Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slováci na prípravu do Lillehammeru

Slovenská výprava s kvartetom skokanov Tomáš Zmoray, Matúš Mistrík, Denis Šindler, Patrik Lichý akombinátorom Róbertom Kartíkom absolvuje sústredenie v nórskom Lillehammeri, kde odcestuje v pondelok večer

zdroj: http://www.denniksport.sk/article/113293/slovaci-na-pripravu-do-lillehammeru  

Slovenskí reprezentanti v skokoch na lyžiach sa usilovne pripravujú na nastávajúcu zimnú olympijskú sezónu 2009/2010. Po kondičnom bloku v posilňovni v Banskej Bystrici zameranom na rozvoj výbušnej sily, októbrovom pobyte v poľskom Zakopanom a ďalších tréningových skokoch na mostíku HS-100 s umelou hmotou v rakúskom Villachu začiatkom novembra, čaká na zverencov reprezentačného trénera Milana Filipka už tréning na snehu.

Slovenská výprava s kvartetom skokanov Tomáš Zmoray, Matúš Mistrík, Denis Šindler, Patrik Lichý akombinátorom Róbertom Kartíkom absolvuje sústredenie v nórskom Lillehammeri, kde odcestuje v pondelok večer. "Ideme autom do nemeckého Kielu, potom sa trajektom prepravíme do Osla a odtiaľ do Lillehammeru. V pláne máme jedenásť tréningových jednotiek. Ak odskáčeme približne 70 až 75 skokov, budem určite spokojný. V Nórsku by sme mali skákať do utorka 24. novembra, späť v Banskej Bystrici by sme mali byť o dva dni neskôr. Pre chlapcov to bude dobrá previerka pripravenosti," uviedol kouč Milan Filipko a pokračoval: "Podľa mojich informácii je v súčasnosti sprístupnený stredný mostík a onedlho by mal byť k dispozícii aj veľký mostík HS-138. V Nórsku sú v súčasnosti českí skokani, Poliak Malysz, do Lillehammeru by sa mali z fínskeho Rovaniemi vrátiť Nóri, predpokladám, že tam prídu aj Nemci a Rusi. Chlapci budú skákať na strednom mostíku, Zmoray by si však mal vyskúšať určite aj veľký mostík."

Práve účastník februárových MS v klasických lyžiarskych disciplínach v Liberci (50. miesto na strednom mostíku HS-100, na veľkom mostíku HS-134 nepostúpil z opakovanej kvalifikácie do hlavnej súťaže medzi 50 najlepších, pozn.) Tomáš Zmoray by mal byť lídrom slovenského skokanského tímu. Dvadsaťročný člen klubu ŠK Kartík Banská Bystrica dokázal raz bodovať v rámci letnej Grand Prix 2009 (za augustové 29. miesto v talianskom Pragelate získal 2 body) a uspieť vo výraznejšej miere chce aj v rámci zimného Svetového pohára (SP). V uplynulej sezóne SP dosiahol svoj najlepší výsledok 13. decembra 2008 v Pragelate, kde ho klasifikovali na 47. priečke. "Tomáš nie je nováčikom, z minulého ročníka už vie, ako to v skokanskom svete chodí. Tentoraz by sme chceli o niečo výraznejšie prehovoriť, určite sa viackrát prebojovať z kvalifikácie do hlavnej súťaže a priblížiť sa k bodovaným priečkam. Pre ostatných našich chlapcov môže byť Tomáš motiváciou do skokanského napredovania," skonštatoval tréner Milan Filipko a na margo programu v súčasnosti najlepšieho slovenského skokana doplnil: "Zmoray sa nepredstaví v úvode nového ročníka Svetového pohára vo fínskom Kuusame, jeho prvou súťažou bude až kvalifikácia 4. decembra v nórskom Trondheime. Potom by mali nasledovať Harrachov, Engelberg a účasť na tradičnom Turné štyroch mostíkov na prelome rokov."

Vrcholom tejto zimnej sezóny sú však februárové ZOH v kanadskom Vancouveri, kde má vďaka splneným kritériám istú účasť aj Tomáš Zmoray. "Na olympiáde bude pre neho úspechom postup z kvalifikácie a lepšie umiestnenie ako na svetovom šampionáte v Liberci," dodal tréner Milan Filipko.


Aktuality o nasich skokanoch | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014