Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hej občan, prečo platíš za odvoz smetí, keď to musí platiť štát?!

Národ Slovenský – neporušuj zákon!

  Veru občan, sťažuješ sa, že je v štáte bordel, a sám porušuješ zákon č. 223/2001 Z.z..

Ty nevieš, že v zmysle ust. § 18 ods. 10 spomenutého zákona o odpadkoch ak sa nezisti osoba zodpovedná za umiestnenie komunálneho  alebo drobného stavebného odpadu, tak na vlastné náklady to zabezpečí obec a postará sa o odpratanie a o odvoz? Možno sa ma spýtaš kde na to chodím a ja hneď aj odpovedám: včera som to dostal doporučené poštou a pekne čierne na bielom ako odpoveď na moju petíciu proti nelegálnemu odvádzaniu peňazí z mestskej kasy (t.j. z našich daní) na odvoz nelegálnej skládky z Luníka IX.

 

 Takže milí občania šetrite, je kríza, neplaťte zbytočne za svoje odpadky, jednoducho ich vyhadzujte priamo z balkóna na chodník alebo ulicu a obec sa už o ich odpratanie postará. No dám vám malú radu: nerobte to počas dňa, aby vás dakto videl, lebo zaplatíte pokutu. A ešte jednu vec: sklenené fľaše tie nevyhadzujte, mohli by ste nimi niekomu ublížiť, takže radšej ich zaneste do predajní a aspoň sa vám vráti záloha.

 

PS. Maličkosť, ale veľmi podstatná: papiere takisto nevyhadzujte, hlavne poštové obálky a pod. , lebo podľa adresy vás policajti nájdu, (v tom majú bohaté skúsenosti, keď na Hlavnej ulici museli prehrabávať vrecia s odpadkami po podnikateľoch, ktorým sa nechcelo platiť za odvoz), takže radšej tie papiere dávajte školákom nech to nosia do zberu a tak urobíte užitočnú vec, a zároveň aj tým deťom uľahčíte zháňanie papiera. (Pokiaľ by niekto z vás mal záujem o celé znenie odpovede na moju petíciu, tak vám veľmi rád pošlem kópie).

 

Ladislav Serenča


Čo s ústavou? | stály odkaz

Komentáre

  1. HEJ BLOGER, čo tu prepublikovávaš,
    neporušuj etiku tohto blogu!
    publikované: 12.01.2010 15:53:20 | autor: JAZVA (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. kompromis
    Zjavna ironia, ale uvedom si, preco to tak nerobis aj ty.. ved ho vyhadzuj na chodnik.. a uvidime, ci sa ti rano bude dobre chodit po takej ulici.. na Luniku 9 im to nevadi, vzdali sa komfortu cistych ulic za to, ze nemusia platit za odpad..to je vsetko..podla mna ok..
    publikované: 12.01.2010 17:49:15 | autor: piotorny (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. JAZVA
    A nemyslíš, že ak by to bolo tak, ako píšeš, tak už by mi to stopli?!

    mimochodom robím to iba preto, aby sa čím viac ľudí o tom dozvedelo a po druhe, čo bráni Tebe, aby si si svoje príspevky republikoval.

    Laco
    publikované: 12.01.2010 17:57:13 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. piotorny
    Pochopiteľne, je to irónia, ale nemal by som s tým problém, lebo ja by som tak mohol robiť a mohli by mi fúkať vieš kam! Lebo som už vyše roka nezamestnaný a nepoberám ani podporu v hmotnej núdzi. No ber to tak, že ak by sme to skutočne robili takto všetci, tak by to obec upratovala, lebo jej to vyplíva zo zákona, hoci je pravda, že oni na magistráte by si to zakalkulovali do niektorej položky a aj tak by sme to nakoniec platili. Podstata je tu však tá, že zákon musí platiť na každého rovnako a nie aby ONDATRY mali stále vo všetkom výnimku!!!
    Laco
    publikované: 12.01.2010 18:10:35 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. republikácia článkov prekáža väčšine návštevníkov blogov, prevádzkovateľovi blogov je to asi jedno,
    keďže ťa nestopli alebo nevedia o tom, že zneužívaš pre vlastnú čítanosť nekalý spôsobom, predstav si, že by tu každý bloger chcel mať, čo najväčšiu čítanosť a každý by si tu republikoval každých 6 hodín "to svoje", čo myslíš, kam by to viedlo? a prečo si ty myslíš, že máš nárok na republikovanie?
    publikované: 12.01.2010 18:45:14 | autor: JAZVA (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. JAZVA
    nože sa tak trochu, ale vážne zamysli, že prečo z 1000 ľudí ktorí si to doteraz prečítali sa iba Ty jediný pýtaš na takú hlúposť. (Viac Ti už k tomu nenapíšem, lebo pravdepodobne to Ty aj tak nepochopíš.)

