Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako praprapravnuk, by som sa za takého predka hanbil

To, pani poslanci už úplne stratili všetok rozum, keď sa s úplnou vážnosťou, skoro celý deň a celú noc, zaoberali lapajstvom nejakého študentíka, ktoré naviac vyviedol ešte pred 22 rokmi ?

Dnes, skoro ráno, skončilo jednanie slovenského parlamentu. Poviete si, čo takého dôležitého riešili, že si to nemohli nechať na deň. Odpoveď je, že aj napriek trvajúcej mimoriadnej situácii pre COVID – 19, sa nebavili o nej, ale o niečom, čo asi pred 22 rokmi, vyviedlo nejaké nezbedné chlapčisko. A čože také vážne, to chlapčisko vyviedlo ? Podľa jeho vlastných slov nič svetoborné, iba muselo skončiť vysokú školu a získať titul Mgr, a to aj napriek tomu, že posledné dva roky mu škola liezla na nervy a vlastne papiere o jej absolvovaní, už ani nepotreboval lebo to, čo sa o podnikaní naučil za 3 roky, už úspešne realizoval v praxi. Totiž, už ako študent vlastnil firmu, ktorá zamestnávala 2 000 ľudí, a štátu odvádzala z podobných firiem, najviac daní a odvodov na Slovensku. Ale aby raz, jeho praprapravnuk nepovedal, že jeho prapraprapredok bol lajdák a preto školu neskončil, tak si dal tú námahu, že so zaťatými zubami do nej stále akože chodil, aby mal absolvované povinné cvičenia a skúšky. No okrem toho, bolo treba na obhájenie absolutória, absolvovať aj obhajobu vlastnej diplomovej práce.  A tu bol vážny problém. Ako študent totiž nemal, práve pre úspešné podnikanie, na túto nemilú činnosť žiaden zvyšný čas. A tak, huncút jeden, požiadal kamarátovu priateľku, aby mu prepísala ním vyznačené pasáže z dvoch vysokoškolských učebníc a upravila to tak, aby mohol s plnou vážnosťou vlastnoručne podpísať Čestné vyhlásenie, že ju spracoval sám a použil k tomu iba uvedenú literatúru. Potom ju spokojne odovzdal na študijné oddelenie vysokej školy a čuduj sa svete, diplomovú prácu bez ťažkosti obhájil a po vykonaní ostatných skúšok, získal aj titul Mgr, ktorý tiež nepotreboval a ani ho vlastne nepoužíva, čo potvrdzuje jeho občiansky preukaz, lebo ho v ňom nemá zapísaný. Normálne uvažujúci človek si asi povie. To, pani poslanci už úplne stratili všetok rozum, keď sa s úplnou vážnosťou, skoro celý deň a celú noc, zaoberali lapajstvom nejakého študentíka, ktoré naviac vyviedol ešte pred 22 rokmi ? Pritom by mali vedieť aj to, že po takej dlhej dobe sú už dávno premlčané, nielen prípadné trestné činy ale aj priestupky, ktoré by z takéhoto huncútstva mohli vzniknúť. Že ten študentík je teraz predsedom slovenskej vlády ? No a čo ? Veď o tom jeho lapajstve vedeli už dávno predtým a napriek tomu nič nenamietali. Ba naopak, schválili  aj programové vyhlásenie jeho vlády ! Viete, podľa mňa by celá, táto akože kauza, nestala ani za minútu mojej pozornosti, ak by predsa len nešlo o veľmi dôležitú záležitosť.

Totiž, aj človek, na ktorého sa musí podľa zákona hľadieť ako na nepoškvrneného, by mal mať podobne nepoškvrnenú aj svoju česť a mravné zásady. A to, nielen nášmu študentskému lapajovi akosi chýba. A čo je na tom také vážne, že to treba pranierovať ? No práve to, že hrozí nasledovanie konania takýchto ľudí našimi potomkami ! Ak sa totiž na najvyšších miestach tohto štátu toleruje to, že niektorí čelní predstavitelia sa chvália, že klamali, podvádzali a to len preto, že chceli ľahkou cestou prísť k výhodám a namiesto ich pranierovania, sa naviac dožadujú slušného zaobchádzania od okolitého sveta, potom sa nemôžeme čudovať, že niečo podobné hrozí aj našim potomkom.  Inak sa tomu tiež hovorí, že svet je na ruby. A to by sme mali všetci pranierovať. Veď ide nielen o nás, ale najmä o našich potomkov. Príjemný víkend praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014