To nie su idarove sproste reci, to je len jeho verbalna podstata, verbalny prejav jeho existencie. A tu je pes zakopany :o)
    Predkov nemozno zmenit :o)


    Hm...ako pekne sa da hrat so slovickami :o), ze grigoriy?
    To co som povedala hore je nieco strasne. Ale ja verim na bozie milosrdenstvo.
    publikované: 20.09.2009 20:01:51 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Nielen Budhu,
    nech aj mňa klofne
    tá slepačia háveď.
    publikované: 20.09.2009 20:42:59 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Idar,
    hydinu mas v mysli len preto, ze sa neustale hras s vlastnymi vajciami.

    publikované: 20.09.2009 20:54:07 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Irisa, my už upratovačku máme
    Ibaže by si došla pokopať záhradu. No ale to už vlastne tiež máme.
    Takže nič.
    publikované: 20.09.2009 22:30:35 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. necudujem sa,ze nerozumies vinu,
    ked mas doma upratovacku.
    Prajem deti ako smeti :o))))

    publikované: 20.09.2009 22:59:48 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Sú ženy,
    ktoré sa celou svojou bytosťou, nielen slovne ale miestami aj s nasadením vlastného života, zasadzujú o nápravu tohoto pokriveného sveta, no napríklad bojom proti zločinnému rasistickému režimu. Takým ženám patrí náš obdiv a úcta, i keď nás o ne nikdy neprosia.
    Je tu ale aj ich protipól, drzé, negustiózne a hlúpe piče, čo sa musia permanentne nanucovať a pretŕčať svoju úbohosť hlavne vtedy, keď sa to najmenej hodí.
    Zaraď sa, irisa, do ľubovoľnej kategórie podľa vlastného výberu.
    publikované: 21.09.2009 01:04:39 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. vsetko tu uz bolo povedane
    za tie roky v tomto milom pitvore, aj mudre veci, aj zufale slepacie kvoknutia (vid vyssie), vlastne takmer vsetko. Ale jedna vec, tak sa mi zda, ze tu este nebola explicitne a nahlas povedana, hoci mnohe Emine clanky po tom priam volaju, aspon ja to tak vidim. Tak to urobim teraz, jednoducho preto, lebo mam na to teraz chut. Vopred upozornujem, ze co napisem, dufam, nie je ovplyvnene mojim pozitivnym vztahom k Eme, ktory som za tie roky nadobudol, ani mojim suhlasnym postojom k vacsine jej nazorov.

    Popri tom, ako clovek cita (pozera/pocuva) slovenske "mienkotvorne" (buhehe) media a tamojsie vypotky nedovzdelanych mdlych zurnalistickych elevov (pripadne zopar celebritnych/celkomvritnych jedovatych sionistickych ideologov), priam do oci bije fakt, aky je Ema brilantny majster pisaneho slova. Hoci je tu, myslim, kazdemu jasne, ze v ziadnej z vyssieuvedenych sucasti brainwashing(ton)ovej mashinerie neposobi, bravurny sposob, s akym zvlada okamzite tematicke vyzvy, z nej robi skutocnu zurnalisticku hviezdu. Dokonca som si vsimol, ze jej vyjadrovaci styl tu uz podaktori kopiruju (Idare, to nie je hanba!). Este raz opakujem, teraz hovorim cisto o forme (k obsahu tohto prispevku mozem len pripojit moj suhlas).

    Je mi jedno, co mi kto teraz odpise, ziadalo sa mi toto napisat. A vcul, nech sa lubi, sa mozete nadalej ohadzovat virtualnymi vajcami.

    BTW, kriku, Tvoje otazky niekedy vyzerajú takmer logicky, az do chvile, kym sa clovek nezamysli. Dam Ti tazku otazku: ako dlho mozes v lese polovat?

    a) Kym neprestanu jelene a kuny klast odpor
    b) Kym neprestane v lese cokolvek klast odpor, vratane lisajnikov a muchotravok
    c) Kym Ta nieco nedonuti tuto zabavku ukoncit

    Nebudem Ta napinat: c) je spravne.
    publikované: 21.09.2009 01:38:23 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. v tom protipole si zabudol na kokotov,
    ty by si tam jednoznacne chybal.

    ale iste, eme zurnalisticke kvality jednoznacne prinalezia. Myslim, ze by sa tym skvele uzivila ako profesional.
    Len niekedy uvazujem nad tym, ci sa da a je vlastne mozne objektivne vyhodnotit situaciu kdesi za siedmymi horami a siedmimi moriami, ked my tam s tymi ludmi nezijeme, nepozname ich kazdodenne problemy. Donekonecna tu pisete o pricinach a nasledkoch. Nuz, ani ja by som sprostemu idarovi nevynadala, keby sa na krikovi sproste neventiloval. A ak si si vsimol buheh, ten sprosty kokot nikdy nevie zavriet tu smradlavu hubu, vzdy musi mat posledne slovo, a prispevok cim dalej tym sprostejsi. Tomu dat do ruky zbran a postavit ho na izraelskopalestinsku hranicu, tak sa dnes uz nemame o com bavit. Ten neprestane vobec, pokial nevykynozi vsetko, uplne vsetko, este aj stromy s korenami vyvrati. Je to fanatik. A aj takych ludi plodi tento blog.
    publikované: 21.09.2009 03:31:21 | autor: Idar, (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Rusi skrížili vlka a psa. Má slúžiť štátu
    Nové zviera má mohutnú hlavu, 6–krát lepší čuch ako pes a obrovskú výdrž.

    MOSKVA, PRAHA. V Rusku prebieha nový pokus v oblasti kríženia rôznych živočíšnych druhov. Tentoraz je v centre pozornosti vlk a pes. Už v minulosti sa Rusi preslávili vášňou vyvíjať celkom nové tvory či rastliny.

    „Vlkopes“ by mal slúžiť v policajných radách ruskému štátu bez nárokov na mzdu a bez ohľadu na momentálnu politicku klímu.

    V Permskom inštitúte vojsk ministerstva vnútra sú vraj v tomto odbore najlepší na svete a ich výskum sa považuje za unikátny. Novinárov si k sebe príliš nepúšťajú. Reportér denníka Moskovský komsomolec sa do objektu dostal a nový druh opísal ako impozantný. Je to veľké zviera s mohutnou hlavou a svalmi ako povrazy. Vyniká čuchom až 6-krát lepším, než majú psi, počas dňa dokáže prejsť až dvesto kilometrov, zatiaľ čo pes ledva tridsať.

    Vraj sa tohto kríženca vlka a psa už podarilo vyskúšať v praxi. Pracoval v Čečensku a tak pri vyhľadávaní, ako aj pri zadržiavaní osôb sa ukázal oveľa lepší než nemecký ovčiak. Podľa jeho „otca“, profesora doktora biologických vied Vjačeslava Kasimova je šanca, že dokáže odhaliť i zárodok zhubného nádoru v tele.

    „V porovnaní s vlkopsom je nemecký ovčiak ťažká neohrabaná krava,“ hovorí profesor Kasimov, ktorý s pokusmi začal už pred desiatimi rokmi. Vychádzal z experimentov s líškami. Vedel, že päť percent divých zvierat má voči človeku tolerantnejšiu povahu. Len takú nájsť. Podarilo sa mu to a ako prvý na svete prekonal bariéru prílišnej ostražitosti voči človeku u vlkov a ich potomkov.
    publikované: 21.09.2009 07:00:26 | autor: Slepicentrum Petry Prochazkovej (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Šak aj to sú hrdinovia:
    První kavkazský ovčák, kterého jsem viděl, byl majorem sovětské armády, v Afghánistánu zničil 27 tanků (dnes se již používají batůžky s oddělitelnou magnetickou minou) a zakousl asi 90 pěšáků. Proti takovému psu nemá ozbrojený pěšák šanci. Takový pes totiž neskáče ale útočí jako žralok, tlamou dopředu. Při svých cca 80 - 90 kilogramech povalí každého člověka a ještě během pádu mu buď vytrhne vnitřnosti nebo ukousne hlavu jedním hryznutím. Obvykle mu stačí 1,2 sekundy na dva lidi. Podobná plemena jsou jihoruský pastevecký pes,karelský medvědí pes, Turkmenská alabaja apod.
    http://www.specnaz.cz/index.php?id=17&art=920&l=0
    publikované: 21.09.2009 12:06:05 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Oúkhej, dosť bolo prekárania
    Iritujúca fekália sa spektakulárne spláchla. Sama od seba, ako to len ona vie.
    Nebudeme ju my naháňať aj po odpadovom potrubí.
    publikované: 21.09.2009 12:14:46 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. naozaj to uzavrieme konstatovanim,
    ze vzhladom na idarove financne moznosti a uzivanie sucheho hajzliku on tu bude smrdiet stale. Tak, ako to zase iba on vie.
    publikované: 21.09.2009 19:18:45 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Môžeme kapitolu Lichôtky&Urážky nateraz uzavrieť?
    Dobre.

    Tak si medzitým pripomeňme, čo povedal prezident RF Medvedev pre CNN o možnom útoku sionistického režimu na Irán:

    "This is the worst thing that one can imagine. What would happen afterwards? A humanitarian catastrophe, a huge number of refugees. And Iran would want revenge, and not only over Israel, but over other countries as well. The events in the region would become completely unpredictable. I think the scope of such a disaster would not be comparable to anything. Therefore, before taking the decision to launch any attacks, you need to think the situation through. It would be the most irrational way to deal with the situation. But my Israeli colleagues told me they do not plan to do that. And I trust them."

    Isteže je to udička, na ktorú sa hneď vojnoví zločinci chytili remcaním o tom, že "im nikto nebude nariaďovať, čo majú robiť."
    Sú tí Rusi aj tak príliš dôverčiví a mäkkí, stále neveria v úplnú zhovädilosť chazarskej hordy.
    Ako keby s ňou nemali dlhostoročné mizerné skúsenosti.
    publikované: 22.09.2009 08:50:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Uzol
    V krci bytia evolucnej bezprecedentnosti
    gordicky uzol znova raz rozpletam,
    ked racio naivity podchvilkou nihil vo mne hosti,
    bez vcerajska zajtrajskov porodnych bolesti nasich mam.

