Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

...tak a som tu

     Myšlienka na to, že chcem písať ma prenasleduje v podstate denne. Možno viem aj o čom, ale doteraz som nevedela pre koho.

     Keď som asi pred týždňom objavila bloggy, vedela som, že toto je priestor pre mňa. Už na strednej škole som začala písať, ale chýbala mi nejaká spätná väzba. Moje literárne výtvory som mala odvahu ukázať len niekoľkým naj kamarátkam, ale nebolo to ono. Väčšinou pochválili, ale ja som nemala istotu, či je to úprimné, alebo len zo slušnosti. A tak som písala pre seba - najskôr dosť intenzívne, neskôr menej, menej a ešte menej... Dodnes mám odložený jeden dokončený a jeden nedokončený "román" z tých čias a niekoľko blokov a zošitov niečoho, o čom som vtedy snívala, že by to raz mohli byť texty populárnych pesničiek. Tieto sny mám dnes už dávno za sebou, ale možno časom niečo oprášim a predvediem ako štipku poézie.

     Pred pár dňami som objavila bloggy. Geniálny nápad. Konečne priestor aj pre mňa. Môžem sa pokúsiť znovu písať a "hodiť to do placu". Na jednej strane som pre svojich "čitateľov" neznáma a nenútim ich čítať, čo napíšem. Je to len na ich dobrej vôli a časom možno aj na tom, či budem vedieť svojimi príspevkami a myšlienkami zaujať. Na druhej strane je tu možnosť spätnej väzby v podobe komentárov. Predpokladám, že to je práve to, čo motivuje viacerích písať práve takto. Spätná väzba. Vedieť, že niečo sa mi podarilo napísať a niekoho to potešilo. Alebo naopak. Niečo som vytvorila, ale nestálo to za nič. Nikoho to nezaujalo, niekoho rozčúlilo, niekto ma poslal do čerta... Každý subjektívny názor má svoju cenu, pokiaľ naozaj vyjadruje názor pisateľa. Pretože myslieť si jedno a vravieť niečo iné... To poznám a nestojím o to. Možno preto istým spôsobom oceňujem anonymitu bloggov.

Toľko môj úvodný príspevok. Verím, že nezostane dlho ako jediný.   

 


Osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. jes
    je to presne tak. Blogy davaju priestor, kde sa mozno slobodne podelit o nazor, ci pripravit podu na diskusiu. Narozdiel od nejakej verejnej diskusie je to zviazane s jednou konkretnou osobou, kde sa mozno docitat i vac, nielen o jednej jej/jeho konkretnej teme. Casom si clovek urobi nejaku predstavu, kto ze to je na druhom konci klavesnice...
    publikované: 11.11.2004 21:49:54 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Pokracuj v pisani.
    Nic nie je zbytocne a literatura nie je o tom ci stoji alebo nestoji za to. Dolezite je vediet ze chcem, chcem nieco po sebe zanechat. To ostatne zhodnotia az ti dalsi, mozno citatelia, mozno niekto blizky, mozno nejaky vydavatel. Tym ze pises sa posuvas stale dalej a dalej a je to aj na Tvojich dielkach vidno, tak pokracuj.
    publikované: 07.05.2005 19:18:58 | autor: Robert (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. prvy krat
    som si precital Tvoj prvy prispevok do blogu.
    Dnes som rad, ze si sem zabludila.
    A budem rad, ak sa nam zasa vratis :-)(-:
    publikované: 13.08.2005 00:46:39 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Vďaka Cyb,
    už som sa vrátila a som rada, že som našla Tvojho dvojsmajla na mojom blogu... milé, že si zablúdil na môj prvý článok :o))
    publikované: 13.08.2005 16:44:51 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014