Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nekolegiálni zbabelci

22 rokov po Veľkej "proti-social"-istickej revolúcii a furt sú prichystaní (v duchu proti-osvieteneckých zvyklostí) nechať človeka prehodiť cez palubu. No niečo hrozné.
Co čekáš? Že takovýho vola bude mít někdo v oblibě? Napsal jsem Ti že (...) Furt tu točíš jedno a to samý, Ty (...) Jsi magor, rozumíš, a já Tě chtěl vrátit mezi lidi. Jsou to [orwellove] svině, musíš si zvyknout! Jinak skončíš pod balkónem!
- Miloslav Novotný

Áno, pre nich som možno ozaj magor - vôl čo spôsobuje zbytočné problémy lebo sa nechce podrobiť. Napríklad štikať si kartičkou (jak taký debil) cez otvorené dvere. Údajne kvôli bezpečnosti. Čiže aby ste rozumeli, dochádzkový systém to nie je. Takto šachovať sme nútení pri vstupe do a výstupe z pracovne. Aj keď ideme na wécé. Niežeby ma to zvlášť trápilo Ale od príslušného súdruha som očakával, čuduj sa svete, aj patričné vysvetlenie. To aby neukradli počítače - ako znela jeho odpoveď -, nie je (po technickej stránke) správny argument. Zaujímavé je tu poznanie príčinného vztahu, inými slovami: Ako to funguje? Lebo (logicky vzaté) sa mi to videlo - a domnievam sa že nielen mne -, ako pekná hovadina.

Poniektorým zamestnancom je absolútne jedno načo tá šaškáreň. Týchto rátam medzi muklov aj zmýšľaním. Podľa nich máme robiť čo veliteľ povie. Lebo disciplína musí byť.

Potom tu máme komentátorov čo nechápu významy slov bezpečnostný a dochádzkový. Imho sú to debili. Sú ale aj takí čo si uvedomujú ten rozdiel Ibaže sú natoľko dementní že rýchlo zabúdajú čo je vo veci. S cieľom vytrhnúť ma zo spárov nevedomosti, prichádzajú s rôzne pomýlenými objasneniami funkčnosti (nielen toho štikacieho lež aj smernicami zabezpečeného) autoritárskeho režimu A nadávajú mi potom akoby som bol dajaký anarchista či výtržník. Napokon tu máme

ignorantov. Moju výzvu prehodnotiť náš/váš ustálený pohľad na kolekteamizačné záujmy takzvaného oprávneného subjektu, si nevpúšťajú ani do päty. Ba čo viac,

podľa ich názoru, taký pracovník nie je schopný (v takej firme) sústrediť sa na prácu (za ktorú je platený) a teda by ho mali vyhodiť. čo Vy na to?


Právo a poriadok | stály odkaz

Komentáre

  1. Vôl čo (nielen sebe) robí zbytočné starosti
    Jedného dňa som zistil že robotníkom čo prichádzali z väčšej diaľky do práce, sa lenilo ísť až k bráne a tak si v drôtenom plote urobili otvor. Vyšiel som cez bránu, vrátil som sa cez otvor. Potom som znovu vyšiel cez bránu a tak dookola, až seržant čo mal službu pri bráne, začal čudovať čo sa vlastne deje. Akoto že tento chlap ustavične vychádza a ani raz sa nevracia? Prirodzenou reakciou bolo že si zavolal poručíka a usilovali sa ma za to strčiť do väzenia.
    - Richard Feynman
    publikované: 21.11.2011 08:37:07 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Prirodzenou reakciou bolo...
    aneb: Ako u muklov-aj-zmýšľaním dochádza k pokroku

    Pane na nebi, ten Feynman sa tuším zbláznil, čo nevie že vojaci všeobecne majú vypatlané mozgy? Veď len debila by napadlo že seriózny narušiteľ pôjde cez bránu ak si môže (a to veľmi ľahko) spraviť otvor do plotu. Teraz robotníci kvôli nemu budú asi tiež pokefovaní. Napríklad za nedodržanie smernice a poškodzovanie majetku. Takto hádam ale (tí vypatlanci) aspoň prikročia aj k stráženiu toho plotu.
    publikované: 21.11.2011 20:42:29 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Radost má pravdu velikou.vojáci musej bejt vypatlaní a hlavně disciplinovaní
    ( čti ukáznění). Nejsou tu na to aby filozofovali nad povelama. Když čelíš nějakýmu neohlášenýmu srocení, případně davové psychóze ,třeba v metru zavelíš, pár jich postřílejte, aby se nám tu neušlapali, tak zde nesmí býti pražádný prostor na nějaké dumky, né? Nebo jóó? ))))
    A s tím seržantem to nech plavat, von skrátka tomu nerozuměl. mNeboť nepochopil, se má nepropustnost oplocení, signální stěna snímače pohybu a minový pole pravidelně kontrolovat.Co do funkčnosti. Když tam nastražíš protipěchotní atomovou minu, tak bez toho to nebouchne))) A to by si neměli v takový firmě riskovat, co? )))
    publikované: 23.11.2011 09:18:10 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Radost má pravdu...
    Miťko, aká radosť, zase tu splietaš dve na tri.
    publikované: 23.11.2011 11:43:13 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Miťo,
    uchopil si to za správnu myšlienku. Súhlasím s tým úmyslom. Veď nemusí byť seržant stále na pretrase. A môžeš dať akékoľvek dumy, rozvíjať sa nebudú tým smerom , lebo je len jeden smer a teda problém nastavený.
    publikované: 23.11.2011 17:53:08 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Problém nastavený...
    Na pretrase je tu Feynman s tým jeho hovackým nápadom chodiť bránou iba jedným smerom a druhým cez otvor v plote - do väzenia s ním, áno?
    publikované: 23.11.2011 18:26:55 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ad pozvanie: tak som tu,
    asi si myslel iny clanok,ale tento je viac po ruke/poruke=jak sa to spravne pise? a je tu menej komentov,takze prehladnejsie miestecko:-)
    pamatas si tie otazky?
    ps:nemusis ma vitat chlebom a solou,ale naliat by si cohosi mohol:-))
    publikované: 23.11.2011 19:29:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Prehľadnejšie miestečko...
    tak vitaj Bonnie, rád som že si prijala pozvanie a bez obáv: pamätám si otázky a zahoď za hlavu aj tie ďalšie pochybnosti: mrkni podnadpis, vidíš? To tento blog je na počesť 22 výročia našej Veľkej "proti-social"-istickej revolúcie Takže si na správnej adrese. Prišla si sem lebo celkom by Ťa zaujímalo ako - akým spôsobom napr aj Ty vlastne (verím že nechcene) napomáhaš panovaniu orwellových svíň a ja Ti to rád ukážem. Ukazujem to tu síce stále ibaže to jaksi nevidíš ale to nič, to nevadí, je to okej. Mám však taký malý problém: Vieš čo resp kto je tu na {23.11.2011 18:26} pretrase? - ps: správne sa to píše "poruke" - spolu, jedno slovo. Tak zatiaľ, dovi. Ak sa chceš napiť, nech sa páči, kukni do chladničky, daj si čo len chceš, čo nájdeš.
    publikované: 23.11.2011 23:22:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  9. dik
    za privitanie,posluzim si,snad ti nenarobim vela skody,ale na to nespoliehajme,ked ma chyti slina a apetit,mas po zasobach:-))
    na podnadpis sa vykaslime,ludia sa prehadzovali cez palubu pred revoluciou a budu sa aj po nej,na tom nic nezmenis.
    podme k tym otazkam,ako ja tomu napomaham,ako ty a ci existuje niekto,kto nie:-)
    publikované: 24.11.2011 11:20:30 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Keď ma chytí slina...
    len si daj Bonnie, bez obáv: keď všetko vypiješ a zješ, sluha pôjde nakúpiť. Ako vravím, mám iný problém: Vieš čo resp kto je tu na pretrase? Totiž rád by som to - to s tým napomáhaním -, ukázal (pre ľahšie pochopenie) na príklade. Miťo s Vasilisou by toho Feynmana asi nechali prehodiť cez palubu keď je taký vôl. Na ten jeho hovacký nápad (chodiť bránou iba jedným smerom a druhým cez otvor v plote) máš aký názor - do väzenia s nim, áno?
    publikované: 25.11.2011 08:55:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Vinníkovo obhajovanie sa
    Viete, som už taký, vždy sa usilujem privádzať ľudí na cestu spravodlivosti. A tak som sa s kýmsi stavil že sa v liste zmienim o otvore v ohrade a že list prejde cez cenzúru. A veru sa mi to podarilo. V liste som napísal: "Mala by si vedieť ako sa tento podnik riadi (to sme _smeli písať). V ohrade je otvor, vzdialený dvadsať metrov od takého a takého miesta, má taký a taký rozmer a človek môže cezeň prejsť."
    A čo môžu urobiť cenzori? Nemôžu mi tvrdiť že takého otvoru niet. Tak čo teda môžu urobiť? Majú smolu že taký otvor v plote je. Musia otvor _uzavrieť. A tak sa list dostal cez cenzúru.
    Prešiel mi aj iný list. Písal som v ňom o jednom mládencovi čo pracoval v mojej skupine, volal sa John Kemeny. Raz ho uprostred noci zobudili, začali ho vypočúvať pričom mu svietili prudkými lampami do očí lebo vyňuchali čosi o tom že jeho otec vraj bol komunista. Kemeny je teraz slávny človek.
    Vyskytli sa aj iné veci. Ako pri otvore v ohrade, som sa nepriamo usiloval ku všetkému vyslovovať. A chcel som aby sa čo najviac ľudí dozvedelo o takej veci: na samom začiatku práce sme mali nesmierne dôležité tajomstvá, dozvedeli sme sa veľmi veľa o bombách, uráne, o tom ako to funguje a tak ďalej. A všetky tieto výsledky boli v dokumentoch ktoré sa nachádzali v drevených registračných skriniach a skrine boli uzavreté bežnými visacími zámkami. (...) Navyše sa dokumenty dali vytiahnuť zo skriniek tak že zámku nebolo treba odstrániť. Stačilo jednoducho prechýliť registračnú skrinku dozadu. V spodnej zásuvke je malá latka ktorá má za úlohu držať papiere pokope a pod ňou je v drevenej časti dlhá široká škára. Papiere sa dali vytiahnuť zdola. Preto som ustavične otváral zámky a tým som predvádzal ostatným aké je to ľahké. A zakaždým keď sme mali schôdzu celého osadenstva, som vstal a hovoril že máme dôležité tajomstvá a nemali by sme ich opatrovať tak nedbanlivo: potrebujeme lepšie zámky.
    Raz na takej schôdzi vstal Teller a povedal: "Tie najdôležitejšie tajné spisy neopatrujem v registračnej skrini, mám ich v zásuvke. Nie je to lepšie?" - Povedal som: "Neviem. Nevidel som akú zásuvku máte v stole." Teller sedel na schôdzi v prvých radoch, ja som sedel väčšmi vzadu. Schôdza pokračuje, ja sa nenápadne z miestnosti vytratím a idem pozrieť aký je ten jeho stôl a zásuvka. Nemusím ani otvoriť zámku v zásuvke. Ukazuje sa že zozadu a zospodu sa dajú papiere vyťahovať jeden po druhom ako keď človek vyťahuje listy toaletného papiera. Človek vytiahne jeden papier, ten zasa druhý, potom zasa ďalší... [Kedysi aj u nás doma na záchode sme mali takto vyťahujúci sa toaletný papier - pamätám si - bol som vtedy ešte malý - za bývalého Československa - poznamenal autor tohto komentu] Vyprázdnil som celú tú prekliatu zásuvku, všetko som schoval a vrátil sa na schôdzu.
    Schôdza sa práve končila, všetci vychádzali, pridal som sa k ostatným, ponáhľal som sa aby som chytil Tellera a prihovoril som sa mu: "Ozaj, ukážete mi tú vašu zásuvku?" - "Pravdaže," povedal a ukázal mi svoj stôl. Obzrel som si zásuvku a hovorím: "Zdá sa mi to celkom súce. Nože pozrime čo tam máte." - "Rád vám to ukážem," povedal, vložil kľúč do zámky a otvoril zásuvku. "Ak pravdaže," dodal, "ste si to už nepozreli sám."
    Mrzuté na tom keď si človek chce vystreliť z takého inteligentného človeka ako Teller, je to že od chvíle keď si uvedomí že čosi nie je v poriadku, po chvíľu keď presne vie čo sa udialo, uplynie primálo času a tak človek nemôže vychutnať svoj triumf.
    - Richard Feynman
    publikované: 25.11.2011 09:57:44 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  12. vyhovorka?:-))
    asi som u teba nieco vypila a zjedla,co mi zatemnilo mozgy,rob:-))vidi sa mi,ze si niekam odbocil a ja vobec neviem,o com hovorime?ze ako sa nam do otazky mojho,tvojho a niekoho/nikoho napomahania dostali vas,mito,feynman,teller...hm,naloz chladnicku niecim,z coho sa mi vyjasni:-)))
    publikované: 25.11.2011 13:05:25 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Nalož chladničku...
    A čo ja som ten {25.11.2011 08:55} sluha? Ak si smädná a hladná, povedz jemu! Ako som už vravel, ja mám iný problém: Vieš čo resp kto je tu na pretrase? Totiž rád by som to - to s tým napomáhaním -, ukázal (pre ľahšie pochopenie) na príklade. Nikam som neodbočil. Miťo s Vasilisou sa už vyjadrili. Oni by toho Feynmana asi nechali prehodiť cez palubu keď je taký vôl. Pýtam sa Ťa jasne: Na ten jeho hovacký nápad (chodiť bránou iba jedným smerom a druhým cez otvor v plote) máš aký názor - do väzenia s nim, áno?
    publikované: 25.11.2011 14:02:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Príklad vola čo sa neriadi smernicou
    aneb: [21.11.2011 08:37] komentu na pod-nose