    Koncentraciou klamem sa prechaoseny,
    triest vsesmerovosti na luc lasera nasilnim
    v tuzbe silnej rozrezat skrupinu vlastneni
    a na moment aspon nazriet ticha nic.
    publikované: 22.09.2009 09:48:40 | autor: mem (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Blízký východ do povětří .
    Blízký východ do povětří
    50 let lidstvo větří
    za dveřma popíjí Jahve
    bloody mary z prázdný lahve
    publikované: 22.09.2009 14:28:00 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Medvedev síce na prvý pohľad
    vedie defetistické reči, ktoré ani vnímavejších občanov najzaostalejšej kapstrany sveta presvedčiť nemôžu, ale Netanjachujovi určite do očú povedal, že Rusko tentokrát určite nebude sedieť so založenými rukami.
    Dobré znamenie je i to, že Putin sa s tými potkanmi odmieta vôbec vybavovať. To je veľmi dôležité, necumlať sa s vrahmi. Človeku potom príde ľahšie sťať im hlavu, keď nie je hneď vedľa našej.
    publikované: 22.09.2009 15:57:51 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Som ešte počkala na pár oficiálnych správ,
    aby bolo pochopiteľnejšie, čo chce povedať gazanská správa o stave Európy.

    Postoj Západu k etnickým čistkám v Palestíne je povzbudzujúci pre obdobne zakomplexovaný kmeň. Tento pre zmenu nie je poľutovaniahodný šnúk v mori Arabov, ale doráňané segiňátko v mori Slovanov.
    Aj ono si pôdu statočne kupuje, len je to trochu zložitejšie ako za mandátnej Palestíny
    http://www.sme.sk/c/5016720/pozemkova-mafia-udrela-na-juhu.html

    Vyplakáva o zlom-zlom susedovi (ale inak sú zlí všetci jeho susedia, len tento je momentálne najhorší)
    http://www.sme.sk/c/5020938/balazs-slovensko-je-jedinym-problematickym-susedom-madarska.html
    ktorý je zaostalý, žere strapačky a bije Malinu, navyše v takom dennom čase, kedy je ľudská agresivita na minime.

    Zatiaľ sa na medzinárodnej scéne veľa úspechov neustanovilo
    http://www.sme.sk/c/5028776/nemeth-fidesz-chce-razantnejsie-presadzovanie-madarskych-zaujmov.html

    treba zaťať vyššie
    http://www.sme.sk/c/5027946/bajnai-avizoval-zaujem-budapesti-o-clenstvo-v-bezpecnostnej-rade-osn.html

    Potom stačí podľa receptu svetla medzi národmi zopár malinových provokácií... a uvidíte na vlastnej koži, ako sa z obyčajného národa vyrobí banda teroristov, ktorú treba vytlačiť a izolovať sa od nej za vysokým múrom, kus zeme si nechajúc.

    Lenže ešte stále je tu niekto, kto sa možno postaví za záujmy Slovenska. Preto ten hysterický huriavk, keď Surguti kúpili akcie Molocha.

    Netreba veľkoryso prehliadať, že takzvaní intelektuáli sú na strane armády strieľajúcej pod velením izraelských generálov na spiace mesto.
    http://www.sme.sk/c/5028895/havel-postoj-unie-k-rusku-pripomina-pakt-hitlera-so-stalinom.html
    A títo chronickí chrapúni sa idú hrať na morálne autority.

    Ako ďaleko je deň, keď bude Vašek Chrocht verejne - aj v slovenských novinách, prečo nie? - schvaľovať humanitárne bombardovanie Slovenska?

    Možno príde veľká vojna a všetky beštie sa budú tešiť, ako si tento raz urvú riadny kus koristi.
    publikované: 22.09.2009 17:20:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Tódov krvopotne
    stvorený komentár sa na titulku akosi nezmestil, obsahoval zrejme prvky oldspeaku: http://www.sme.sk/c/5029556/experti-vinia-z-vojny-gruzinsko-intelektuali-stoja-za-nim.html
    publikované: 22.09.2009 23:53:11 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. k tomu Lemovi (pre emu:)
    Before I learned about the Internet I hadn't known there are so many idiots in the world" - Stanislaw Lem.
    odkaz:
    http://dragon.blog.sme.sk/c/205501/Aj-toto-moze-priniest-internet.html
    publikované: 22.09.2009 23:57:57 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Neháč flinta do žito, drága kriq,
    Oni szlovák mladý nemzet, nem náció, malý ember, čil len prišov ve náš kotlinó z India. Kettö-három sto roky, nem vácz, nagyon kis nemzet.
    Ty ale velký byť už a keď skoro nagy magyar ember si, ešte vačší byť. Marha, taký velký, že ani čil nem taký velký si.
    publikované: 23.09.2009 01:48:03 | autor: idar úr (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Keby teliatko k Lemovmu citátu
    nepridávalo svoje múdra, mohlo pretentoraz vzbudiť dojem, že medzi nich nepatrí.

    Inak, pamatám na časy, kedy sa s jeho streštenou grafomanskou materou potácali na hranici virtuálneho incestu, kým rozvážne nezasiahla tretia strana a nezatrhla to. Bola to divoká zábava.
    publikované: 23.09.2009 05:59:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Teda, povazujem za trocha nefer,
    neeticke a netematicke ako aj nepodstatne, spominat tu nejakeho blogera, ale ked uz ho sem Krik dal:
    preco ma ten clovek na fotke hubu polorozdavenu s poklesnutou sankou, ako je to typicke pre idiotov?

    Rozumejte, netvrdim, ze ten hlupak je idiot, nehovoriac ze by som kritizoval jeho vyzor ako taky - proste ma zaujalo, ako si oni vyberaju na svoju vlastnu prezentaciu prave TAKETO fotky.

    Tomu sa povie skutocna demencia populacie:-) Cim viac sa spravate a stylizujete idotsky, tym lepsie zapadnete do stada, nie?

    A to, ze prave takyto cloviecik spomina idociu populacie - nuz, to je uz klasicky paradox, klasicky preto, lebo je bezny.
    Inac, ten vyrok dehonestuje aj sameho Lema.
    publikované: 23.09.2009 09:44:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Lem som sem dnes
    nakukou a hned zas idem tahet, lem som van hceu povedat onuo, ze aj my stredoslovaci sa radujeme z vasej intelekua... onuo, sak viete, onej, debaty. Tak to nevzdavajte a piste, hlavne iris a krik, aj nadalej takuo kvalitnuo a radostnuo onuo.
    publikované: 23.09.2009 10:36:51 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. O vzdelani a kvalifikacii
    Mat diplom z nejakej univerzity nie je dnes na Slovensku, na rozdiel z doby pred sto rokmi, ziadna zriedkavost. Ludia s univerzitnym diplomom a ich okolie si myslia, ze su vzdelani, len preto, ze im nejaka univerzita dala o tom potvrdenie.
    Malokto si vsak naozaj uvedomuje, aky je rozdiel medzi kvalifikaciou a vzdelanim. To, ze je niekto lekar, inzinier, programator, historik, politolog, ekonom alebo ucitel, znamena len tolko, ze ma kvalifikaciu na vykonavanie urcitej funkcie v spolocnosti.
    Ze pritom moze ist o hlupaka, si malokto uvedomuje.
    Nechce sa mi dnes vela pisat, ale uvediem tri ilustracie toho, co som vyssie uviedol:

    1) Vzdelany clovek (54), kandidat vied, sa mi pochvalil, ze kniha Da Vinci Code bola knihou s najvyssim vplyvom na jeho zivot. Nazval to "eye opener".
    2) Clovek s dvoma diplomami zo slovenskych univerzit (62) mi povedal toto: "Mam lepsie informacie, ako vacsina ludi, lebo mozem dnes sledovat CNN. Az teraz si mozem naozaj urobit obraz o tom, co su ti Palestinci za hnusnu chanrad. Keby nebolo Americanov, mali by sme tu v Europe peklo."
    3) Iny koumak (48) mi s baznou bozou v ociach povedal, ze sa prave vratil z Vatikanu, kde si s manzelkou obnovili manzelsky slub.

    No vidite, a taketo kreatury diskutuju na internete o svetovych problemoch.
    publikované: 23.09.2009 20:11:07 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. boze moj
    pan najmudrejsi zas to vsetkym ukazal. Vsetci su uplny hlupaci. Mily Grigoriy, obavam sa, ze popri tych troch ludoch s normalnymi nazormi si tym hlupacikom ty... ;)
    publikované: 23.09.2009 21:57:58 | autor: sonick1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Sonicka,
    ked som Ta nedavno poziadal, aby sme zacali spolu chodit, odmietla si ma s tvrdenim, ze sa necudujes, ze taky si nemoze najst babu.
    Teraz ma nazyvas najmudrejsim, hovoris mi mily Grigoriy, nadavas mi do hlupakov.
    Povedz, ako ja za tychto okolnosti mam vobec vediet, na com som?
    Uz sa konecne rozhodni.
    Bud teda zacnime spolu chodit, alebo ma prestan prenasledovat, lebo to oznamim Tvojmu manzelovi.
    publikované: 23.09.2009 22:21:23 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Kriq, len tu flintu kludne zahod do zita,
    ja mu prestrelim tu jeho hlupu gebulu.
    publikované: 24.09.2009 03:56:42 | autor: The Catcher in the Rye (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. S ohľadom na káčera
    meníme názov tejto pitvornej operácie na Správu o stave Ameriky.
    publikované: 24.09.2009 04:09:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. buheh,
    nemyslis si , ze je morbidne sa bavit na inych ludoch ako si nadavaju?
    Ja si myslim, ze to nie je pekne, ze je to dokonca uchylne.
    publikované: 24.09.2009 05:14:39 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Jo iris. Je to mrzký úchyl
    Miesto aby sa pridal sa tu uchechtáva.
    publikované: 24.09.2009 05:50:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. tesi ma, ze si myslis,
    ze idar potrebuje pomoc :o)
    Mne ho na rozdiel od teba luto nie je :o)
    publikované: 24.09.2009 06:51:46 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Bóže, tieto tvoje projekcie, iris
    Idar má možno v labáku priestranný autokláv, aby ti pomohol.
    publikované: 24.09.2009 07:05:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. mna sa to dotklo. Je to nedostojne!
    Nothing is more repugnant to me than brotherly feelings grounded in the common baseness people see in one another.
    publikované: 24.09.2009 07:22:58 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. No tak, iris
    Ja sa k tebe správam vľúdne.
    Predkladám návrhy. A čo za to dostanem? Repugnantnú americkú vetu. Síce košatú, ale bez oblohy.
    publikované: 24.09.2009 07:44:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. iris
    morbidne by bolo, keby ste pri tom nadavani pouzivali aj nejake naradie, napriklad macetu alebo pajkovacku.