    PS. Snáď iba toľko, že neboj sa nejde mi skutočne o najvyššiu sledovanosť mojich článkov, ale ide mi o to, aby si, čo najviac ľudí uvedomilo, že týchto príživníkov nemožno do nekonečna ignorovať a tolerovať všetko to, čo si už dovoľujú.

    Laco
    publikované: 12.01.2010 18:55:59 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Terč ty si uvedom, že ani nie 900 ľudí ti sem síce kliklo, ale to neznamená, že ťa čítali
    nieto, aby ti sem niečo písali, nestojíš im zato, ani ja nečítam tvoje žvásty, len mi vadí tvoje republikovanie a máš pravdu nechápem "géniov" tvojho typu
    publikované: 12.01.2010 19:12:08 | autor: JAZVA (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. TERC
    pise o problemoch,ktore by sme dnes mali riesit vsetci..ked nebudeme dnes-urcite ZAJTRA-a s vacsimi nasledkami..citam vsetky jeho clan ky..medzi nami a TERCOM je rozdiel v tom -ze my chceme mat POKOJ!.. a obavam sa ,ze TERC nepohne nicim-len sa znici -seba aj svoju rodinu..mam skusenost..potrebovala som to po utokoch JAZVY napisat..
    publikované: 12.01.2010 21:25:30 | autor: pravda (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. JAZVA
    Vieš, čo zlatý môj máš asi horúčku, tak si ľahni a vypoť zo seba tie sprostosti, lebo iba sa viac strápňuješ.

    Laco
    publikované: 12.01.2010 21:48:24 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. pravda
    Vďaka za Tvoju morálnu podporu. Dúfam, že si to prečítal aj JAZVA.
    publikované: 12.01.2010 21:52:11 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. ..
    ved nikto nema vynimku.. aj ty mozes vyhadzovat odpad von oknom...
    publikované: 13.01.2010 12:36:28 | autor: piotorny (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. spravnym smerom
    Laci, toto nikam nevedie... My sa musime starat hlavne o seba... -: Na istom blogu som natrafil na jednu ozaj ludsku bytost - http://maresi.blog.sk/detail-nie-som-tvoja-iluzia.-som-clovek.html?a=953a758b12e106a2bb72aee054066e0e -, ved si dufam precitas...
    publikované: 13.01.2010 15:09:27 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  13. piotorny
    Pozri sa na to z tej stránky, že síce som to napísal ako iróniu, ale zároveň výzvu, aby sme sa takto správali všetci a potom nám môžu všetkým iba tak fúkať do zadku. (Dobre vieš, že keby som to písal až príliš vyzývajúco, tak by ma mohli obviniť s poburovania verejnosti proti vláde).

    Laco
    publikované: 13.01.2010 18:55:03 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. robentin
    Ja to viem už vyše 20 rokov, že táto cesta nikam nevedie, lebo tento národ žije tak, akoby tu ani nebol. No Ty veľmi dobre vieš, že ja také veci nemienim dusiť v sebe a preto sa takto prejavujem a s malou dušičkou si namýšľam, že možno sa ten národ raz konečne zobudí.

    Laco
    publikované: 13.01.2010 19:07:42 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. sociologia
    Narod sa moze "zobudit" akurat tak k dalsej revolucii po ktorej budu mat vsak orwellove svine (ako napr ten Tvoj nastupca na mieste predsedu) znovu navrch, Laci... Lepsie je ked sa ten odpad (z toho Lunika IX) odvaza. Ved to su zvierata... V telke som uz davnejsie videl reportaz z toho prostredia: v cinziaku po sieste poschodie nahadzali odpadky do vytahovej sachty a ked sa ich reporteri pytali ze ako sa tam dostali, respondenti (rozumej vzorka obyvatelov toho domu, rozumej ciganov) odpovedali ze nevedia... :) Myslim ze Piotorny rozumie tomu co sa snazis odkomunikovat ale (podobne ako Ty) je tiez uz ironicky. a Jazva sa ukazal ako piča. Kalsi teda na nich a vypocuj si radsej moj vyklad toho ako je mozne ze take kurvy (ake bacuju napr aj v US Steel) maju (od Boha) vobec dovolene existovat:

    Ludia (ku ktorym sa radim i ja) sa chcu mat (spolu) dobre. Lenze bezny/ priemerny clovek mysli hlavne na svoje osobne pohodlie a vyhody ktore mu poskytuje nasa spolocnost (postavena na hodnotach ktore si my ctime). Radsej dopustia aby ich kolega a priatel (akym si aj Ty alebo ja) bol vyhodeny z roboty nez by sa mali postavit za spravodlivu vec. aj v LCMG jebali na to ze vsak nicoho zleho som sa nedopustil a robotu som si vykonaval svedomite a dobre. Tvrdili ze oni s tym nic nemozu robit lebo (podla nich) ak je zamestnavatel nespokojny so svojim zamestnancom, ma pravo dat mu vypoved.