    Jedného dňa som zistil že robotníkom čo prichádzali z väčšej diaľky do práce, sa lenilo ísť až k bráne a tak si v drôtenom plote urobili otvor. Vyšiel som cez bránu, vrátil som sa cez otvor. Potom som znovu vyšiel cez bránu a tak dookola, až sa seržant čo mal službu pri bráne, začal čudovať čo sa vlastne deje. Akoto že tento chlap ustavične vychádza a ani raz sa nevracia? Prirodzenou reakciou bolo že si zavolal poručíka a usilovali sa ma za to strčiť do väzenia.
    - Richard Feynman
    publikované: 25.11.2011 14:22:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Usilovali sa...
    Prestaň myslieť na jedlo a pitie a kukni sem: Patrí ten vôl podľa Teba do väzenia alebo nie?
    publikované: 25.11.2011 14:44:48 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Správna odpoveď
    Samozrejme tam nepatrí, vysvetlil im že v plote je otvor.
    publikované: 25.11.2011 15:09:56 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Vôbec neviem o čom hovoríme...
    povedz Bonnie, čo si myslíš o tej jeho {25.11.2011 09:57} aktivite, no nie je magor?
    publikované: 25.11.2011 15:15:15 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  18. PS:
    Tou {23.11.2011 23:22} chladničkou som myslel ozajstnú chladničku (u Teba doma), nedošlo Ti to?
    publikované: 25.11.2011 15:27:24 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  19. PPS:
    Že sa pýtam... ja hlupák, samozrejme že nie! Veď je to vidno.
    publikované: 25.11.2011 15:29:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Si niekam odbočil...
    Ak chceš ozaj vedieť ako - akým spôsobom napr aj Ty vlastne (verím že nechcene) napomáhaš panovaniu orwellových svíň a mám Ti to ukázať, skús sa pozrieť na toho "vola" mojimi očami. Dokážeš to?
    publikované: 25.11.2011 15:51:44 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  21. fuha,rob,
    s tebou je tusim aj sranda,ked sa naladim:-)
    neviem,co ti odpovedat,podla mojej mienky do vazenia nepatri,aspon ja by som ho tam nestrcila,nevidim dovod,tiez som tipek,co si skrati cestu a preskoci plot,ak je tam diera,tym lepsie,v sukni a na stekloch to nie je uplne jednoduchy ukon:-) ale aby som bola objektivna,asi by bolo treba ujasnit o aky objekt islo v tom plote.neboli to nejake kasarne?ak hej,tam plati iny rezim a predpisy ako v civile,ak uz je v plote nejaka diera,neni moc chytre chodit napadne sem a tam,prave tak by si mi musel ujasnit kompetencie a pohlad,z akeho mam posudzovat toho prechadzaca diery.z mojho nezainteresovaneho bonnie pohladu by som mu totiz akurat tak popriala good luck,ovsem keby som bola velitel objektu,asi by som musela popremyslat nad inym riesenim:-)
    publikované: 25.11.2011 16:18:23 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Iný režim a predpisy...
    Bonnie, on si tú cestu {25.11.2011 14:22} neskracoval, nevidíš {25.11.2011 09:57} to? - ps: Kasarne to neboli ale niečo podobné: Los Alamos, projekt Manhattan, vývoj prvej atomovej bomby. - pps: už sa ponáhľam, vidíme sa asi až v utorok, dovi.
    publikované: 25.11.2011 16:39:48 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  23. tiez
    som mala dojem,ze neskracoval,skor sa mi videlo,ze si len tak provokativne masiroval sem a tam.znie to sice zabavne,ale myslim,ze v ramci toho,ze sa v objekte vyvijala atomovka,korektnejsi pristup by asi bol,keby tu dieru normalne nahlasil a opytal sa,ci je ok,ze tam je.s atomovkou nie su zarty...
    publikované: 25.11.2011 16:49:17 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  24. ps
    uzi si volno:-)
    publikované: 25.11.2011 16:49:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Korektnejší prístup...
    Mal si hladieť len svoju robotu a vôbec sa do toho nemal montovať, Bonnie, čo povieš na toto?
    publikované: 28.11.2011 22:31:00 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  26. ja ti neviem,
    rob,ty mas plne info,ja len ciastkove,jak mozem mat objektivny nazor,ked nepoznam dalsie,mozno dolezite fakty?niekedy je dobre,ked si ludia robia len svoju pracu a nestaraju sa o dalsie,inokedy je dobre,ked sa rozhliadnu a zastareju sa i do toho,co sa ich zdanlivo netyka.mne trebars napada,ze keby som robila ci zila v blizkosti objektu,kde sa vyvija atomovka,ze by som si asi nezelala nejake diery v plote,aby si tam hocikto spaciroval kedy chce...neviem,kam mieris svojou otazkou a o co ti ide
    publikované: 29.11.2011 11:02:39 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Neviem kam mieriš...
    Čiže je vlastne aj dobre keď sa poukáže na - ozaj, ako čítaš/ poznáš tú {25.11.2011 14:22} príhodu, nevychádza tu (ohľadom stráženia objektu) najavo niečo oveľa závažnejšie než dajaká diera v plote? - Nápovedu k tomu nájdeš v [21.11.2011 20:42] komente. Miťo si to vôbec nevšimol a Vasilisa detto.
    publikované: 29.11.2011 23:50:21 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  28. rob,
    nechces ty nahodou vo mne vzbudit komplex,ze som natvrdla?ja fakt neviem o co ide,co je horsie ako atomovka?
    ak narazas na 25.11.2011 14:22 - tak mne je cudne,ze chceli toho chlapika strcit do vazenia,nerozumiem preco,mne by to nenapadlo...
    ad 21.11.2011 20:42 - proti tomu nic nemam,tak by som postupovala i ja...
    publikované: 30.11.2011 00:26:54 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  29. Fakt neviem o čo ide...
    Bonnie, po prečítaní tej Feynmanovej príhody na vrátnici, to ako chodil bránou von a dierou dnu, nemáš dojem že tam v tom Los Alamos sa na stráženie nepovoleného vstupu do areálu vlastne iba hrajú? Seržant so svojím poručíkom si zrejme mysleli že odhalili záškodníka a Ty sa čuduješ že prečo ho chceli strčiť do väzenia? Nuž udivuješ ma...
    publikované: 30.11.2011 21:48:46 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  30. my sa,
    priatelu uspesne udivujeme navzajom,zda sa.mna zase udivuje,preco riesime uryvok nejakej knihy,ktoru si ty cital a ja nie.akoze preco sa mam vyjadrovat k nejakej literarnej postave,o ktorej nic neviem,len to,ze si spaciruje hore-dolu dierou(to robievam i ja) v plote niekde v los alamos(tam som este nikdy nebola),v nejakom pofiderne strazenom arealy,kde vyvijaju nejaku atomovku?preco ho povazovali za zaskodnika,vsak mal hadam daku visacku,alebo preukazku s opravnenim vstupu do arealu,ne?a co by nechodil dierou,ked tam bola a aj robosi chodili a nikto ju nestrazil,ani mu nezakazal tade chodit,ani tam nebola ziadna cedula,ze ma ist cez branu iba?keby povies,ze ho povazovali za provokatera a nie za zaskodnika,tomu by som skor rozumela,ale i tak by som nerozumela,ze co ja s tym?
    publikované: 30.11.2011 23:27:58 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Prečo riešime...
    Bonnie, to s tou dierou v plote je jedno z mnohých izolovaných huncútstiev skutočne jestvujúcej osoby a spomínam ju tu ako príklad takého vola za ktorého ma považuje istý Miloslav Novotný, Ty to nevidíš? Čítala si vôbec blog pod ktorým tu debatujeme? Sťažujem si v ňom akí ste len ignoranti a debili!
    publikované: 30.11.2011 23:55:52 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  32. jezismaria,
    ty mas ale problemy:-)ja by som mohla napisat aj 2blogy o tom,aki su ludia ignoranti a debili,co si myslis,ze si sam,ktoremu sa tak poniektori javia?ty si to myslis o mitovi a vaske,ini ludia si to myslia o tebe,dalsi zase o mne,vsak to je strasne subjektivne,iba obcas sa take nazory na niekoho zbehnu univerzalne a vseobecne.ja si to napr.o nich nemyslim,tak jak ti mam drukovat,ze su debili a ignoranti?nemozem ti niecim inym spravit radost?:-)okrem toho,ani nepoznam,ci ty tomu preliezacovi plotov fandis,ci nie a nechcem sa s tebou kvoli nemu tutok hadat,lebo mne sa ta postava vidi celkom sympaticka,aj ked keby som mozno precitala celu knihu,tak by sa mi nevidela.cojaviem?mam rozcitane 2ine knihy a na tuto teraz aj tak nemam cas:-)
    publikované: 01.12.2011 00:30:46 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  33. Spraviť radosť...
    Bonnie, odpovedz mi prosím na tútohľa otázku: už je Ti jasné prečo riešime ten úryvok o chodení bránou von a dierou dnu? Podarilo sa mi vytmaviť Ti to?
    publikované: 01.12.2011 08:46:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  34. lutujem,
    nie:-(
    publikované: 01.12.2011 09:41:25 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  35. Kriminalizácia ľudí
    Chceš povedať že nevidíš paralelu medzi mojím a Feynmanovým zmyslom pre posúvanie vecí na správne miesto aj za cenu robenia si istých mrzutostí s vypatlancami? Čo tam ten seržant pri bráne vlastne robil keď plot mali nestrážený, čo bolo jeho úlohou? Čumieť na okoloidúcich a kto ustavične vychádza a ani raz sa nevracia, toho strčiť do basy? Ževraj {01.12.2011 00:30} preliezač plotov, Bonnie, očierňuješ ho.
    publikované: 02.12.2011 01:39:46 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  36. vidim
    suvislost tak matnu a nejasnu,ze mi nepride podstatne sa nou zaoberat.