    Keby ste si svoju milostnu korespondenciu vybavovali niekde sukromne, tak by sa na tom nikto nebavil. Ale ked to vase tutuli mutuli tu pisete verejne, no mam nad tym plakat?

    BTW, su tu aj tragickejsie pribehy lasky. Napriklad taka Sonicka ubohemu Grigoriyovi stale striedavo dava nadej a potom ju zas berie. To je iny sadizmus.

    Ema, ja sa polepsim. Uz sa budem uchechtavat iba nad fotkami palestinskych deti a iris necham tak. Slubujem na moju veterinarsku cest.
    publikované: 24.09.2009 08:17:08 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. tak ti to asi treba povedat exciplitnejsie
    Grigoriy si namysleny chudak, NECHCEM S TEBOU MAT NIC SPOLOCNE a vopred lutujem kazdu, chuderu ktora sa s tebou zapletie.

    Ema neviem preco ste tu na seba vsetci taky jedovati. Niekedy viete podaktory napisat take pekne veci ale, niekedy tolko nenavisti ze je mi smutno toto citat. Som rada chodila sa pozriet na tento blog ked tu kedysi byvali vselijake pekne fotky a clanky ale uz sa tu iba nadava a uraza. A stale dokolecka Izrael a Amerika to mate nejaku, chorobu?
    publikované: 24.09.2009 08:38:17 | autor: sonick1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. natrafil som na starsi clanok,
    publikované: 24.09.2009 09:56:15 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Sprava o stave sveta
    I prisiel velky Buheh opet medzi lud a takto mudro k nim riekol:

    Deti, rok presiel a vy ste sa nicovite nic nepoucili. Akoby ste nikdy nechodili do skolky a nevedeli, ze neslobodno druhym robit to, co nechcete aby robili oni vam, lebo skor alebo neskor sa vam to vrati.

    Nudny serial zvany OSN este stale pokracuje, hoci jeho sledovanost sa uz davno dostala do zapornych cisel. A o to vlastne ide. Na tribune si kazdy povedal, co povedal, a svet ide dalej dokolecka vo svojich vlastnych krvavych stopach. Jednemu z prevzacnych hosti zakazali v najdemokratickejsej a najslobodnejsej krajine si na sukromnom pozemku postavit stan, lebo odporuje bezpecnostnym predpisom (je mozne, ze z uvedenych dovodov ho budu v jeho rodnej krajine bombardovat, lebo ved bezpecnost nadovsetko).

    Grigoriy sa vysmieva Sonicke, Sonicka nadava Grigoriyovi. Idar nadava Iris, Iris nadava vsetkym. Vsetci kricia a Emu nikto neposlucha.

    Usraelska krvava demokratizacna masineria funguje stale rovnako, a kedze fantazia jej tvorcov je dost obmedzena, aj vdaka internetu, ktory sa este stale nepodarilo scenzurovat, je „vsjo jasno“ coraz viac ludom. Smetiaren je uz ako radio Jebe van, takmer nikto tym kalerabom neveri, ba uz ani ortodoxni krikovia nie su si taki isti ako kedysi. Okrem uplnej hydiny (ze, damy?) je coraz tazsie najst niekoho s vzorovo naformatovanym harddiskom, ako este pred par rokmi.

    Slovenska "pravica" (mysli sa tym stale tych istych bezocivych 50 usraelskych agentov, ktori sa na nas uz 20 rokov dokolecka skeria z televizora, novin, chladnicky...) sa chysta na buducorocne volby, a tak je jej zas plno vo vsetkych slobodnych a pluralitnych nasich mediach. Ako keby naozaj este niekoho zaujimali typy ako Dzurinda, Miklos, Figel ci Lipsic... Aby sa obcania zacali aktivizovat, bolo oznamene, ze smeru dramaticky padli preferencie. Samozrejme, pred volbami im ich zase zdvihnu na 50 %, aby ludia volili proti totalite.

    Ublizena malinova mensina na dialkove ovladanie tiez mysli na volby, a tak jej vlastni agenti robia tradicne manevre s delenim a spajanim strany, aby podchytili naozaj vsetkych 12 % svojich oveciek. Celkovo, spupná grofska nátura zadunajskej hordy zaziva tazke casy, kedze v uplynulom obdobi si zili nad pomery a teraz tru biedu. Pre nich typicky sa snazia sa to zastierat exportom sovinizmu, a tak poukazuju na smietky v oku vsetkych naokolo, kym ti len nemo zizaju na tie brvna. Samozrejme, scenar, rezia a hlavny sponzor je made in Hollywood.

    Nase slovenske media sa vyvijaju do krasy. Miesto zurnalistu v spolocnosti ma coraz vacsiu vaznost, co sa prejavuje aj na objektivite, vekovom priemere 18 rokov, nezavislosti od zdraveho rozumu, ako aj na odmenovani (priemerny prijem zurnalistu uz prekonal priemerny prijem sicky). BTW, eufemisticke slovo misia, ktore zacali pred par rokmi aplikovat medialni umyvaci mozgov v suvislosti s US mierovym bombardovanim ktorejsi zlej krajiny, uz slovenski „zurnalisti“ pouzivaju aj v sportovom spravodajstve namiesto slova vyprava. Blahozelam, len tak dalej.

    Je toho este vela zaujimaveho, co by som Vam mohol rozpravat, bratia a sestry. Ale to az niekedy inokedy, aj vela dobreho skodi.

    Tak riekol velky Buheh a pobral sa zas ta het.
    publikované: 24.09.2009 11:41:20 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. len názor pravidelného čitateľa "virtuálneho ema-plátku"
    sonička de nambr van, také množstvo gramatických chýb, koľko dokážeš vyprodukovať v príspevkoch ty, je "blogersky nadštandart" (za vetou smajlík - tak sa dnes odjedováva).
    Tento pitvor má určitý intelktuálny vkus, ak chceš pekné články a fotky, mainstream ich chrlí na počkanie. Skús nakliknúť sme-tie, budú na Teba povrchne dobrí, fakt.
    publikované: 24.09.2009 12:22:20 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Pitvor sem a pitvor tam:
    publikované: 24.09.2009 12:49:28 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Baltáješ mnógo, buheh
    Problém je v tom, že vy dvaja sa neviete baviť s irisou na úrovni. To potom ona len nesúvislo mrkoce, stráca niť že vraj myšlienok, hreší jak pohonič a odpľúva ešte väčšie chrchle ako obvykle. Zato keď ju má v rukách skúsený odborník, je to vzácna perlorodka. Taká vzácna, že len jej jedna oblička je hodná viac ako napr. kompletná Sonička aj s mašlu.
    Priestranný autokláv na biologický odpad samozrejme mám. Ráč vstúpiť, iris, je to ešte lepšie a trvácnejšie ako tunajšia balneoterapia. Musíš však predložiť potvrdenku od Tutogen Medical, Inc., že si patrične odstrojená. To by ale nemal byť problém, radi ti ju vystavia, keďže si Východoeurópanka.
    publikované: 24.09.2009 14:04:01 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Ahmadínedžád vo svojom spíči na VZ OSN
    obvinil sionistickú mafiu, že manipuluje politikou Západu.
    Na čo ho sionistická mafia obvinila z antisemitizmu a nariadila reprezentantom západných štátov, aby bezodkladne opustili sálu.
    publikované: 24.09.2009 16:39:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Lempl Stanko, odprevaď tvoju sestru
    na iný blog. Tu očividne trpí.
    publikované: 24.09.2009 16:45:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. fajn,
    urob si radost.
    Aj tak sa mi nechce zit. Vzdavam sa.
    publikované: 24.09.2009 16:49:00 | autor: ir (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. publikované: 24.09.2009 16:54:26 | autor: is (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. To bolo brilantné, iris
    Pred pár dňami hryznúť a teraz sa teatrálne váľať po zemi ako obeť ... funguje takéto citové vydieranie aj v reálnom živote? A nekurví to človeku charakter?
    publikované: 24.09.2009 21:35:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Obdobnú teatrálnu fičúru ako iris predviedol
    dnes popoludní Mileikowsky-Netanjahu na pôde OSN.
    Vysrstil tam aj bolševické heslo "Buď je svetová komunita s Izraelom, alebo s teroristami."
    Koľká veľkorysosť - Mileikowsky nám dal slobodne na výber.
    publikované: 24.09.2009 21:45:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Iran - zacina sa nove kolo,
    publikované: 24.09.2009 22:54:23 | autor: JozefB (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. iransky uran
    Uz ma toto zacina fakt srat. Dokolecka sa riesi iransky atomovy program. Uz sa bojim si pustit vodu v kupelni, ze z kohutika vytecie nejaky samson nad iranskym uranom a uranovym Iranom.


