Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nedeľný recept na svojpomocnú výrobu pravdy

Tí čo vieme variť, sme už dávno pochopili, že recept politikov a médií na svojpomocnú výrobu pravdy nespočíva v tom, čo dať do hrnca, ale čo tam v nijakom prípade nedávať.




Aj keď necukrím, dovoll som si dnešnú skorú rannú kávu osladiť  pár stranami  jednou z kníh  známeho českého diakona, psychiatra a spisovateľa Maxa Kašparů, čím sa chcem s vami podeliť aj o pár jeho myšlienok. Výber tejto knihy nebol náhodný, lebo som sa zúčastnil jeho poldňovej prednášky zo psychiatrie a jeho osobnosť ma zaujala. A ak chcete lepšie poznať myšlienky človeka, kúpte si buď jeho knihu..., samozrejme ak nejakú vydal /prípadne čítajte jeho blog/. A môžem povedať, že jeho myšlienky sú ako zdraviu prospešná stévia cukrová...príjemne osladia myseľ, dodajú energiu a gefragmentujú rozhádzaný mozog.

Takto uvoľnený sa už teším na  dnešné varenie nedeľného obeda, čo je pre našu rodinu sviatočným rituálom už pár desaťročí. Dnes som sa zámerne vyhol  mediálnemu balastu  na webe, ktorý je ním doslova zavalený a určite nepoviem nič nové, ak budem tvrdiť, že me obklopení svetom plným hlúpostí a nepodstatných senzácií. Nájsť senzáciu si totiž vyžaduje menej práce, ako nájsť pravdu, lebo senzácia sa zapamätá skôr, ako nejaká pravda. Myslím si, že k nedeli patrí pohoda. Tak si ju všetci dnes užime lebo zajtra nás všetkých čaká nový týždeň, kedy budeme opäť čeliť pravdotvornému majstrovaniu naších politikov a médií.
Tí čo vieme variť, sme už dávno pochopili, že ich recept  na svojpomocnú výrobu pravdy nespočíva v tom, čo dať do hrnca, ale čo tam v nijakom prípade nedávať:
- zásadne nesmiete vziať maximum informácií o udalosti
- nesmeme vidieť problém z druhej strany
- nesmieme študovať nič odborné
- nesmieme si klásť nijaké doplňujúce otázky
- nesmieme problém konfrontovať s možnou realitou
- nesmieme pridať štipku sedliackého rozumu

A to čo v hrnci vypláva na povrch bude zaručená pravda.


Prajem všetkým peknú nedeľu...ORAVAK


 

ĎALŠIE MOJE VIDEÁ O ORAVE



Záhradná architektúra - záhrada


Spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014