    Domnievam sa vsak ze ani Ty nechapes v com je ten nazor zvrhly. - Ale aj toto Ti rad vysvetlim ak budes ochotny pocuvat co (do pekla) Ti vlastne vravim.
    publikované: 14.01.2010 05:25:05 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  16. robentin
    Robo prečo sa mám zmieriť s tým, že nech mesto vyváa za nich ten bordel, keď oni za nič neplatia a ja nedostávam ani podporu v hmotnej nudzi a za odvoz odpadkov musím platiť!!!
    publikované: 14.01.2010 05:40:15 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. kompenzacia
    Laci, pravdu mas, je to nespravodlive. Lenze ako som povedal, to nie su tak celkom kompletni ludia. Ani ti idioti v LCMG neboli a preto ma ta kurva Hulman mohla vyhodit z roboty. Ak si na mojom blogu cital moj OTVORENY LIST (bod 191 (plus replika 184.23b) - pozri moj (12.01.2010 17:18) komentar NA ROZLUCKU pod tym listom toho dievcata) pochopis preco mu tu tak hnusne nadavam. Rovnako ako Ty aj ja som uz skoro vyse roka nezamestnany a rovnako nepoberam ani podporu v hmotnej nudzi. Ani tú v nezamestnani mi nedali. Lebo podla zakona na nu nemam narok: to by som musel byt v priebehu poslednych 4 rokov aspon 3 roky zamestnany ale nestalo sa tak. Skratka a dobre, ozaj charakterni ludia vzdycky doplacali a doplacat budu na tie moralne zvierata. Moralne v zmysle toho Hayekovho citatu, ved vies, uz som Ti ho spominal. Su to potencialni hitlerovčici a vrahovia. Tak ako pise Nietzsche v tom aforizme POMAETENEC o ktorom som Ti uz tiez vravel. Ak mas este z coho, treba platit lebo v ramci pravidiel hry poslu na Teba este exekutora (a ten ma tiez svoje naklady). A koho to zaujima? Iba ak tak televiznych reporterov aby tomuto sprostemu narodu ukazali.., skoda reci. Laci, serie Ta to, viem. ale pochop ze vsetko sa raz skonci a tito hajzli pojdu do horucich pekiel, to mi ver!
    publikované: 14.01.2010 11:42:13 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Komentar NA ROZLÚČKU
    Robo mňa, keď niekto nasral, tak som mu tiež poriadne od pľúc vynadal.

    A, že všetko sa raz skončí, tak to je pravda, ale tu na Slovensku si ešte poriadne dlho počkáme, kým tento národ povie DOSŤ vi skurvenci practe sa od tých válovov!!!
    publikované: 14.01.2010 13:37:12 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. este raz
    Laci, (narod resp) jeho jednotlivy clenovia si myslia ze ak je zamestnavatel (napr US Steel alebo LCMG) nespokojny so svojim zamestnancom, ma pravo dat mu vypoved. Teda narod tych skurvencov poslucha! - Pochop to konecne. - ani Boh ich odtial nevyzenie lebo vsak kto by potom sedel na ich miestach ked sa vlastne (čest vynimkam) nechavaju kurvit uplne vsetci!
    publikované: 15.01.2010 03:12:39 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  20. robentin
    Robo, čo si myslíš, že som nejaký primitív, že mi neustále píšeš aby som pochopil?!

    Veď ja všetko chápem, ale pes je zakopaný v tom, že Američana zaujíma iba odborársky boss, a keď ten neobhajuje odborárov tak ako ma, tak potom sú sprostí zamestnanci, že ho tam ešte držia, a že ho už dávno nekopli do riti.