    Pre neinformovanych niektore klucove fakty ohladne situacie okolo Iranu:

    - Zapadne mocnosti v poslednych desatrociach Iran viackrat zradili – cela novodoba historia krajiny je historiou agentskych hier a necestnych pokusov dostat krajinu (a jej ropu) pod kontrolu

    - Iran uz niekolko storoci nezautocil na iny stat

    - Iran ma druhe najvacsie zasoby ropy na svete

    - Vojna s Irakom bola tiez z tejto kategorie – zacal ju byvaly americky agent Saddam Husajn so suhlasom svojich tutorov

    - Zahranicna agenda Iranu je absolutne mierova, s jedinou vynimkou - neuznavaju stat Izrael, ktory vznikol v rozpore s medzinarodnym pravom


    BTW, prosim, vysvetlite mi niekto jednu vec. Vy Krikovia, Iris ci ine Sonicky, ak este trvate na svojom dementnom nazore, ze Iran nema mat A-bomby, povedzte mi: akym pravom, na zaklade akeho moralneho ci ineho principu, moze (akakolvek) krajina, ktora sama ma jadrove zbrane, zakazat vlastnit jadrove zbrane nejakej inej krajine?

    Vysvetlite mi, preco jedni mozu byt pre druhych nebezpecni a je to v poriadku, a ti druhi nesmu. Prosim, nejaky konzistentny argument, nie demagogicke kaleraby typu „lebo oni su teroristicka krajina" (lebo kto posudi, kto je terorista? Tu vzdy stoji ideologia proti ideologii, demagogia proti demagogii).

    Osobne si totiz myslim, ze toto je argumentacne absolutne neudrzatelna pozicia, postavena iba na medialnom ohlupovani nemysliacich mas. Je mi naozaj velmi luto, ze nemozem vidiet a pocut rozhovor vyjebdnavacov EU ci USA pri debate s iranskymi predstavitelmi, ako sa pokusaju toto vyargumentovat a pritom sucasne akceptovat princip suverenity a rovnosti jednotlivych statov. Velmi mi je luto, ze nevidim ako tie arogantne bravcove ksichty dostavaju po papuli jednou jednoduchou logickou odpovedou za druhou.


    Go Iran, go! Jadrove zbrane su dnes pre stat najlepsou ochranou – ziadna medzinarodna zmluva, pakt ci iny zdrap papiera krajinu neochrani pred napadnutim tak spolahlivo ako fakt, ze moze uder agresorovi skaredo vratit. Pre krajinu, ktora sedi na druhych najvacsich naleziskach ropy a ma take historicke skusenosti, ake ma, je celkom pochopitelne jadrova obrana prioritou. Ked mozu mat jadrove zbrane take zlocinecke a agresivne krajiny ako Britania, USA ci Izrael, nech ich maju aj ich obete.

    A teraz mi urobte radost a napiste mi, o co som Vas prosil horevyssie. Ale ak to nema byt konzistentnuo, tak sa netreba unuvat.
    publikované: 25.09.2009 01:16:08 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Ľudoví mudžahídovia je totalitná partička
    pažravá po moci v Iráne aj za cenu jadrového holokaustu. Ju môže uvádzať ako autoritu už len smetiareň na pokyn zúfalej hasbary.
    Neviem, ako teraz, ale ešte donedávna boli v Európe na zozname teroristických organizácií. Izrael však hystericky kopal do EÚ, aby ich premenovala z teroristov na osloboditeľov iránskeho ľudu.
    "Abrihamčí podľa vlastných slov tieto informácie poskytol aj Medzinárodnej agentúre pre atómovú energiu (MAAE)."
    Hej. Vycestoval z Paríža do Viedne, aby poskytol svedectvo agentúre, ktorá má svojich ľudí priamo v Iráne.
    Celkom by ma zaujímalo, či aj Abrihamčího rodina pochádza z Háranu.
    publikované: 25.09.2009 04:19:38 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. buheh,
    Ziadna krajina ktora vlastni jadrove zbrane nema moralne ani ziadne ine pravo zakazat inej krajine aby take iste zbrane vlastnila.
    Tiez si kladiem podobne otazky.
    Bola som sice za to, ze najprv pracku potom bombu, ale uz viem, ze v Irane pracky maju.
    publikované: 25.09.2009 06:35:29 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. dosť som sa nadiskutoval
    v SME pod tým článkom, buhehe
    skús tam
    publikované: 25.09.2009 07:57:18 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Ach, kriku...
    ... som si teda pozrel tvoje prispevky v smetiarni, i ked tam ja naozaj chodit nemusim, tak ako nemusim chodit za dazda sa prechadzat do oraciny. No co ti mam napisat... kto nechce chapat, ten nebude. Na mnohe veci ti aj v smetiarni celkom padne odpovedali.

    Ale ja mam dnes chut si na tuto temu ulavit, a kedze mam menej roboty, nez inokedy, tak sa pokusim o nemozne.

    Tvoje presvedcenie, ze Iran ked bude mat A-bomby, hned v prvy den ich pohadze na Izrael a zvysok porozdava vsetkym teroristom, ktorych stretne, vychadza zo sirsieho nepochopenia suvislosti, ale hlavne je ilustraciou a vysledkom totalnej medialnej demonizacie Iranu ako diabolskeho symbolu zla.

    Demonizacia vzdy vychadza z nevedomosti, nedostatku predstavy, ci moznosti vcitit sa. Casto by stacilo na chvilu „zazit“ poziciu druhej strany a vsetko by sa vyjasnilo.

    Tazko sa vysvetluje cloveku, ktory o Irane ma iba „objektivne“ informacie z nasich slobodnych a uzasnych medii, ze Iran je krajina s neuveritelne kulturnou a mierumilovnou spolocenskou atmosferou a atomovu bombu (ak vobec nejaku vyvijaju) mozu potrebovat jedine pre ucel, ktory som spominal v mojom predoslom prispevku. Oni skutocne nemaju zaujem s niekym bojovat, o tom je cela ich kultura, filozofia, mentalita a koniec-koncov aj nabozenstvo (ked neveris, precitaj si Koran). Ze na Blizkom vychode su ludia, ktori chcu dzihad, to je samostatna kapitola (dzihad a Koran su dve velmi rozdielne veci), ale Iranu sa to tyka celkom okrajovo (BTW, najhlasnejsie kricia US saudski agenti – vid stara dobra metoda Gliwicka vysielacka alebo WTC). Samozrejme, fanatici su vsade, ale ovela nebezpecnejsi su ti na zapade – o Izraeli skoda hovorit.

    Mam kamarata, cestovatela, ktory isiel do Iranu raz – a odvtedy tam uz 20 rokov chodi takmer kazdy rok. Hovori, ze Iran je najlepsia krajina na svete. Po mesiaci stravenom v Irane ho aj ja celkom chapem. Je to multikulturna krajina, kde spolu v mieri zije niekolko desiatok roznych narodov a mensin. Ked neverite, mozete sa ist spytat Zidovskej mensiny, ktora tam pokojne spravuje hrobky svojho biblickeho proroka Daniela a dalsich svatych. Mimochodom, to perzsky kral Kyros zachranil Zidov z babylonskeho zajatia – nebyt Perzanov, niet dnes pravdepodobne ani Zidov...

    Aj ja som videl v Irane plagat, ze stat Izrael treba zrusit. Ale nie bombou. Nepripisujme im demonicke vlastnosti, ktore nemaju. Ani sfanatizovani komunisticki generali, ktori na smrt nenavideli kapitalizmus (pamatame si tie plamenne hesla ako treba zatocit s kapitalizmom), nikto z nich si to iste nepredstavoval tak, ze sa proste ta cast sveta vybombarduje atomovkami. Iranci su normalni ludia. Este raz opakujem, nepricetnych blaznov mozno najst vsade (staci si otvorit smetiaren), ale treba vidiet situaciu realne a s nadhladom.

    Oni su, samozrejme, tiez pod propagandou, inou nez my, ale ich pohlad, obavam sa, je v tomto smere objektivnejsi nez nas bezny slovensky, ktory je naozaj tazko pokriveny desatrociami jednej a teraz i druhej totality. Tam media zdoraznuju, ze Izrael zalozili agenti ako piatu kolonu na rozbijanie jednotneho moslimskeho sveta. Zalozili ho protipravne a ten stat je odvtedy zdrojom agresie a nepriatelstva, preto ho treba diplomaticky, a ak to inak nepojde, aj vojensky zlikvidovat a uviest veci do povodneho, spravodliveho stavu. Toto je zhruba ich doktrina. Je to postoj vychadzajuci z historickych faktov a je urcite aspon tak legitimny ako ten tunajsi - myslite si o tom co chcete. Zdoraznujem, to vsetko pri zachovani zdraveho rozumu a striktnom dodrzani pravidiel medzinarodneho prava. A toto je, prosim pekne, jediny „agresivny“ moment v ich zahranicnej politike (podlozeny horkou historickou skusenostou).

    A tu atomovku asi aj tak nemaju, tak ako ani Saddam nic nemal...
    publikované: 25.09.2009 12:14:55 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Iris, spinave pracky
    je potrebny si umejt, ako by povedali bratia cesi :-)

    ...ale normalne si ma potesila, takto na rano. Mas u mna jedno male plus - jeden virtualny kopanec do Idara v zalohe.
    publikované: 25.09.2009 12:21:43 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. No a ked uz som sa tak rozpisal,
    tak este k jednemu hlupemu, ale o to rozsirenejsiemu medialnemu memu:

    Citujem standardny „argument“: „no dobre, dajme tomu, ze Iranci su normalni, ale ich politicka reprezentacia je sialena, nedemokraticka, fanaticka, vrazedna...“

    Znovu opakujem, ti dobri ludia, ktori toto zeru spolu s ostatnym medialnym senom, by mali trochu skusit si predstavit, o com vlastne hovoria. Iran nie je demokraticky stat v nasom ponimani. Avsak ma svoju politicku kulturu, danu okrem ineho niekolkotisicrocnou historiou. Iran nema uz niekolko storoci ziadnu ambiciu na uzemnu expanziu ktorymkolvek smerom. V jeho politike sa pohybuju ludia s vysokym vzdelanim, ano, cast z nich aj nabozenskym. Ide tam o funkcie, moc... tak ako vsade inde. Tu by som chcel zdoraznit vysoku formalnu aj obsahovu uroven iranskeho spolocenskeho zivota. Isteze, v kazdom politickom spektre sa najdu extremne nazory, ludia krikovho typu kriciaci po krajnych rieseniach. Treba vsak vzdy rozumiet tomu, kto, co, pre koho a v akom kontexte hovori. Treba si klast otazky, o co realne komu ide, aku hru kto hra a co moze ziskat. Aj tam ma kazdy v politickom spektre svoju agendu, niekto viac, niekto menej populisticku – tak ako je to vsade – a niekomu sa hodi pouzivat obraz nepriatela. Nic nove pod slnkom, netreba spominat ako priklad vyroky byvaleho US prezidenta, jeho generalov ci hoci Janka Slotu – je to bezna ucelova politicka prax (pokial prave nejde o individualnu mentalnu indispoziciu ako u uvedenych osob).