    v jednom pripade slo o vojensky,alebo polovojensky strazeny objekt,kde sa vyvijala atomovka a tupy vratnik tam sachoval ako serzant s puskou,checkoval len branu a kaslal na diery v plote a ked sa ukazalo,ako "dobre"vykonava svoju sluzbu,chcel nacpat preliezaca plotu feynmana(v inej suvislosti ho nepoznam,pripominam,knihu som necitala,tak nemam pocit,ze by som ho ociernovala) do basy;v druhom pripade sachoval pri brane objektu,kde sa nevyvijala atomovka,iny tupy vratnik,neozbrojeny,ktory namiesto strkania do basy zaloval na tych,co si nechceli lizat karticku pri kazdom vstupe a vystupe,ked mali dvere uz otvorene... rob,to mas tolko moznosti pohladu na dany problem,ci uz z uhlu ludi,ktorym nevadi chodit cez branu,ludi,ktorym sa ne/lubi lizat vstupnou kartickou,ludi,ktori si skracuju cestu dierou v plote,strazcov brany,ktori dohliadaju na to,aby sa vchadzalo/vychadzalo predpisovo,ludi,ktori vyvijaju atomovku,dalsich,co vyvijaju data v tom druhom pripade,dalsich,co tomu sefuju a zodpovedaju za to,etc...ja si skratka myslim,ze dokonale sa v pohlade na problem stretnut nemozu a ze to vyzaduje nejake kompromisy a vzajomne pochopenie a respekt a nekukat na problem len zo svojho uhlu pohladu...
    publikované: 02.12.2011 14:12:33 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  37. Pozor na jazyk
    On ten plot nepreliezal. On išiel otvorom. Upozorňoval takto že je tam diera a vlastne celé to ich stráženie ohrady veru nestojí za veľa. Keď o ňom vravíš ako o preliezačovi plotu, nemáš pocit že taktrochu zhadzuješ toho človeka?
    http://sk.wikipedia.org/wiki/Richard_Feynman
    publikované: 02.12.2011 21:17:05 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  38. tak sorry,
    za zhadzovanie,ale nemal by si to brat tak osobne,lebo ja som to tak voci tvojmu oblubencovi nemyslela.a dik za odkaz,velmi si u mna splhol svojim vyrokom:""... Myslím, že môžem bezpečne povedať, že nikto nerozumie kvantovej mechanike" - Richard P. Feynman" - s tym mozem bezpecne suhlasit aspon,co sa mna tyka:-))
    publikované: 02.12.2011 21:36:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  39. Mi nepríde podstatné...
    Aj v jednom aj v druhom prípade považovali dotyčného (tí tupí vrátnici & company) za kus dobytka - hovado který je potřeba zlomit a na tom co zůstane, možná, můžeme vystavět odolnýho člověka! Alebo máš na to iný pohľad?
    publikované: 02.12.2011 21:36:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  40. myslim,ze mam,
    nezda sa m,ze by bol mito taky vseveduci,aby si jeho vyrok,ktory ti on do komentov napisal asi raz a ty si ho prekopiroval asi 100x,mohol aplikovat na vsetkych vratnikov,ktorych si stretol,alebo o ktorych si cital.ja tym tvojim vratnikom nevidim do hlavy,tak sa mi fakt nechce vyjadrovat k tomu,za co povazovali ludi prechadzajucich cez branu...a nechapem ani,z coho ty konstruujes svoju istotu o tom,ze passantov povazuju za dobytok...?
    publikované: 02.12.2011 21:47:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Reformulácia
    V jednom aj v druhom prípade k dotyčnému (tí tupí vrátnici & company) pristúpili ako ku kusu dobytka. Pristúpili k nemu ako k nedisciplinovanému volovi. Je alebo nie je tak?
    publikované: 02.12.2011 22:17:35 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  42. rob,
    nesedi mi,ze mi takto podsuvas svoj osobny nazor.ja mozem povedat,ze vratnici sa zachovali ako volovia(ten feynmanov bol teda o dost vacsi ako ten tvoj,dla mna),necitim,ze by som chcela povedat,ze pristupovali k dotycnym ako k volom,proste neformulovala by som to ako ty,lebo to tak nevidim... btw,cital si uz niekedy nieco o obsesii...?
    publikované: 02.12.2011 22:34:07 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  43. Ja môžem povedať...
    Vrátnici sa zachovali (nie ako volovia lež) ako ovčiarsky psi čo zaháňajú ovce či dobytok, súhlas?
    publikované: 02.12.2011 22:52:10 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  44. lol,
    uz som mala i obdobie,kedy mi liezlo na nervy,aky si umanuty.ale teraz som sa rozosmiala a zistila,ze mi je vlastne i docela sympaticke,ako to nevzdavas a skusas dokola,dokola,kym nedosiahnes,co chces.naformuloval si to tak zlato,ze konecne mozem napisat "suhlas":-))
    publikované: 02.12.2011 23:40:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  45. Docela sympatické...
    No fajn, to som rád že sa mi konečne podarilo naformulovať to tak aby si mohla súhlasiť: k dotyčnému sa (tí tupí vrátnici & company) zachovali ako ovčiarski psi čo zaháňajú ovce či dobytok. Čo myslíš, bol k tomu dôvod?
    publikované: 03.12.2011 00:47:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  46. jezis,
    to ma pokracovanie?(nééééééé) ideme na daky rekord,ci co nahanas?:-)
    publikované: 03.12.2011 00:51:48 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  47. Dôvod pokračovania
    Bonnie, zaujímalo Ťa ako - akým spôsobom napr aj Ty vlastne (verím že nechcene) napomáhaš panovaniu orwellových svíň, chcem Ti to ukázať.
    publikované: 03.12.2011 01:04:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  48. aha,
    tak do toho,pytala som sa aj na to,ako ty napomahas a ci existuje niekto,kto nenapomaha?
    publikované: 03.12.2011 10:18:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  49. Do toho...
    Ako sme zistili, najprv je treba ujednotiť si pohľad s ktorým by sme mohli obaja súhlasiť. A preto som sa Ťa aj spýtal (03.12.2011 00:47): Čo myslíš, bol k tomu dôvod? Bol dôvod šupnúť dotyčného do väzenia? Bol dôvod nemať k dotyčnému rešpekt (ako ku kolegovi) a trvať na štikaní si kartičkou (jak taký debil) cez otvorené dvere? Bol? - ps: Bonnie, už sa ponáhľam, dokončíme to resp pokračovať budeme budúci týžden. V pondelok idem na pohovor a nebudem cez deň na inete. Pravdepodobne sa vidíme až večer alebo potom až v utorok. Zatiaľ čau.
    publikované: 03.12.2011 11:24:28 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  50. drzim ti
    palce na pohovore (a telepaticky vysielam,nech tam nezacnes rozvijat orwllovske teorie)
    nemyslim si,ze to bolo treba
    publikované: 03.12.2011 15:27:08 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  51. Vytrvalo za cieľom
    Diky, pohovor v poho, nezaujímali sa prečo - za akých okolností som odisiel z predchádzajúcich zamestnaní. No ale my radšej pokračujem v započatej debate: Čo myslíš, bol dôvod šupnúť dotyčného do väzenia? Bol dôvod nemať k dotyčnému rešpekt (ako ku kolegovi) a trvať na štikaní si kartičkou (jak taký debil) cez otvorené dvere? Bol?
    publikované: 05.12.2011 22:42:40 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  52. :-)
    chvalabohu:-)kedy budes vediet vysledok?
    uz som povedala,podla mna nebol dovod supnut ho do basy.
    ad 2.vratnik-to je tazsie povedat,upresni mi,pls,ci na tom trval z vlastneho rozmaru,alebo ci to vyplyvalo z jeho prac.povinnosti a mal by postihy,keby ich neplnil?
    publikované: 06.12.2011 10:33:16 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  53. Upresni mi...
    Ty na mieste toho vrátnika, Bonnie, dostať otázku ako to funguje - že aký je príčinný vzťah medzi štikaním si kartičkou cez otvorené dvere a toho aby neukradli počítače -, usilovala by si sa (dajme tomu na príkaz zhora pod hrozbou pokefovania či dokonca vyhadzovu zo zamestnania) strčiť dotyčného do väzenia? - ps (kedy výsledok): Povedali že sa mi ozvú - kedy? Hádam čoskoro.
    publikované: 06.12.2011 12:25:45 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  54. dost
    tazko si viem predstavit,ze by som bola vratnikom,sorry.skusam si to vizualizovat a naskakuje mi zoznam autorov,ktorych by som si asi na tom poste citala,ak by som pravda,nebola v bufaci,vo fitku,alebo ti netrdlovala u stolu a netahala rozumy o syntaxe,nech nejak zmysluplne vyuzijem cas:-)nejsom buzerovaci typ,tazko by som dokazala gezovat ludi aby robili nieco,o com si sama myslim,ze je to chobotina.dovod,ktory ti uviedol tvoj vratnik,by asi mne nenapadol.ale v pripade,ze by som mala dovod toho nezmyslu riadne vysvetleny od kompetentneho nadriadeneho,alebo nacitany a pochopeny z nejakej smernice, pokyn by mi daval zmysel a brala by som prachy za to,aby som dbala na dodrziavanie toho pokynu,tak by som to passantom vysvetlila,poziadala ich,aby to dodrziavali a uviedla im,co bude(!),ak to dodrziavat nebudu.myslim,ze by som sa nenechala kefovat za to,ze niekto mari vykon mojej prace.a keby slo o formalnu kravinu,ktora nikomu a nicomu zmysel nedava,kaslala by som na to,nechala ich chodit cez otvorene dvere jak chcu a v pokoji si citala.
    ozaj,co by si robil ty,keby si bol tym vratnikom?
    drzim ti palce a zelam,aby si ten flek ziskal,ak on stojis.a dufam,ze si sa posunul do ineho levelu a nebudes riesit kraviny,vsak to za to nestoji,su aj lepsie zabavky:-)
    publikované: 06.12.2011 13:16:59 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  55. Od kompetentného nadriadeného...
    q1.
    >> Re: Stanovisko po druhe
    >
    > Robert,
    > prosim sustredme [sa] na nasu pracu
    > a respektujme ze svet nie je idealny a nas
    > klient ma pravo urcovat bezpecnostne pravidla
    > vo svojich objektoch podla vlastneho uvazenia.
    > Nasou povinnostou vyplyvajucou zo zmluvy je
    > ich respektovat.
    >
    > Verim ze tomu budes rozumiet a ze tuto
    > debatu mozeme ukoncit. Dakujem.
    > Andrej {operačný manažer}

