Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lídrom na kandidátke Sulíkovej strany SaS sa má stať Ján Oravec

Novovznikajúca strana okolo Richarda Sulíka SaS je na slovenskej politickej scéne unikát. Je to jediná nádejná strana, ktorá zverejňuje internú komunikáciu on-line verejne na sociálnej sieti Facebook. Človek sa tam dozvie zaujímavé veci. Napríklad to, že nádejným kandidátom na lídra do volieb do europarlamentu je predseda ZPS Ján Oravec.
  Podľa Richarda Sulíka: “medzi oslovenými je Ján Oravec, predseda ZPS a momentálne ponuku zvažuje. Mal som s ním niekoľko rozhovorov a stretli sa s ním aj naši marketéri. Technické otázky sme si vyjasnili a čakáme na jeho vyjadrenie a na schválenie prípravnym výborom (pri takto dôležitej otázke by bolo dobre, aby schválenie bolo jednohlasne). Ja osobne by som jeho kandidatúru vnímal ako veľký prínos pre SAS.”

Je to zaujímavá informácia, ak pán Oravec príjme ponuku, stane sa posledným členom Nadácie F.A.Hayeka, kde je prezidentom, ktorý sa začne angažovať v politike. V minulosti (v roku 2005) sa neúspešne uchádzal o kreslo župana bratislavského VÚC Ivan Švejna a s ním o miesta poslancov Martin Chren a Matúš Pošvanc. Všetko sú to výborní odborníci a ekonómovia, je však otázne či majú reálnu šancu v politike.

Ciele SaS sú vysoké.

 “Pri súčasnej podpore, malej celkovej účasti a disciplinovanosti našich sympatizantov by SAS reálne mohla získať jeden mandát.” (Richard Švihura)

 “Cieľ je mať jedného kandidáta v EP a to budem vnímať ako veľký úspech (zodpovedá to cca 7%). Keď tento ciel nedosiahneme, neboli sme uspešní, to je holý fakt. Na druhej strane, nebudeme loziť po kanáloch, ale pracovať na sebe.” (Richard Sulík)

 Ja osobne im tipujem (veľmi optimisticky) 3% všatkých hlasov. A tiež tipujem, že nakoniec aj tie 3% vyhlásia za veľký úspech.

 Momentálne im asi veľmi nejde zber podpisov, keď Richard Švihura tvrdí:

”K zberu podpisov. Motiváciou pre sympatizantov a verejnosť môže byť možnosť byť nominovaný SAS ako člen/ka volebnej komisie počas volieb do EP. Funkcia člena okrskovej komisie je platená štátom, v dedinách môže byť aj zaujímavou skúsenosťou. Počet volebných okrskov je cca 5.900. Voľby sú začiatkom júna.”

 Je veľmi divné ak liberálna strana motivuje pre zber podpisov cca 20 eurami zo štátneho (teda z daní nás všetkých).

 Nádejný člen Peter Janák je úprimnejší:

”Ak ide o samotné peniaze, zakladatelia majú peňazí dosť (sám Sulík deklaroval majetok 120 mil.SK, takže nie je potrebné hľadať sponzorov prípadne sa financovať od banky (ako Smer v roku 2002 J&T Banka).A prečo by to robili? No lebo v prípade, že SaS získa aspoň 3% (66 000 hlasov) vo voľbách tak dostane od štátu 33miliónov Sk.

 Toto vyjadrenie nereprezentuje názor žiadneho oficialneho budúceho člena SaS, preto ho nechám bez komentára.

 Tešíme sa na volebný program!


Politika | stály odkaz

Komentáre

  1. reakcia na pouzitie mojho citatu....
    Suma 33 000 000 Sk, ktorú som uviedol mala slúžiť ako motivácia pre väčšiu aktivitu zakladateľov, ktorá sa mi v tom období zdala ako veľmi slabá a bál som sa, že projekt SaS skončí ako referendum2008, kde som tiež ja sám zberal podpisy.
    Tiež to malo byť dôvodom na použitie vlastných zdrojov zakladateľov strany namiesto požičiavania si od finančnej skupiny ako to spravil Smer a následne by boli závislí od nej.
    Takže ak ste to pochopili, že projekt SaS má byť na vytiahnutie volebných peňazí od štátu tak ste to pochopili zle.
    Som sympatizant každého projektu, ktorý posunie Slovensko dopredu. Bohužiaľ okrem Sulíka a jeho ľudí nič nie je. A politikom čo sú už skoro 20 rokov v politike neverím.
    publikované: 11.02.2009 00:33:45 | autor: Peter Janák (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. K zbieraniu podpisov na referendum:
    Ja som tiež v rokoch 1996 a 1997 zbieral podpisy na referendum za priamu voľbu prezidenta, referendum, ktoré bolo následne zmarené a nikto vtedy nikoho nemotivoval peniazmi.
    Ja som Vás iba citoval, nič viac a nič menej, vidíte, že k Vašim slovám nie je ani žiaden komentár.
    Sulíkova strana je podľa mňa zbytočný projekt, ktorý rozdrobuje pravicu, za tým si stojím.
    publikované: 11.02.2009 16:30:49 | autor: Mišo (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014