    Mysliet si, ze tu krajinu maju v rukach nepricetni teroristi schopni hodit bombu na kohokolvek, je celkom hlupe, zodpovedajuce dementnemu medialnemu obrazu Iranu ako demona s dlhym chvostom, chrliaceho siru a plamene. Nie je tazke prist na to, ze taketo zobrazenie netvora je ucelove, staci iba rozmyslat. Kriticky rozum, nadhlad, trochu predstavivosti, priatelia, a je to.
    publikované: 25.09.2009 14:05:41 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Slovutní experti,
    hovoriť o niekom, kto obohacuje urán na jadrové palivo, že vyvíja atómovú bombu je to isté, ako obviňovať poľnohospodárov používajúcich dusíkaté hnojivá z prípravy teroristických útokov. Učivo fyziky, 2.stupeň ZŠ.
    Ľudoví mudžahedíni Monafiqeen-e-Khalq boli v EÚ predefinovaní z teroristov na opozíciu iba tento rok, akurát zavčas pred zelenkavou revolúciou. Mám pre to plné pochopenie, veď ako by potom zneli headliny typu "na teheránskych uliciach opäť demonštrovali teroristi" a pod.
    publikované: 25.09.2009 14:19:07 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Buheh, bolo to dobre, ale...
    Tazko presvedcis argumentami tych, ktori uverili bez argumentov.
    Viera je emocia, a emocie ovela viac rozhoduju o tom, ako vidime svet, ako rozumne uvazovanie. Ako casto sme svedkami toho, ze ludia sa rozhodnu vymenit si nazory, aby takmer vzdy skoncili len vymenou emocii. To sa deje na forach internetu aj v parlamentoch.
    Na poznani principu prednosti emocii pred rozumnym uvazovanim su zalozene politicke kampane, ideologicka a nabozenska agitacia aj reklama.
    Vsimni si niekedy verbalny stret dvoch oponentov, a sleduj, ako zriedka sa stava, ze diskusia prebieha na takejto platforme: jeden hovori, druhy pocuva - druhy odpoveda prvemu a prvy naozaj pocuva.
    Uvedom si, ze v skutocnosti je to takmer vzdy takto: Ty hovoris, ale kedze ja dopredu viem, ze Tvoje argumenty su bezcenne, nepocuvam Ta, ale si pripravujem moju dalsiu rec, aby som ignorujuc vsetko, co si povedal, predniesol argumenty, ktore maju potvrdit, ze moj nazor je absolutne nadradeny Tvojmu. Tentoraz vsak nepocuvas Ty, lebo sa v myslienkach pripravujes na protiutok. V oboch narasta frustracia z neochoty toho druheho podriadit sa, a z vymeny nazorov sa dostavame do konfliktu emocii.
    Internet je pokrokom, pretoze tam nemoze konflikt emocii pokracovat fyzickym utokom.
    Je potom uplne prirodzene, ze poznajuc tento princip a marnost akejkolvek diskusie, niektori jedinci (napriklad Grigoriy) podchvilou zajdu do sveta sarkazmu, parodie, cynizmu alebo surrealna.
    (Priklad: moja virtualna "love affair" so Sonickou.)
    publikované: 25.09.2009 20:24:18 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Konečne:
    publikované: 25.09.2009 21:49:01 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Buhehovi
    1)nie som presvedčený, že ak Irán bude mať A-bomby, tak ich pohádže na Izrael - ale iste ich použije nepriamo, stúpne im sebavedomie, pocit nenapadnuteľnosti, resp. ako vydieranie a môžu ich poskytnúť tretím spriazneným stranám (viď Hizballáh)
    2) dzihad a Koran su dve velmi rozdielne veci - no to si ma pobavil triviálnou informáciou :)
    3) verím tomu, že Irán je hodný návštevy a šiel by som tam
    4) Irán nemusí bojovať o územie, ale úlohu lídra v moslimskom svete, na to sa mu protižidovský postoj a prípadná bomba hodia
    5) do hlavy komunistickým generálom nevidím. Za komančov som vojenčil na západnom okruhu a brali vojnu dosť vážne. Som ale rád, že prišiel mäkký Gorbačov a komunizmus vo Východnom bloku padol.
    6) nielen Iránci, ema ti potvrdí, že aj bežní Rusi sú normálni ľudia. To ale neznamená, že majú aj normálnu "verchušku"
    7) Izrael založili agenti a protiprávne? - no neviem, založili ho na základe rezolúcie OSN, také šťastie nemala ani 1.republika ČSR v roku 1918
    8) jednotný moslimský svet? nedaj sa vysmiať, práve existencia Izraelu zjednocuje šiítov a sunnitov, inaq by sa rezali ešte viac
    9) ludia krikovho typu kriciaci po krajnych rieseniach - kde prosím ťa, buheh kričím po krajných riešeniach? Som sa odzbrojenie (to je v reále ťažko realizovateľn resp. aspoň za udržanie status quo - teda nerozširovať jadrový klub. Nie som dokonca ani proti tomu, aby si Irán ak tak naozaj chce - LEGáLNE vyrobil A-bombu - ale nech vystúpi z MAAE a zruší zmluvu o nešírení A-zbraní.
    10) za svoj zlý pablik-rilejšn si môže Irán sám, Ahmiho výrokmi o popieraní holocaustu a o vymazaní Izraela/sionistického režimu z mapy/stránok času
    publikované: 25.09.2009 22:08:33 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. idarovi
    štát, čo zvládne na centrifúgach obohatiť urán z 0,7% na 4% U235 pre elekrárne, bezpochyby a najmä bez kontroly MAAE zvládne obohatenie zo 4% na 95% U235 pre jadrové hlavice.
    BTW,
    dusíkaté hnojivá, konkrétne dusičnan amónny NH4NO3 je po zmiešaní s hliníkovým práškom účinnou výbušninou (Timothy McVeigh, Oklahoma city 1995) - teda týka sa to chémie a nie fyziky. Ale to by si musel na 2.stupni ZDŠ dávať pozor
    publikované: 25.09.2009 22:17:25 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Tu na demagógiu nie je priestor, kriq
    Samozrejme, že štát, čo zvládne na centrifúgach obohatiť prírodný urán z 0,7% na 4% U235 pre elekrárne, dokáže vyrobiť aj vysokoobohatený >85% urán pre jadrové hlavice. Pretože sa to robí na tých istých plynových centrifúgach, lenže ich musí byť veľa. Veľmi veľa. A musia byť inštalované inak ako pri výrobe energetického uránu. Tak, že si to každý fachman hneď všimne.
    Lenže Irán 1) tých centrifúg, hlavne moderných, dosť nemá, takže dokázateľne vyrába len energetický urán a 2) je pod kontrolou MAAE. Na rozdieľ od Izraelu napríklad.
    Ospravedlňujem sa, ale na vyučovaní chémie na 2.stupni som skutočne nedával pozor. Dokonca som tam zväčša ani nebol prítomný. Opravoval som spolužiakom písomky v kabinete.
    publikované: 26.09.2009 01:38:33 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Irán je pod tak "dôkladnou kontrolou" MAAE
    že sa až teraz prišlo na to, že:
    http://www.sme.sk/c/5033310/iran-buduje-tajne-jadrove-zariadenie.html
    Neviem, kto z vás dvoch je lepší - MAAE kontrolujúci Irán, alebo ty, kontrolujúci spolužiakom písomky :)
    publikované: 26.09.2009 07:22:50 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Nedá sa všetko ukontrolovať, kriq
    Hlavne nie iránskych teroristov, ktorí tajné zariadenie vysnoria až potom, ako to oficiálne zverejní iránska vláda.
    V každej iránskej dedine by mala byť dielňa na obohacovanie uránu. A každá jedna obec by sa pritom zaviazala, že ročne dodá aspoň jednu palivovú tyč. Najlepšie aj s motorom na tuhé palivo. Keby dačo.
    Aby mali únijní kurviči naozaj čo tlačiť. Atómová verzus sionistická loby. Uvidíme, kto má navrch.
    publikované: 26.09.2009 12:21:16 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. No tak si Irán postavil elektráreň
    A čo má ako byť?
    Pozval tam inšpektorov MAAE na kontrolu a vybavené.

    Nie na to robili v Iráne revolúciu a kopli do zadku tyrana Pahlavího, aby boli naďalej fackovaní Západom a špeciál USraelom a nechali si od nich rýpať do vecí, do ktorých ich nič nie je.
    Umožňuje snáď recipročne USrael niečo také Iránu?