    Je toto vysvetlenie ktoré by si akceptovala? Predstav si že pracuješ v nejakom {30.11.2011 23:27} pofidérne stráženom areály/ objekte akým bol ten v Los Alamos. Chápeš vlastne čo žiadam? - To čo si to ten vrátnik & company dovoľuje {02.12.2011 22:52} zaháňať nás sťaby kusy dobytka, stále nechápeš o čo tu ide?

    "(...) naskakuje mi zoznam autorov ktorých by som si asi na tom poste čítala (...)," Bonnie, to je čo za podveta? Čo si ňou chcela povedať?
    publikované: 06.12.2011 19:51:09 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  56. nie tak celkom,
    boli sme "vratnici" a naraz sme "robo".wtf?btw,kazdy ma inu ulohu,ci domaci vratnik,ci hostujuci programmer.
    dalej:
    - my nevieme,ci vratnik dostal nejake vysvetlenie,ani ci po nom vobec patral
    - ty si dostal vysvetlenie od svojho nadriadeneho,kde to vysvetluje jasne.nezaujimaju ho dovody,preco maju hentake pravidla,zaujima ho dodrzanie podpisanej zmluvy.myslis,ze je lahke vybavit taky kseft?ze neni dost inych firiem,ktore by ho chceli robit?
    - neodpovedal si,co by si ty robil ako vratnik
    - nechapem,lebo pleties hrusky s jablkami
    - nic za tym nehladaj,skratka zasa zhusta citam,tak hltam vasnivo kazdu doporucenu knihu.ak som nieco naznacovala,tak snad to,ze by som asi siahla aj po knihe,o ktorej tu pises,nech som viac v obraze.podla wiki vyzeral ten clovek celkom interesantne.
    publikované: 06.12.2011 20:40:52 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  57. To vysvetľuje jasne...
    Na jednej strane si {29.11.2011 11:02} neželáš aby sa kdekto špacíroval po areály kde sa vyvíja (prípadne aj vyrába) atomová bomba Ale na druhej strane nemáš problém akceptovať "prosbu" že ser na to že tam majú pofidérnu bezpečnosť, hm, nepripadá Ti čudná táto podvojnosť? - ps: Dik za vysvetlenie tej záhadnej podvety. - pps: Neodpovedal som čo by som robil ako vrátnik? Zalov trochu v pamäti (08.11.2011 18:22):
    http://robentin.blog.sk/detail-odvaha-vzopriet-sa.html?a=2c24fcd1fa39dd3063386b7541cc0d0a
    publikované: 06.12.2011 22:33:33 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  58. Každý má inú úlohu...
    Okej, súhlas, Ale {06.12.2011 19:51, 2.odsek, posledná veta} to čo si to ten vrátnik & company dovoľuje zaháňať nás sťaby kusy dobytka, - stále Ti to nedochádza? Mne nešlo o ich bezpečnostné pravidlá. Zdvorilé by bolo keby sme dostali to patričné vysvetlenie. Ibaže záujmom všetkých bolo aby som radšej zavrel hubu a držal krok. A dajaký průsgumák tu potom na mňa vyskakuje že co čekáš? Že takovýho vola bude mít někdo v oblibě? Napsal jsem Ti že (...) Furt tu točíš jedno a to samý, Ty (...) Jsi magor, rozumíš, a já Tě chtěl vrátit mezi lidi. Jsou to [orwellove] svině, musíš si zvyknout! Jinak skončíš pod balkónem! - Stále to nechápeš? Škoda.
    publikované: 06.12.2011 23:21:36 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  59. keby bolo keby
    boli by sme v nebi.ty v akom vakuu zijes,ze stretavas len samych slusnych,zdvorilych,vychovanych ludi,ze ta dostane do absolutneho soku,priam traumy,ked narazis na vratnika,ktory sa nezachova zdvorilo?nedivila by som sa,keby ta vysinula nejaka jeho rozmarne vymyslena ziadost typu,ze vyzujte si topanky,ked lizete kartickou,ale on akurat ziadal,aby ste sa podrobili nejakemu pokynu zo smernice,ktoremu sice zjavne sam nerozumel,preco sa ma dodrziavat,ale trval na tom,lebo to vyplyvalo z jeho prac.povinnosti.vasej firme zase zo zmluvy vyplyvalo,ze sa vasi zamestnanci prisposobia pokynom zavedenym na firme,kde hostujete.vratnik mal od svojho nadriadeneho nariadene aby dozoroval nad lizanim kariet,ty si mal od svojho nadriadeneho pokyn,ze to nemas riesit a mas sa prisposobit,lebo sa vasa firma k tomu zmluvne zaviazala.ktory z vas,podla teba,bol tym,kto mal problem a kto problem sposoboval?ake idealne riesenie danej situacie si ocakaval a na podklade coho??? mal byt vratnik na hodinu vyliaty za hrube porusenie pracovnej discipliny za to,ze dosledne vykonaval napln svojej prace?mala vasa firma povedat,ze vasi zamestnanci si v ziadnom pripade nebudu lizat kartickami,ked su dvere otvorene a ze ked sa zadavatelovi projektu nepaci,nech ho kludne zada inej firme,lebo vsak prace je dost a na zisk z ich projektu sa vasa firma moze zvysoka vy*** a obzvlast nie je vasa firma zvedava na to,aby sa jej specialisti kaslali s horlivym, nezdvorilym vratnikom odberatelskej firmy?

    a neplet dokopy vojenske a nevojenske arealy,pretoze v kazdom z nich plati uplne iny rezim.

    "Ibaže záujmom všetkých bolo aby som radšej zavrel hubu a držal krok." - je treba vediet zvazit a rozoznat,kedy je to patricne a kedy nepatricne.mal by si na tom zapracovat...
    publikované: 07.12.2011 12:19:12 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  60. Vedieť zvážiť a rozoznať...
    Dajme tomu že si v podniku organizačná manažérka - pozdáva sa Ti táto pozícia? :) -, a dozvedela si sa že dajaký hosťujúci programmer si (v rozpore s pokynom v smernici) odmieta štikať kartičkou cez otvorené dvere. V záujme spravodlivosti a objektívneho zhodnotenia celej záležitosti, sa vystríhaš robeniu si únáhlených záverov. Zistíš že takto šachovať sú pracovníci nútení pri vstupe do a výstupe z pracovne. Údajne kvôli bezpečnosti. Aby neukradli počítače. Teda dajako to má slúžiť na ochranu pred zlodejmi. Zamyslíš sa, ako to asi funguje: hmmm... Tie dvere cez ktoré sa chodí, si asi párujú vstupy a vystupy a ked sa v pracovni už nikto nezdržuje, automaticky sa miestnosť zakóduje. Pomyslíš si: To ktorý debil prišiel na ten nápad aby zakódovanie sa dverí záviselo od toho či si niekto nezabudne odštiknúť si odchod a už sa chystáš zavolať na oddelenie bezpečnosti a pokefovať tam príslušného technika. Ale pozor, to o tom fungovaní sú zatiaľ len Tvoje domnienky. Teda kukneš do smernice kde sa píše:

    Pri vchode a odchode z miestnosti je nutne pouzit karticku. Ked odchadzaju viaceri, nie je nutne viackrat otvarat/zatvarat dvere, staci len odchod oznacit kartou. Prvy prichadzajuci (ze je prvy vie ze sa nedostane dnu cez vchodove dvere resp svieti alarm na LED-kach pri plechovej brane) vola dohladove centrum aby vypli alarm (spolocne priestory, Room1). Posledny odchadzajuci vola dohladove centrum aby zapli alarm. Ci je alarm zapnuty, vidno na LED-kach pri plechovej brane. Ak z nejakeho dovodu system nefunguje resp nechce niekoho pustit dnu z akejkolvek priciny – vola dohladove centrum.

    Čiže kto odchádza posledný, volá dohľadové centrum a to zapne alarm - zakóduje pracovňu. Áno, takto je to rozumné. Ale potom ozaj, na kieho čerta to štikanie si kartičkou (jak takí debili) cez otvorené dvere?

    Bonnie, povedz, prebrala by si štafetu?
    publikované: 07.12.2011 20:00:30 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  61. kaslem
    na to,neprebrala.co je toto za ignorantsku diskusiu?kludne mozem do kazdeho komentu napisat svoje otazky,kludne mi na ne neodpovies,len ma ladujes dalsimi svojimi.teba by to v tomto style bavilo?
    ad tvoja hypoteza-nie som si ista tymto riesenim,ci by ma ako zamestnanca bavilo kontrolovat,kolkata odchadzam,ci nahodou nie posledna a volat pri prichode/odchode dohladove centrum,aby vypli/zapli alarm.ked bude operator na wc,napr.,to tam budem stepovat a cakat az urobi,co ma,lebo co?
    publikované: 08.12.2011 20:52:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  62. Ale mu skáčete na udičku.
    Výdyť je to magor, nepřísoblivý.
    Bude rodičům na krku, dokud neumřou. Mám doma takovýho . Líbí se mi na tom jenom to, že budu nesmrtelnej. Protože to potřebuje, hajzl dvatiosumročnej. Příživník.
    Tak teda, aby vzkvétala diskuze s tímto psychopatem, navrhuji věnovat se kartičkám. Jemu vadí, že musí kartičkou project snímač. tak ať se na to vysere. To mu nikdo ze šedasáti komentátorů neporadil? Tak teda já. Vyser se na kartička, frajere. Jsi king a geroj. Stojíme za tebou. Tě vyhodili? No tak teda. udělali správný rozhodnutí. Musel jsem vlastní dcéru vyhodit z práce. Tak se nečil. Víš vo životě hovno, maminárku
    publikované: 08.12.2011 23:37:06 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  63. Čo je toto za ignorantskú diskusiu...
    Bonnie, evidentne sa - o Miťovi ani nehovoriac -, nedokážeš alebo nechceš pozrieť na vec z mnou predloženého uhla pohľadu. Ba čo viac, Ty ani len čítat nevieš poriadne:

    "nie som si ista tymto riesenim, ci by ma ako zamestnanca bavilo kontrolovat, kolkata odchadzam, ci nahodou nie posledna a volat pri prichode/odchode dohladove centrum, aby vypli/zapli alarm." - to nie je moja hypotéza. To som citoval smernicu. Dôkaz:

    posledná veta prvého odseku: "Teda kukneš do smernice kde sa píše:" - A čo sa týka Tvojej námietky že neodpovedám na tie Tvoje námietky, hm, to sa znova musím opakovať? No tak dobre:

    "Kto mal problém a kto problém spôsoboval?" - No jasné, :) chudák vrátnik čo narazil na magora - {08.12.2011 23:37} nepřísoblivého? To čo je za slovo? -, čo jemu & company spôsobuje zbytočné problémy lebo sa nechce podrobiť. Napríklad štikať si kartičkou (jak taký debil) cez otvorené dvere. Údajne kvôli bezpečnosti. Čiže aby ste rozumeli, dochádzkový systém to nie je. Takto šachovať sme nútení pri vstupe do a výstupe z pracovne. Aj keď ideme na wécé. Niežeby ma to zvlášť trápilo Ale -[

    "Aké ideálne riešenie danej situácie si očakával a na podklade čoho?"

