Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď ruka ruku bije.

Slovenská pošta vs Slovenský rozhlas a koncesionarske poplatky.

Po trapasoch SRo ohľadom vymáhania koncesionárskych poplatkov, kde po človeku, čo dlhuje 40 Sk chcú penalizáciu vo výške 150-tisíc SK, prichádza na rad ďalší trapas okolo týchto poplatkoch.

Jedná štátna inštitúcia dlhuje druhej a tak sa budú možno súdiť? Pripadá mi to ako zlý sen, no je to realita. Najzábavnejšie na tom je, že štát sa bude súdiť sám so sebou a rozhodovať bude opäť sám o sebe. Rovnako, ako mi trápne pripadá platenie DPH štátnymi inštitúciami samotnému štátu, je trápna aj táto situácia.

Štat je telo, a inštitúcie údy. Takže ak jedna ruka druhú bije musí zasiahnúť mozog. Ale je celá táto tragikomédia potrebná? Zvýšme si dane z 19% na 20% a zrušme koncesionárske poplatky. To 1% navyše by malo pokryť nielen potreby rozhlasu, ale aj televízie a zvýši aj na školstvo. Súdiť sa bude jedine štát s neplatičmi a súdy sa budú môcť venovať omnoho dôležitejším veciam ako tomuto štátnemu trapasu.

A nám, čo robíme napr. z DPH, sa bude ľahšie počítať, lebo budú vychádzať okrúhlejšie čísla. 

Alebo tieto inštitúcie zrušme. Prídeme o Superstar, a možno ani nie, veď ktorá komerčná TV by sa na ňu nezlakomila. A tých pár filmov pre náročného diváka možno oželieme. Alebo žeby nie...?


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014