Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žiadosť napíšte na kvalitný toaletný papier a máte istotu, že skonči v hajzli...

Rada ako podať žiadosť pánovi premiérovi

 Ako naivný a počas dlhých rokov nepoučiteľný občan som sa obrátil na toho najpovolanejšieho a najsociálnejšieho politika so svojou žiadosťou a k tomu všetkému vo veľkej viere, že táto žiadosť bude konečne po roku vybavená. (Totiž chápte to tak, že už rok sa s touto žiadosťou zaoberali kompetentné úrady a vyše tri mesiace už uplynuli, čo si moju žiadosť odo mňa prevzal sám pán premiér.)

 

 Takže vážený čitateľ pokiaľ máš v pláne podať nejakú žiadosť, alebo sťažnosť pánovi premiérovi, tak Ťa prosím podaj ju iba na kvalitnom toaletnom papieri a tak máš aspoň istotu, že pán premiér si možno Tvoju žiadosť prečíta, ale nakoniec sto percentne skonči na záchode, kam v skutočnosti patrí. (Takže, keď aj Ti pán premiér na Tvoju žiadosť neodpovie, respektíve neodpíše, tak máš aspoň tú istotu, že si ňou vytrie zadok.)

 

  Včera ráno už o štvrť na deväť som sa na úrade vlády dožadoval stretnutia s pánom premiérom. Pani informátorka telefonicky zavolala riaditeľku úradu a tá si ma prišla vyspovedať. Informoval som ju o mojej žiadosti a zároveň som ju poprosil, aby mi dovolila iba dve minúty na stretnutie s pánom premiérom,  lebo kvôli tomu som sa do BA trepal z Košíc na bicykli. Pani riaditeľka si ma vypočula, ale zároveň ma informovala o tom, že pán premiér o 10 hodine má na programe stretnutie s významnou osobou z Chorvátska, alebo Srbska. (S tým som si ja hlavu nelámal, takže aj preto mi uniklo o koho sa konkrétne v tomto prípade jednalo.)

 

   No čo ma najviac šokovalo, bola to tá skutočnosť, že pani riaditeľka mi drzo povedala, že k pánovi premiérovi sa nikdy nedostanem, lebo ona rozhoduje o tom koho k nemu pustí. (Vysvetlil som jej totiž, že ja sa nikam neponáhľam a že si počkám a keď tá ceremónia skonči, tak nech ma u pána premiéra ohlási, dokonca som jej navrhol, že som ochotný prísť aj v nasledujúci deň.)

 

   Takže vážení občania teraz skutočne neviem, kto je premiérom na Slovensku, či je to Robert Fico, alebo jeho riaditeľka úradu?? Sú dve alternatívy: prvá, že sa takto medzi sebou dohodli, aby si občan namýšľal, že to nie pán premiér je ten zlý. A tá druhá alternatíva je, že pán premiér skutočne ani nevedel, že som sa osobne dožadoval stretnutia s jeho „excelenciou“.  Ale čisto teoreticky tú druhu alternatívu môžem automaticky vylúčiť, lebo neverím, že ak mi pán premiér osobne sľúbil, že moju žiadosť prešetri a že ma bude o tom informovať, takže pri jeho zaneprázdnenosti na to úplne zabudol. Totiž pred vyše tromi týždňami som sa mu písomne prostredníctvom e-mailovej správy pripomenul a dostal som odpoveď, že pán premiér sa mi veľmi ospravedlňuje, že má každodenne nabitý program, ale že sa mojou žiadosťou bude zaoberať!  Čo ma však poriadne šokovalo, bola to tá skutočnosť, že ma pani riaditeľka úradu vlády zároveň (s odpoveďou na môj e-mail) prosila, aby som im poslal kópie žiadosti, ktoré som pánovi premiérovi odovzdal.)

 

Ladislav Serenča

 

 


Azda iba hra ,,na niečo“ | stály odkaz

Komentáre

  1. naivny a nepoucitelny obcan
    si ty-laco! no co uz!
    a to v tomto krasnom zimnom case-no nie na ceste-si na bicykli z KE do BA?

    dobry sportovy vykon!

    tvoju tvrdohlavost nechvalim...
    publikované: 19.01.2010 19:46:44 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. nechcem, aby to vyznelo, že si robím žarty,
    je to veľmi nedobré, že riaditeľky nevedia, čo mal premier voči tebe splniť a neverím, že si to pamätal náš "spravodlivý", ale myslím si, že Rasťo Piško by ti pomohol viac,
    publikované: 19.01.2010 20:08:00 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. radost
    Veď ja som to nerobil preto, aby mi niekto chválil moju tvrdohlavosť,ale chcel som tým otvoriť oči voličom, ktorí slepo veria Ficovi a jeho sľubom.