    ]- od príslušného súdruha som očakával, čuduj sa svete, aj patričné vysvetlenie. To aby neukradli počítače - ako znela jeho odpoveď -, nie je (po technickej stránke) správny argument. Zaujímavé je tu poznanie príčinného vztahu, inými slovami: Ako to funguje? Lebo (logicky vzaté) sa mi to videlo - a domnievam sa že nielen mne -, ako pekná hovadina.

    "Ty v akom vákuu žiješ že stretávaš len samých slušných, zdvorilých, vychovaných ľudi že Ťa dostane do absolútneho šoku, priam traumy, keď narazíš na vrátnika ktorý sa nezachová zdvorilo?" - Práveže nestretávam. A preto aj tento môj blog. tento môj Denník zbytočného androida. Tuším ho premenujem. Smrť o'brienizmu. Od tejto chvíle toto bude jeho nový názov.
    publikované: 09.12.2011 01:16:58 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  64. Ať se na to vysere...
    Veď som sa aj - neštikal som si a basta. Predsa sa nenechám komandovať dajakým pakom čo si asi myslí že jeho psou povinnosťou je buzerovať nás. Akoby sme boli dajakí preliezači plotov či čo. Dobytok který je potřeba zlomit - prinútiť ho štikať si kartičkou (pri vstupe do a výstupe z miestnosti) aj cez otvorené dvere hoci zjavne to je chobotina.
    publikované: 09.12.2011 09:52:22 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  65. Ťažko by som dokázala gežovať ľudí...
    Bonnie, sa preber - čo asi myslíš že {07.12.2011 12:19} robíš?
    publikované: 09.12.2011 09:57:24 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  66. Moja hypotéza...
    Asi najpohodlnejšie by bolo kedy tam bol vrátnik ktorý by tú miestnosť (pri vstupe prvého pracovníka) odpojil od alarmu. A keď všetci odídu, zase ju zakódoval. Aby si ako zamestnankyňa nemusela kontrolovať - zdvihnúť hlavu od stola a pozrieť sa do priestoru či si už posledná a volať dohľadové centrum. Potom by malo zmysel aj to štikanie si kartičkou cez otvorené dvere. Samozrejme len ak by boli napojené na počítač ktorý by tomu vrátnikovi oznamoval či voľakto je alebo nie je v pracovni. Situáciu by trochu komplikovalo chodenie na wécé. Len si to predstav: Si posledná, nejdeš ešte domov ale potrebuješ na záchod, vrátnik v bufáči a ty nemáš komu povedať že ešte neodchádzaš, medzitým on príde a vymkne ťa. :)
    publikované: 09.12.2011 10:55:58 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  67. Ešte niečo na pobavenie
    aneb: Udělali správný rozhodnutí...

    http://www.youtube.com/watch?v=YYqjJWU2cH8

    Z obsahu toho videa (citáty):
    V den společné schůze sněmovny reprezentantů a senátu, byly potvrzeny výsledky voleb. Al Gore jako odstupující vice-president a president senátu, předsedal události která oficiálně ustanovila George W Busche jako nového presidenta. Když nějaký kongresman chtěl vznést námitku, pravidla vyžadovala že musel mít podpis alespoň jednoho senátora. -/- Pane presidente, a je mi velkou ctí vám tak říkat, vznáším námitku kvůli nezvratným důkazům špatného počínání úředníků - úmyslného -: Připomínám členům že podla paragrafu 18 odstavce 3 sbírky zákonů, není na společné schůzi povolena diskuze. -: Děkuji pane presidente, abych zodpověděl vaši otázku, námitka je zapsána, podepsána mnohými členy kongresu ale ani jedním členem senátu. -/- Pane presidente, je sepsána a podepsána mnohými kolegy a mnou jménem 27000 voličů okresu Duval ve kterém bylo 16000 afro-američanů zbaveno volebního práva -: Je tato námitka podepsána členem senátu? -: Není podepsána členem senátu. -/- Pane presidente, tato je sepsána a podepsána mnou jménem mnohých voličů, zvláště těch z 9-tého obvodu a všech amerických voličů kteří poznali že vrchní soud, ne voliči rozhodli tyto volby -: Je námitka podepsána senátorem? -: Bohužel žádný člen senátu ji nepodepsal. -/- Bohužel nemám pravomoci nad senátem Spojených států. A žádný senátor nepodepsal. -/- Pane presidente, je sepsána a podepsána mnou a mnohými mými voliči z Floridy. Senátor je potřeba ale schází. -: Je námitka podepsána členem kongresu a senátorem? -/- Námitka je sepsána a je mi jedno jestli je podepsána členem senátu. (potlesk) -: Předseda upozorňuje že pravidlům to jedno není a (búrlivejší potlesk so smiechom) -/- Ani jeden senátor nepřišel na pomoc afro-američanům v kongresu. Jednomu po druhém bylo řečeno aby si sednul a sklapnul. Je to pro Ameriku smutné když nemůžeme najít senátora který by tyto námitky podespal -: Žádám vás o klid ...
    publikované: 09.12.2011 12:08:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  68. Vznáším námitku (za vás)...
    Bol ešte niekto kto by sa okrem Teba pozastavoval nad štikaním si kartičkou cez otvorené dvere? Néééééé? Tak zavri hubu a drž krok, Ty {08.12.2011 23:37} psychopat!
    publikované: 09.12.2011 12:25:32 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  69. Prečo si nenájdeš novú prácu a nevykašleš sa na somariny ?
    Vieš dať odpoveď na túto otázku ?
    publikované: 09.12.2011 13:14:44 | autor: adalbert (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Si schopný pozerať dopredu a nie dozadu ?
    alebo sa ti stala touto somarinou celoživotná trauma ?
    publikované: 09.12.2011 13:16:50 | autor: adalbert (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Do tretice
    si vôbec so svojimi tendenciami vyhodnotiť spakruky hocikoho ako DEBILI vôbec zamestnateľný ?
    Zamestnateľnosť, to bude dlhodobá otázka tvojho života

    dokonca ani tento systém už nechce brať ďalšie komenty k tomuto
    publikované: 09.12.2011 13:24:15 | autor: adalbert (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. rob,
    dennik zbytocneho androida je priliehavejsi a vystiznejsi nazov,na tvojom mieste by som to nepremenovavala a uz vobe nie na Smrť o'brienizmu - ten je neverending a navyse evokuje predstavu,ze raz ti fatalne prdne v bedni,vezmes kver a pojdes postrielat zopar jeho predstavitelov ako to uz zopar uchylov urobilo,pricom strelili co trafili,aj obete,ktore s "ich bojom" nemali nic spolocne.

    dalej sa mi tazko dari reagovat,ked mi podsuvas a vplietas do odpovedi citacie mita,akoby som ti ja vravela o potrebe zlomenia dobytku-to je iny pristup ako moj,pod ten sa nepodpisujem.

    hovori sa gezovať, nie gežovať,ale kde som okopcila ten dialekt,to uz si teda nespomeniem. neviem,co si mam podla teba mysliet, ze robim ad 09.12.2011 09:57, asi ocakavas odpoved, ze som kral buzerantov,co gezuju ludi za kazdu chobotinu.nuz,nemam chut ti to vyvracat,mysli si,co chces.

    kedze mam uplne minimum informacii o objekte,kde si mal vratnikovsky problem,a teda i mizernu predstavu o vsetkych faktoroch,ktore treba vziat do uvahy,ani omylom si netrufam navrhovat nejaky idealny postup riesenia.uz to,ze si uviedol,ze mi ako zamestnankyni staci dvihnut hlavu od stola,aby som zcheckovala status vsetkych pritomnych,mi jasne ukazuje,ze by slo o strely naslepo,lebo moja hmlista predstava bola,ze ide o celu budovu,minimalne aspon nejaku jej cast,trebars cele poschodie a nie o jediny kancel s kodovanymi dverami.
    preto mi radsej skus odpovedat este na tieto nezodpovedane otazky:ako by si to riesil ty, keby si bol na poste vratnika?
    ako ty napomahas orw.sviniam?
    a ci poznas nejakeho cloveka,ktory nenapomaha?
    poznamka:nemam pocit,ze sa bavime ako androidi,ale skor ako schizoidi:-)
    publikované: 09.12.2011 13:42:18 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  73. Neverending (story)...
    hej vy traja, Adalbert, Miťo, Bonnie. To čo riešim tu na svojom blogu, je ten váš prístup a postoj k pracovníkovi čo (na rozdiel od vás ale) ne-uznáva pravidlo že šéf resp vrátnik má vždy pravdu, chápete? Rozumiete tomu čo vám teraz vravím? Ak nie, imho ste debili. Ak áno ale naschval si to nevšímate, ste ignoranti. Tak si vyberte. Vyberte si čo by vám bolo prednejšie keby ste boli {07.12.2011 20:00} organizačným manažérmi. Zistiť prečo tá šaškáreň so štikaním si kartičkou (jak takí debili) cez otvorené dvere Alebo vyhodiť toho človeka z firmy.
    publikované: 09.12.2011 16:24:20 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  74. jezis,
    ty trepes jak palacky,ale vazne.pleties vsetko a vsetkych dohromady a to vsetko len preto,aby si dokazal,aki sme my vsetci tupi a aku ty mas velku pravdu.ked tvoj problem nastal,ziaden organizacny manazer,co by mal kompetenciu to riesit,nebol prakticky v obehu,az do doby,kym si ho tu teoreticky nenafantaziroval,bol tu akurat vratnik a tvoj priamy nadriadeny.tvoj problem nastal,ked si narazil na tvrdohlaveho/ak chces,zlavim a uvediem "natvrdleho"/ vratnika,ospamoval si svojou rozsiahlou tragickou zrazkou vsetkych zamestnancov,(lebo odpoved tvojho nadriadeneho ti nestacila),v sr a cr a i nezamestnancov tuto na blogu a nikto ti nepovedal "u´re right".urcite preto,lebo si bol right,akuratze vsetci ostatni boli totalne mimo a nepochopili svojimi zabednenymi makovicami ako strasne si right.a keby vsetci neboli taki tupci,tak by ti tu na blogu vsetci,co si o tom precitali,salutovali "vivat spasitel" a tvoj zamestnavatel by ta ako bolestne za hrdinsky prezitu donebavolajucu krivdu vybonusoval novym compom,mobilom a tryskacom pouzitelnym aj pre sukromne potreby a dosiahol by sudnym rozhodnutim,aby toho vratnika mito zastrelil,lebo vie,ako sa striela.a aby som ani ja nebola adrenalinovo ukratena,ked uz prisla s tymto neodolatelnym navrhom,tak ja si vymienujem,ze mito bude triafat svoj vratnicky terc pekne zo vzduchu,letom na padaku,lebo ma fakt zaujima,z akej vysky a dialky to ide spravit.a bude z toho precedens a kazdy vratnik si dobre rozmysli,ci bude dakoho buzerovat s lizanim karticiek...
    publikované: 09.12.2011 18:33:36 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  75. To čo tu riešim
    Zistiť prečo tá šaškáreň so štikaním si kartičkou (jak takí debili) cez otvorené dvere Alebo vyhodiť toho človeka z firmy, Bonnie, čisto teoreticky, čomu by taký organizačný manažér mal dať prednosť, čo myslíš?
    publikované: 12.12.2011 01:54:59 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  76. Čisto teoreticky...
    Dajme tomu žeby taký organizačný manažér (čo by mal kompetenciu to riešiť) bol v obehu. Nuž nebolo by náhodou správne aby prebral {07.12.2011 20:00} štafetu?
    publikované: 12.12.2011 10:53:29 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  77. Mi podsúvaš a vplietaš...
    Podľa istého průsgumáka som iba kus dobytka - hovado který je potřeba zlomit - prinútiť ho štikať si kartičkou bez ohľadu na to aká je {09.12.2011 10:55} situácia. a Ty sa mi snažíš vysvetliť že aj keď nám väčšina smerníc (a zákonov) nevonia, treba ich rešpektovať pokiaľ ich vydáva subjekt k tomu oprávnený a bla bla bla. nezdá sa Ti, Bonnie, že je medzi vami istá paralela?
    publikované: 12.12.2011 11:50:59 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  78. Kolektívna práca
    Medzi tými vašimi _prístupmi, Bonnie, nezdá sa Ti že je tam istá paralela? - To na margo 2.odseku Tvojho [09.12.2011 13:42] komentu.
    publikované: 12.12.2011 12:01:59 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  79. Kráľ buzerantov...
    aneb: ad 3.odsek toho Tvojho [09.12.2011 13:42] komentu