    Irán chce byť lídrom moslimského sveta. Má na to potenciál, vrátane technickej inteligencie. A dostatok zásob energie.
    Je tu nejaké sebastredné vemeno, ktoré to nie je schopné prežrieť?
    publikované: 26.09.2009 18:00:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Ema jedna nesustredena
    cim to je:))
    Iran postavil zavod na obohacovanie uranu bez ktoreho je at. elektraren na dve veci.V ostatnom mas ako vzdy pravdu
    publikované: 26.09.2009 19:53:04 | autor: Abysal (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. O politike
    Clovek je najprefikanejsi zo vsetkych zvierat. Cim je prefikanejsi, tym vacsi je rozpor medzi tym, co si mysli, co hovori a ako kona.
    Moze napriklad mysliet na moc a peniaze, hovorit o ludskych pravach, demokracii alebo o panubohu, a pritom bombardovat mesta.
    Ked vsak hovori o spravodlivosti, mysli na toto: co je dovolene panovi, nie je dovolene volovi.
    Politika je potom vecny boj o to, kto bude panom, a kto zostane volom.
    Videli ste uz niekedy vola s atomovymi zbranami?
    publikované: 26.09.2009 19:55:30 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. A jedeme dál, a dál hezky, dál
    http://www.sme.sk/c/5035022/izrael-zapad-ma-dokaz-ze-iran-chce-vyrobit-jadrovu-bombu.html
    Za povsimnutie stoji, ako sa daju podstatne a dolezite fakty podat citatelovi potopene do smradlavej calamady demagogie ukuchtenej v hlavnom stabe "ved vieme koho".
    Co by sme ale ocakavali od SME a spol. Tak "Hura na Teheran !"...
    publikované: 26.09.2009 21:04:21 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Niekolko naozaj uprimnych slov - takmer bez emocii
    Zelal by som si taky svet, v ktorom by vsetky ludske bytosti mali mnoho dovodov na sebavedomie, a nadovsetko mali pocit, ze ich nikto nemoze napadnut.
    Su vsak tu medzi nami aj zdegenerovane psychopaticke fasisticke zivocisne hovada, ktorych mozog je natolko poskodeny alkoholom, ze stratili vsetku sudnost a ociambruju si svoje hnusne papule na cele narody, a chceli by im diktovat este aj to, ci mozu alebo nemozu byt sebavedome.
    Vysinuty hajzel, ktory travi svoj mizerny zivot pisanim desiatok tisic bezduchych primitivnych prispevkov na SME sa votrie medzi slusnych ludi, a grca tu svoj odpad.
    publikované: 27.09.2009 07:10:12 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. grigoriy, najmä tá posledná veta
    to je ukážkový oxymoron
    :)
    publikované: 27.09.2009 10:33:00 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Iran, Ahmi & kriqx
    Ďakujeme aktivistovi za linku na Ahmadinežádov prejav. Odhliadnuc od toho uleptaného pánbožkárstva, sám by som to lepšie nenapísal. I keď, pravdupovediac, ja osobne v žiarivé bratské zajtrajšky celého ľudstva neverím, ľudská špina (zlá karma) sa vlečie celými dejinami ako sopeľ a ťažko veriť, že by mohla niekedy zmiznúť.


    Kriku, kriku. Číslovanie je dobrá vec. Dobré argumenty ešte lepšia.

    1. Iránu s A-bombou stúpne sebavedomie. Rozhodne áno. Buhehe. A Usraelitom s A-bombami zas trochu klesne. To je celkom v poriadku a teším sa na to. A trvám na tom, že Irán nebude ten, kto hodí nukesy ako prvý.

    2. Som rád, že si sa pobavil. Keď budeš niekedy niečo kričať o hrozbe od islamských fanatikov, môžeš sa k tomuto bodu vrátiť a popremýšľať o ňom.

    3. Choď, neoľutuješ.

    4. Úplne súhlasím, že Iráncom bomba pomôže získať v regióne väčšiu prestíž. A ja osobne tomu budem celkom rád, lebo Peržania ako indoeurópania majú predsa len chladnejšie hlavy a bohatšiu politickú históriu a kultúru než podaktoré púštne semitské nátury. Ale toto nie je podstatný motív – treba vidieť kľúčové politické súvislosti. Iránu tu ide o krk, súťaž s relatívne bezproblémovými okolitými krajinami je dnes marginálna téma dobrá tak akurát na zastieranie podstaty.

    5. Aj ja som bojoval za československú socialistickú armádu a nepamätám sa, že by niekedy ktorýsi socíkový generál tvrdil, že západnú Európu a USA treba zlikvidovať bombami. Ale ak aj áno, napríklad v opitosti, tak to nebola hlavná doktrína štátu. Taký štát jednoducho nejestvuje. Ľudská podstata je síce zhovädilá, ale nie až tak. A to ani ruská a iránska.

    6. Viď predchádzajúci bod.

    7. Vznik štátu Izrael bol protiprávny. Nuž, bol. Nech ktorákoľvek vierolomná mocnosť vzdialená tisíce kilometrov, resp. OSN zmanipulovaná sionistami súhlasila so vznikom štátu Izrael, je to z hľadiska princípov medzinárodného práva irelevantné. Dokonca ani to, že všetky okolité krajiny s tým nesúhlasili, nie je dôležité. (Keby sa chcel niekto hrať na právnické finty a oháňať sa OSN a podobne, nuž dobre, napíšem teda nie „medzinárodného“ práva, ale „prirodzeného“ práva národov na svoje územie a práva na nebytie objektom genocídy). Prosím, nerelativizujme pojem spravodlivosti. Pravda je taká, že nikto sa nepýtal na názor obyvateľov tej krajiny, ľudí, ktorí tam žili. Agresori sa navozili na lodiach a bolo. Nemienim riešiť historické detaily, ktorými som sa síce kedysi zaoberal, ale ktorými sa v tomto živote už viac zaoberať nebudem (okrem toho, história, ako nám ju predkladajú, nesie tiež evidentne autorský rukopis). Dôležitý je výsledok – genocída a protiprávne obsadenie územia. Bodka.

    8. Nehovoril som nič o jednote moslimov – to je výlučne ich vec, my sa starajme o svoje problémy. Koniec koncov, kto je dnes vo svete naozaj jednotný? (okrem USA, Izraela a Británie, čo ale nie je dané bratstvom ich národov, ale bratstvom len jedného národa). Nezhody medzi moslimskými štátmi majú aj tak z väčšej časti na svedomí agenti viemekoho (viď Saddám, Ládinovci atď.).
    Faktom je, že štát Izrael na Blízkom východe plní od svojho vzniku dosť usilovne určitú dosť dôležitú mocenskú a vojenskú funkciu v prospech určitých štruktúr. To snáď nebudeš popierať, alebo áno?

    9. ??? Ty nie si fanatik? A ja som si myslel že si :o) Hm, radšej nebudem hľadať niektoré tvoje citáty zo smetiarne, alebo hoci aj odtiaľto z pitvora. Nechajme to tak, hlavne si to neškrabať.
    Tak ty si za odzbrojenie? Pravda, keďže odzbrojenie ako také je utópia, tak teda aspoň čiastkové odzbrojenie - nedovoľme atómovku Iránu. Úžasné. Buďme realisti, že? Umění politiky, umění kompromisu. Kriku, ale potom sa nečuduj, že ti tu (a nielen tu) niektorí občas sproste nadávajú.
    A tá posledná veta, že keď Irán chce, nech vystúpi z MAAE a urobí si bombu legálne – preboha, to písala Sonička? (BTW, čo to znamená legálne? So schválením USA?) Nehnevaj sa, ale toto je škoda komentovať.

    10. Hehe, a na záver vtip. Díky kriku, pobaviľi šme še. Tento som nepoznal, ale je fakt dobrý. Ešte že sa sionmédia tak snažia veci uviesť na pravú mieru :-D BTW, keď to spomínaš, faktom, ktoré Ahmi prezentuje, sa rozhodne oplatí veriť viac než klamstvám zo smetiarne a pod.

    Ešte by som rád uviedol k vyššieuvedenému, že môj súhlas s Ahmim sa nevzťahuje na holo-výroky, ktoré napĺňajú skutkovú podstatu paragrafu veďviemektorého - s tými, súdruhovia a súdružky, tu na tomto mieste samozrejme vyjadrujem okamžitý a zásadný nesúhlas a pobúrenie.

    publikované: 27.09.2009 15:33:38 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Grigoriy
    mne je tiež dávno jasné, že pre väčšinu ľudí je naozajstný konštruktívny dialóg tým posledným, o čo im v diskusii ide. Ale všimol som si aj to, že mnohí pôvodne militnantní jedinci, po čase strávenom komunikovaním (a to aj obojstranne ignorantským, o akom píšeš horevyššie), sa pomaly, celkom pomaličky a nenápadne kultivujú. Ktorýsi klasik povedal: „pravda nikdy netriumfuje, ale jej odporcovia postupne vymrú“. To síce tak celkom nemusí platiť v prípade aplikácie dlhodobého plošného brainwashingu, ale predsa len... my budhisti veríme, že človek v živote nestretá ľudí náhodou, ale zákonite je každé stretnutie príležitosťou niečo dôležité pochopiť. A naopak, každý z nás, keď je tá správna chvíľa, mal by tým druhým dávať šancu rásť.

    Tak preto...

    A okrem toho mám teraz trochu voľného času, čo sa v krátkom čase veľmi rýchlo zmení.