    Laco
    publikované: 15.01.2010 03:43:47 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. genius verzus vedomie priemernych ludi
    Laci, nechcem sa Ta dotknut - Ale pochop! - Ano, (aj v USS aj v LCMG) su (rovnako) sprosti zamestnanci. Su to idioti, ignoranti a primitivni debili (ktorym chyba nielen intelektualna pokora ale aj intelektualne svedomie a svedomie vobec. - Ci vlastne im to nechyba...) Pre nich sme plevy ktore by neodfuklo keby sme (spolu s nimi) drzali hubu a krok! Ten taky odborarsky boss je len skurvenejsou verziou ich samych! Takze kopnut ho do riti nie je az take jednoduche. Ved ten chytrak aj Teba odstavil. A to napriek vôli ostatnych (ak sa da teda verit Tvojim slovam).
    publikované: 15.01.2010 11:49:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  22. zberový papier sa už neodoberá, za uloženie väčšieho množstva zberového papiera
    mušíš práve naopak - zaplatiť, rovnako ako fľaše už skoro žiadne zálohované nie sú, hlavne to od alkoholu a vína nie ... a sirupov a tak ... to už nie je zaujímavé pre plniarne starať sa o staré fľaše stále nové, najlepšie plastové sú predsasuper, nie? a ľahšie sa von oblokom hádžu, nikoho nezraníš v tej tme a neprivodíš si zavolanie polície :)
    publikované: 15.01.2010 11:57:03 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Petula
    No neviem, či s tým papierom máš pravdu, lebo moja polovička učí na ZDŠ a práve od nej mám informácie, že aj tento rok budú žiaci nosiť papier do zberu, takže ja im tak ako každý rok aj teraz odkladám do pivnice všetok papier, čo sa v domácnosti nakopí.

    No a z fľašami máš pravdu, ale tých už v domácnostiach zase tak veľa niet. a pokiaľ by niekto skutočne nechcel platiť za odvoz, tak tých zopár fliaš by mohol bez problémov hádzať do kontajnéra na sklo, lebo aj tak by nik nevedel, že on za odpad neplatí.

    Laco
    publikované: 15.01.2010 12:25:50 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. robentin
    Robo, mojim slovám môžeš stopercentne veriť, lebo ja na rozdiel od mnohých Slovákov, (ktorí sa dušujú, akí sú oni veľkí kresťania, ale pri tom klamu tak až sa im z kečky pary) netvrdím, že som kresťan telom a dušou, ale klamať som nikdy neklamal, lebo, keď som iba raz oklamal, tak ma za to pánboh potrestal tým, že som svoj hriech vykričal verejne pred stovkami obyvateľov.

    Laco
    publikované: 15.01.2010 12:35:34 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. možno to bude mesto od mesta iné
    u nás sa papier nevykupuje, to viem isto, môj partner vo firme, ktorá má toto na starosti, pracuje ...
    publikované: 15.01.2010 13:47:55 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  26. toto hovori pan:
    Laci, ved ja Ti verim... Ale pochopil si preco nie je take jednoduche kopnut toho chytraka (z toho "svojho" tepleho miestecka) do riti? - Nuz ked mi ten najcharakternejsi clovek v LCMG hovori (samozrejme so "štipkou" ironie) ze keby manazeri neodrbavali tak by z nich neboli dobri manazeri, potom s tymi (po|slušnymi) ludmi nie je nieco v poriaku: ved nas vlastne jebu za to ze nehajlujeme spolu s nimi. Takze im odkazujem (a Miťa tu ratam medzi nich) ze v den posledneho zuctovania pojdu vsetci do piče (lebo to nie su ludia ale kokoti).
    publikované: 15.01.2010 14:49:34 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  27. robentin
    Robo máš pravdu ono im to bude raz všetkým poriadne zrátané.

    k tomu, čo uvádzaš o manažéroch, tak je to naozaj tak, lebo on keby sa správal ako človek, tak by ho tam dlho nedržali, lebo Slovákov treba držať na uzde. Oni všetci to veľmi dobré vedia, že iba raz keby popustili, tak by sa ta reťaz stále zväčšovala.

    Laco
    publikované: 15.01.2010 15:11:52 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Petula
    Ja si nevymýšľam, mám to prakticky z prvej ruky.

    Laco
    publikované: 15.01.2010 15:15:12 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. tusenie suvislosti
    Lacko, pointa komentara TOTO HOVORI PAN bola celkom ina. Ta posledna veta nehovori ani tak o treste ale takpovediac o prirodnej nevyhnutnosti takeho konca.

    A to manazerske odrbavanie som myslel v kontexte epizody (okolo reportovania do ePMS: Performance Measurement/ Management System (v LCMG)) ktoru som (autenticky a kompletne) zdokumentoval v epistole - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=862 -, ZI A NECHAJ ZIT

    Ze ma ten moj staff manazer tym svojim "uvedenim na pravu mieru" vlastne sfauloval, nikoho (z mojich kolegov) netrapilo,

    tak ako obyvatelov Lunika IX netrapi ze si robia smetisko pred bytovkou. - videl som fotku v casopise "Plus 7 dni" - skoro mi oci vypadli - aka obrovska kopa - neuveritelne!
    publikované: 15.01.2010 22:38:53 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  30. robentin
    Robo a to si videl iba fotku, ale keby si to videl na vlastné oči tak sa poryháš.

    Laco
    publikované: 16.01.2010 03:57:09 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014