    Gežovaním ľudí - či už s mäkčeňom alebo bez mäkčeňa -, je aj to Tvoje vysvetľovanie že aj keď nám väčšina smerníc (a zákonov) nevonia, treba ich rešpektovať pokiaľ ich vydáva subjekt k tomu oprávnený a bla bla bla. - To ma margo môjho [09.12.2011 10:55] komentu.
    publikované: 12.12.2011 12:13:41 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  80. Vrátnikovský problém...
    Pravdepodobne také dajaké to vysvetlenie s oprávneným subjektom si (konštantne držal a stále) drží v hlave aj ten pako čo naliehal na nás - na "vážených" konzultantov aby si (pri vstupe do a výstupe z miestnosti) štikali/ lízli kartičkou aj cez otvorené dvere. Choval sa k nám celkom ako tí dvaja z tej Feynmanovej historky. Zvláštne že Ti hneď {25.11.2011 16:18} nedoplo že on tak dookola chodil demonštratívne! Chodil tak presne s tým cieľom aby si ho všimli a začali to riešiť. Tú dieru v plote. Respektíve stráženie plota pred záškodníkmi. Dozaista vhodnejším riešením by bolo {25.11.2011 16:49} keby to nahlásil ale, čo myslíš, nestopli by ho hneď na začiatku že to nie je jeho práca a radšej sa má starať o svoje?
    publikované: 12.12.2011 12:49:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  81. Choval sa k nám...
    Rozčuľoval sa že čo si neštikáme kartičkou (a že dvere máme dokorán) a vyhrážal sa že sa bude zasadzovať o to aby sme boli kontrolovaní ešte prísnejšie - akoby v tej otázke bezpečnosti išlo práve o toto.
    publikované: 12.12.2011 15:48:16 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  82. Ako bolestné...
    Ak si myslíš že podľa mňa by toho paka bolo treba potrestať, si na veľkom omyle - veď on chudák má mozog zrejme vypatlaný a nevie čo robí. Podľa neho si takto iba plní svoju psiu povinnosť. Ja som mal s ním súcit a dohodol som sa s ním že mu pošlem mail:

    << Ujasnenie
    <
    < vaz p {pako},
    < tu je to co sa pytam/e:
    <
    < Preco nas dvere do miestnosti
    < nevpustia _zakazdym ked prilozime kartu?
    < Ze si system paruje vstupy a vystupy
    < nie je spravna odpoved. Pytame sa _preco,
    < Z akeho bezpecnostneho dovodu je nutne aby
    < sme si kazdy jednotlivo ? odstikavali odchod
    < ak viaceri naraz ideme (cez otvorene dvere) napr na obed
    < alebo uz domov. Kto si odchod z prace neodstikne
    < rano sa uz bez pomoci kolegu nedostane dnu.
    < Tuto namietku sme predlozili i chlapikovi z bezpecnosti
    < co nas prisiel skontrolovat podla svojho menneho zoznamu
    < ibaze, ako tvrdil, on tu nie je od toho aby ju
    < posunul k dakomu zodpovednejsiemu.
    < Chapem, jeho nadriadeny zrejme nie je
    < dvakrat pristupny. Ale my tu potom musime
    < dodrziavat nezmyselny rezim?
    < To snad nie.
    < Robert
    <
    < PS:
    <
    < Rozumieme si uz?
    < Vsak sme ludia a urcite najdeme
    < spolocnu rec. A nie ze nas tu budete chciet
    < o to prisnejsie sledovat.
    < Kde sme?
    <
    < Róbert Valentín
    < Programmer / Analyst
    < LogicaCMG Slovakia - Releasing your potential

    Snáď sa nad tým celým Bonnie pozastavíš a
    uvedomíš si -.
    publikované: 12.12.2011 16:24:22 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  83. Pletieš všetko a všetkých dohromady...
    Tým chlapíkom z bezpečnosti (čo nás prišiel skontrolovať podľa svojho menného zoznamu) je sám ten pako. V tom maili som ho spomenul takto v tretej osobe akoby on sám sebe bol šéfom ktorý má však rozum usmerniť ho (tj seba ako podriadeneho) v tom vrátnikovskom správaní sa k tomu "dobytku" čo nie a nie si štiknúť kartičkou (pri vstupe do a výstupe z miestnosti) aj cez otvorené dvere. A takým pakom - anti{07.12.2011 20:00}organizačným manažérom sa ukázal aj náš projektový manažér:

    j1.
    >> konzultanti na Hattalovej -
    >> dodrziavanie bezpecnostnych pravidiel
    >
    > Chalani,
    > Prave som mal nemily rozhovor
    > s {Meno Priezvisko} (TMSK Projektova manazerka)
    > ktora ma poziadala aby som zabezpecil dodrziavanie
    > bezpecnostnych pokynov v priestoroch na Hattalovej ulici.
    > Povedala ze maju opakovane staznosti na konzultantov LCMG
    > ohladom nedodrziavania pravidiel ktore maju
    > byt vsetkym jasne a boli aj niekolkokrat pripominane.
    > Tyka sa to hlavne pohybu do a z priestorov –
    > kazdy prichod a odchod jednotliveho konzultanta
    > MUSI byt ohlaseny pouzitim karticky ktoru vsetci mate.
    > Dalsi problem je ze vsetky dvere maju byt zatvorene (nemozeme
    > nechavat otvorene alebo pootvorene napriklad
    > tie dvojkridlove dvere
    > lebo im to spusta alarm).
    > Dohodli sme sa ze aj napriek tomu ze sme
    > boli viackrat upozorneni, nebudeme teraz riesit konkretne mena
    > co sa ale nabuduce urcite stane.
    > Chcem vas teda vsetkych poprosit aby ste
    > dodrziavali tieto pravidla a spravali sa podla nich.
    > Viem ze presun z Polusu na Hattalovu
    > nie je pre nas najlepsia situacia (vnimaju to tak aj
    > ludia z TMSK s ktorymi spolupracujeme) ale musime si
    > uvedomit ze stale sme v priestoroch nasho zakaznika,
    > musime dodrziavat jeho bezpecnostne predpisy a
    > hlavne ze svojim spravanim reprezentujeme
    > v jeho ociach celu nasu firmu.
    > Vdaka,
    > Lubo
    publikované: 12.12.2011 16:55:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  84. to,co tu riesis,
    tu nevyriesis.ani ja,ani asi nikto ti neporiesi tu saskaren so stikanim,ani ti nepovie,ci za burenie sa proti lizaniu karticky pred otvorenymi dverami mal byt niekto vyhodeny.je to zle postavena otazka.ty si nebol vyhodeny za blby smernicny vymysel,ale za to,ako si sa k tomu postavil a co si pri tom stvaral.kym budes hladat vinnika vsade okolo a nepripustis si,ze si konal ako blb,nikam sa neposunies a budes stale a stale narazat na svoju tvrdohlavost.

    hypoteticky organizacny manazer nebol,je to passe,nic sa nezmeni ak tu o nom budeme teoretizovat,tak sa nanho vykasli a nefantaziruj co by bolo keby,lebo nic take nebolo.

    urcite by sa medzi mnou a mitom nasla nejaka paralela,tak ako medzi mnou a tebou,alebo medzi tebou a mitom,etc.rovnako ako by sa nasla paralela s vyrokom,ze inteligencia cloveka spociva v schopnosti prisposobit sa externemu prostrediu a podmienkam,alebo ze dospelost a zodpovednost obsahuje i nutnost navonok akceptovat a prijat i veci,s ktorymi vnutorne nesuhlasime.vopred ta varujem,aby si ma nechytal za slovicka,lebo vopred viem,ze by si ma nachytal a opat by sme sa zacyklili v nikam neveducich kravinach...tym sa volne dostavame k tomu, ze sa mas vzpamatat,inak ako totalne spolocensky neadaptibilny jedinec budes zrely akurat tak na nejaku rezervaciu,alebo cvokhaus.myslis si,ze existuje nejaky maniak,ktoremu vyhovuju vsetky zakony a smernice?podla mna neexistuje a ak hej,tak uz ma stanovenu diagnozu.myslis si,ze tu existuje jediny clovek,ktory sa doma,v skolke,skole,zamestnani,etc,nestretol s nejakym nezmyselnym pokynom,ktory musel posluchnut?a to este mohol mat aj funclub kamosov,ktori s nim suhlasili a drukovali mu,aj tak musel.a ty nemas vo funclube nikoho,len si myslis,zw vsetci okolo teba su tupi a zabedneni a nikto nechape "tvoj boj".ja ti radim,kasli na to,chod od toho,nevrtaj sa uz v tom a ak mas neodbytny pocit,ze musis proti niecomu bojovat,sustred sa na sucasne a aktualne temy,v ktorych mozes nieco dosiahnut a nesustred sa na to,na com uz nic nezmenis.rysuje sa ti novy job,ja ti drzim palce,aby si uspel,aby ta praca bavila a aby si nenarazil na nejaku novu chobotinu,na ktorej by si si opat nabil drzku.a ak sa ti stane,ze na nejaku narazis,prajem ti,aby sa ti podarilo postupovat rozumnejsie ako posledne.
    ak ta kartickova tema uz samotneho nebavi,kvoli mne sa silit nemusis,lebo ani mna uz davno nebavi a uvitam,ak prinesies novu temu.
    publikované: 12.12.2011 17:12:48 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  85. Si konal ako blb...
    Alarm to tam spúšťalo nám! Zvukový, hlasné pípanie, aj keď boli dvere zatvorené! Nechávali sme ich otvorené lebo viac ráz a často sa zablokovávali a nedovolovali nám tak ísť ani na to wécé. Potom bolo treba volať na dohľadové centrum ale náprava im vždy trvala ako lačnému sranie. Dva razy sme kvôli tomu boli nútení aj stlačiť zelené bezpečnostné tlačítko. Prísť a dať to do poriadku im trvalo aj viac než týždeň (a dvere nezakódované)!

