Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Malawi vs Tanganika

Malawi Cichlidy z jazera Malawi sú známe svojimi nádhernými farbami, zaujímavým teritoriálnym správaním a nenáročnosťou na chov v akváriu. Rozmanitosťou a krásou svojich farieb sa častokrát prirovnávajú k morským rybám. K množstvu farieb sa pripája aj množstvo tvarov a veľkostí, takže si môžete vybrať ryby, ktoré budú maximálne vyhovovať Vaším predstavám. Africké cichlidy jazera Malawi je možné rozdeliť do troch skupín, ktoré popisujú ich veľkosť, spôsob života a temperament: - mbuny - 7 až 13 cm veľké, pestro sfarbené ryby, vyznačujúce sa výrazným teritoriálnym správaním - aulonocary - 9 až 15 cm veľké, pokojné ryby, samci sú krásne vyfarbený a často sa označujú ako malawské motýle - haps - 13 až 35 cm veľké, pokojné a majestátne ryby, samci sú pestro zafarbený a v akváriu pôsobia dôstojne (viď fotoalbum malawi) Tanganika Tanganyické cichlidy sa vyznačujú pestrou paletou farieb, tvarov a foriem správania. Prevažná väčšina z takmer 200 popísaných druhov sa dnes chová v akváriách. Chov bylinožravých tanganyických cichlíd mnoho akvaristov dokonca považuje za kráľovskú disciplínu. Sú to veľmi zaujímavé ryby, ktoré dokážu uspokojiť aj tých najnáročnejších chovateľov. Cichlidy jazera Tanganyika sa rozdeľujú do množstva skupín, ale pre zakladnú orientáciu postačí nasledovné rozdelenie: - bylinožravé - druhy živiace sa prevažne riasami, ktoré ožierajú z kameňov a skál - mäsožravé - druhy živiace sa drobnými bezstavovcami a rybami (viď fotoalbum tanganika) Toto je len jednoduchý popis rýb z jazera Malawi a Tanganika. Existuje množstvo článkov, ktoré sa zaoberajú jednolivými druhmi. Napr. http://www.tanganika.cz/odchovy/Tanganika/ http://www.tanganyika.sk/ http://www.cichlidportal.sk/portal/index.php/vseobecne-o-cichlidach/392-predstavenie-jazera-malawi-lake http://www.dubovafarma.websnadno.cz/Akvaristika---Malawi.html

Akvarijné ryby | stály odkaz

Komentáre

  1. Super
    :-)
    publikované: 19.12.2012 18:46:12 | autor: TiPa (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Super
    Mne sa veľmi páčia ryby z jazera Malawi.
    publikované: 19.12.2012 18:55:24 | autor: TiPa (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Môj názor
    Ja preferujem cichlidy z jazera Tanganika, nielen pre svoju farebnosť, ale tiež pre cih celkovú stavbu a "inteligenciu". Preferujem najmä tropheus ilangi, tropheus sp. black pemba bemba, tropheus dubois maswa. V každom prípade, ak ich máte v akváriu, tak nepotrebujete televízor. Stále je dôvod pozerať sa na ryby. :-)
    publikované: 19.12.2012 19:11:47 | autor: Juraj (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ryba - ryba
    Keď som bola malé dievčatko, vždy som si priala mať ryby. Rodičia mi ich chceli zadovážiť, ale moja alergologička to zakázala, pretože mi vlhký vzduch škodí. Samozrejme ako malé dieťa som tomu nerozumela a chvíľu som sa na svojich rodičov hnevala. Vždy keď som išla zo školy, chodila som do našej akvaristiky (kde mali len gupky, mečúne a karasy) a so závisťou som si ich prezerala. Teraz, keď som väčšia, rozumiem čo mi rodičia hovorili. Určite ak by som si mala zadovážiť akvárium, tak by to bolo s rybymi jedine z jazera Tanganika. Sú nádherné (samozrejme aj drahé) a špecifickejšie ako ostatné ryby.
    publikované: 19.12.2012 19:16:45 | autor: Katarína (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ryby
    Tie ryby sú síce pekné, ale ja by som si do bytu nikdy nezaložil akvárium.
    publikované: 19.12.2012 19:30:23 | autor: Stano (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014