Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dámy a páni, vo vlaku je psychopat!

Vždy hovorím, že cestovať hromadnými prostriedkami je život obohacujúca činnosť. Na cestách zažijete situácie, kedy neviete, či sa máte smiať, plakať, alebo oboje naraz...Stretnete ľudí, pri ktorých neviete, či sa na nich máte smiať alebo plakať. alebo oboje naraz. A takúto slečnu som mala možnosť stretnúť práve dnes.
Vyzerala obyčajne, možno s trochu zmäteným výrazom postrelenej srnky. Chodila so svojím "ájfónom" hore-dole a vôbec jej nevadilo, že je ulička vo vlaku tradične prepchatá dopotenými ľuďmi v zimných prešivákoch a s lodnými kuframi. To by možno nebolo až tak netradičné, veď volala s mamou a vtedy sa napr. aj ja musím prechádzať, keby hrozila akútna trombóza spôsobená zvýšeným tlakom v žilách. No to ešte nebolo nič. Sranda začala v momente druhého telefonátu. A to mi verte priatelia, viem čo to je, keď sa čas stane pojmom relatívnym...
Najprv som nevedela odhadnúť, či plače alebo sa smeje. Od chrbta neviem čítať ľuďom z tváre a to si myslím, že som o level vyššie od priemerného občana. Aspoň čo sa týka odhadu emócií. No keď som začula slová: chrobáčik, astronaut, Mliečna dráha a jednorožec v jednej vete,vedela som, že odbila hodina, kedy mi IQ poklesne najmenej o 30bodov..A to sme boli ešte len v Piešťanoch..Keby som bola tušila, čo všetko si vypočujem, bola by som (prisahám!!!) vystúpila.
To, že asi 20-ročná, ževrajuvedomelá vysokoškoláčka hovorí svojmu frajerovi o tom, ako by najradšej cestovala na Mliečnu dráhu, na ktorej sa aj podľa mojich slabých astronomických základov už teraz nachádzame, to je dosť silné kafe aj pre odolné povahy. Neviem kde nabrala, že by musela už teraz vycestovať, aby tam dorazila práve v deň svojich 98. narodenín, ale zjavne som silu jej intelektu a pokročilej násobilky značne podcenila. Ak ste videli video o "Intergalaktickom kosoštvorci" na Tyrura.com, viete si predstaviť približne o čom hovorím. Kvetnatý prejav s básnickými otázkami, či tam budú aj jednorožce ako v rozprávkach, v kombinácií s výraznou hlasovou moduláciou alá Zlatica Puškárová, sa vryje do pamäti aj človeku so značným pamäťovým defektom.
Iná spolucestujúca nezabudla pred Novým Mestom so smiechom poznamenať, že nasleduje tunel. A že pokiaľ nemá intergalaktické prepojenie, preruší ju to. Samozrejme že to prepojenie mala, takže kvákala celú cestu tunelom o tom, ako je tam tma a kedy už budeme vonku. A keď sme boli vonku, so svetlom sa jej vrátila pamäť a zasa začala o tých jej astronautických hovadinách.
Ani si neviete predstaviť, aké lakte som rozdávala tej mase tiel, len aby som sa z toho vlaku dostala čo najrýchlejšie von. Po tomto zážitku pôjdem nakúpiť trvanlivé potraviny a napíšem listy na rozlúčku, lebo dátum 21.12.2012 dostal po dnešku oveľa reálnejšie kontúry..

Cestovanie je vzrušujúce | stály odkaz

Komentáre

  1. www stranka
    som zvedavy kolko ludi rozlusti rebus na akej stranke sa nachadza video o "Intergalaktickom kosoštvorci" :)
    publikované: 30.11.2012 20:42:50 | autor: on (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ja to mam
    jasne,ked sa trafi,ze musim ist vlakom,smiat sa mi nechce...tecu mi hlavou uvahy typu,preboha,preco musia existovat vlaky,preco do nich nastupuju ludia,preco stoja aj na staniciach,ktore nepotrebujem,preco ti spolucestujuci tak pachnu a hucia...no skratka nie som vlakofil.btw zaujimava vec s tym spojenim v tunely...:-)
    publikované: 30.11.2012 21:31:31 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Je nanejvýš potřebné a doporučované odborníky.
    Létejte. Tam jest mobilní konverzace i intergalaktických záležitostních zakázána. A hlavně se mnou. Když zhysáčím spoluletící, nikoho ani nenapadne myslet na takový kraviny. Začínají boj o vlastní přežití. Stačí málo. Maně vzpomenu. Let nad mořem. Ptám se ukecaný spolucestující, že , madam, kolik kilometrů dokážete uplavat v tý vestě? Jinak, aby se vědělo, do Austrálie si kupuji poloviční. Vyjde to lacnějc a zbytek v pohodě uplavete. Pokud váš let nesundaj nad Bejrútem))))))))))) Na žraloky se vyprdněte, jsou laskaví.
    publikované: 01.12.2012 12:06:19 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ja len tupnem
    je to ta stranka kde najdem aj takeho modrookeho blondaka, ktory nas chce zachranit pred ocipovanymi jastermi? :D
    ale dobre davas... teda ta slecna co komunikovala s materskou lodou na Proxima centauri :D :D :D
    publikované: 04.12.2012 08:09:25 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :D
    bohuzial, toto nie je zo ziadnej stranky, ale zo skutocneho zivota. a teda neviem, co je horsie! :D
    publikované: 04.12.2012 08:26:55 | autor: LuciaLux (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. tiez je to
    publikované: 04.12.2012 10:24:12 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. :D D: D:
    publikované: 24.05.2013 20:56:41 | autor: :D (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014