    Ale nie toto tu riešim. To je dávno pasé. Ja tu riešim niečo celkom iné. Poviem vám to asi takto. Poviem vám s kým som mal česť túto sobotu pri vstupe do Billa potravín:

    - zase niekto netrafí do koša
    = prečo ?
    - kto zahodil špak na chodník ?
    = no ja .
    - a to sa robí ?
    = a to hovno na chodníku vám nevadí ?
    - ale to tam vysral pes
    publikované: 12.12.2011 17:43:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  86. Budeš stále a stále narážať...
    To "no ja" povedal tak samozrejme a dôrazne až ma to udivilo. Zrejme to bol ozaj - ako (mu aj) naznačujem -, pes v ľudskej podobe.
    publikované: 12.12.2011 17:56:39 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  87. Inteligencia človeka spočíva v...
    "Urcite by sa medzi mnou a Mitom nasla nejaka paralela, tak ako medzi mnou a tebou, alebo medzi tebou a Mitom, etc." - tým [12.12.2011 11:50] komentom poukazujem na istú konkrétnu, nedochádza Ti to?
    publikované: 12.12.2011 18:24:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  88. Prispôsobiť sa extrémnemu...
    teda konkrétne: Bez ohľadu na {12.12.2011 17:43, 1.odsek} okolnosti, tiež Ty ma (verím že nechcene) {12.12.2011 12:13} gežuješ sťaby dajaký pastiersky {02.12.2011 22:52} pomocník.
    publikované: 12.12.2011 18:58:49 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  89. Sa naňho vykašli a nefantazíruj...
    Je pre mňa udivujúce že ohľadom toho hypotetického organizačného manažéra Ťa ani nenapadne že sa u Teba takto {12.12.2011 01:54} informujem na Tvoje svedomie.
    publikované: 12.12.2011 19:10:15 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  90. Dospelosť a zodpovednosť...
    Ty mať kvalifikáciu a kompetencie takého dajakého organizačného manažéra, neprebrala by si {07.12.2011 20:00} štafetu?
    publikované: 12.12.2011 19:32:09 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  91. to teda musel
    byt iny opruz,nechat sa obmedzovat na mechure a na creve,k tomu pocuvat drbnute pipanie,furt niekoho volat,nevediet sa dostat do/z kanclu,to uznavam,ze vie cloveka vytocit,hodinu po hodine,den po dni,cely tyzden,brrr.zaujimalo,aky prozac uzivali kolegovia,ze ich to neznepokojovalo.ako pises nizsie,keby som mala kompetencie a kvalifikaciu,urcite by som sa snazila pomoct to vyriesit.

    ta paralela je tvoj nazor,ja ti ho neberiem,akurat sa s nim nestotoznujem.nepristupujem k ludom ako k dobytku,i ked pripustam,ze podaktori sa tak chovaju,nie je to pre mna signal,ze sa tak mam chovat i ja.

    problem:sorry,ale ten priklad z billy som nepobrala,uplne ma minula pointa:-(
    publikované: 12.12.2011 21:14:53 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  92. Ma minula pointa...
    To asi preto lebo podobne ako pre toho "psa" bolo celkom samozrejmé zahodiť ten špak na chodník (hoci z každej strany vchodu do predajne - teda aspoň do tej u nás na sídlisku -, sú smetné koše vybavené aj veľkými popolníkmi pre fajčiarov), je pre Teba akceptovateľné aj farbenie trávnika na zeleno (hoci zelený je prirodzene vďaka chlorofilu). - ps: Dvere sme mávali otvorené Čiže nás opruzovalo iba to občasné pípanie. - Ja tu však riešim niečo celkom iné. Anatomizujem tu ten náš/váš ustálený pohľad na kolekteamizačné záujmy takzvaného oprávneného subjektu. Viď aj moju výzvu v predposlednom odseku toho môjho hrozného zistenia pod ktorým tu teraz debatujeme.
    publikované: 12.12.2011 22:49:23 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  93. Nepristupujem k ľuďom ako k dobytku...
    verím Ti. Ale karháš ma tu že je treba vedieť {07.12.2011 12:19, posledný odsek} čo si môžem a čo si už nemôžem dovoliť v spoločenstve privilegovaných trpa(slíčich ha)jzlíkov pre ktorých je človek hovno ktoré môžu spláchnuť.
    publikované: 12.12.2011 23:19:55 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  94. hm,
    tomu spaku rozumiem,to irituje i mna,ale nerozumiem tym psim hovnam.to akoze komu nevadilo to lejno vedla?tebe?mna totiz privadzaju do nepricetnosti,mam chut zmanglovat kazdeho majitela kazdeho hovna,ktore musim prekrocit,alebo ktore vizualne,ci cuchovo zameriam.je to podla mna este horsie,odpornejsie a nebezpecnejsie ako spaky.jaaaaj,ja by som vedela pisat ody na to,ako ma stve drzost a ignorancia blbych psickarov,ktori neupratuju hovna po svojich psoch.
    svoj pohlad by si zmenil momentom,kedy by si sa dostal do polohy "opravneneho subjektu".asi by si bol sam prekvapeny,ako by ti zacalo vadit,keby sa objavili rebeli,ktorym by vadili tebou vydavane,alebo pozehnane smernice...btw,neinklinoval si niekedy k punku?
    publikované: 12.12.2011 23:38:01 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  95. Neinklinoval si niekedy...
    Čo prosím? -[

    Punk [pank] je hudobný a životný štýl. Po anglicky toto punk znamena nezmysel alebo výtržník, používalo sa pre nekvalitnú hudbu. Punk ako hnutie vznikal postupne hoci za jeho vznik býva obyčajne označovaný rok 1976. Predovšetkým v Anglicku tento štýl nebol chápaný iba ako hudobná záležitosť ale aj ako vec životného štýlu. Punkeri [pankáči - poznamenal robentin] sa programovo stavali proti spoločnosti a propagovali protikladný životný štýl keď kritizovali predovšetkým pretvárku a honbu za peniazmi. Tento životný štýl počas krátkeho času viedol k určitej pasivite, prípadne apatii a s hnutím sa často šírili drogy. Hlavným heslom punku je No Future! (Žiadna budúcnosť). Zo strany vyznávačov punku je možné stretnúť sa s tvrdením že základom punku je provokácia.
    - Wikipédia

    ]- Ani náhodou. to ako Ťa vôbec napadlo? Hovorím tu o dodržiavaní (podotýkam že normálneho) poriadku: nefarbiť trávnik na zeleno lebo zelený je prirodzene vďaka chlorofilu - a spýtaš sa ma toto? Veď ja sa nestavám proti spoločnosti. Rebelujem proti privilegovaným trpajzlíkom čo ju zneužívajú ako ju zneužívala aj tá hlavná sviňa Orwellovej farmy. Môže si to dovoliť. Veď prečoby aj nie keď má širokú podporu "psov" akým bol napr aj ten človek čo asi nevie na kieho čerta je tam pred vchodom do potravín ten "fucking" popolník. Psie hovná na chodníkoch (a tiež trávnikoch) sú myslím horšie odpornejšie a nebezpečnejšie než špaky aj podľa neho. To preto asi mi odvrkol že či toto mi nevadí, už rozumieš? - toľko k tej Tebou spomenutej drzosti a ignorancii blbých...
    publikované: 13.12.2011 10:45:58 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  96. Mám chuť zmangľovať...
    Ako to ventiluješ? Ideš si zabehať? Sadneš na bicykel? Zájdeš do fitka? Kopeš a päsťuješ do mecha? Alebo tú agresivitu v sebe dusíš? Neblázni, neprospieva to zdraviu, istý môj bývalý kolega mi poradil toto:

    >> Nova zivotna filozofia
    >
    > Robo,
    > co tak sa dat na novu
    > zivotnu filozofiu co v poslednej dobe
    > ziskava stale vacsiu popularitu vo svete?
    > :-)
    > Riso. {bývalý kolega v Lcmg}
    >
    > ---------- Forwarded message ----------
    >
    > Berky Jariabok a filozofia ma-amvpitchizmu
    >
    > Ma-am Vpitchy. Toto meno sa v Britanii
    > pomaly ale isto stava mantrou ktoru si ludia
    > do umoru opakuju pri kazdom probleme.
    > Ma-am, kedysi provincny cinsky lekar, v roku 1983 emigroval
    > cez Hong Kong do severoskotskeho Wicku kde zalozil
    > filozoficke ucenie Hyperflegmaticke neriesenie problemov.
    > V roku 1996 sa ozenil
    > s carokrasnou skotskou postarkou Elizabeth a
    > po svadbe prijal jej starokeltske priezvisko Vpitchy
    > (vyslovuje sa podobne ako znamy slovensky vulgarizmus).
    > Neskor sa jeho ucenie premenovalo
    > na ma-amvpitchizmus.
    >
    > Siritel ma-amvpitchizmu na Slovensku
    > kedysi obavany trnavsky kvetinar Berky Jariabok
    > v nedavnom rozhovore pre [noviny] Sme povedal:
    > "Problemy nestaci neriesit.
    > Treba ich nerieseit so stoickym kludom
    > a vnutornym usmevom. To je podstatou ma-amvpitchizmu."
    > V internetovej diskusii sa ho citatelia pytali
    > kedy mozu toto ucenie vyuzit vo svojom praktickom zivote.
    > "Napriklad pozeram futbal v televizi," povedal Berky Jariabok.
    > "Manzelka ma poprosi aby som vyniesol smeti.
    > Lenze ja viem ze by ma to stresovalo, narusilo by to
    > plynulost mojho krvneho obehu, zvysilo by mi to
    > cholesterol a v konecnom dosledku
    > skratilo zivot. Tak sa na nu milo usmejem a vyslovim
    > meno velkeho ucitela:
    > Ma-am Vpitchy."
    >
    > V rozhovore pre Slovensky rozhlas
    > Berky Jaiabok citoval britskych vedcov podla ktorych
    > moze dosledne aplikovanie ma-amvpitchizmu predlzit cloveku zivot
    > az o 15 rokov. Za predpokladu ze zazracnu mantru nevyslovia
    > napriklad pri obiehani kamionu v neprehladnej zakrute.
    >
    > "Kazdy den," povedal Berky Jariabok,
    > "vyslovte tuto mantru aspon 15-krat a vas zivot
    > sa nielen predlzi ale aj zlepsi."
    >
    > "Nie je ma-amvpitchizmus svojim sposobom
    > sebecky a bezohladny? Neublizuje inym ludom?"
    > spytala sa redaktorka SRo.
    >
    > "Ma-am Vpitchy," odpovedal Berky Jariabok.

    {L. Realista}

    Je jasne ze tento clovicek
    sve chapani egoismu povazuje za nejspravnejsi a
    ja opravdu neznam zadny zpusob jak bych
    mu mohl logicky dokazat opak.
    Problem je v tom ze slast stesti atd
    jsou pojmy zcela subjektivni. Kdyz si tedy clovek uvedomuje
    nebo citi sve vlastni uspokojeni a stesti
    bylo by naprostym nesmyslem
    mu to zpochybnovat. Jina vec by byla
    kdyby existovala moznost jak mu hmatatelne ukazat
    dat mu pocitit jine, lepsi a hlubsi blaho
    ve srovnani s nimz by podle neho samotneho
    bylo jeho predesle stesti jen nicotny prelud.
    Avsak podobny kladny argument
    nemuze vychazet z abstraktnich pojmu a
    obecnych lidskych citu ktere zna kdejaky taškář
    protoze ty z cloveka lepsi bytost neudelaji.
    - Vladimir Solovjov

    {M. Dozerat a trestat}

    Preto jediny a ucinny sposob
    ako takeho chujinka donutit aby sa umravnil je
    vymedzit mu co si moze dovolit a co
    uz je neunosne.

