Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo som tu?

Ľudia vo všeobecnosti sú plný názorov, myšlienok, pohľadov na svet a na všetko, čo sa okolo ich deje. Smutné je to, že niektorí tieto svoje myšlienky utláčajú do úzadia, dávajú prednosť každodennému prežívaniu pred zdravým uvažovaním. Iní svoje myšlienky nevedia formulovať alebo sa nedostatočne zaujímajú o okolitý svet a svoju pozornosť upriamujú egoisticky len na seba alebo naopak na osobné životy druhých ľudí a nič vyššie ich nezaujíma.

Avšak sú ľudia, ktorí tvoria protipól k tým vyššie menovaným. Tí si utvárajú rozumné názory a majú potrebu ich prezentovať, čím môžu obohatiť ostatných ľudí. Kladú si rôzne otázky, na ktoré hľadajú odpovede a keď ich nájdu, chcú sa s nimi podeliť s verejnosťou. Do tejto skupiny sa radím aj ja. Keďže ma už nebaví len sa prihliadať všetkému, čo sa okolo mňa deje, rozhodla som sa sem zaregistrovať.

Možno človek musí dosiahnuť najskôr nejaká vzdelanie, možno sa s tým musí narodiť, aby si uvedomil potrebu vyjadrovať svoj názor. Preto je skvelé v dnešnej dobe, že každý, kto chce, má takú príležitosť a mal by ju využiť.


O mne | stály odkaz

Komentáre

  1. Blogerova maxima
    Tiez som tu preto, je to skvelé, skvele si to spisala :)
    publikované: 05.04.2011 19:08:05 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. vida,
    =dávajú prednosť každodennému prežívaniu pred zdravým uvažovaním= ako si to myslela, že si dala do súvisu prežívanie a uvažovanie? Mňa hneď napadlo, že z uvažovania sa nikto nenaje.

    =naopak na osobné životy druhých ľudí a nič vyššie ich nezaujíma=ak sa niekto zaujíma o životy iných, pokiaľ sa nezaujíma o klebety, čo vyššie by ho malo zaujímať?

    =aby si uvedomil potrebu vyjadrovať svoj názor= nemusí mať vzdelanie, musí vyrastať v tom, že mu je umožnené povedať svoj názor, ak sa ho naň niekto pýta, ak sa vedie dialóg a nie monológ-primerane veku, primerane vzdelaniu a primerane skupine, v ktorej sa nachádza.
    publikované: 05.04.2011 21:06:41 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014