    Bratia a sestry, veď každá, aj tá nejtemnejšia duša sa pomaly vinie za svetlom ako kapitál za ropou, a tak isto aj kriqova. A Sonička, keď ju preradia medzi mnohobunkovce, tiež vyfasuje dušu, ktorá sa bude ťahať.
    publikované: 27.09.2009 16:12:57 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. o Irane z USA
    http://www.hulu.com/watch/94075/rick-steves-europe-rick-steves%E2%80%99-iran

    P.S: V Kosiciach boli na medicine studenti segregovani podla pohlavia az do r. 1989. Malokto o tom vie, ale internaty, cvicenia a studentske skupiny boli dievcenske a chlapcenske. A nikto sa nad tym zvlast nepozastavoval.
    Kriq diky za tvoje prispevky.
    :o) zvlastne.
    publikované: 27.09.2009 17:41:24 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. buheh,
    my kabalisti tvrdime to iste, nic nie je nahoda a kazde stretnutie ma svoj zmysel :o)
    publikované: 27.09.2009 17:48:16 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. grigoriy,
    ...to si si naozaj mohol odpustit.
    Nazor si urobi kazdy sam.
    publikované: 27.09.2009 17:55:24 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Ad, O Irane z USA
    "For now, Hulu is a U.S. service only. "
    Takze, len pre USA, :(
    publikované: 27.09.2009 18:48:15 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Jozef,
    ak si mimo USA, neznamena to, ze si to nemozes pozriet.
    Staci ist do www.youtube.com
    Napis: rick steves iran do "Search" policka a potom skroluj na
    Playlist Results for rick steves iran
    Klikni na prvy obrazok pod tymto nadpisom, a postupne sa to da cele pozriet (priblizne jedna hodina).
    publikované: 27.09.2009 19:05:32 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. O netaktnosti a primitivizme
    Predstavte si, ze by chorvatsky dokumentarista siel so svojim kameramanom do Kalifornie alebo na Floridu a sproste by sa vypytoval miestnych zien, ci sa nehnevaju na svoju vladu, pretoze ich nuti chodit po plazi v plavkach a nemozu sa tam kupat nahe. Rozpraval by im pritom, ze v Chorvatsku sa mozu ludia kupat nahi, a vlada im to nezakazuje. Spytal by sa ich tiez, ci im nevadi ze americki krestanski fundamentalisti takto obmedzuju ich osobnu slobodu, a naznacoval by im, ze by mali za svoju slobodu bojovat a obmedzit vplyv fundamentalistov.
    Aky je rozdiel medzi zakazom kupat sa nahy v Amerike, a povinnostou nosit cador v Irane? Rozdiel nie je v podstate, ale len v miere - miera je dana tradiciami a vyznavanymi hodnotami.
    Dokonca ten hlupak mal hned poruke percento zien, ktore by vraj cador nenosili, keby im to vlada neprikazovala. Kolko percent Americanov by fajcilo marihuanu, alebo sa venovalo pedofilii, keby to nebolo zakazane?
    (Tolko k objektivnosti americkeho dokumentu o Irane a o nadradenosti "nasho" systemu nad iranskym.)
    publikované: 27.09.2009 19:54:02 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. o uprimnosti a spontannosti
    Ta iranska studentka, ktora spontanne povedala " I love you America " v kontraste s oficialnou protiamerickou politikou iranskej vlady napriek tomu, ze americky dokumentarista bol pod stalym iranskym dohladom ma zaujala. Ta studentka len potvrdila fakt o ktorom hovoril buheh, ze ludia su tam vludni a prijemni.
    Netvrdim, ze taketo cestopisy maju byt jedinym zdrojom vedomosti o danej krajine.
    publikované: 27.09.2009 23:44:42 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. I love you, iris!
    To len aby sme mali to spontánne púťové číslo kompletné.
    publikované: 28.09.2009 00:39:30 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Idar, ty si pil
    !
    publikované: 28.09.2009 00:45:12 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. love
    __ __
    / \/ \
    \ /
    \ /
    V
    publikované: 28.09.2009 09:56:18 | autor: Idar a Iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. love
    __ __
    / \/ \
    \ /
    \ /
    V
    publikované: 28.09.2009 09:59:26 | autor: love (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. sorry
    to malo byť takto:

    .__....__.
    /......\/......\
    \............../
    ...\......./...
    …...V.....
    publikované: 28.09.2009 10:00:29 | autor: sorry (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. sorry
    to malo byť takto:

    .__....__.
    /......\/......\
    \............../
    ...\......./...
    … ..V.....
    publikované: 28.09.2009 10:01:12 | autor: sorry (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. takto
    .__....__.
    /......\/......\
    \............../
    ...\......./...
    … ..V.....
    publikované: 28.09.2009 10:02:10 | autor: takto (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. ved viete ako
    .
    publikované: 28.09.2009 12:36:17 | autor: ved viete ako (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. Stredná umelecká, kámo?
    http://www.youtube.com/watch?v=FsKE-qZVKuc

    Vidím, že Stanko sem spolu so sestrou Sonkou dotiahol aj spolužiaka Martina alias jásomMájokámo.
    Načim ale chlapci na steny pitvora sprejovať niečo antifa, nie nejakých digitálnych Osiris a Izis. Inak dostanete podmienku za poškodzovanie cudzieho majetku.
    publikované: 29.09.2009 07:52:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Sinuhe, náš obľúbený Gilad Acmon
    napísal o Netanjahuovom spíči v OSN, kde ten zákerný genocídny paznecht udeľoval lekcie zo slušnosti.
    Acmon svoj text nazval The Pathology of Evil.
    To len aby si ho neprehliadol.
    publikované: 29.09.2009 17:39:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Tu je link
    publikované: 29.09.2009 18:06:34 | autor: lub (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. ema,
    neprehliadol by som to, len podla svojho zvyku najprv som sa pozrel na tvoj blog a az potom idem na ICH, counterpunch a podobne ...
    Gilad pise ako keby bol mojim bratom. Gilad je ozajstny humanista, v dnesnych - na zisk orientovanych- casoch mimoriadne raritny zjav.
    publikované: 29.09.2009 22:20:40 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Napriek obštrukciám židovskej loby,
    napriek vydieraniu americkej administratívy a bruselskej centrály EÚ a napriek brutálnemu nátlaku na ďalšie štáty sveta sa Goldstonova správa o izraelských zverstvách v Gaze blíži k Haagskemu tribunálu pre vojnové zločiny.
    Tak tu len narýchlo zaarchivujem dôležitý článok z Hárecu s Netanjahuovymi vyhrážkami ťažkého kalibru:
    Netanyahu: UN Gaza report spells death for peace
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1117893.html
    "Anyone who desires peace must stop this report right now." (Netanjahu)
    Aby bolo jasné, čo sa podľa Netanjahua stane, keď sa Goldstonovou správou bude zaoberať tribunál v Haagu.
    A on sa bude.
    publikované: 30.09.2009 19:06:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. Zdanlivo mimo temu
    Koncom jula 1997 som mal pocas prechadzky uplne bezny rozhovor s jednym clovekom, a ked sme nahodou prechadzali okolo vykladu knihkupectva, kde bolo niekolko portretov princeznej Diany, povedal som toto:
    - Tato zena musi zomriet.
    - Preco by musela zomriet?
    - Pretoze ...

    Mozno tu niekedy napisem, co znamenaju tie tri bodky. Len tak pre zaujimavost.
    Chcem len pripomenut, ze Diana zomrela 31. augusta 1997.
    publikované: 30.09.2009 22:04:15 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. schindlerov zoznam
    Sept 30

    Israel on Wednesday released the list of twenty female prisoners to be released in exchange for a current sign of life from abducted Israel Defense Forces soldier Gilad Shalit.

    The list does not include any prisoners with blood on their hands and all those on the list were set for release within less than two years.

    1) Ayat Kisi - Sentenced to one year and eight months for attempted murder.

    2) Rojena Riyad Mohammed Jinajira - Sentenced to three years for conspiracy and attempted murder. Original release date: June 9, 2011.

    3) Rimat abu Ayisha - Sentenced to nine months for membership in a banned organization. Original release date: November 13, 2009.

    4) Haba Assad Halil Alantasha - Sentenced to three years and four months for attempted murder. Original release date: March 03, 2011.

    5) Samud Abdullah Halil - Sentenced to one year and eight months for attacking a soldier and possession of a knife with the intent to cause bodily harm. Original release date: December 15, 2009.

    6) Mimouna Javrin - Detained without bail pending trial for attempted murder and possession of a weapon with the intent to cause bodily harm.

    7) Jihad Abu-Turki - Sentenced to one year and three months for attempted murder and possession of a weapon with the intent to cause bodily harm. Original release date: May 24, 2011.

    8) Barah Malki - Sentenced to eleven months for attempted murder and assault of a police officer in the line of duty. Original release date: November 11, 2009.

    9) Lila Mohammed Tzalah al-Buhari - Sentenced to eight years and four months for attempted murder. Original release date: October 31, 2010.

    10) Fatima Yunus al-Zak - Held without bail pending trial for charges of undergoing paramilitary training, attempted murder, and possession of a weapon.

    11) Nifin Halil Abdallah Dak - sentenced to three and a half years for attempted murder. Original release date: January 01, 2010.

    12) Kafah Bahash - Sentenced to a year and a half for assaulting a soldier. Original release date: July 02, 2010.

    13) Linan Yusuf Abu Ghulma - Sentenced to six years for attempted murder and carrying a concealed weapon. Original release date: September 08, 2010.

    14) Shirin Mohammed Hasan - Sentenced to three years and nine months for attempted murder. Original release date: March 04, 2010.

    15) Sana'a Tzalah Hagargah - Sentenced to two years in prison for attempted murder and possession of a weapon. Original release date: August 05, 2010.

    16) Sabeena Ziad Mohammed Manal - Sentenced to seven years for membership in a banned organization, conspiracy and attempted murder. Original release date: November 19, 2010.

    17) Zahoor Abed Hamdan - Sentenced to eight years for attempted murder. Original release date: May 15, 2011.

    18) Hiam Ahmed Yusuf Ba'id - Sentenced to three years and four months for membership in a banned organization. Original release date: May 07, 2010.

    19) Nahad Farhat Daghra - Held without bail pending trial for assaulting a soldier and possession of a weapon.

    20) Najuah Abed Alghani - Held without bail pending trial for membership in an illegal organization and disturbing the peace

    x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

    Oct 1

    The first Palestinian prisoner in the deal to secure a sign of life from captive IDF soldier Gilad Schalit was released late Wednesday evening.

    Bara'a el-Malki, 15 years, was convicted of attempted manslaughter and was expected to finish her sentence by November.
    (v zozname c. 8)

    Malki returned to her parents' home in the Jilazoun refugee camp near Ramallah.
    publikované: 01.10.2009 09:13:11 | autor: schindlerov zoznam (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. prvy ale nie posledny
    Spominate si na poziar v Tambove ?
    /Russian Main Intelligence Directorate unit/

    Israeli diplomat accused of espionage forced to leave Russia

    Israeli diplomat Shmuel Polishuk, who serves in Nativ, was forced to urgently leave Moscow after Russian authorities accused him of espionage, it was reported on Thursday.