    Chyba len ze zrovna takyto chujinkovia su
    pri moci. - ako by Mito povedal

    CHCE TO NORMÁLNÍ REVOLUCI
    http://mito.blog.sk/detail-chce-to-normalni-revoluci..html?a=c01d0069689f8054550c0a71a8bb4d16
    publikované: 13.12.2011 19:57:24 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  97. opytat
    sa, hadam,mozem,ci?:-)mi to napadlo,ze pankaci okrem no future hesla oblubuju aj "anarchy",dokonca acko vkladaju do pekneho okruhleho kruzku.a prave ten sklon k anarchii mi pripomenul,ci ho nemas i ty,no a odtial uz nebolo daleko k tomu punku,tak tak nejako mi to napadlo:-)
    furt nerozumiem,ze kto to povedal,mmmt,nakreslim si to:
    R- zase niekto netrafí do koša
    Ujo= prečo ?
    R- kto zahodil špak na chodník ?
    Ujo= no ja .
    R- a to sa robí ?
    Ujo= a to hovno na chodníku vám nevadí ?
    R- ale to tam vysral pes
    takto to bolo?ale uz to zacinam chapat...
    publikované: 13.12.2011 21:11:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  98. Už to začínam chápať...
    Gratujujem, :) áno, takto to bolo.
    publikované: 13.12.2011 21:17:33 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  99. Sklon k anarchii...
    aneb: Ako donútiť "chujinka" aby sa umravnil

    Keby tam ten ich slávny katričkový systém fungoval poriadne, neboli by žiadne sťažnosti že sme nedisciplinovaní. Kvôli zapojenému antipassbacku - ak nemáme byť odkázaní jeden na druhého -, by sme totiž boli prosto nútení štikať si kartičkou aj cez otvorené dvere. To vrátane mojej maličkosti Lebo nie som výtržník.
    ps: Rád som že si sa spýtala, dik.
    publikované: 13.12.2011 21:20:40 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  100. Nútení štikať si...
    Teda ak by ten antipassback bol obojsmerný. My sme však mali len jednosmerný: vyjsť z miestnosti sa dalo aj keď si vošiel bez štiknutia - takže tie sťažnosti by beztak boli.
    publikované: 13.12.2011 22:27:08 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  101. Nová životná filozofia naruby
    "Pri vchode a odchode z miestnosti je nutne pouzit karticku," píše sa v {07.12.2011 20:00, 2.odsek} smernici. "Ma-am Vpitchy," odpovedá Berky Jariabok, či?
    publikované: 13.12.2011 23:01:07 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  102. Správna odpoveď
    No samozrejme že nie, :) veď to by bolo ako pri obiehaní kamiónu v neprehľadnej zákrute!
    publikované: 13.12.2011 23:07:37 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  103. Otázka na zamyslenie
    Čo do pekla toho Roba vedie neštiknúť si, hm, SKLON K ANARCHII to nie je, Bonnie, povedz, je podľa Teba normálny?
    publikované: 13.12.2011 23:20:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  104. Zamyslenie
    Alebo predsalen by to bol SKLON K ANARCHII lenže v kapánek inom zmysle? Nóóóóó niečo na tom možno bude, Bonnie, čo asi? Vieš? :)
    publikované: 14.12.2011 00:04:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  105. Tak mi ráno prišlo na myseľ
    Ty byť tou (mnou tu {09.12.2011 18:33} nafantazírovanou) organizačnou manažérkou podniku, Ty prosto (tým pakom na bezpečnostnom oddelení) prikážeš aby na tie dvere zapojili obojsmerný antipassback a (za predpokladu že to nehapruje) bolo by po probléme. Teda po Tvojom & company probléme s (ne-výtržnickými a teda inač) disciplinovanými konzultantmi. Že prečo vlastne si treba štikať kartičkou (jak takí debili) aj cez otvorené dvere, si nevpúšťaš ani do päty. že mám pravdu?
    publikované: 14.12.2011 09:44:57 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  106. este
    mi povedz,ako to robili ostatni a ako na to reagovali.podla tvojho popisu to nevypada ako malickost,mam dojem,ze to nejak muselo rusit aj ich a premyslam,ake ine riesenie nasli,ze si na problem reagoval len ty
    publikované: 14.12.2011 14:20:47 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  107. Momentálne nemám čas
    Bonnie, len som nakukol, velmi sa ponahlam, neviem kedy tu zase budem, mozno aj cely tyzden nie, odpoviem potom, bye, sorry.
    publikované: 14.12.2011 19:34:38 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  108. dobre,
    c u:-)
    publikované: 14.12.2011 23:04:09 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  109. Ako na to reagovali...
    Nijako sa v tej veci neangažovali. Dalo sa to vydržať. Ale zbadal som že po upozornení (resp po tom {12.12.2011 16:55} pohrození) si poniektorí z nich začali (takpovediac disciplinovane) štikať Hoci tie dvere sme beztak mávali [z istých (12.12.2011 17:43, 1.odsek) dôvodov a príčin] aj potom nezatvorené, hmmm...

    R: Nie kartičkový systém je to nad čím sa tu zamýšla dotyčný bloger - nad čím tu (v predošlom odseku) hmká -, to hádam vidíte, áno?

    B/M: Dotyčný bloger by se měl hlavně vzpamatovat. Nic na tom už nezmění tak ať se na to vysere. Jinak jako totálne společensky neadaptabilní jedinec bude zralý akurát tak na nějakou rezervaci nebo cvokhaus!

    R: Pozoruhodné aký názor sa tu v danej veci kryštalizuje voči dotyčnému blogerovi. Mukelská konformnosť tých poniektorých jeho kolegov sa v tej reakcii nielenže ignoruje, ona sa v nej ešte aj ponúka ako dajaký liek. Akoby sa mu tá zrážka s {06.12.2011 23:21} nezdvorilým - ako sme si to už {03.12.2011 00:47} naformulovali -, ovčiarskym {12.12.2011 17:56} psom & company stala jeho celoživotnou traumou. Nájde sa tu vôbec niekto natoľko inteligentný aby postrehol čo za boj sa tu zvádza medzi naším hrdinom a komentátormi?

    Pomôcka: Ešte raz si prečítajte moju pripomienku: hoci sa k tomu vracia ako k modelovej situácii, Nie kartičkový systém je to čo tu rieši dotyčný bloger. To je dávno pasé. Čo je (a zrejme vždy aj bude) aktuálne, je ten ich zadupávajúci prístup k takpovediac nehajlujúcemu zamestnancovi. To toto tu nadhadzuje. Poznatky že JEMU VADÍ ŽE MUSÍ KARTIČKOU PROJECT SNÍMAČ sú prosto chybné a komentáre že PREČO SI NENÁJDEŠ NOVÚ PRÁCU A NEVYKAŠLEŠ SA NA SOMARINY ? SI SCHOPNÝ POZERAŤ DOPREDU A NIE DOZADU ? tiež nesvedčia o veľkom záujme o danú problematiku.
    publikované: 06.02.2012 15:55:23 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  110. Takpovediac disciplinovane...
    V našej dobe - od najvyššej spoločenskej triedy po najnižšiu - každý žije akoby pod zrakom nepriateľskej a drastickej cenzúry. Jednotlivec alebo rodina sa nielen vo verejných ale dokonca ani v čisto súkromných záležitostiach nepýtajú samých seba: Čomu dávam prednosť? Čo vyhovuje mojej povahe a dispozíciám? Čo by umožnilo najlepšej a najdokonalejšej časti môjho "ja" konať čestne a rozvíjať sa? Pýtajú sa takto: Čo je výhodnejšie pre moje postavenie? Čo obyčajne robia ľudia v mojom postavení a finančnej situácii? Alebo (ešte horšie): Čo obyčajne robia ľudia v postavení a okolnostiach mne nadradených?
    Nemyslím si že takíto ľudia si volia to čo je bežné preto lebo to vyhovuje ich náklonnostiam. Nestáva sa im totiž žeby mali vlastné náklonnosti okrem tej k poslušnosti. Vďaka tomu je ich duch ujarmený: berú ohľad na konformitu dokonca aj v tom čo ľuďom slúži na zábavu; sú ako dav, poznajú voľbu len vo veciach zvyčajne vykonávaných; zvláštností vkusu a výstredností v správaní sa vystríhajú ako zločinu - až napokon stratia aj vlastnú tvár lebo sa nikdy neriadia svojou vlastnou povahou. Ich ľudské stránky vädnú a odumierajú: stávajú sa neschopnými akýchkoľvek silných vášní i prirodzených radostí a vo všeobecnosti im chýbajú vlastné názory a pocity.
    - John Stuart Mill
    publikované: 15.02.2012 13:19:01 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  111. chcela
    som ta pochvalit za vyborny koment,chvalim teda za cit.j.s.m.je to az mysticka hrozba....
    publikované: 18.02.2012 17:45:16 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  112. Výborný koment...
    Bonnie, ten citát som uviedol akoby jeho životný dojem z takých tých poniektorých z 1.odseku toho môjho AKO NA TO REAGOVALI komentu, všímaš? Napovedá tomu to TAKPOVEDIAC DISCIPLINOVANE v nadpise, všímaš? Čo povieš na to _moje zamyslenie sa nad blbými komentármi typu B/M - viď 4.odsek -, za to nedostanem pochvalu?
    publikované: 19.02.2012 11:59:36 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  113. nejsom
    si ista rob,ci ti mozem dat pochvalu..nie celkom sa v tom odseku vyznam a hlavne akurat na nieco poukazujes - lenze ide o problem,s ktorym sa potyka mnoho a mnoho ludi a kazdy musi najst nejaku cestu,ako ho riesit.neber to ako kritiku,ale nejde o nic noveho pod slnkom.objavne a chvalyhodne by bolo,keby si priniesol riesenia...a sorry,sposob,akym si to riesil ty,nebol nijako oslnivo efektivny...
    publikované: 19.02.2012 21:25:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  114. Problém s ktorým sa potýka...
    Bonnie, ten 4.odsek (06.02.2012 15:55): "Pozoruhodné aký názor sa tu v danej veci kryštalizuje voči dotyčnému blogerovi. (...)" - Ber to ako kritiku!
    http://robentin.blog.sk/detail-co-napomaha-panovaniu-orwellovych-svin.html?a=270927a4b4b18e72d4df263010eca6f9
    publikované: 20.02.2012 15:16:30 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  115. dobre,
    beriem,ale uz ma to nebavi
    publikované: 20.02.2012 16:17:04 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  116. Beriem ale...
    Bonnie, - "Pozoruhodné aký názor sa tu v danej veci kryštalizuje voči dotyčnému blogerovi. (...)" - Túto moju kritiku si nevpúšťaš ani do päty, však mám pravdu? :)
    publikované: 23.02.2012 20:55:15 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014