Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A čo my, my k vám nepatríme?

Všade kam prídem sa hovorí o tom, aká je dnešná mládež skazená.
 Vraj sa bezcieľne „flákame“ po sídliskách, robíme bodrel a hluk, pijeme alkohol či drogujeme. Uvedomujem si ten fakt, že v niektorých prípadoch je to pravde, ale nehádžte nás všetkých do jedného vreca.    
Keby sa niekto pozrel aj za tieto argumenty, možno by si všimol, že sa pre nás v našom okolí nevyskytuje toľko možností využitia voľného času. Krúžky sú fajn ale nie je to ono. Stále sa hovorí o tom, že malé deti sa nemajú kde hrať, pretože ihriská pre nich určené demolujú staršie deti. Vysvetlite mi však, kde sa majú hrať deti staršie 12 rokov - teenageri? Na jedinom väčšom ihrisku – športovom areáli, ktoré je pri ZŠ A. Dubčeka a ZŠ Majerníkova? Nezdá sa vám to málo? Na Dlhých dieloch a v Karlovej Vsi, je predsa mnoho „starších detí“ a jedno ihrisko to celé nepokryje.
Ľudia sa sťažujú na decká, ktoré skateboardujú pri Hríbikovej fontáne na Molecovej ulici. Chápem čo im na tom vadí. Ale nikto nenavrhol vhodné riešenie. Najradšej by ste ich poslali na U-rampu v priestoroch už spomínanom areáli. Povedzme si však otvorene, táto U-rampa už pravdepodobne prestáva byť bezpečná. Skúste nájsť a vytvoriť možno nejaký park, priestor, kde by sa mohli venovať aj takýmto aktivitám.
A čo tak rôzne podujatia, ako súťaže alebo nejaké iné akcie. Je predsa mnoho možností. Ale vždy keď sa mi do rúk dostane propagačný materiál, dočítam sa len o akciách pre malé detičky predškolského veku a deti zo ZŠ a o podujatiach pre starších občanov. To všetko je fajn. Ale opäť sa dostávam k otázke: „A čo my?“ My sme predsa tiež súčasťou tohto všetkého. Prečo sa neurobí nejaká akcia vhodná aj pre nás, teenagerov.
Možno si myslíte, že nás baví len tak sa túlať po okolí a nič nerobiť. Ste na omyle. Radi by sme skutočne patrili k vám a nestáli len tak na okraji.
Toto nie je len o jednej mestskej časti, nie je to len o jednej skupine ľudí. Funguje to takto takmer všade a je čas aby sme sa skutočne zamysleli nad tým ako sa spávame k ostatným.
Petrea

Názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Vitaj
    Ahoj, čítala som si článok, čo si písala na začiatok a aj ten o Tebe. Veľmi sa mi páčili, ale tento je VÝBORNÝ, súhlasím s Tebou. Nie všetci mladí sú rovnakí. Drž sa, budem Ťa asi pravidelne čítavať, lebo si sa sympaticky predstavila. Veľa šťastia.
    publikované: 26.09.2010 21:44:08 | autor: stonkeela (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014