Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

09.09.09 - mystický príchod Dalajlámu

V dnešný magický deň sa zamýšľam nad niektorými smiešnymi javmi. Prešla som si dnes mesto,  bola to veľmi príjemná prechádzka od jednej zastávky električky po druhú keď vypadol elektrický prúd vo vedení. 

Neskoré slnečné leto v Bratislave ma nabilo energiou. Teraz čítam, že magický dátum 9.9.2009 je dňom pobytu  dalajlámu v ňom. Keď si odmyslím všetky tie hlúpe poznámky  na tému ceny J. Langoša, návšteva Jeho Svätosti Dalajlámu sa nesie v znamení krásnej buddhistickej/lámaistickej nadhľadovej pohody.

Dalajláma asi neveľmi vie, čo a ako sa dialo so záznamami ŠTB, nemá asi presný vhľad do našich vnútorných problémov, avšak cena mu pomôže žiť v exile, pomáhať i druhým.


Pštrosí bontón zachovávaný v tomto meste je snáď príliš prísny.  Nechcem teraz analyzovať politické pnutia medzi Čínou a dalajlámovým úradom, Falun Gongom, USA, Ruskom atď. Príliš vysoká politika mocností. Dalajláma XIV. nás navštívil aby skromne, nenásilne a s dobrotivosťou v srdci  pripomenul ľuďom, že bojuje láskou a nie nenávisťou. To je moje posolstvo, ktoré som ja, luteránka, abstrahovala zo slnečných lúčov tohto neskoršieho letného mystického dňa.


MIŠ-MAŠ | stály odkaz

Komentáre

  1. mysticky datum
    zda sa,ze,dalajlama a lasky maju nieco spolocne...:-)inak prijemne pohodove,coko:-)
    publikované: 09.09.2009 14:05:02 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Konečne sloboda
    Lenže naši politici poznajú iba jednu lásku - a to k penazom a k štátnému majetku, takže oni tu potrebujú radšej diktátorov z komunistickej Číny, aby sa mali od koho učiť ako treba národ držať na uzde a aby oni mohli ešte lepšie bačovať - minimálne tak ako doteraz. Laco
    publikované: 09.09.2009 14:06:50 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. cokomilka, pozor na idoly a omyly
    a precitaj clanok Boh-kral-dalajlama na http://www.voltaire.netkosice.sk/index2.html
    a ku cene nadacie J.Langosa, umeleho hrdinu, ktory velmi rad kseftoval so spismi zmiznutymi z archivov po tzv. Neznej revolucii, sa radsej nevyjadrujem.
    Prepac, aj ja mam rad cokoladu, ale i pravdu.
    publikované: 09.09.2009 14:49:02 | autor: warrior (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. dobre si to abstrahovala,
    nasala atmosféru a teraz hor sa do mierového boja... ja som svoj mierový boj dnes prehrala..tak napoly...zjedla som polovicu veterníka....vyzeral ako devinka....
    publikované: 09.09.2009 15:09:35 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  5. warrior, ja nepodsudzujem teraz langoša a jeho sinekuru na Pamäti
    naroda dedičnej ale ide mi o celkovy sposob boja dalajlamu. Jeho nevelmi zaujimaju nase zabomysie vojny a peniažky sa mu hodia...asi tak som to myslela. Je nepochybné, že autonómiu Tibetu by prijal hneď keby nehrozil nejaky ďalľí Tien-an Men. ale to je zakázané spomínať, keď chceme byť zadobre s dračou ríšou...
    publikované: 09.09.2009 15:38:15 | autor: cokomilka bookzinova (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. pre mňa nebol magický deň :-)
    zobudila som sa skoro a nedosnívala deviaty sen, a poobede som zaspala,...ale pripravujem sa na večer, bože keby tí naši vyhrali 9:0,..to by bola magika .-))) a k dalajlámovi,..ani neviem,..budem ho musieť lepšie preštudovať tohto tichého mierotvorcu :-)
    publikované: 09.09.2009 17:53:21 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  7. by som prijala teraz nejaku magicku vyhru
    idem kuknut o co sa hra.
    publikované: 09.09.2009 18:06:20 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014