    Ja som ho nevolil a vedel som, že je falošný a že mu ide iba o kreslo. Teraz mi to potvrdil, že pre neho jeden občan nič neznamená a že na to aby voľby znovu vyhral, tak na to mu postačia Cigáni a preto sa stará iba o nich.

    Laco
    publikované: 20.01.2010 00:43:25 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. vasilisa26
    Tak o tom vôbec nepochybujem, lebo Piško ten by mi určite v mojej veci nepomohol, ale aspoň by ma pozval na pivo a tá krava na úrade, tak tú ani nenapadlo mi navrhnúť,že by ma ponúkla aspoň horúcim čajom, ktorý mi v tej danej chvíli veľmi chýbal, lebo keď som sa mestom teperil k úradu vlády tak som miestami potreboval radlicu, aby som pred sebou mohol odhŕňať 10 centimetrový čerstvo napadaný sneh. (Ešte aj ochrankár na úrade vlády v tom čase iba obvolával pracovníkov technických služieb, aby prišli odhrňovať sneh).

    Laco
    publikované: 20.01.2010 00:58:27 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. výfukové plyny áut ti zamotali mozog
    druhýkrát keď pôjdeš na bicykli z KE bo BA tak len po horských turistikých chodníkoch, napríklad po červenej značke - Ceste hrdinov SNP. Inak ti výfukové plyny autíčiek a hlavne kamiónikov, ktoré nemusia teraz platiť mýto, zamotajú hlavu. JA som sa tiež k minkinkovi dzurindovi snažil dopstať, ale tiež som nepochodil. Vtedy mal veľké zástupy návštev kupcov slovenského plynárenského priemyslu. Vtedy pani riaditeľka úradu vlády hovorila, že "kto má peniaze, má prednosť".
    publikované: 20.01.2010 05:49:46 | autor: jankopucka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. jedno je to
    cervena ci modra "hlava" - kazda je opojena mocou -jedina moznost prejavit svoju slobodu - su VOLBY - alebo si zaloz stranu - ako ti poradil MITO..

    mimochodom - poradis,koho volit,aby bola istota, ze prijme nespokojneho radoveho obcana?bo ja neviem..

    dufam,ze si sa vratil stastne a zdravy ,
    hoc nemas dobre spravy..
    ,
    publikované: 20.01.2010 07:05:37 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Laci, nechce mě u Tebe autorizovat, ale jsem to já!
    Když už nic s tím Ficem nevybavíš, budeš aspoň zdravej, chlape! A to není na zahození! Víš co by jsi prožíval v autobuse? Já když si sednu, náhodou, hned se mi chce čůrat:-)))
    publikované: 20.01.2010 09:17:17 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. jankopucka
    A Tebe vtedy čo zamotalo mozog, keď si išiel po červenej turistickej značke? Nebodaj to boli nejaké horské víly?

    Laco
    publikované: 20.01.2010 09:42:26 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. radost
    Nemaj obavy, došiel som zdravý. Dlhé roky som bol v turistickom oddiely a aj celú Škandináviu som v 81 prešiel na bicykli, takže s tým nemám žiadny problém.

    Čo sa týka koho voliť: ľahká odpoveď: práve pracujem na založení strany a keď uspejem, tak ma voľ a konečne bude na Slovensku aj spravodlivosť.
    publikované: 20.01.2010 09:50:58 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Nutkanie na čuranie sa dá vydržať...
    Miťo, keď si už spomenul autobus, tak mám jednú skúsenosť, síce ešte spred 35 rokov, keď som bol slobodný a strašne hanblivý. Cestoval som autobusom zo Sobraniec do Košíc a niekde za Sečovcami sa vo mne "prebudilo hrubé črevo",s každým pribúdajúcim kilometrom to bolo stále horšie a horšie. Sedel som úplne vzadu namačknutý ako haring a autobus bol napraskaný cestujúcimi, že sa nedalo ani poriadne dýchať. Hanbil som sa pretlačiť k šoférovi a poprosiť ho, že potrebujem na veľkú, radšej som sa rozhodol, že to vydržím až na konečnú, no neviem či si niečo podobné zažil, ale takéto muky teda neprajem ani Ficovi, hoci by si to aj zaslúžil.

    Laco
    publikované: 20.01.2010 10:08:09 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014