    Israel had pressured Russia to prevent his official expulsion and even threatened a counter move, Ma'ariv reported. According to the report, it was eventually agreed upon that he would not be declared a 'persona non grata' but would have to leave the country.

    The Foreign Ministry did not provide any details other than saying that the issue was being examined by the foreign ministries of the two countries.

    Nativ is a body that operates under the Prime Minister's Office and its official capacity is to encourage aliya from Russia. In the past, Nativ was part of the intelligence community.
    publikované: 01.10.2009 09:31:46 | autor: prvy ale nie posledny (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Takto kamo!
    ...__....__...
    /......\/......\
    \............../
    ...\......./....
    ….....V.......
    publikované: 01.10.2009 10:06:56 | autor: sprejer (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. Preco som si v juli 1997 myslel, ze princezna Diana musi zomriet -
    - alebo myslenie v suvislotiach.
    Keby sme dokazali rozumiet vsetkemu, co vieme, nase vedomie aj bytie by sa razom dostali na uplne inu uroven. Nasa doba sa vyznacuje nadmierou informacii vsakovakeho druhu, a zda sa, ze sme naozaj dospeli k bodu, ked vela ludi vela vie, ale malokto niecomu aj rozumie. (Este nikdy predtym sme, napriklad, nemali tolko informacii, studii a analyz o fungovani ekonomiky, a napriek tomu sme dnes v zaciatkoch hospodarskej krizy, ktorej priciny, trvanie a skutocny rozsah nevedia urcit ani vsetci nositelia Nobelovej ceny.)
    Je to dane predovsetkym tym, ze System na svoje fungovanie sice potrebuje mnoho ludi s kvalifikaciou v roznych oblastiach vedy a techniky, ale zaroven sa citi ohrozeny ludmi so vzdelanim a ludmi, ktori su schopni vidiet veci v ich suvislostiach. Cely vzdelavaci proces je preto Systemom vytvoreny a udrziavany tak, aby produkoval Systemu lojalnych obcanov schopnych krutit kolesa mechanizmu produkcie - otrokov.

    Ked ste mali desat rokov, a dosiel cas, aby vam ucitelka geometrie prezradila tajomstvo Pytagorovej vety, zacala tym, ze vam v kratkosti zhrnula vsetko, co ste sa dovtedy naucili o priamkach, uhloch, trojuholnikoch a plochach. Potom vas logicky, na zaklade poznaneho a zhrnuteho doviedla k Pytagorovej formuly a k bodu, ked ste sa cudovali, ako to bolo mozne, ze ste na taku jednoduchu vec neprisli sami davno predtym.

    Kazdy clovek, ktory dnes dokaze oslobodit svoje myslenie od nanosov a zaplavy indoktrinacie, propagandy, podvodov, klamstiev a demagogie, musi vediet a byt svedkom toho, ze v dnesnom svete existuje Sila totalneho zla, Sila ktorej cielom nie nic mensie, ako destrukcia civilizacie a zvratenie prirodzenej evolucie cloveka. Frontalny utok proti civilizacii sa deje prostriedkami masovej indoktrinacie, socialneho inzinierstva, a v pripade potreby aj vojnou s pouzitim zbrani hromadneho nicenia. Sila sa za poslednych dvadsat rokov dostala do pozicie takmer absolutneho vladcu nad osudom planety. Kazdy, kto ma oci otvorene vie, ze tato Sila by nikdy nebola nadobudla svoju sucasnu poziciu bez financnej, hospodarskej, vojenskej a politickej podpory USA a Spojeneho kralovstva - bez priamej zaangazovanosti tychto dvoch krajin v procese presadzovania jej agendy.
    Je preto len logicke mysliet si, ze Sila poklada za absolutne nevyhnutne, aby sa hospodarska moc a politicka stabilita v oboch uvedenych krajinach zachovali za kazdu cenu.
    Kedze je evidentne, ze cim su ludske spolocenstva komplexnejsie, tym su nestabilnejsie, je potrebne uzkostlivo sledovat a riadit vsetky javy, ktore by potencialne mohli viest k nekontrolovatelnemu stavu.

    Jedinou jednotiacou silou v dnesnej multikulturalnej spolocnosti na Ostrovoch je monarchia. Akykolvek vyvoj, ktory by monarchiu ohrozil, by viedol k rozpadu Spojeneho kralovstva, ku konecnemu zaniku jeho vplyvu vo svete a nasledne by Sila stratila jeden z dvoch pilierov svojej moci. Sila a monarchia si nemohli dovolit, aby matka buduceho krala svojim "nezodpovednym" spravanim ohrozila ich poziciu.
    Vie si niekto uvedomit situaciu, v ktorej matka britskeho monarchu a hlavy anglikanskej cirkvi je vydata za moslima, prestupila na islam a vychovava svoje moslimske deti niekde v Egypte. Pochybuje niekto o tom, ze tato zena by to bola dokazala, aby konecne nasla lasku, ktorej sa jej nikdy predtym nedostalo?
    Aj ked skutocna politicka moc britskej kralovskej rodiny je uplne minimalna, jej symbol ma rozhodujucu ulohu v zabezpeceni stability a kontinuity. Ta stabilita a kontinuita je nieco, bez coho by Sila stratila svoju poziciu, a svet by sa vyvijal uplne inac.
    Tak som vtedy rozmyslal, a tak sa potom stalo.
    Ja vsak nie som najmudrejsi na svete, a mohlo to byt aj inac.
    Velmi vsak o tom pochybujem.



    publikované: 04.10.2009 08:16:25 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. My sme všetci disciplinovaní, Grigoryi
    A preto sme sa neopýtali, že prečo.

    Alebo je to tým, že sme odpoveď poznali?
    publikované: 04.10.2009 08:40:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Prichadzaju aj ini pocestni
    Almuzna sa nedava tomu, kto byva v palaci. Takisto sa pohar vody nepodava tomu, kto nie je smadny. Ak, tak len zo slusnosti.
    Co, ak nahodou?
    publikované: 04.10.2009 08:54:52 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. K vykopnutiu pošuka Polišuka z Ruska
    Dnes izraelská hasbara oznámila, že Netanjahu na svojom "tajnom tripe" do Moskvy, o ktorom vedel celý svet, odovzdal Medvedevovi "zoznam ruských vedcov, ktorí pracujú na iránskom jadrovom programe".
    Pred dvoma rokmi bol jeden - ktorý už na tom zozname, pochopiteľne, nie je - neďaleko Búšeru zavraždený.

    Sionistická mafia miluje - zoznamy, na základe ktorých vystavuje zakáľacie listy.
    Zrovna minulý týždeň dávali v telke dokumentárny film o Čiernom septembri, ktorý sa stal v štýle WTC ospravedlnením systematického vyvražďovania palestínskej inteligencie. Zoznam ľudí, ktorých treba zavraždiť, spísala bolševica Golda Mabovič, východoeurópska chazarská aktivistka a kolonizátorka. Neskôr túto odpornú duševne chorú babizňu poznáme pod menom Meir.
    Vrahovia (to bolo o filme pekne sformulované, že "izraelské tajné služby použili rovnaké metódy ako teroristi" - no kto už by namietal) rajtovali beztrestne hlavne po EURÓPE, kým v Lillehammeri neodjebali pred očami jeho tehotnej manželky nevinného človeka. Nórsko vtedy kloflo piatich agentov Mossadu, vrátane dvoch ženštín, ostatní ušli ako potkany. Tých 5 bolo odsúdených za vraždu, ale po dvoch rokoch ich na enormný nátlak USA Nórsko muselo vydať do Izraela. Netreba snáď vysvetľovať, že títo teroristi si v Izraeli neodsedeli ani minútu. Odvtedy až podnes deň je Nórsko antisemitské - táto svinská zákerná mafia nezabúda.
    V dokumente bolo povedané, že agenti Mossadu sa v Lillehammeri pomýlili, lebo boli chudáci "neskúsení a unavení". Hoci chvíľu predtým sa však dokument zadúšal superlatívmi, akí fasa profi vrahovia sú v Mossade.
    V Bejrúte tiež Mossad oddrbal Abu Jusufa, ktorý spáchal zločin dobrých vzťahov s CIA a hrozilo, že USA sa odklonia od ideologickej línie bezpodmienečnej podpory zverstiev Izraela.

    Doba pokročila, zoznamy zostávajú. Napríklad zoznamy vedcov.

    Táto teroristická mafia rozožiera všetko ako kyselina.
    publikované: 04.10.2009 09:02:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. Pohár vody podaný zo slušnosti
    slušný človek vypije a nekecá okolo toho.
    Ospravedlňujem sa ti, Grihoriy.
    publikované: 04.10.2009 09:05:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. No vidíš
    ešte aj v mene urobím chybu.
    publikované: 04.10.2009 09:06:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. Ema,
    ten "zakalaci list", to je najlepsi for od Neznej revolucie.
    publikované: 04.10.2009 09:36:05 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. K teme
    Zaujalo ma v diskusii k clanku o Goldstonovej sprave /zlociny v Gaze/,
    pise "Zionist":

    "Churchill ordered to bomb Dresden - more than 100,000 civilians dead. Truman ordered to bomb Hiroshima and Nagasaki about half a million casualties. Criminals? They smashed out Fashism and tyranny! The Gaza campaign was the first step of the Free World to wipe out the horror of Islamic monster."

    publikované: 04.10.2009 22:22:33 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. pandora charm bracelet
    Churchill ordered to bomb Dresden - more than 100,000 civilians dead. Truman ordered to bomb Hiroshima and Nagasaki about half a million casualties. Criminals? They smashed out Fashism and tyranny! The Gaza campaign was the first step of the Free World to wipe out the horror of Islamic monster."
    http://www.pandora-eshop.com/
    publikované: 06.07.2010 04:49:58 | autor: pandora charm bracelet (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014